Timofeeff: ‘Ik had een gloednieuwe barometer kunnen kopen’

Interview Peter Timofeeff

Vind je het terecht dat Columbus wordt beschouwd als ‘de ontdekker van Amerika’ terwijl er goed beschouwd al enkele duizenden jaren mensen woonden?

Dat lijkt me een eurocentristische travestie van de geschiedenis. Maar dat geldt overigens ook voor al die enthousiast imperialistische biologen die diersoorten ‘ontdekken’ natuurlijk.

Is een lichte kleur gordijnen bij een cremekleurige muur wel de juiste keuze?

Om een ruimtelijk effect te creëren kan een lichtere kleur prima werken

Wat voor weer wordt het morgen?

15 graden, zonnetje, misschien regen, misschien niet. Moet dit, grapjes over het weer? Serieus, iedere mafklapper die me op straat aanschiet verzint hetzelfde en gaat het vervolgens enthousiast aan zijn debiele vriendjes vertellen.

Wil je de fans nog wat meegeven?

Je kunt reiskosten aftrekken van ‘overige werkzaamheden’. Ik ben zo 22.000 euro misgelopen. Zonde, daar had ik een gloednieuwe barometer van kunnen kopen


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik zou gaan voor de waterbuis van 10 meter hoog. Geen last van kwikdampen. Gaat ook gauw 22.000 kosten, een stevige verbouwing lijkt me wel noodzakelijk om die binnenshuis te plaatsen.

Reageer
gravatar

Dat zal lastig worden, Fruttekoek: hij brengt ze alleen uit als E.P.tje, vinyl is weer helemaal in.

In ieder geval is het opgeklaard: geen onweersflitsen meer.

Reageer
gravatar

Inderdaad Drenth, kritische consument op acht,

Galileo’s opvolger Torricelli heeft als eerste kwik in buizen gedaan om zodoende meer geld te kunnen vangen voor de buizen die zijn ouwe mama breide. Pas eeuwen later is bekend geworden, dat kwik in wambuizen de gezondheid van de drager niet ten goede kwam. Maar toen was het helaas al te laat voor veel zeventiende-eeuwse luchtdruktelijders.

Dit bericht werd u mogelijk gemaakt door:
Dokter Paulien maakt u weer kwik.

Reageer
gravatar

Ik had eerlijk gezegd nooit zoveel op met die Timofeeff, maar na het lezen van dit interview ga ik toch eens beter naar zijn CD’s luisteren.

Reageer
gravatar

@A.E. 5: u ziet de mogelijkheid over het hoofd dat het om vóórnamen gaat: het kan zijn dat een voorvader niet kon kiezen tussen Timo of Eeff, dat toen maar heeft genoteerd, en vervolgens is vergeten het uit te gummen.

Reageer
gravatar

Mij is gevraagd een meerdaagse verwachting van Peter Timofeeff te geven. Dit doe ik natuurlijk graag !
Op alle dagen zal hij tijdens zijn presentatie redelijk vaak glimlachen, maar met name op maandag is hij vòòr de uitzending enigszins gestresst.

Op dinsdag is er kans dat hij een kleine depressie heeft na de uitzending en op donderdag zal hij het weerbericht wat gehaast presenteren wegens een hogedrukgebied.
Zijn temperatuur blijft redelijk constant, al is er kans op een lichte verkoudheid met enige verhoging op woensdag.

Tot slot blijft hij overwegend droog, maar op dinsdagavond zal hij enige biertjes naar binnen slaan.
Dit was het voor vandaag; graag tot de volgende keer !

Reageer
gravatar

Pjotr Iljitsch heeft gelijk.
Voor een béétje barometer (dus niet zo’n klokkie waarbij je op het plastic afdekkapje moet te tikken om hem wakker te maken) gaat er nog steeds niets boven de Buis van Torricelli ®.

Met de huidige kwikprijs leg je daar al gauw zo’n 21.990 tot 21.995 euro voor neer.

Reageer
gravatar

Hoewel familiebanden ons binden, sta ik niet geheel achter Alter Ego junior’s observatie van de heer Timofeeff s.s.t.t. Ik verzoek hem langs deze -mij onsympathieke- weg heel snel met mijn secretaresse een afspraak te maken voor een verkennende sessie inzake gemuteerde Id-, Es- en Ego-configuraties en verschoven projecties van vaderbeelden. Dat laat onverlet dat de geciteerde P.T. best eens de grootste weervoorspeller onder de nieuwslezers kan zijn, daar ga ik niet over.

Reageer
gravatar

Van die € 22.000,- zou ik eerst mijn achternaam eens laten restaureren; ooit heeft rond 1813 een dronken ambtenaar van Napoleon’s Burgerlijken Stand (en komaf; mogelijk die uit Oorlog en Vrede) uit pure jaloezie de fiere achternaam van voorvader Pjotr Iljitsch Timofjev verhaspeld tot Timofeeff, daarna heeft een later burgerlijk misstandje wederrechtelijk het voorname ‘Pjotr’ vernederlandst tot Peter.
Onder de weermannen is P.I.T. de grootste, voor mij, zowel qua statuur als qua confectiemaat. De grootste aller weersvoorspellers, in populariteit slechts in de verte benaderd door RTL/meteo-babe Helga van Leur, die ook nog zo sierlijk schaatste op glad ijs met Arend Langenberg. Vergelijk Pjotr Timofjev met Piet “Oant moan” Paulusma, dat zegt genoeg, toch? Adelaars vliegen alleen, eenden en ganzen in kuddes.

Reageer
gravatar

Ik denk dat als Peter geld gaat inzamelen voor de wederopstanding van zijn snor, dat hij die 22 mille zo in de pocket heeft! I’m in ieder geval!

Reageer