Defensie kondigt staking aan

Burgers moeten rekening houden met minder bombardementen


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Gelijk hebben ze,een beetje bezuinigen op de groenste tak van werkverschaffing in NL,zeker een idee van de rechtsmensjes in deze samenleving die zich niets gelegen laat liggen aan het milieu.

Reageer
gravatar

Maarten T., geloof mij -en ik kan het weten via mijn uiterst betrouwbare bron neef Jemig- er is voor militairen helemaal geen noodzaak om te staken.

Gewoon ADV, Flee, vakantie, ouderschaps- en zorgverlof achter elkaar opnemen volstaat.

Reageer
gravatar

Aan: alle opa’s die ongeveer tegelijkertijd met mij in dienst hebben gezeten, al of niet met “verzwaard” achter de wacht. Wij hadden als dienstplichtigen toch niets te vertellen; er was nog geen VVDM, een meerdere had altijd gelijk ook al was zijn IQ niet hoger dan de helft van zijn schoenmaat, en een sergeant-majoor werd altijd aangesproken als “majoor” en gestaakt werd er alleen op bevel. Ik herinner mij als nog de 3-daagse oefeningen vanuit de Trip van Zoutlandtkazerne in Breda samen met zandhazen. Schuttersputten graven
-met granaattrechter-, oefenen met traangas- i.p.v. handgranaten en schieten met losse flodders. Het plaatselijke vee had ‘s morgens net zulke rode ogen en fluitende oren als de geuniformeerde pubers die ‘s-nachts traangas granaten gooiden als denne-appels. Op bevel van boeren staakten de meerderen dat cowboy-tje spelen, de melk van de koeien kreeg n.l. een bijsmaak: traangas! Those were the days ..

Dat nu die laatste anderhalve man en een paardenkop in vaste dienst gaan staken, heel ironisch. De vliegers doen ook mee, een Nederlandse F-16 is op een Belgisch militair vliegveld door de pootjes gezakt; dan hoeft-ie niet mee naar Lybië. Dienstweigering tactisch verpakt.

Reageer
gravatar

Staken?? STAKEN??! Wat nou staken?? Wij staakten nooit, ook niet het vuren.
En wat bazel je nou over kano, Opa Fietser? Daar voeren wij mee naar de vijand om hem te vermorzelen, je gaat je eigen materiëel toch niet opvreten?
Ja, de paarden; maar alleen als ze dood waren, maar meer ook niet hoor.

Straks wil je me ook nog wijsmaken dat ze rose koeken eten in dat leger.

Reageer
gravatar

En de kano en de gevulde koek zijn ook al wegbezuinigd. Om opstand te voorkomen, kunnen de geweren tegenwoordig niet meer uit elkaar gehaald worden.

Reageer
gravatar

Die soldaten van tegenwoordig zijn net verwende doetjes. Het is dan ook lang niet zo gek dat er zovelen ander werk moeten gaan zoeken.

Ik zal een voorbeeld geven uit mijn tijd als dienstplichtige, nou dan weet je het wel.

Wij kregen per dag drie kwartjes (nu 35 eurocent). Eén kogel was al duurder, dus veel hebben we niet geschoten.
Catering? We aten anderhalf jaar lang rats, kuch en bonen.
Eigen kamer met tv en dekbed? Ho maar, met z’n twintigen in een onverwarmde, kale en tochtige barak.
Gepantserde wagens met GPM? We reden in oude open jeeps, die nog van de oorlog waren overgebleven. Spannende vluchten onder aan een touw onder een helikopter? Lekker robbertje vechten met plaatselijke bevolkingen in Noorwegen en Eindhoven? Vrouwelijke collegae het leven zuur maken. Wel nee, na een week of zes te zijn afgerost was het pure verveling.

Die verwende gasten van tegenwoordig staken om wat? Omdat ze geen burgers met hun AK47 mogen beschieten. Nou dan kan ik vertellen dat wij destijds een toen al verouderde Uzi met vier man moesten delen. Daarmee deden we niks anders dan het om beurten uit elkaar halen, roestvlekken wegpoetsen en weer in elkaar zetten. Wie dat het snelste deed kon weleens een kano of een gevulde koek winnen.

Een kano of en gevulde koek. Daar deden wij het uiteindelijk voor! Kom daar nu maar eens om.

Reageer
gravatar

Maar op 8 “aan alles komt een eind” Nur die wurst had twei.

Offtopic, werd gisteravond gebeld door artikel 31 met de vraag of in een slaapplaats had voor een manisch depressieve dakloze vrouw. Die zit hier nu dus.

Reageer
gravatar

Lieve Marg00tje, Annie M.G. heeft toch een prachtig lied voor jouw geschreven; weergaloos ten gehore gebracht door Wimmie S. Daar kan het duo Opa & Rijk nog een puntje aan zuigen.

Reageer
gravatar

Speciaal voor Margootje (en al ook wel vaker voor haar geschreven) deze liedtekst: “Margootje, Margootje, jij lief klein idiootje, je neemt me in het ootje, door te doen alsof ik niets schrijf, deze tekst is een kadootje, als een groen en fris lootje, gelukkig en..

Reageer
gravatar

Voor wat die staking betreft, ben ik toch wel ondersteboven. Ze zijn er nog maar net en dan al staken? Dat kan toch niet! Dan wordt het veel te stil daar.

Reageer
gravatar

Oma Pauline:

Schreef Opa Paulus dat allemaal voor U. Dat is toch fantastisch. Voor mij schrijft niemand nooit wat. U mag wel trots zijn op die lieve Opa. De dorre vlakten der woestijnen is ook erg mooi hoor op jullie leeftijd.

Reageer
gravatar

Maar aan alles komt een eind. ook aan la Courtine. En aan de inzetbaarheid van het leger. De tulpenkwekers bieden nu aan om hun overbodige voorraden tulpen uit viegtuigen te strooien over Nederland als alternatief. Waardoor we als klein landje toch weer een voorbeeldfunctie kunnen vervullen.

Reageer
gravatar

Ouwe lul, toen schreef je mij ten minste nog brieven.
Weet je wat, ik lees er eentje voor.

Beste ouders, lieve Pauline
Ik schrijf dit uit la Courtine
Dat was lachen onder ‘t eten
Onze generaal is door een slang gebeten

‘t Stikt hier van de wilde dieren
Een van onze officieren
‘n Zeek’re Aernoud Dendermonde
Daarvan hebben ze alleen z’n bril gevonden

Ik krijg strakjes weer visite
Van een hele troep muskieten
Zeven jongens, lieve moeder
Zijn finaal vergiftigd door d’insektenpoeder

Je kan niemand hier vertrouwen
Zijn het rooien, zijn het blauwen
En de Fransen staan te bleren
Want die zien ons aan voor Duitse militairen

Ik leer kruipen door de modder
Schieten met ‘n losse flodder
En nog meer, dat volgens de majoor
Ons straks te pas komt op kantoor

Elke avond gaan we gokken
Met de dorpelingen knokken
En daarna hebben we ‘t allemaal
Heel fijn in ‘t hospitaal

Ik ben nou een kettingroker
Ik speel heel goed vals met poker
‘k Zit hartstikke vol littekens
En ik slaap met ‘n pistool onder m’n dekens

Daarom ouders, lieve Pauline
‘k Zit nu een week in la Courtine
Maar ik kan je nu al schrijven
‘k Zou hier best m’n hele leven willen blijven…

Reageer
gravatar

De gemeente Zaltbommel heeft teleurgesteld gereageerd dat er nu ook geen hoogspanningskabels meer gesloopt zullen worden door frivool stuntende helikopterpiloten.

Reageer
gravatar

@ 3 Shlomo de lara,

Laat ik nou net bij ‘t oud vuil van Legerbasis ‘t Harde wat obsoleet materiaal waaronder wat voertuigen van het type Leopard 2 A6 hebben gevonden. ZGAN. Kan u uw burgerwacht aardig mee opleuken. Dus….teab.

Reageer
gravatar

De burger moet zijn verantwoordelijkheid weer nemen. Morgen is de oprichtingsvergadering van de Bos en Lommer Burgermilitie. Volgende week wordt ons eerste schuttersstuk geschilderd.

Reageer
gravatar

I.p.v het gebruikelijk vuurwerk, had ik een bombardement aangevraagd om mijn verjaardag te beëindigen. (werkt prima tegen gasten die maar niet naar huis willen)
Tevens wilde ik hiermee mijn solidariteit betuigen met Kadaffi (geprezen zij Zijn naam.)
Helaas zie ik zo mijn verjaarspartijtje in duigen vallen.

Reageer