Goddelijke vertaalsleutel eindelijk bekendgemaakt

Natuurrampen nu te verklaren vanuit morele misstappen

Christelijke wetenschappers van de Universiteit van Houston,Texas, Jim Bent en Chuck Stack, zijn erin geslaagd om de code van goddelijke signalen te ontrafelen. De doorbraak moet een einde maken aan de vele uiteenlopende interpretaties van natuurgeweld door gelovigen over de hele wereld. De ‘rosettasteen’ van goddelijke interventie wordt door gelovigen geroemd om haar eenvoud. Natuurrampen zijn voortaan kwalitatief te verklaren vanuit de morele perversie van de mens.

Bent en Stack hebben voor hun onderzoek natuurrampen en de morele oorzaken hiervoor over een periode van driehonderd jaar bestudeerd. In samenwerking met christelijke wetenschappers vanuit de hele wereld zijn statistisch significante patronen in rampsoorten ontdekt, die corresponderen met morele misstappen. “Een aardbeving bleek bijvoorbeeld relatief simpel verklaarbaar”, aldus Bent. “Hierin openbaart zich de gruwel Gods over de wereldwijde verspreiding der homoseksualiteit. Hoewel de Heere de liefde zelf is, zijn daaraan ook grenzen. De afkeuring der achterzijdige begeerlijkheid laat zich het best vertalen in een flinke beving. Kortom: niet meer doen dus en al helemaal niet in het leger.’’

De sleutel blijkt zich uitstekend te lenen als richtlijn voor alledaags gedrag. “Een overschot aan mensen die het tiende gebod niet nakomen (Zet uw zinnen niet op het huis van een ander, en evenmin op zijn vrouw, op zijn slaaf, zijn slavin, zijn rund of zijn ezel, of wat hem ook maar toebehoort.’) manifesteert zich als een fikse orkaan. Zeker iets om in het vervolg rekening mee te houden,” aldus Bent.

Bij noodlottige ongevallen blijkt de religieuze achtergrond van het slachtoffer van groot belang. “Uit ons onderzoek blijkt dat wanneer een boom omwaait en een gelovige treft, God Zijn volgelingen aanmaant om meer ongelovige schapen in Zijn Huis uit te nodigen. Echter, treft de boom een atheïst, dan is dat slechts een herinnering aan het feit dat de familie, kennissen en huisdieren van die ongelovigen voor eeuwig zullen branden in de hel.”

Over sommige fenomenen bestaat echter nog discussie, maar ook daar wordt vooruitgang geboekt. Zo betekenen volgens de onderzoeksgroep zowel de windhoos als de sneeuwstorm dat de Heere liever niet wil dat iedere gebeurtenis op aarde wordt geïnterpreteerd als een goddelijke boodschap ten aanzien van homo’s of abortus.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Beste Henk,

Zou je asjeblieft een beetje op je taalgebruik willen letten. ik denk echt niet dat je er van bewust bent wat je nou zegt!! GOD-VERDOE-ME stel nou dat God echt zou bestaan he laten we het 50% en hij je gebed zou verhoren.. denk niet dat je dat zou willen!! stel je eerder open voor hem http://www.greatcom.org/dutchsurinam/four.htm mvg Jurian

Reageer
gravatar

Ik zou graag en zonder dollen het woord aan een Theoloog willen geven op zijn visie. (De vertegenwoordiger mag de hulp van zijn meester gebruiken)

Reageer
gravatar

Naja, als mijn buurman en een vrouw en een slaaf en een slavin en een os en een ezel zou hebben zou ik ook jaloers worden.

Zul je zien dattie straks ook nog een schuur met een kribbe heeft, ja daaaag.

Reageer
gravatar

Loko,

Wij hebben gewaarschuwd. Adviseer al je vrouwen alvast zo snel mogelijk een zwart mantelpakje te kopen.
Gezien de grote verschillen van begrafeniskosten geven wij je nog dit weekeinde de tijd om een al dan niet lommerrijk plaatsje uit te zoeken.

Reageer
gravatar

Vooral in Nederland met zijn grote verscheidenheid aan verschillende geloofsgemeenschappen zijn er vele creationistische gelovigen.

Reageer
gravatar

God is een pedo, anders liet hij zijn ouder wordende zoon niet in de steek en laat hij kinder niet tot zich komen. (van vrouwen houdt hij niet die moest adam maar uit zijn rib schapen)

Reageer
gravatar

El-jee op # 14. Van “homo homini lupus” (de ene mens is de andere een wolf, naar jouw variant: “homo homini anus”
(de ene mens is de andere tot poepgat) is een stap te ver en een bijdrage met een luchtje; hooguit bruikbaar in een darkroom. Overigens vragen beide opties vragen teveel van zowel mijn nuchtere maag als van mijn ruimtelijke inzicht en voorstellingsvermogen. Mag ik bedanken, voor de eer?

Reageer
gravatar

Misschien was de zondvloed wel gewoon een wat langzame tsunami van 40 dagen… Als we weten waar de tsunami voor staat in de tabel, dan weten we gelijk ook waar de mensheid voor gestraft werd toen het gebeurde. De bijbel is daar volgens mij niet zo specifiek in, daarin worden meer generieke termen gebezigd…
Als we er nu eens achter zouden kunnen komen wat ze de afgelopen tijd in Noord Japan hebben uitgespookt, dan kunnen we misschien dat stukje van de tabel invullen en de bijbel weer wat verder specificeren.

Reageer
gravatar

Is er geen cursus “direct communiceren, deel 1” voor
opperwezens ?
Al die indirecte informatie is verwarrend en geeft ons
de gelegenheid erover te bakkeleien en dat is dus
niet nodig als er een heldere vertaaltabel is, b.v.:
– 1 keer vloeken is 2 minuten motregen,
– 1 overspel is goed voor 1 cm sneeuw,
– iets van een ander begeren is een korte rukwind
etcetera etcetera
En misschien ter stimulering iets van vrijdagnadeel:
– 1 diefstal halen, is dan 2 betalen.

Reageer
gravatar

Ik geloof d’r niks van: échte christelijke wetenschappers beginnen toch altijd met de zondvloed. Dáár hoor je zehier niet over.

@16 Hubert Both: je zit op het verkeerde forum ouwe reus: wij lassen hier altijd een Geertwinnetje in. Voor die andere club moet je bij de geletrof wezen.

Dus: benieuwd wie wat uitgevreten heeft hier dattie Geert op Nederland heeft losgelaten.

Reageer
gravatar

Hebben die christelijke wetenschapperts hun onderzoek ook empirisch getoetst? Hebben zij ook de herenliefde bedreven? Zo ja, dan zijn de recente aardbevingen wel te verklaren. Zo nee, dan zijn het geen wetenschappers.

Reageer
gravatar

@14: Quidquid id est, timeo Danaos et dona ferentes? (Wat het ook is, ik vrees de Grieken en de geschenken die zij brengen) Vergilius schreef het al.

Reageer
gravatar

Op 1 heb het stuk nog niet helemaal gelezen, maar komt geloofwaardig over. (geen pratende slang, en een man die een knappe vrouw doch minderwaardig uit zijn rib schepte). Adam lijkt mij een watje, en niet geen verstand van klonen hebben. (kan wel editen maar daar word het niet beter op)

Reageer
gravatar

Waanzinnig goed gedaan. Zo zie je maar weer hoe die graaiers van de PvdA elkaar de broek ophouden. Laten ze liever junks gaan aanpakken. Het is toch allemaal een wassen neus.

Reageer
gravatar

Maar hoe zit het dan met Japan? Waarom een tsunami en een kerncentrale die op ploffen staat? Zolang ik daar geen antwoord op heb blijf ik ook maar uit de buurt van bomen.

Reageer
gravatar

@ 10 Neo Kolonist : Inderdaad, er is verschil tussen mensen die strak in de leer zijn, en mensen die strak in het leer zijn.

@ 11 Maarten Harpertsz. T. : Voor hen die de Griekse (of Sodomse & Gomorraanse) beginselen zijn toegedaan, is er de volgende spreuk beschikbaar: homo homini anus.

Reageer
gravatar

# 10, Neo. Nee, netzomin als Neo Kolonist hetzelfde is als neo-kolonialist. Of homo sapiens als homo ludens of homo economicus, of zelfs homo Albert Verlinden. Kijk -om in het thema te blijven- eens op het Max Euweplein in Amsterdam naar de tekst “Homo sapiens non urinat in ventem”: een verstandig mens piest niet tegen de wind in (als hij niet nat en/of geel wil worden). Kijk, een bijdrage zowel in het thema als in het (pies)potjeslatijn, maar mét vertaling. Er zijn toch een hoop klassiek geschoolden onder ons: Timeo hominem (of homo) unius libri (Thomas van Aquino)

Reageer
gravatar

Als god verantwoordelijk is voor een tsnunami of aardbeving, kan het (lees: hij/zij) dan niet solliciteren bij het NOS journaal? Een betere ‘deskundige’ die commentaar levert tijdens de live uitzendingen kun je niet hebben.

Reageer
gravatar

Nou Henk, niet zo pessimistisch. Ouwe chagerijn! Als we nu gewoon uit onszelf wat meer paria’s in ons huis uitnodigen, valt de boom wellicht op het huis van die ‘ze mogen in de hel branden” buren.

Reageer
gravatar

Zojuist bereikte ons het droevige bericht dat de heer Zeus ons ontvallen is. Hij werd het slachtoffer van een zeer lokale hagelbui. Zijn hond, die hij op dat moment aan het uitlaten was heeft het voorval overleeft.

We hebben het geval gerapporteerd aan de Universteit van Houston.

Reageer