Osamafest 2011: Deathblog

Speld.nl doet de hele dag live verslag van de festiviteiten rondom de dood van Osama Bin-Laden, Bin voor vrienden.

16:17 Tot zover onze berichtgeving over de dood van Osama Bin Laden. Morgen zijn we er weer, dan met een liveblog over de olieprijs. Tot die tijd wordt deze pagina herhaald. Nog een prettige dag.

16:16 Al Qaeda: Dolfijnen ‘gaan respectloos om met graf Bin Laden.’ http://bit.ly/iePgIU

15:59 BREKEND: de plek waar het lichaam van Osama Bin Laden in zee is gegooid http://bit.ly/iBr2bq

15:53 Officiële reactie Al-Qaeda: “Als de VS een beschaafd land waren, hadden ze Osama Bin Laden berecht”

15:25 Moszkowicz ‘ziet het maatschappelijk belang van wraken vandaag nog maar eens geïllustreerd.’

15:17 Coca -Cola hoofdsponsor dood Bin Laden.

15:08 De Speld schreef zojuist update over overlijden Osama Bin Laden. Binnenkort meer.

15:07 De Speld schrijft update over overlijden Osama Bin Laden.

14:47 Al-Zawahiri ontkent leiderschapscrisis binnen Al Qaeda.

14:38 DNA-onderzoek wijst uit: Osama Bin Laden was inderdaad moslim.

14:35 Schutter Bin Laden had hekel aan terroristen.

14:23 Buslijn 43 omgeleid via Nieuwegein-Oost. Verband met dood Osama Bin Laden onduidelijk.

14:10 Al Qaeda brengt video-vacature naar buiten: ‘Enthousiaste en gedreven leider gezocht die op zoek is naar gezonde uitdaging. People person die de kar wil trekken. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar een man die kan lezen.’

14:03 Eelco Bosch van Rosenthal is bij gebrek aan werkende audioverbinding nu bezig aan een korte opfriscursus gebarentaal. Zodra hij deze heeft afgerond zal hij live de berichtgeving van CNN verslaan.

13:59 Nieuw bewijs dat Irak betrokken was bij 11 september: Saddam Hussein is trending topic op Twitter

13:49 Liquidatie Osama doet discussie over wapenbezit oplaaien.

13:47 BNN hoopt op nieuwe impuls orgaandonatie na overlijden bekendste nierpatiënt ter wereld

13:40 Amerika: ‘Lichaam Bin Laden in zee gegooid.’ Al Qaeda: ‘Bin Laden ondergedoken.’

13:34 Frits Sissing bevestigt: AVRO stopt per direct met opnames ‘Op zoek naar Osama’ Sissing is met ingang van heden ook weer beschikbaar voor andere omroepen en programma’s.

13:27 Reactie Mourinho op dood Osama: “Als ik nu zeg wat ik denk, is mijn loopbaan voorbij.”

13:20 Militair analist Bert Bokhoven bij de NOS: “Met de dood van Meneer Laden is het grensconflict rondom de Ta Krabey- en Tamoantempels tussen Cambodja en Thailand nog niet opgelost.”

13:07 Server slachtoffer van vergeldingsaanslag Al Qaeda

13:04 Horny Russian girls in Heerhugowaard area are looking for you. Plz RT to hear more. http://bit.ly/bPundQ

12:55 Lunch! Even een broodje bal halen bij de Shell #ferryjijweereengehaktstaaf?

12:50 Verbod op tandpasta en lenzenvloeistof in handbagage eindelijk opgeheven. Ook babyvoeding en flesjes water van lijst explosieve materialen verwijderd.

12:45 Dood Osama Bin Laden meest herhaalde nieuwsbericht uit geschiedenis

12:40 Dood Osama Bin Laden meest herhaalde nieuwsbericht uit geschiedenis

12:39 Arie Boomsma volgt Osama Bin Laden op als ‘world’s most wanted man’

12:25 Ambities die Bin Laden niet meer zal kunnen realiseren:
– lintje krijgen van de Koningin
– deelnemen aan de Tour de France
– langer verborgen blijven dan Mladic

12:15 Wikileaks: Dood Bin Laden was een outside job

12:09 Osama nog steeds dood

12:02 Nog steeds geen officiële reactie van Cora van Tora Bora

11:59 Overig nieuws: Johannes Paulus II gepromoveerd, Willem II gedegradeerd

11:53 Satan, Odin, Zeus en Shiva spreken medeleven uit naar Allah.

11:15 Vanavond zendt Nederland 2 een herhaling uit van de aflevering van Villa Felderhof uit 2004 waarin Bin Laden te gast was met Ronnie Tober.

11:10 Osama Bin Laden postuum geëerd door Buma Stemra voor de ‘vernieuwende soundscapes’ die hij vanuit zijn geheime verblijfplaats gratis de wereld in zond.

11:00 CNN brengt iPhotoshop, waarin kijkers zelf hun versie van de gewraakte Osama-foto kunnen uploaden en stemmen

10:56 Dyslectici overal ter wereld rouwen om dood Amerikaanse president.

10:50 Leers: “Na de dood van Osama is Afghanistan veilig genoeg voor Sahar.” (via @boyslijp)

10:36 Vrachtwagenchauffeurs in Nederland en België zullen vandaag uit solidariteit niets uit- of inladen. “Daar is het nu nog veel te vroeg voor.”

10:25 Donald Trump sceptisch: “Laat Obama eerst maar eens de overlijdensakte overdragen.”

10:22 In de Palestijnse gebieden is verslagen gereageerd. “Bin Laden was een voorvechter van de Palestijnse rechten en als hij onschuldige burgers kon ombrengen om ons te helpen, deed hij dat graag.”

10:08 Osama’s lichaam ‘respectvol bewaard’ onder urinoirs van HNMS Tjerk Hiddes

10:05 ROFLOLWTFBQQ!! @dutchproblogger RT @wol: watch this hilarious footage of baby singing Pokerface by Lady Gaga

10:03 Jeroen Krabbé zal later vandaag met een reactie komen op het overlijden van zijn ‘goede vriend’ Bin Laden. “Eerst Mulisch en nu dit… Ik moet mezelf even herpakken en langs mijn visagist. Daarna komt de videoboodschap.”

10:02 RT@2525 Om 11 uur op BNR in debat met @bjheijne over zijn essay ‘Moeten wij van elkaar houden?’

10:01 toelichting Obama: “We hebben er tien jaar over nagedacht, maar uiteindelijk vonden we tóch dat de aanslagen van 11 september om een reprimande vroegen.”

9:57 RT@GVerbaan: En toch was het een mooie man #osama

9:56 “Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.”

9:53 Dood Obama uitbundig gevierd in conservatieve staten

9:45 Duitse winkelketen Osama Bin Laden week lang gesloten uit solidariteit

9:42 Reactie Rutte: “Pakistan verliest een icoon. De Nederlandse regering leeft intens mee met de nabestaanden van deze markante terroristenleider. Politiek waren we het niet altijd eens, maar dat neemt het respect niet weg.”

9:41 Volgens vaatchirurg Bert Bokhoven is een kogel door het hoofd de meest effectieve manier om een doelwit te raken: “Er zit zoveel belangrijks in een hoofd, en als daar dan een kogel doorheen gaat levert dat de eigenaar vaak problemen op.”

9:37 De hashtag voor Osamanieuws zal zijn #compostverwerking

9:27 We kunnen hier de website van CNN al tien minuten niet bereiken. U hoort van ons zodra de systeembeheerder terug is uit de koffiecorner.

9:13 Voorlopig blijven we CNN overschrijven. U leest het hier dus altijd als tweede.

9:10 Veel nieuws in allerlei kranten en ook op internet over de dood van de leider van Al Qaeda. Heel veel nieuws. Te veel misschien om het allemaal te vatten. Voor duiding kunt u daarom op dit liveblog terecht.

8:55 Eelco Bosch van Rosenthal staat inmiddels in een studio op enkele duizenden kilometers van de plek waar het allemaal gebeurt schrikachtig de camera in te kijken. Zodra we ook een geluidsverbinding hebben, hoort u van hem.

8:22 CORRECTIE OP BERICHT 8.21: het blijkt te gaan om dadels, niet om maagden. Bin Laden zou drie dadels hebben genuttigd.

8:21 Drie achter de rug, negenenzestig te gaan: ontmaagdingen Bin Laden goed op gang, zo wordt gemeld vanuit het hiernamaals.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Neef Paulus, petje af voor deze puntgave, heldere en bondige adstructie en solutie. Een voorbeeld voor alle fietsenmakers in Nederland en daarbuiten. Men merkt dat je minimaal een VO’er (HBO 2e fase) bent. Ik volg je met belangstelling.

Reageer
gravatar

Beste Maarten,

Als fietsenmaker hoor ik het jongedamesvolk wel eens klagen over bepaalde zadels. Daarom heb ik bij In-Holland een tweedaagse hbo-opleiding maagdenreparatie gevolgd. Ik doe dat nu erbij. Zeg maar als service.

Niet onaardig werk trouwens. Ik rij er eerst een tijdje op om de klachten zelf te ervaren. (Dat had ik als fietsenmaker al geleerd, daarom mocht ik dat deel van de opleiding overslaan. Maar het is natuurlijk beter om dat niet te doen, zodat je ook de nieuwste technieken leert. )

Dan ga ik met deze ervaring aan het naaien. Een stukje binnenband komt dan goed te pas. Ik moet eerlijk zeggen, dat ik dit het prettigste deel van het werk vind.

De jongedames krijgen van mij drie jaar garantie, mits ze de voorgeschreven onderhoudsbeurten op tijd door mij laten uitvoeren.

Reageer
gravatar

Neef Paulus, nou even serieus hè? “Ervaren maagd …” proef deze contradictio in terminis even op de tong en laat hém (d.w.z. deze contradictio) langzaam smelten, als pure chocola bij de zuivere koffie.
WAT moet men dan wel leren op een ervaren maagd? En bestaan ‘ervaren maagden’ eigenlijk wel, wat zijn dat voor wezens? (draaideur bezoeksters van het Lucas Andreas-ziekenhuis, afdeling hymen-reconstructie?) Of bedoel je de spreekwoordelijke Nederlandse Maagd wier maagdenvlies al sinds mensenheugenis jaarlijks (op de 3e dinsdag in September) wordt besprongen en gebruikt als trampoline door opeenvolgende ministers van Financiën.

Reageer
gravatar

Nog een kleine correctie en aanvulling mijnerzijds op bovenstaande: technisch gezien is een gedefloreerde maagd géén maagd meer en al helemaal niet meer in religieuze context. Men is daar maagd of niet, “to be or, not to be”! Op het (HBO) seminarium zei men dan altijd “tertium non datur”. Verder maak ik ernstig bezwaar tegen de vergelijking van vrouwen met al of niet maagdelijke leesmappen. Een leesmap is een massa-consumptie artikel, een vrouw meestal niet, zekere professionals buiten beschouwing gelaten. Contribuant 56 heeft overigens gelijk als hij stelt dat het quantum van 72 maagden een standaardvoorziening is voor elke overleden held die minstens 10 ongelovigen heeft gedood. Er hoeft echter geen nieuwe “voorraad” te worden aangevraagd, elke gedefloreerde maagd wordt van hogerhand gratis opnieuw ‘virginaal gereïnstalleerd’, mét garantiecertificaat. Ook hier is sprake van verduurzaming en recycling; aanbod en voorraad van maagden is namelijk cyclisch maar niet onbeperkt.

Reageer
gravatar

# 55; Afvrager: Nee, dat aantal van (72) maagden is een vast deel van de Persoonlijke Standaard Uitrusting (PSU) van gestorven Helden van de Islam en volledig onafhankelijk van eerder op aarde gedefloreerde of anderszins benaderde vrouwen. Wat wel mogelijk is, is dat aan zeer fanatieke en testeroon machismatische gelovigen een additionele dosis wordt toegekend als men zich bij ingangscontrole aan De Poort daartoe aanmeldt; vergelijk het met een aards verschijnsel als de leesmap, sommige uitverkorenen krijgen de map nieuw, anderen moeten zich behelpen met een acht keer gebruikte map van 8 weken oud. Het al of niet verkrijgen van verse maagden hangt af van het aantal westerlingen en andere ongelovige honden die door de hand, het mes of de bermbom van de hemelganger zijn gedood. Net zoals voor de fundi’s onder fanatieke Christenenen geldt dus ook voor fanatieke moslims een zeer duidelijke bonus/malusregeling.

Reageer
gravatar

Namens de internationale ‘politieke’ beweging ‘ Al Qaeda ‘ willen wij hierbij ons welgemeende oprechte medeleven tonen voor het overlijden van onze grote vriend en politiek leider Osama Bin laden.
Na jaren van strijd, kwam zijn dood toch nog onverwacht en sloeg bij ons allen in als een bermbom. Een mens van waarlijk groot Caliber (groter dan .50), heeft ons verlaten. Zijn Ideaal en Grootse voorbeeld van naastenliefde, respect en tolerantie voor alle bevolkingsgroepen en religies zullen ons nog lange ten voorbeeld dienen.
We zullen hem missen en zullen ter na gedachtenis en respect op 4 mei, jaarlijks om 8 uur op de Dam in Amsterdam., 2 minuten een hels kabaal maken dmv inzet van een groot leger van vuvuzela trompettisten en krijsende moslim vrouwen in burka.

Reageer
gravatar

Inmiddels is bekend geworden dat mevrouw Bin Laden minder rouwig om de dood van haar man blijkt dan vermoed werd.

“Al dat bloed aan zijn handen, hij veegde het zo aan z’n pas gewassen djeballa af. Je weet op een gegeven moment gewoon niet meer hoe je die vlekken er nog uit moet krijgen.” Aldus mevrouw Bin Laden.

Reageer
gravatar

Kijk, een mooi voorbeeld waar je als complot-theoreticus zo op in kan haken: Osama B. L. in zee gegooid ? Mijn hoela, dat geloven jullie toch zelf niet !
Ik denk dat de goede man helemaal niet is overleden; na het aanbieden van enkele miljoenen aan de special forces, is een willekeurige pakistaan (met baard) van de straat geplukt en door het hoofd geschoten.

Uiteraard heeft Osama B. L. ruimhartig DNA-materiaal afgestaan en is vervolgens glimlachend in zijn Mercedes weggetuft. De arme voorbijganger is vervolgens aan de haaien gevoerd; zo zeker als wat.
Het zal ook duidelijk zijn dat Osama een halfbroer is van Obama; dus twee keer raden wie er nu prinsheerlijk op het strand van Hawaï ligt.

Reageer
gravatar

Het tekent de Amerikaanse hygiëne dat Osama werd gewassen alvorens hem in een olievervuilde zee te gooien. Gelukkig werd niet de Argentijnse procedure gevolgd, die mensen levend van grote hoogte -en met enige dwang- uit het vliegtuig deed stappen, maar O.B.L. werd eerst definitief verdoofd. Zeer humaan jegens de man die -vanuit zijn geloof- geiten, koeien, schapen én menselijke gijzelaars ritueel de keel doorsneed en liet doodbloeden. Moge de 72 maagden hem in eeuwigheid en onafgebroken belagen.

Reageer
gravatar

Verassings act?’

Ik vind de spelfouten van De Heer vooral erg jammer.

Reageer
gravatar

Aardige man was het. Hij kwam hier af en toe langs om een halal broodje met een blikje Fitna te kopen. Altijd vriendelijk lachend, zette altijd keurig eerst zijn AK-47 in de paraplubak. Nooit geweten dat hij iets met internationale politiek deed.

Reageer
gravatar

Gebeurd is gebeurd, maar wie moet er nu voortaan de Osamab inladen? En wie zal Mbodsla naaien nu al Zijn aandacht uitgaat naar die 70? Heb wel ‘s de indruk dat de echte grote vragen buiten de netelige kwesties worden gehouden.
Mocht u er nog weten, schroom niet ze te melden. Dan kunnen we het verdriet dat ons over dit verlies zo pijnlijk aan de handen kleeft uit de ziltig natte mouwen steken.

Reageer
gravatar

Hij is helemaal niet dood, dat was z’n broer. Bin woont nog steeds in Almelo en speelt op zijn saxofoon of het Stationsplijn in Amsterdam op Vrijdags.

Reageer
gravatar

Sijmster,

Verwissel jij Osama niet met het veertienjarige meisje Sahar Hibrahim Ghel. Dat liet zich ontvallen: “Ik mag dan wel volledig zijn ingeburgerd, maar als ik naar Alphen a/d Rijn moet, dan ga ik toch maar liever terug naar Afghanistan.”

Reageer
gravatar

Zat Mladic toevallig ook niet in die villa ? Volgens mij heeft hij meer doden op zijn geweten dan Osama B. L. ! Ach, dat waren “maar” moslims, zou de grote blonde leider zeggen.
Wat is de koers tegenwoordig ? 1 amerikaan tegen 2683 moslims; zie Irak ?

Reageer
gravatar

Beste Petrus, je demoniseert mijn cliënt. Dit is de bloody limit.

Reageer
gravatar

Osama’s laatste woorden: het lijkt hier potverdikkie Alphen a/d Rijn wel.

Reageer
gravatar

Het moge toch wel duidelijk zijn dat we hier in het Paradijs geen lichamelijke sex hebben, maar geestelijke sex. Weten jullie aardbewoners dat dan niet.

Reageer
gravatar

Minister van Oorlog Hans Hillen is opgelucht. Zo ver bekend zijn er geen koddebeiers die door Nederlanders zouden zijn opgeleid, betrokken geweest bij de mislukte arrestatie. Dus het jammerlijke overlijden van de heer Bin Laden treft Nederland geen blaam.

Na het overlijden van de grootste misdadiger van Afghanistan behoeven er minder agenten te worden opgeleid. “Dat scheelt ons toch gauw twee honderd politieopleiders,” aldus minister Hillen, “die kunnen nu mooi worden ingezet bij de het dieren-arrestatieteam.”

Reageer
gravatar

@31: Allah: Doe ik mijn best de heer O. B. L. uit de hemel te houden, wordt ie godallemachtig via een achterdeurtje toegelaten door bedienden van Allah.
Sta ik als poortwachter weer mooi in mijn (spierwitte) hemd. Hierover zal ik bij het volgende werkoverleg pittige vragen stellen !

De divisie Moslims heeft toch al de neiging om eigengereid te handelen; hun budgetoverschrijdingen door de excessieve aanschaf van maagden is mij al jaren een doorn in het oog.
Laten ze een voorbeeld nemen aan de divisie Boeddhisten, die overleggen netjes voor ze een besluit nemen.

Reageer
gravatar

Met recht kan ik U allen verzekeren dat Binnie goed in de visolie is gezet. De 70 maagden hadden we niet zo voor handen, dus hebben we maar 70 omgebouwde mannen cadeau gedaan. Binnie was nog erg bedwelmd en had het niet zo in de gaten.

Lucifer heeft Binnie geweigerd op te nemen in de hel orde, daarom waren wij wel verplicht hem op te nemen. Verder maakt Binnie het naar omstandigheden goed en hij laat U allen groeten.

Reageer
gravatar

Omdat de heer O. B. L. een bomgordel droeg, waarop duidelijk was vermeld dat roken en open vuur streng verboden is, is hij om die reden geweigerd bij de hel.

Lucifer was zeer resoluut: “wat ik in miljoenen jaren heb opgebouwd, laat ik niet zomaar vernielen”, sprak hij duidelijk geërgerd.

Petrus zit nu met de handen in het haar, want in de hemel is ook geen plaats. Vermoedelijk wordt de heer O. B. L. naar de aarde teruggestuurd.

Reageer
gravatar

Poortwachter van de zevende hemel: “Het is momenteel erg druk. De ontontmaagding van de ontmaagde maagden kost de nodige tijd. Sjeik Bin-Laden zal als ieder ander op z’n beurten moeten wachten.”

Reageer
gravatar

@3. Wahaha.

WASHABI BIN LADEN, de supermutant.

Het doorzeefde brein achter de aanslagen van 9/11 werd in zee gedumpt alwaar hij afdreef richting F*ckishima en muteerde in een radio-actieve superschurk. Slechts één man kon de wereld nog redden van deze supervillan, deze chemextremist, deze shariadioactieve terreurreus. Deze superheld was niemand minder dan http://www.youtube.com/watch?v=kVFdAJRVm94
Ik ga ‘m vast claimen bij Marvel Comics.

Reageer
gravatar

We hereby declare that the city of Osaka is very alive and kicking, and makes a whopping trip for all of your holidays.

We’ll bee seeing you!

Reageer
gravatar

Obama beladen, Osama bin Laden
Geen wonder dat ze in conserfatiefe staten feestvieren, het stickt daar van de slegtlezende, dysklektische inteeltstemmers. Dat wort een dompert as ze wakker worde. Hehehe.
Gijs Wortel, Oss-Zuid (bij de pomp, linkzaf)

Reageer
gravatar

@12 Opinieminiemutte: Inderdaad zijn er al enkele liedjes voor de musical bekend: “I feel shitty” uit de Nestsidestory en “O Sama, zing een liedje voor mij alleen”.
Het liedje “vlieg met mij mee naar de regenboog” lijkt het echter niet te redden.

Uitvoerenden zijn mij nog niet bekend, maar geruchten hebben het wel over Raymann als hoofdrolspeler en André van Duin als George W. Bush.
Het schijnt ook dat de Rembrandttoren binnenkort auditie doet als WTC.

Reageer
gravatar

Tot onze spijt moeten wij meedelen dat de geplande uitzending waarin de heer Bin Laden als gast zou deelnemen aan de Max Geheugentrainer, vanwege onverwachte gebeurtenissen, geen doorgang zal vinden.

In plaats daarvan zal de uitzending over hoofdletsel bij ouderen herhaald worden.

Reageer
gravatar

Osama en Obama daar is iets heel goeds over te maken ik weet alleen nog niet wat, maar het rijmt en allitereert goed. Een eerste poging maar:
Met zijn leger legde Obama
terroristenleider Osama
voor miljoenen dollars om
of was het nu andersom
en wie was er nu uiteindelijk dom?
Verder heb ik nog wat regenbuien in de aanbieding, de prijs gaat wel omhoog nu het steeds wat droger wordt, dus grijp uw kansen!

Reageer
gravatar

Vanf morgen bieden wij u geheel verzorgde reizen naar de Tora-Bora grotten aan met aansluitend een wandelvakantie naar Abbotabad, alwaar u de villa van Bin Laden kunt bezichtigen.
Over het naspelen van de bestorming zijn wij nog in gesprek met de Pakistaanse autoriteiten.

Reageer
gravatar

Als schrijver van de standaardwerken “Complottheorie in de praktijk” en “Complottheorie voor dummies”, vermoed ik een complot.
Ik denk dat Osama Bin Laden en Johannes Paulus II één en dezelfde persoon zijn. En om zalig te worden verklaard kan je natuurlijk niet meer in leven zijn.
Ik heb mijn boeken trouwens geschreven onder het pseudoniem Mark O’Sullivan en voor alle zekerheid wordt de naam van de schrijver niet op de boeken vermeld.

Reageer
gravatar

Gezien het huidige tij en de Golfstroom zal Obama volgende week dinsdag aanspoelen in Boulogne sur mer (Frankrijk).

Reageer
gravatar

Geachte redactie,
Ik moet u er toch op wijzen dat een menselijk lichaam niet geschikt is voor compostverwerking. Het zal moeten worden ingeleverd bij een van de verzamelpunten voor chemisch afval.
Vriendelijke groet,
Publiekscommunicatieteam AVR

Reageer
gravatar

Wij willen Geert voor zen verjaardag een stukkie Osama kado doen.
Komp er iets te koop via E-beej of gaat het door Bolkom? Waar kenne we wat bestellen?

Reageer
gravatar

Da’s nou nog eens service: krijg ik van De Speld door de Speld geautoriseerde berichtgeving van CNN.

Dat maakt het toch een stuk betrouwbaarder.

Reageer