Vernietiging wereld ‘geen haalbare optie’

Apocalyps blijft toekomstmuziek door logistieke barrières

Het compleet in het niets doen opgaan van een planeet van het kaliber Aarde is lang niet zo eenvoudig als veel mensen denken. Dit zegt Bert Bokhoven, hoogleraar logistiek-apocalyptische planologie aan de Open Universiteit. Naar aanleiding van voorspellingen van evangelist Harold Camping en een onbekende man op station Breukelen heeft hij onderzoek gedaan naar de mogelijkheden van de Apocalyps. “Ik heb moeten concluderen dat het Einde der Tijden gewoon geen haalbare optie is, en dat iedereen morgen gewoon naar korfbal, voetbal of de meubelboulevard kan.”

Bokhoven baseert zijn conclusie op een aantal simpele doorrekeningen. “Neem bijvoorbeeld alleen al de energiekosten. Het vernietigen van de aarde kost meer energie dan er op diezelfde aarde aanwezig is. Ook met de enorme kosten van de vernietiging van de aarde, houden doemdenkers geen rekening. Je zou er minstens vier keer Griekenland van kunnen redden. Het is misschien wat onromantisch om met dit soort details rekening te houden, maar ze zijn wel van belang.”

“Apocalyptische groeperingen zijn eigenlijk net als politici”, aldus Bokhoven.  “Er wordt een hoop geroepen, gedreigd en beloofd wat uiteindelijk niet kan worden waargemaakt. Hemelbestormende plannen blijven steken in de beginfase van onduidelijke voornemens. Zonder een fatsoenlijke financieel-logistieke omkadering is het simpelweg onverantwoord om zulke voornemens zelfs maar uit te spreken.”

Tanathos de Zwart, leider van de splintersekte ‘Orde van Gene Zijde’, kan zich geenszins in de conclusies van het rapport vinden. “Bokhoven spreekt met de tong van het Kwaad. Niets levert betere kennis dan het rechtstreekse contact met de vierarmige God.  Aan ons is het Einde der Tijden op 14 april heeft geopenbaard.” Willem Hartkamp van de Drentse SGP toont zich evenmin gecharmeerd van de analyse van Bokhoven. “Het is geschreven, dus het zal gebeuren. Niemand zegt dat het makkelijk zal zijn, zelfs niet voor de Heere. Maar Hij zal een manier vinden. God laat zich niet weerhouden door logistieke barrieres. ”

Bokhoven doet in zijn rapport geen aanbevelingen over hoe de vernietiging haalbaar gemaakt kan worden. “Dat zie ik niet als onze kerntaak.” Wel laat hij zijn zijn persoonlijke voorkeur voorzichtig doorschemeren: “Kom alsjeblieft niet met een atoombom op de proppen. Zowel logistiek onrealistisch als het ergste hollywoodcliché sinds alle monsters genetisch gemuteerde overheidsprojecten bleken.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Even aandacht heren, heren, h.. hey, waar zijn de dames..

we bestaan nog – voor de einde-jaars-fanaten – uithuilen kan in lokaal 210
einde gang, links af.. kies mannetje of vrouwtje, handen wassen na je ontstresser.

dank u

Reageer
gravatar

de aarde bestaat voor een groot deel uit water. Alleen al het verbreken van de waterstofbruggen kost erg veel energie, dat heeft de auteur over het hoofd gezien.
maar een echt boze god kan dat vast wel regelen.
dus: niet al te boos maken!

Reageer
gravatar

Dames en heren, in verband met de aangekondigde vernietiging van de aarde rijden de treinen een aangepaste dienstregeling. Onze excuses voor het ongemak.

Reageer
gravatar

Je hebt mensen die gaan echt over lijken om in hun leven de top te bereiken Op hoog niveau spelletjes spelen, zware fraude plegen en hun doordachte daden worden openlijk doodgezwegen

Wij burgers blijven het maar pikken en slikken, ze maken ons echt knettergek. En worden wij telkens door het hele politieke systeem openlijk voor schut gezet

Er word bezuinigd, alles word duurder maar onze lonen stijgen weinig tot niets En stoppen ze miljarden euro’s in overheidsprojecten en in de wapenindustrie

De hand boven elkaars hoofd houden, blijven ontkennen en ijskoud door liegen Hou toch op het Nederlandse volk zo voor de gek te houden en te bedriegen

De waarheid zet vrij en ook die hoge piet uit de politiek, ontkomt daaraan niet! Weet dat, hoe hoger jou positie hoe zwaarder jou verantwoordelijkheid Het zijn je eigen daden waarmee wordt afrekenen, ieder op zijn eigen tijd!

Reageer
gravatar

Ik Wil Sufkutjes Niét Hélemaal Hopeloos Maken Hóór MÀÀR ér komt een GROTE WOLK Waterstof ÀÀN …DIÈ ZÀL DE Aarde in Haar Omloop Vertragen én Ze ZÀL in Dé ZON Storten …hehehehehe

Reageer
gravatar

Je zult maar met je laatste spaarcenten de lokale perendealer uitgekocht hebben, als een soort laatste goede daad – met als vooruitzicht een heerlijke grote hoop gebakkenperen als het einde een vuurstorm blijkt..

Maar helaas.. die zit nu met een grote hoop rotte peren..

tis wat

Reageer
gravatar

Isostar; ik ben het volledig met u eens wat betreft het Christelijk gehalte van het CDA; dat is alleen nog cosmetisch.
Ik constateerde slechts een christelijke inborst en tendens in het gedicht van Sheila Goeree op 61, vandaar mijn appèl aan de christelijke normen en waarden die hier uit spraken. Er is trouwens wel eens een partijvoorzitter geweest (in het CDA) die is heengezonden omdat hij durfde betwijfelen of de C van CDA nog wel iets met “Christelijk” te maken had. De man was te eerlijk voor het CDA en is dus ook onchristelijk snel uit zijn functie ontheven.

Reageer
gravatar

62 Ir. Leeflang

– Cda heeft niets maar dan ook niets met God te maken.
– Dat zijn nu die nepchristenen waar zoveel over vermeld staat.
– Politiek is van de welbekende satan

Van mij krijgen ze dan ook een vette A van Anti voor hun ‘naam’.

Reageer
gravatar

Hoogleraar Bokhoven.
God hoeft spreekwoordelijk maar met z’n vingers te knippen en het geschied.

Hoogleraar in de niksologie.. .. z’n hele leven in leegte doorgebracht met getalletjes… jammer dat zo’n man niet wakker gemaakt kan worden.

Reageer
gravatar

Ik sluit mij volledig aan bij de vorige abonnée, met dit voorbehoud dat ik de referentie naar de Amsterdamse Werdegang van de Noord-Zuidlijn niet kan onderschrijven. De Metro als voorwendsel om uiteindelijk alle historische panden op te ruimen en die te vervangen door postmoderne zielloos leegstaande kantoorpanden is uiteindelijk een democratisch genomen besluit geweest van een meerderheid van de Amsterdamse gemeenteraad zelf. Net zoals van de planmatige decennia vertraging bij de verbouwing van Rijksmuseum, Stedelijk museum en Van Gogh. Maar verder sluit ik mij aan bij de vorige spreker.

Reageer
gravatar

Wat nu, Sheila Goeree op tournee met Elly en Rikkert Zuijdervelt? Beste Sheila, ik kan hier een Speld horen vallen maar uw Christen-democratisch appèl is aan doveman’s oren gericht. Uw formulering draagt een authentiek groen en pacifistisch karakter, dus verwacht hier geen scherts van mij. U doet me vaag denken aan de profeet die naar Ninevé werd gestuurd om de ondergang van de stad te prediken, tenzij er -uiteindelijk- nog één echte gelovige onder de inwoners zou zijn. Zoals u weet, vielen uiteindelijk de muren om, zelfs zonder Noord-Zuidlijn en met hen ook de separate Stadsdeelraden. Groeten aan meneer uw echtgenoot.

Reageer
gravatar

Wat als de hele wereld in oorlog zou zijn?
Wat als wij allemaal zouden vergaan van de pijn
Wat als wij allemaal massaal in angst zouden leven
Wat als wij niets meer aan onze kinderen kunnen doorgeven

Wat als wij nergens nog een veilige plek kunnen vinden
Wat als wij doodsangst zien in de ogen van onze kinderen
Wat als het straks eens echt met de mensheid is gedaan?
Wat als alle mensen NU hun handen samen zouden slaan?

Wat als wij alles nog recht kunnen zetten en deze aarde kunnen sparen
Wat als wij onszelf kunnen bevrijden van al die ellende en levens gevaren
Wat als er eens echte liefde en respect naar elkaar toe word overgebracht
Wat als God dit ook uiteindelijk van ons de mens had verwacht
Hij gaf ons deze vruchtbare, prachtige planeet toch in bruikleen
en naar ons zijn het de kinderen en daar kunnen we niet omheen!

Door Sheila G

Reageer
gravatar

Kees22: voor de goede orde! Octopus Paul heeft geen 8 armen meer; hij overleed maanden geleden al tengevolge van uitputting door systematisch misbruik door de gok-maffia.
Hoe triest ook, Paul werd definitief afgeserveerd in een Grieks restaurant in Dortmund, (“Delphia” van eigenaar Naxos Pappatotallos) als bijgerecht (gefrituurde inktvisringen) bij een Tini-Frini schotel. Een laatste foto siert thans de menukaart. Gedenken wij een kort ogenblik Octo-Paul. Men is thans doende een opvolger op te leiden en in te werken; deze zou met enige zekerheid de uitgestelde wereldondergang van 21 oktober a.s. moeten kunnen voorspellen. De Chinese gokmaffia heeft al verklaard bereid te zijn mee te betalen aan de crash-opleiding.

Reageer
gravatar

Lieve mensen,
Ik geloofde er aanvankelijk ook niets van. Om zes uur zou de apocalyps zijn. Amehoela, dacht ik. Het stond niet eens in mijn televisiegids.

Totdat plotseling werd aangekondigd dat Sinterklaas dezelfde dag om tien voor zes een boodschap aan het volk zou brengen! Toen ging er een figuurlijk belletje bij me rinkelen. Als iemand de organisatie van een praktisch onmogelijk-lijkende logistieke mega-operatie in no-time op poten kan zetten, dat is het De Sint wel.

Ik dacht, hij komt zijn über-gemene plan nu verkondigen: de mensen dwingen weer in het Sinterklaasisme te gaan geloven, of anders… Dreigend met een grote rode knop waarmee de aarde in een klap zou ontploffen, als een irritante surprise van een ‘leuke collega’ maar dan véél erger. Dit alles concluderend met een diabolisch lach.

Maar blijkbaar werd de boel op het laatste moment afgeblazen, aangezien hij met een oninteressante boodschap kwam waarvan ik dacht “heb ik daarvoor de deur van mijn schuilkelder op een kiertje laten staan?”

Ik stel voor dat degenen die willen dat de apocalyps van 21 oktober a.s. hun huisje voorbij vliegt, heel braaf zijn de komende maanden en al op 20 oktober een grote wortel voor het paard voor de open haard leggen. En als je niet gelooft, dan zou ik me maar snel bekeren! Succes.

Reageer
gravatar

Ik snap die goddeloze haast niet erg: wat heeft die meneer Camping te verbergen?
Of verkoopt hij verzekeringspolissen?

Buy now, and make sure you won’t go to hell.
+ two hamburger vouchers free!

Reageer
gravatar

Zo Leeflang, u bent er vandaag snel bij! Heb zekerheidshalve net even gecheckt bij NOS op internet en verdraaid, het staat er: “De wereld vergaat nu op 21 oktober (2011)!” Neem aan dat nu alle DELA-polissen premievrij worden en dat alle opgebouwde oudedagsreserves en pensioenrechten in de vrieskast kunnen? Mevrouw Jungerius mag die laatste vijf maanden rustig op haar omvangrijke FNV-(pensioen)gat blijven zitten.

Reageer
gravatar

Laatste nieuws: (24-5-2011 om 10.30 uur, via de NOS). Harold Camping blijkt “stomverbaasd” dat zijn voorspelde ondergang niet uitkwam. Maar hij heeft na een paar nachten cijferen en waken, nu berekend dat de wereldramp zich definitief op 21 oktober a.s. zal voltrekken, maar dan wel in één keer; niet meer stapsgewijs; hij heeft inside-information dat God de mensheid niet nodeloos wil laten lijden en de hele boel zal in één grote vuurbol ontploffen, dus geen zorgen meer om nieuwe aswolken uit IJsland. Air France/KLM zal nog wel wat koersverlies lijden de komende maanden, maar dat zal niet meer worden geboekt ten laste van verslagjaar 2011

Reageer
gravatar

53; dé Ludwig Wittgenstein van de Tractatus Logico Philosoficum? Meende die ooit te begrijpen, maar een shocktherapie hielp. ‘Weltschmerz en Weltuntergang ‘ zijn de favoriete obsessies van Duitstalige denkers vóór hun dood. Na hun dood blijkt het ze evenwel altijd Wurst-egal te zijn. Maar ‘apocalyps’ is ook zó pretentieus en zo postmodern, laten we eerst maar eens beginnen met de ondergang van de Euro (binnenkort in dit theater) en alvast een goedkope last-minute vakantie boeken in Griekenland, met Arke punt NL, dacht het wel!

Reageer
gravatar

Deeltjes versnellen.. deeltjes versnellen..
Waarom deeltjes.. waarom niet delen..
complete paragrafen, hoofdstukken,
boekdelen..

Een Bibliotheek versneller.. ja, dat hebben we nodig!

oh, het ging om het einde van de wereld..
.. hm.. was dat niet een feit na de dood
van Ludwig W ?

Reageer
gravatar

Ik vind dat we ons niet zo moeten vastpinnen op een bepaalde datum. En als we dat dan toch willen, dan kunnen we altijd nog gaan time-boxen: kijk gewoon hoeveel je vernietigd kan krijgen vóór die datum.

We kunnen bijvoorbeeld beginnen met Amersdoorn. Als dat dan lukt hebben we altijd Apelfoort nog.

Reageer
gravatar

Eureka!.. zonder badwater, doe het in stappen.. dan zou het.. oh, we doen het al in stappen.. sorry.. ik wilde jullie kostbare tijd niet verknoeien met plagiaat..

Reageer
gravatar

Op CNN kon men zien dat er niet slechts een groot gat zit in China, maar ook in Nederland; dat enorme gat waar Harry Mens op zit. Vol met gebakken AEX-lucht.

Reageer
gravatar

@el-jee: u heeft gelijk.
De aarde is vernietigd, maar omdat iedereen hetzelfde ervaart is dat nog niet tot het collectieve bewustzijn doorgedrongen.

Dat zou anders zijn als er, zeg maar in de buurt van China, een enorm gat in de aarde zou zitten.
Dan kon je dat zien op CNN en bij Harry Mens.

Reageer
gravatar

Ik blijf nog steeds ontkennen dat de aarde bestaat. Dus is-tie vernietigd. Echt waar. Dus zeg nou niet dat ik in een ontkenningsfase zit, want dat is pertinent niet waar.

Reageer
gravatar

Geachte clientèle,

Ik krijg van enkele klanten de plaatsbewijzen voor de Hemel teruggestuurd. Dat is niet nodig. De kaartjes blijven geldig tot de volledige keer dat u zult overlijden.

Tegen vertoning van de afgenomen plaatsbewijzen voor de Hel mag u als alternatief deelnemen aan de vorming van het nationale kabinet van België.
Indien u die verschrikking niet wilt ondergaan, kunt u ze ook tegen zeer ruime vergoeding uwerzijds aan mij retourneren.

Paulus Tikkut,
Kaartjesverkoper voor alle rangen en standplaatsen

LET OP

Ik heb een voorraadje zwarte kaartjes voor Pinkpop op de kop weten te tikken. Nu slechts voor het vijfvoudige van de oorspronkelijke prijs. Concurrenten vragen minstens het dubbele!

Reageer
gravatar

@42 Gekke Gerritje:

Geachte klant:
in de retouroptie staat duidelijk vermeld dat retour alléén kan geschieden tijdens de actieperiode.. U bent te laat.
Maar bewaart u die borden: u kunt ze nog inzetten tijdens de Canalparade en het aanstaande sportevenement Eurogames in Rotterdam.

Reageer
gravatar

Wegens overweldigende vraag:

De “Warum Nicht?” borden zijn weer te koop.

Nu ook met waxinelichtjeshouders en velcro-strips voor het bevestigen van knuffels.

In diverse uitvoeringen, kleurstellingen en grootte.

Speciale Aanbiedingen: 3 voor de prijs van 2, sixpack en 13 in één dozijn.
Alléén vandaag!

Reageer
gravatar

@31 De Bordenconcurrent: Geachte, zoals gisteren afgesproken zou ik graag gebruik willen maken van de retour optie betreffende de aangeschafte borden: ‘AAAARRRRRGGGHHHH’ & ‘OH SHIT, HERE HE COMES!’
Ik neem geen genoegen met een tegoedbon daar ik niet vermoed voorlopig nog over te willen gaan tot de aanschaf van een bord.

Reageer
gravatar

Overigens begrijp ik van God dat de wereld op zich niet zal worden vernietigd, maar integendeel zal worden gereinigd.
Ziet u binnenkort reusachtige bezems, stofzuigers e.d., dan weet u dat ik gelijk heb gekregen. Wel wegwezen dan !

Reageer
gravatar

Hoor eens, de verheffing van “waarlijk christelijke” mensen op zaterdag 21 mei, 18.00, plaatselijke tijd, blijkt wel degelijk te zijn doorgegaan !
Naar is gebleken betrof dat, zeer teleurstellend, maar één persoon op de gehele wereld en wel een 42-jarige fritesbakker in Onstwedde (Gr.). Van hem is slechts een hoopje kleren gevonden en inmiddels in de was gedaan.

Dit houdt in dat wij nu verder allemaal het doelwit worden van allerlei rampen als aardschokken, tsunami’s, de EU, orkanen, ernstige droogten, het kabinet Rutte en andere verschrikkingen ! Dus feest ? Vergeet het maar (Oublie le mais) !

Reageer
gravatar

Ik heb nu toch de heer Rutte te pakken gekregen. Ik zal hem enkele vragen stellen.
“Mark, opgelucht zeker?”
“Dat kun je zo we stellen, Paulien. Maar voor het kabinet komt het uitstel van de Apocalyps niet echt onverwacht. Veel te veel ambtenaren waren daarmee bezig. Daar hebben we dus fors op bezuinigd.”
“Wat vind u van het commentaar van Geert W.?”
“Daar kan ik het uiteraard alleen geheel mee eens zijn.”

Daar zie ik mijnheer Van der Staaij, zoals u weet fractievoorzitter van de SGP.
“Kees, opgelucht zeker?”
“Nou Paulien, daar was geen sprake van. De dominee Harold Camping van een concurrerende sekte zat er volgens onze berekening flink naast.”

Ik hoor in mijn oortje, dat de uitzending erop zit.
Alle medewerkers die flink veel overuren hebben gemaakt, wensen u een goede nacht. Bedankt voor uw belangstelling. Tot de volgende keer.

Reageer
gravatar

Hier Paulus, vliegende verslaggever op het Vrijthof in Maastricht.
Het lijkt wel of het carnaval is uitgebroken. Overal lallende mensen in talrijke polonaises . Bieren met de namen Alfa, Brand, Gulpener, Hertog Jan, Lindeboom, St. Christoffel, Leeuw stromen letterlijk over dit gezellige plein. Rowwen Hèze speelt al vanaf middernacht hun grootste successen, zoals ‘Nog niet mee de neus omhoeg’, ‘Toch weer een zondag in het zuiden’ en ‘Kwestie van geduld voor heel Nederland gewoon weer lult’.

Terug naar Paulien, Den Haagspecialiste in Den Haag.

Reageer
gravatar

De verbinding met Amsterdam is verbroken. Ik heb mij inmiddels naar Binnenhof begeven. Daar zie ik Geert W.

“Mijnheer Geert W. wat vindt u van het voortleven in het algemeen en het onverwachte overlijden van de hele koninklijke familie in het bijzonder.”
“Beste Paulien, dit was natuurlijke weer zo’n vuile streek van de islam die weer eens weigerde mee te doen met de christelijke ondergang van de wereld. Wat was uw tweede vraag?”
“Wat is uw mening over de plotselinge instelling van de republiek?”
“Nu die pluchebeluste familie is opgeruimd kunnen we weer terug naar de cultuur van de VOC, dat is toch mooi meegenomen. Ik wil nog even opmerken, dat het allemaal de historische schuld is van de linkse kerk.”

Daar zie een voldane minister-president die wordt omstuwd door persmuskieten. Hij is dus niet bereikbaar. Over naar de vliegende verslaggever op het Vrijthof in Maastricht. Paulus hoe is het daar?

Reageer
gravatar

Ik sta nu voor het paleis Noordeinde, waar de gehele familie van Hare Koninklijke Hoogheid in de schuilkerk de ondergang had afgewacht.

Daar komt Bea naar buiten gevolgd door de gehele familie, die enthousiast staan te dansen op het overvolle balkon. Daar is het balkon helaas niet op berekend.

Vanaf heden is ons land weer een republiek.

Over naar de vliegende verslaggever in Amsterdam. Paulus, hoe is het op de Dam?

Reageer
gravatar

WE LEVEN NOG!

In heel het land worden de kerk- en schuilkelderdeuren geopend. Gans het volk stroomt naar buiten om samen met de onbevreesde heidenen, die zich al op ‘s lands pleinen hadden verzameld, het voortbestaan van de aardbewoners te vieren. Hier en daar zie ik de eerste vuurpijlen in de lucht als teken dat men is opgelucht. Buurtbewoner en vreemden dansen met elkaar. Luid wordt het Wilhelmus gezongen, al kan ik mij een vrolijkere lied voorstellen. Ik zie in alle plaatsen dat steeds meer vlaggen worden uitgehangen. Wie geen vlag beschikbaar heeft vlagt met zijn of haar hemd uit de broek.

Paulien, Den Haagspecialiste,

Is er al iets bekend van de te verwachten feestreden van Rutte, die nu Nederland ook voor de toekomst aan de rijke Nederlanders kan teruggeven?

De Speld zal aan het goede nieuws op alle kanalen bekendheid geven.

Reageer
gravatar

Het is bijna 22 mei. Op de Dam en andere centrale pleinen van ons land wordt nu massaal door de gespannen bevolking afgeteld. Over 20 minuten zijn we uit de gevarenzone. Het zal toch niet waar zijn, dat in de laatste minuten… Hoop doet leven!

Reageer
gravatar

Oudere gegevens dan die van Bokhoven (Duitse mystiek uit 1423, ooit op tekst van J.W. von Goethe op muziek gezet door de Abt Vico Torriani en de heilige Sint Katharina van Valente) vertellen ons: “Am 30. Mai ist die Weltuntergang, wir leben nicht mehr lang. Aber keiner weiss im welchem Jahr”. Dat jaar blijkt dus nu door Harold Camping en een onbekende NS’er bepaald op 2011, dat is verdomd vervelend want volgens de oorspronkelijk planning zou dat pas zijn op 21 december 2012: als de komeet Bokhoven/Schumacher, exact op de datum van het lichtfeest, op ramkoers ligt met de aarde. Had ik mijn fiscale aftrekposten over 2011 nog kunnen verzilveren. Als Bokhoven gelijk heeft en de vernietiging van aarde en/of bevolking gaat niet door, heeft JanKees de Jager een Griekse tragedie te tackelen.

Reageer
gravatar

@19
Sluit ik me geheel bij aan.
Ik vind het bijzonder egocentrisch van de mens om te praten over “de vernietiging van de Aarde” als men eigenlijk de vernietiging van de eigen soort bedoelt.
Als wij straks liggen weg te rotten na een atoomoorlog en vijf komeetinslagen lopen de kakkerlakken en mieren vrolijk door en dat zullen ze nog miljarden jaren blijven doen.

Totdat echter door het groeien van de zon de temperaturen hier op Aarde extreem hoog gaan worden. En dan nog: zelfs zonder kakkerlakken en mieren en hun exotische nakomelingen – ja zelfs zonder natuur! – is de Aarde een prachtige esthetische planeet – waar op dat moment dan misschien even wat minder levende wezens van genieten.

Reageer
gravatar

Ik begrijp mijn god niet.

Slechts vierduizend geleden heeft hij zijn aards rariteitenkabinet met zijn hele vermogen in zes dagen opgebouwd, zodat hij op de zevende dag moest rusten. Het kapitaal was op. En nu alles in één dag teniet doen.

Dit is toch pure kapitaalsvernietiging. Of heeft hij de aarde in die korte spanne tijds economisch afgeschreven? Is de hypotheek misschien afbetaald?

Reageer
gravatar

Goede personen blijven leven want die krijgen genade van de zalige godheid. Nou, ik neem maar een stevige borrel en zie het morgen wel weer. Mocht het wel zo zijn heb ik in ieder geval morgen geen kater, dat scheelt dan wel weer. Mocht het niet zo zijn heb ik morgen in ieder geval een houten kop. Maar dat gaat dan wel weer over.

Reageer
gravatar

Beste klanten,

Ik heb dit keer in de leegverkoop tot hedennacht om twaalf uur nog kaartjes voor de Hemel. Let op: VOL is VOL.

Ik heb nog legio kaartjes voor de HEL.

Paulus Tikkut,
Kaartjesverkoper voor alle rangen en standplaatsen.

Let op!
Ik geef geen geld terug voor kaartjes van Pinkpop.

Reageer
gravatar

Jongelui,

Jullie hebben er geen snars van begrepen. Dat matige onderwijs van tegenwoordig ook!

De aarde vergaat niet. slechts de mensheid vergaat. Zoals dat al een keer met medewerking van de wereldzeeën bijna is gelukt in de dagen van een zekere Noah.
Uit die geschiedenis blijkt dat slechts enkele runderen zullen overleven: Harold Camping en zijn aanhangers.

Ik ben benieuwd welke hulp de natuur dit keer biedt om van haar vijanden af te komen.

Reageer
gravatar

Het ligt er natuurlijk ook maar aan wat wordt verstaan onder “de vernietiging van de aarde”.
Veel van die al dan niet godsdienstige kwakzalvers roepen wel over de vernietiging der aarde, maar bedoelen eigenlijk alleen maar het uitroeien van het menselijk ras of op zijn best van het leven op aarde, een zwaktebod naar mijn mening.
Ik moet concluderen dat dit met de heden ten dage ons ter beschikking staande middelen uitstekend kan worden volbracht en het hoeft niet eens zoveel geld en energie te kosten.
Als daarentegen wordt uitgegaan van een totale vernietiging, dan moet ik toch echt de zijde van de heer Bokhoven kiezen.
Zelfs als de aarde “uit elkaar spat”, dan zal na verloop van tijd onder invloed van de zwaartekracht weer een nieuwe planeet ontstaan uit de restanten van de oude. Totale vernietiging is derhalve in mijn optiek inderdaad een onhaalbare zaak.

Reageer
gravatar

Beste mensen, ik neem gelijk aan dat Bert Bokhoven het academisch gelijk aan zijn kant heeft, maar deze gebeurtenis laat zich niet in academische termen vangen.

Dus neem ik mijn maatregelen:

– een vaarwelgroet aan allen hier, leuk jullie gekend te hebben en
– het leegdrinken van mijn drankenkabinet: al die wijn, whisky, armagnac en champagne laten vergaan zou zonde zijn.

Nou maar hopen dat het doorgaat, want ik moet niet denken aan de kater die ik anders op ga lopen.

Reageer
gravatar

Als ik een superrijke schurk uit een James Bond film zou zijn, dan zou een stel “near earth asteroids” een tikje de ” juiste” kant op geven waarschijnlijk de handigste optie zijn.

We moeten wel even duidelijke richtlijnen stellen. Al het menselijk leven uitroeien lijkt me “doel gehaald”.

Reageer
gravatar

Het zou heel mooi zijn als Rouvoet en Knevel morgen verlost zouden worden van de zwaartekracht en hemelwaarts zouden zweven met hun trawanten. Nederland kan zoveel beter.

Reageer
gravatar

Het geld idee slaat in mijn mening nergens op. Financien hebben waarschijnlijk op het moment 0 geen enkel effect. De aarde gaat waarschijnlijk kapot door de Zon, en niet door een of andere stinkend rijke maniak met een zware depressie, en besluit ons van ons lijden te verlossen…

Reageer
gravatar

Ik dacht daarnet dat het al zover was, maar het was mijn WIFI verbinding die eruit lag. Ik was even alleen op de wereld, maar voor hetzelfde geld was de rest van de wereld al geacopalypsed, zo voelt dat dus.

Reageer
gravatar

Als de deadline van 21 mei niet gehaald wordt, dan moet men de datum nog maar wat opgeschuiven. 2012 belooft een goed jaar. Als dat ook niet lukt, dan weer wat later. Zo houden we een apocalyps om naar uit te kijken.

Reageer
gravatar

Het moet ja mogelijk zijn middels Twitter en Facebook om op een bepaalde datum en een bepaalde minuut vier miljarden van mensen zo te bekomen, dat ze een Gotteslästerung de Himmel in slingeren en dan mal kijken wat geschiedt daarvan.
Als niets geschiedt, dan hebben wij jedenfalls een negatieves Gottesbeweis geproefd.

Reageer
gravatar

De Here heeft nooit beweerd dat Hij de Aarde met haar prachtige flora en fauna zou ontscheppen maar is altijd consistent geweest in Zijn vervloeking om uitsluitend de mensheid met kleine stapjes ten behoeve van de pijn en het lijden naar de Filistijnen te helpen. Elk volk krijgt een beurt. Hij is nu met hivve kamermeisjes aan de Fransen begonnen.

Reageer
gravatar

Gewoon dezelfde aanpak kiezen als met de economische crisis, het broeikaseffect en de criminaliteit van allochtone jongeren: ontkennen! Als we met z’n allen maar hard genoeg blijven volhouden dat de Aarde niet bestaat, dan is dat gelijkwaardig aan een totale vernietiging. ‘t Zal even moeite kosten om alle neuzen één kant op te krijgen. Maar het kan, het is mogelijk. Echt waar.

Reageer
gravatar

Bokhoven is het soort wetenschapper, dat honderd jaar geleden zou beweren, dat vliegtuigen niet kunnen vliegen, omdat ze zwaarder zijn dan lucht.

Als we flink investeren in de kenniseconomie zal de wetenschap ongetwijfeld een oplossing vinden voor de geschetste problemen.

We laten ons door zo’n planeetje toch niet klein krijgen, zeg!

Nee, ik zie het einde wel zitten, en ik heb al twee containers knuffels, waxinelichtjes en Warum-bordjes klaarstaan.

Reageer
gravatar

Een gedurfde uitspraak. Zeg nooit nooit. Moderne technologieën zijn zeker in staat een kettingreactie teweeg te brengen. Fukushima was alleen maar een test case.
Bokhoven moet wat meer aan schappelijk weten doen in plaats van dat gewichtige gedoe en rapporten die voor geen weldenkend mens te begrijpen zijn. Waar haalt die kwakzalver die conclusie vandaan? Kunnen we geen afzettingsprocedure initiëren?
Hartkamp is aanhanger van de God of the gaps theorie, maar dat is me te zweverig. Kent hij niet de Leer van Julius HAARPin? Want even zere neus. De mensheid is toch zelf in staat de haar toevertrouwde planeet om zeep te helpen?

Reageer
gravatar

Zo is het, leve prof. dr. Bert Bokhoven!! Hij kan door de Speld niet genoeg geconsulteerd worden. Toch 1 waarschuwing: als er grote meteoren door kwade geesten uit hun baan naar de exacte richting aarde geschoven worden dan weet ik het zo net nog niet.

Reageer