Globaal Nieuws: op tabloidformaat

Deze week volgt Globaal Nieuws de ontwikkelingen in Egypte op de voet. Daarnaast heeft Diederik Smit een gesprek met aardrijkskundige wonderboy Herman Zevenbergen over de actuele ontwikkelingen in de geologie. Wat gebeurt er met de intercontinentale riften in de Stille Oceaan? Hoe staat het met de Grote Slenk? Zevenbergen praat ons bij.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Margootje # 4, enchanté madame. Ons rift is ook op drift, we worden met 3 (soms iets meer) mm. per jaar richting Mongolië gedreven. Sommige politici anticiperen daar nu al op; ik doel dan voornamelijk op hun mongoloïde gelaatsuitdrukking en beleidslogica. Van sommige politici in Rutte I word ik nu al -erg- down. In het huidige kabinet zijn al meerdere Uppers en Downers bij plastisch chirurgen geweest; ze zijn niet meer van gewone politici te onderscheiden; als dat geen geslaagde voorbeelden van maatschappelijke assimilatie en raciale integratie zijn. Ooit had de VVD een bestuurder die Van … Downer heette. Say no more

Reageer
gravatar

Al die continentale platen moeten weer bijeen komen zoals 6000 jaar terug. Toen was alles nog vriendelijk en beschaafd. Gelukkig leeft die pratende kut slang niet meer. (Niet pornogravies bedoeld)

Reageer
gravatar

@5 Bassos,
Helaas, beelden van uiteenschuivende aardplaten zijn momenteel niet beschikbaar. Voor een avondje intens genieten van twee aardplaten die zich met de spectaculaire snelheid van 3 mm per eeuw naar elkaar toe spoeden kunnen wij u wel verder helpen.
Echter in verband met de overheidsbezuinigingen vragen wij u wel om een geldelijke vergoeding voordat wij het u het internetadres van de betreffende webcam kunnen doen toekomen. Tenslotte moeten ook sociaal-geografen ergens de broek van ophouden.

Reageer