Chriet Titulaer maakt schoon schip bij NASA

Grotere rol voor Wubbo Ockels

Chriet Titulaer heeft de voltallige directie van NASA gesommeerd per direct op te stappen. Reden is volgens Titulaer de ‘slappe bedrijfsvoering, het gebrek aan visie, en het totale disrespect jegens de liefhebbers van de ruimtevaart.’ Titulaer ergert zich mateloos aan de sensatiezucht van de huidige bestuurscultuur. “In december werd er zo’n wetenschapper met de haren bijgesleurd, die dan moest doen alsof er aliens waren gevonden, terwijl ze in werkelijkheid gewoon een vies bakje hadden gebruikt. Dat is zonde. Dat is niet de NASA waar ik me in herken”

“Ik probeer al sinds het ongeluk met de Challenger in te grijpen”, aldus Titulaer. “Ik heb ze van allerlei vormen van feedback voorzien, maar ik kreeg, en krijg, de indruk dat ze die naast zich neerleggen. Dat is verwonderlijk, gezien de concrete en heldere inhoud van mijn feedback. Ik heb bijvoorbeeld NASA geadviseerd om voortaan geen spaceshuttles, of andere bemande voertuigen, meer te laten exploderen. Daar hoor je vervolgens niets meer over. Dat geeft geen vertrouwen, kan ik je vertellen. Nu is de maat vol. NASA moet weer van de fans worden.”

De gesprekken tussen Chriet en NASA verlopen volgens insiders ‘niet bepaald vlekkeloos’. Dat Titulaer zou hebben gedreigd met teksten als ‘als jullie niet naar me willen luisteren dan bind ik jullie aan zo’n mislukte raket vast en mag je de maan zelf van dichtbij gaan bekijken’ wilde hij bevestigen noch ontkennen.

Titulaer heeft aangegeven dat zijn plannen ‘volledig, zonder aanpassingen’ dienen te worden uitgevoerd. Over de concrete invulling van de reorganisatie kon hij niet teveel verklappen, maar een tipje van de sluier wilde hij wel oplichten. Kern van het nieuwe beleid wordt een wekelijks futuristisch programma vanaf de andere zijde van de maan. “Die spreekt toch het meest tot de verbeelding. Ik zie een grote rol weggelegd voor Wubbo Ockels. Als ik hem uit het schnabbelcircuit kan krijgen doe ik een hoop mensen een plezier. Ook ga ik mijn best doen om Neil Armstrong en Buzz Aldrin een grotere rol te geven bij de jeugdopleiding. ” Chriet Titulaer staat achter zijn besluit, en hoopt de toekomst van NASA veilig te hebben gesteld. “De mooiste baan blijft toch een baan om de aarde.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Welke moderne media?

Unknown Disco, the red octal, wat een mooie combo..
dan nog de Seven SmSorai erbij.. snuifje vanishing endpoint,
evenbit horizon, ebcdictators 2020.

GT-NG : komt er ooit een volgend deel?

Reageer
gravatar

# 35, Herauthon, er zijn nog veel slechtere tekens, wacht maar tot de weken vóór 21 december 2012, je krijgt het als hemelse engel/verkondiger nog erg druk in die tijd en het is ernstig de vraag of omroepen je dan zendtijd willen geven, elke minuut voor jou is pure derving van reclameinkomsten. Kun je een beetje overweg met de nieuwe media?

Reageer
gravatar

@29
>Is Chriet’s Huis van de Toekomst intussen niet al ernstig verleden tijd?

Toen ik er (veel!) jaren geleden eens was, werkten ze daar, bij wijze van toekomstbeeld, nog met 286-computers, terwijl ik toen zelf net mijn voor die tijd zeer betaalbare en krachtige 386XS had aangeschaft, mijn eerste echt eigen computer. Ik spreek nu over ca. 1991. Hé, dat is alweer 20 jaar terug!

Reageer
gravatar

Er moeten gewoon weer mensen bij de NASA komen die echt verstand hebben van ruimtevaart zoals Heinlein, Asimov en Arthur C. Clarke.

Verder is het natuurlijk ook weer zo dat het moeilijk opboksen is voor het NASA bestuur tegen Griet, want de laatste heeft met het tijdschrift Kijk natuurlijk wel de complete publieke opinie achter zich staan.

Reageer
gravatar

In aansluiting op el-jee # 30; Paulien # 26, leuk gevonden dat Kruitvat (Kruidvat?), maar zou met al die chemische bewerkingen de baard van Chriet niet als lont in het Kruitvat gaan fungeren. Bij de baard van de profeet .. En el-jee: tenzij Chriet erg is afgevallen lukt dat niet met AEG-magnetrons, probeer het eens in een ultra-centrifuge. in Almelo staan nog een paar verouderde exemplaren en Almelo is toch niet zo bar ver van Venlo?

Reageer
gravatar

@ 26 Paulien Titulaer : Die baard kan ook in de AEG-magnetron worden gedroogd. Maar dan moet-ie er wel eerst af, tenzij je Chriet in z’n geheel in dat apparaat wil proppen.

Reageer
gravatar

Is Chriet’s Huis van de Toekomst intussen niet al ernstig verleden tijd? Tijd voor een nieuwe sponsor? Tip: ING heeft tot aan Kerstmis nog wat miljoenen over na de vrijwillige (?) bonus- en salarismatiging van vorige week door Jan Hommen. NASA reinigen? Moeilijker dan een Augiusstal!
Vond trouwens altijd al dat Chriet (door zijn hoge hematochriet-waarde) altijd al een Nasaal geluid uitstootte. De foto bij het artikel lijkt zo overgenomen uit Al Jazeera: iman El Titulair demonsteert computer voor ijverige talib. (meervoud van taleb: leerling, sorry: student, van een koranschool)

Reageer
gravatar

Voor de huisvrouwen onder de lezeressen heb ik een advies.

Zorg dat meneer altijd een of meerdere schone baarden in de kast heeft.

U kunt de baard het beste wassen op de hand met een matig warme sop van Biotex. Daarna zo nodig naspoelen met een kleurshampoo. Ik gebruik daarvoor samen met de pruik een inkt-zwarte, voedende, elke-dag-antiroosshampoo van Kruitvat, dat versterkt door actieve vruchtenconcentraten de haarvezel kracht van binnenuit geeft.

Reageer
gravatar

Je kunt alleen contact maken met Ghriet T via Astro tv, niburu kan ook behulpzaam zijn. (kost wel wat, maar dan heb je het wel uit de eerste hand)

Reageer
gravatar

I hou van onliners
10 Print “Chriet T 4 3vr!, T.|337 //4N !!”; : goto 10

toen de Evoluon nog van de mensen was die echt geïnteresseerdwaren in techniek en natuurlijk styl, kunst, vormgeving, methode en strategie.. niet te vergeten de skybox met helium

Reageer
gravatar

Ik voorzie een nieuwe invulling van het programma Sterrenslag.

@ Ik dus, 14 : Als Youp van ‘t Hek een gewoon ringbaardje al eens met een pratende k*t heeft vergeleken, hoe moeten we dan dat bossie van Chriet benoemen?

Reageer
gravatar

Ik hoor hem nog zo, die pratende ringbaard: “Dankzij de ingebouwde micro-elektronica..”
Zonder gekheid: ik ben blij dat Chriet daar eindelijk eens orde op zaken gaat stellen bij de Nasajax!

Reageer
gravatar

Schoon (ruimte)schip maken bij de NASA? Nu pas?? Meneer Titulaer loopt al vele decennia met een borstel onder zijn kin rond…

Toch fijn dat hij er inmiddels erachter gekomen, dat die borstel ook kan borstelen. I.p.v. dat ding decoratief met zich mee slepend.

Beter laat dan nooit, Chriet! Zwiep die NASA-nepperts eruit met je baard-borstel!!!

Reageer
gravatar

Volgens mij is er een fusie van de NASA en Ajax in de
maak. De geuzennaam “joden” zal, naar verluidt,
veranderd worden in “dioden” en het geklets in de
ruimte zal over de volle breedte worden ingevoerd.

Ajax zal een geheel nieuwe speelwijze invoeren, met
veel hoge ballen en de NASA zal gaan proberen om
honderden storingen en fouten in de raketten te
gaan herwaarderen, onder het motto: “elke storing
heeft zijn bekoring”.

Explosies bij de NASA worden netjes ingepakt om
het wat matte spel van de Ajacieden een nieuwe
impuls te geven.
De harde kern van de Ajax-supporters zal als
tegenprestatie naar de achterkant van de maan
mogen reizen; per fiets, geloof ik.

Reageer
gravatar

Het ruimtegevoel is Chriet toch wat naar zijn hoofd gestegen, zo zie je maar weer, het heelal moet je aan een expert als God overlaten, zoveel is nu wel duidelijk geworden.

Reageer
gravatar

Zo zie je maar weer, elk nadeel heb zijn voordeel.

Reageer
gravatar

De titel klopt niet. Het moet zijn: “Chriet Titulaer maakt schoon ruimteschip bij NASA”.

Reageer
gravatar

Zo, dat soort commentaar met een dergelijke houding moet je in bepaalde andere branches niet proberen! ik kan me zo voorstellen dat bijvoorbeeld voetbalclubs hier niet op zitten te wachten.

informatieve vraag: hoe heet het openingsnummer van “wondere wereld”? ik gok iets van Jarre, Vangelis of Ed Starink maar ik kan er ook zo naast zitten..

Reageer