Radicale ietsisten bezetten Rembrandttoren

Gewapende groep eist invoering van ietsistische wetten

De Amsterdamse Rembrandttoren is vanochtend opnieuw het toneel geworden van een gijzelingsdrama. Gewapende ietsisten hebben de kantoortoren bezet en circa vijftig personen in gijzeling genomen. Voor zover bekend zijn er nog geen doden of gewonden gevallen. De ietsisten eisen invoering van op het ietsisme gebaseerde wetten in Nederland, ‘of in ieder geval delen van Nederland’. Daarnaast moet het ietsisme op alle Nederlandse scholen worden onderwezen, ‘of misschien een aantal’.

De groepering drong rond 10.30 in de ochtend het gebouw binnen. Medewerkers zijn volgens de laatste berichten bijeengebracht in de kantine. Zij worden vooralsnog niet in staat gesteld contact op te nemen met hun familie. Volgens de ietsisten kan dit later veranderen, ‘maar misschien ook niet’. De gijzelnemers hebben een termijn van drie tot vijf dagen gesteld voor de inwilliging van hun eisen. Anders zou er iets kunnen gebeuren, aldus de ietsisten, maar dat is volgens hen niet helemaal zeker.

Ietsisme staat voor de overtuiging dat er meer is tussen hemel en aarde dan wij kunnen waarnemen, zonder precies aan te geven wat. Over het gebruik van geweld zijn ietsisten verdeeld. Sommigen menen dat je dit misschien beter niet kan doen, anderen menen dat het misschien beter is van wel. De laatste groep laat steeds vaker van zich horen. Mei vorig jaar bezette een groep extremistische ietsisten een protestante kerk in Hillegom. Ze eisten van de gelovigen de erkenning dat hun godsbeeld iets te concreet is.

In januari werd een ledenvergadering van het Humanistisch Verbond overvallen door een groep gemaskerde ietsisten. Doordat de ietsisten er niet uitkwamen wat hun eisen waren, kwamen de humanisten met de schrik vrij. Het is nog onduidelijk of het huidige gijzelingsdrama een soortgelijke afloop krijgt.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ja eh Paulien, wat is het nou: is er Iets Niet of Niets Iet: dat gemekker ontstaat alleen maar doordat iemand ergens eens een s teveel heeft gezet.
Voor de goede orde: ik behoor tot de Niksisten: ik weet van Niks. Maar daar wel Alles van dan.
En da’s niet niks.

..??… of was het nou niets nik …??…

Reageer
gravatar

Wij van het Nederlands Niets Genootschap hebben over dit bericht Niets te zeggen. De vorige zin moet u daarom ook als Niets beschouwen. De vorige zin moet u daarom ook als Niets beschouwen. De vorige zin moet u daarom ook als Niets beschouwen…

Reageer
gravatar

Neem nou de nietsisten, die zijn met al hun acties tot zover uiterst doortastend geweest en al hun eisen zijn altijd volledig ingewilligd.

Reageer
gravatar

Het Watnuisme doet ergens anders ook al zich gelden.
Alleen zijn ze nog niet helemaal zeker van hun volgende
actie.. ze blijven even in overleg over hoe het nu verder moet.

Een van de grote mogelijkheden is dat Het watnuisme gaat fuseren met de Ietsisten zodat de kans groot is dat men in ieder geval iets gaan ondernemen als volgende actie.

Reageer
gravatar

Overigens geeft mijn betbet etc overgrootvader door vanuit het ergens dat er beslist iets is. Hij geloofde daar tijdens zijn leven al in en heeft dit ook geschilderd ik moet zeggen verwerkt in al zijn werk corrigeert hij mij, een van de oplossingen zit in zijn ets over het paradijs en de slang en Adam en Eva maar meer dan dit ‘iets’ krijg ik niet van hem door. Ook andere werken bestuderen, geeft hij nu door vanuit het iets.

Reageer
gravatar

Oma, ik kom wat later thuis want d’r is hier iets aan de hand. Wat precies weet ik niet, en die gasten ook niet: ze zijn bezig met iets. Ze willen iets tot stand brengen, zeggen ze.
Maar of dat nou met die klapperpistooltjes en bordkartonnen granaatwerpers gaat lukken: dat deden we toen met de Parijse Commune toch wel beter!

Wacht effe …, oh, of ik chinees met iets erin of pizza met iets erop wil straks.
Wacht maar niet met eten, oma, dat komt wel goed.

Huh? Wazeggie? Oh, of ik de strijdleuze wil doorgeven: …??Iets-allah??

Reageer
gravatar

Bij de TV-beelden van het Joegoslavië-tribunaal was er ook regelmatig iets te zien. Milosev-IETS, Karadz-IETS, en meer van dit soort persoontjes. Het wachten is nog altijd op Mlad-IETS.

Reageer
gravatar

Al het bovenstaande mag als onzin beschouwd worden. Dat er iets is tussen hemel en aarde, mag wel duidelijk zijn. IK ben er en ik zit gewoon op mijn troon en kijk toe, samen met mijn lieftallige familie, terwijl wij ons tegoed doen aan heerlijke spijzen. Vermakelijk theater, hoor, waar jullie voor zorgen met z’n allen.
Rembrandt vindt het iets minder, die staat zich inderdaad enigszins op te winden. Hij vindt dit heiligschennis. Deze toren behoort aan hem toe en hij wil er eigenlijk geen ietsisten in tollereren, zeker geen radicale! Desalniettemin ben ik geenszins van plan in te grijpen, aangezien de aarde toch een dezer dagen vernietigd wordt. Niet door Fukushima 1, 2 of 3, maar door MIJN bliksem.

– Zeus, oppressor maximus

Reageer
gravatar

Vroeger was er die tv show, iets-em-erin. Sinds die er niet meer is krijgt de extremistische tak de overhand. Misschien een digitaal tv kanaal openen voor de herhalingen?

Reageer
gravatar

Hoe moet ik mij dat voorstellen, Opoe zaliger? Vanaf (niet naast?) uw harpje kijkt u neer op de aarde; u ziet slechts een ruimte met zuurstof, stikstof en CO2. Dat betekent dat uw hemel niet zo ver weg is, er is maar tot 15 km. hoogte genoeg zuurstof voor mensen om te ademen. Of bent u afgedaald, nee, afgedwaald naar meer aardse regionen? Is dat zo iets als Heimwee? Maar ook bij u moet er toch “iets” zijn, bijv. bovenstaande gedachten die aan de computer werden toevertrouwd. Spreekt u Rembrandt nog wel eens, of is er iets dat u zulks verhindert? Zijn toren is nu in gijzeling bij Ietsisten, doet hem dat iets? Dan is de actie geslaagd te noemen.

Reageer
gravatar

@4, El-jee: helaas is wel duidelijk waar de, na de onnozele Nederlandse ‘reddingsoperatie’ buitgemaakte, helikopter is: die wordt niet voor niets maar wel voor iets gebruikt namelijk voor het schieten op burgers die protesteren door de zo(o)n(en) van Khadaffi en verwante militairen. Dus dat is wel zeker iets!

Reageer
gravatar

Natuurlijk is er meer tussen Hemel een Aarde. Vanaf mijn harpje kijk ik op hen neer. De ruimte tussen Hemel en Aarde is voornamelijk gevuld met zuurstof, stikstof en co2. Verder is het een loze ruimte. Mijn opperhoofd hierboven is uit zijn humeur. Het zijn gewoon een stelletje domme radicalen. Verder moeten jullie de groetjes hebben van Petrus die ook zorgelijk toekijkt.

God de Vader, de Zoon en Heilige Geest is er ook mee bezig. Ze houden hier een spoeddebat, over hoe het verder moet. Ze spreken hier van tuig, wat niet weten wat ze doen. Er gaan hier plannen op om het te laten gaan regenen.

Reageer
gravatar

De Ietsisten zijn, zoals reeds bekend bij een select groepje suikerzakjesverzamelaars, al jaren bezig met een lauwe oorlog tegen het Watdanicisme. Deze aktie is een vertwijfelde poging om eens en voor altijd aan te tonen dat er daadwerkelijk iets is zonder dat daar zekerheid over hoeft te bestaan of dat de identiteitskaart van die Iets gecontroleerd hoeft te worden. Dit is overigens een overtreding van de identificatieplicht en een klap in het gezicht van de Watdanisten, die terecht vragen “Wat dan?”.

Deze ondoordachte aktie bewijst eens te meer misschien dat er niets te bewijzen valt, wat dat betreft hebben zij hun doel al dan niet bereikt in meer of mindere mate.

Reageer
gravatar

Enerzijds denk ik dat ik moet reageren, maar aan de andere kant ook weer niet.
Weet je wat ? Doe maar net of ik niet heb gereageerd,
of zoiets.

Reageer
gravatar

Niet moeilijk over doen: gewoon die hele Rembrandtoren plat bombarderen. (Mag ook ietsje méér zijn, waarbij Volendam nog plat mag, tot Schiphol aan toe. Vanaf de andere kant is het wellicht beter Ruigoord nog intact te laten en dan tot aan Abcoude de boel plat te gooien. Zal dát lekker opruimen?!

gravatar

Zoals Piet Hein al constateert begeven deze ietsisten zich op hellend vlak. Een gijzeling is al een behoorlijk concreet gegeven en voor mij al een reden op zich om deze groep te wantrouwen. Het is maar goed dat hun deadline in ieder geval niet voldoende geconcretiseerd is.

Reageer
gravatar

De ietsisten kunnen in ieder geval de tijd doden, of misschien ook niet, met het kijken naar de televisie die er door de vorige gijzelnemer is achtergelaten.

Reageer
gravatar

Een paar weken geleden was er in Libië een Nederlandse helicopter tussen hemel en aarde. Heeft maar even mogen duren, inmiddels is het niet bekend waar dat ding uithangt.

Reageer
gravatar

@Piet Hein,

ik geloof zelf niet, dat er veel meer is tussen hemel en aarde, dan er in Horatio’s filosofie gedroomd wordt, maar toch ietsje pietsje meer dan helemaal niets.
Niet iets om je druk over te maken in ieder geval.
Bezettingsacties vind ik iets te ver gaan, maar helemaal niets doen is ook weer zoiets.
Iets zegt me, dat je toch iets moet doen.

Reageer
gravatar

Drenth: ik geloof niet dat dit “ware” ietsisten zijn. De échte ietsist draagt juist geen concrete beweringen uit, die kunnen aanduiden “wat” er “meer” is tussen hemel en aarde. Deze groep van ontspoorde extremisten is het pad van het ietsisme volledig kwijt door zo duidelijk te suggereren dat de Rembrandt-toren “iets” tussen hemel en aarde is. Moge “iets” ze vervloeken!

Reageer