VN benoemt Al-Zawahiri tot topman Al-Qaida

“Al-Zawahiri zal noodzakelijke hervormingen doorvoeren”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Junior, zoals zo vaak: wéér de klok horen luiden maar niet
weten waar de klepel hangt. Al Zawahiri lijdt aan acute automutilatie, een bekend verschijnsel bij borderliners. Deze groep patiënten zoekt -door een chronisch verstoord zelfbeeld- uiterlijke bewijzen van zelftuchtiging, zoals in de Philippijnen hysterische flagellanten zichzelf met karwatsen tot bloedens toe geselen en een uitverkorene zich bij vol bewustzijn, dus onverdoofd, aan het kruis laat nagelen. Deze Al Z. nu hoorde een klok luiden en liep bewust met het voorhoofd tegen de 30 kg. zware klepel op met voornoemd gevolg. De volgende fase van deze ziekte is dat hij met een bomvest aan zichzelf zal willen ‘uitdeuken’. Mijn diagnose is echter dat hij -in zijn plaats- een volstrekt ongeschoolde, minvermogende, gelovige zal sturen om Martelaar van het Geloof te worden; hij is tenslotte niet helemaal gek.

Reageer
gravatar

Uit welingelichte medische bron rond een anoniem blijvende Nederlandse plastisch chirurg werd vernomen dat een leidinggevende figuur uit de kringen van Al-Qaida, zich heeft gemeld voor de voorhoofdscorrectie van een putachtige vergroeiing. Deze mutulatie onstond omdat betrokkene -als tweede man- de gewoonte had frequent en heftig met de rechterwijsvinger tegen het voorhoofd te tikken, bij beleidsbeslissingen van de eerste man. Na het noodlottig verscheiden van laatstgenoemde en de promotie van tweede tot eerste man, is alle aanleiding tot het voorhoofdwijzen vervallen. Bovendien wil deze leidinggevende voorkomen dat bepaalde Amerikaanse legeronderdelen de oude wond als mikpunt gebruiken. Tot zover een mededeling van een anonieme Arts Zonder Tarief Grenzen.

Reageer
gravatar

28: Bus, u maakt mij pijnlijk doch geheel terecht bewust van een fout in mijn taalgebruik: lees voor ‘gelijkenis’ s.v.p. ‘overeenkomst’ en dat eigenste (als overtreffende trap van ‘eigen’) van Berlusconi is louter ironisch bedoeld; ik heb geen contact met pedofielen. Ten aanzien van uw opmerkingen over het fenomeen M. Verhagen wil ik mij beperken tot de opmerking dat een “Maxime” een vaste rol is binnen het CDA, als requisiet. Bij vakanties, reces, interpellaties, kamerdebatten en buitenlandse reizen kan deze rol worden ingevuld door wisselende CDA-kamerleden mits zij beschikken over een Limburgs accent en een randloze bril. Over de identiteit van Al Zawahiri en Netanyahu look-alikes kan ik helaas geen mededelingen doen; mijn ZZP’erschap bij Defensie verhindert dat: beroepsgeheim.

Reageer
gravatar

Ir. Leeflang, welke inside-informatie heeft u, die wij nog niet hebben? Wat bedoelt u, als u schrijft dat Sylvio ‘onze eigen’ Berlusconi is? Bedoelt u te zeggen, dat Maxime Verhagen EIGENLIJK niet bestaat, maar een alter-ego VAN is?
Zijn AL Zawahiri en Netanyahu dan óók één en dezelfde persoon?
Wie HET weet, mag ‘het’ zeggen!

Reageer
gravatar

Dat kuiltje in het voorhoofd van Al Zawahiri is het gevolg van een mislukte aanslag. Zijn eigen toenmalige lijfwacht, Abdel (“Georges”) Al Moustaqi (een undercover CIA-agent), zette hem een pistool op het voorhoofd in een conflict over primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden en drukte af, het wapen ketste echter. Voor een tweede schot kreeg Abdel geen kans meer, maar zijn werkgever hield er wel een flinke deuk in zijn voorhoofd én in zijn vertrouwen in de Arabische medemens aan over. Arbeidsvoorwaarden voor lijfwachten zijn sindsdien wel verbeterd, helaas niet meer voor Al Moustaqi.

Reageer
gravatar

20. Bus Showfeur, interessante invalshoek. Vanuit die optiek valt de gelijkenis tussen enerzijds Al Harakiri en anderzijds Habibi Nethanyahu en onze eigenste Sylvio ‘Al Caponi’ Berlusconi op, Sylvio in zijn dubbelrol als premier van een reddeloos ongeorganiseerde overheid én als Capo di tutti Capi. Zo komt ook Sylvio altijd als winnaar uit de bus, totdat ooit zijn consigliere de Omerta verbreekt. Dan verlenen de Grieken hem politiek asiel, op Lesbos, tussen louter lesbiènnes. Voor straf.

Reageer
gravatar

@Jeettje, 22 Het gaat hier om een knikkerkuiltje model ‘schedel’. Het was vroeger nogal lastig knikkeren op het schoolplein gemaakt van aangestampte ezel poep.
Al Zawahiri was met deze handige feature een graag gezien klasgenootje. Jammer dat knikkeren geen Al-Qaida sport is.

Reageer
gravatar

@23 el-jee: zou kunnen, is mogelijk.
Andere mogelijkheid is dat hij in de berggrotten van Tora Bora ergens hard tegen aangelopen is.

Of hij is eigenlijk van beroep muezzin, en is die deuk wel degelijk een deuk in een ingebouwde luidspreker.

Grappig raadseltje.

Bij Osama kon je alleen maar raden hoeveel geiteharen kriebelsokken je van zijn baard kon breien.

Reageer
gravatar

@ 22 Jeettje : Misschien een vorm van stigmata, ontstaan naar aanleiding van de tragische dood van de Heilige Osama Bin Laden?

Reageer
gravatar

Die deuk in zijn voorhoofd: wat is daar toch gebeurd?
Het lijkt wel op dat ingedeukte stukje folie wat je wel eens ziet bij oude luidsprekers in het midden.

Raadselachtig.

Reageer
gravatar

Welkom in De War, Verward (10)! Hoezeer pianist Wibi zich ook kan (en mag aanstellen) tegen de teruggekeerde Israelische premier Bibi Netanyahu kan hij niet op als het gaat om aanstellen.
Als hij zijn premierschap van Israel part-time uitvoert en daarnaast Leider van Al-Qaida is, kan hij heel prettig met zichzelf (voor de bühne) oorlogje spelen. Als hij zichzelf elke dag verslaat, is hij dagelijks de Grote Overwinnaar. Typisch Netanyahu!

Reageer
gravatar

Toch jammer dat er weer gekozen is voor een man als opvolger van de illustere Bin Laden. Dit was een uitgelezen kans geweest voor een vrouw om haar leidersvaardigheden te kunnen demonstreren bij het mannenbolwerk dat Al-Qaida toch wel genoemd mag worden. Kortom een gemiste kans voor de vrouwenemancipatie.

Reageer
gravatar

De suggestie dat Al-Zawahiri de bruggenbouwer kan zijn tussen de hardliners en realpolitiker van al Quaida kan worden betwijfeld. Als concensus politicus leeft hij nu eenmaal in een sterk gepolariseerde wereld, zeker vanwege de amerikaanse reactie op 9/11.
Zijn recente uitspraak om de VS te vernietigen wordt daarom meer gezien als een handreiking naar de gematige theocratische elementen van de beweging. Of hij met dit charme offensief het einde van zijn termijn haalt is onduidelijk, maar de erkenning dat zijn boodschap ook populistische elementen moet bevatten tekent deze compromie gerichte topman.

Reageer
gravatar

Noodzakelijke hervormingen die hij zal doorvoeren?
Ik weet er wel een paar. Aangezien Al Qaida een terugkeer naar de naarden en wormen van de vroege Islam predikt, stel ik voor dat er alleen nog maar op paarden en dromedarissen gereisd mag worden. Verder moeten de vuurwapens afgeschaft en mag de gerechtigde Jihad alleen nog maar met kromzwaarden worden uitgevochten. Deze hervormingen zullen de rest van de wereld waarschijnlijk wel verlossen van deze luis in de pels.

Reageer
gravatar

@ 13 Jeettje : Ja maar die Al-Zawahiri is zo te zien wel even een stukje ouder dan Bin Laden. Er zal nog een dure medische behandeling nodig zijn voordat hij eveneens volwaardig spermadonor kan worden.

Reageer
gravatar

@11 el-jee: 25 miljoen !!!????

Maar dat is vér boven de Balkenende norm!!
Dat had dus veel goedkoper gekund als ze Jan Peter hadden benoemd!!

Reageer
gravatar

Duidelijk gevalletje Old Boys Network.
Achterkamertjespolitiek.
Gemiste kans om eens een begaafde jonge moslima naar voren te schuiven.
Was mooi statement geweest.
Lijkt me qua leeftijd toch soort van tussenpaus.

Reageer
gravatar

Volgens Wikipedia heeft de FBI een beloning van 25 miljoen dollar op Al-Zawahiri’s hoofd gezet. Dat lijkt me toch een flink pak geld bij elkaar. Hoe kan zo’n man dat onder die tulband verstoppen, vraag je je dan af.

Reageer
gravatar

Deze moordend zware functie biedt een salaris van een ton aan roepies; genoeg voor de huur van een optrekje met redelijke tuin in een rustiek dorpje nabij Islamabad. ( Vreemde mannen niet toestaan. Kinderen geen bezwaar.)
Voorts is er moorddadig hoge bonus van maar liefst 25 miljoen dollar uit het CIA Internationaal Terroristenfonds.

Reageer
gravatar

Inmiddels heeft de VN een procedure opgestart om Al-Qaida teo te laten als lid van de VN zodra Al Zawahiri kan bevestigen dat Al-Qaida een eigen souvereine staat gesticht heeft.

Reageer
gravatar

Het zou pas écht als een bom zijn ingeslagen als Bibi Netanyahu op die post was aangesteld. (Als er nou IEMAND ervaring heeft met zich aanstellen…..)

Reageer
gravatar

Shit. Ik had erop gerekend dat de VN Abu Baker Bashir zou benoemen.

Reageer