Globaal Nieuws met deze week te gast: Alexander Klöpping

Deze week is er nieuws over het protest van dictators, de 10-delige dramaserie over prinses Amalia en nieuwe media whizzkid Alexander Klöpping is te gast om te praten over de veiligheid van onze fietssleutel. Is de fietssleutel nog wel veilig? Nadert de eindtijd voor de fietssleutel zoals wij die kennen? Diederik Smit wil weten of wij wel rustig kunnen gaan slapen vannacht.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

F-chip, ach ….
Ik volg de ontwikkelingen en zie de supersnelle opkomst van gecombineerde irisscan en digitale vingerafdruk zich ontwikkelen.
Samen met het weegzadel en de in de handvatten gemonteerde inductieve vetpercentagemeters, begint dit systeem waterdicht te worden tegen diefstal.

Het moet alleen nog even waterproof gemaakt worden, bij een regenbuitje blijft het tobben: dan wil de fiets nog weleens op slot slaan tijdens het rijden.
Ook veel zweet hindert de gegevensoverdracht én zijn handschoenen uit den boze natuurlijk.

Voor de rest een mooi systeem.

Reageer
gravatar

Pincode is zooo 2010… De OV-erheid is al geruime tijd bezig met het ontwikkelen van de F-chip. Heel erg handig, want dan kunnen ze ook precies uitlezen waar en wanneer je je fiets op slot hebt gezet. Uiteraard moet je wel regelmatig die F-chip opwaarderen, want anders kan het zomaar gebeuren dat je fiets niet meer op slot (of van het slot) kan.

Reageer
gravatar

@7 Ik hou niet van lullen, loop te kutten. Welk tooltje? Weet dat je zit te wachten op je geld. ik koop een fiets van mijn wachtgeld. (loop liever)

Reageer
gravatar

Binnen dit kader is het wellicht interessant te vermelden, dat de vakgroep politicologie van de UvD een aantal toekomstscenario’s heeft ontwikkeld met betrekking tot partijen c.q. bewegingen, die (nog) geen deel uitmaken van ons politieke landschap.

De voornaamste conclusie was, dat een eventuele one-issue partij, die een Verbod op Fietsendiefstal en een harde aanpak daarvan zou bepleiten, zou kunnen rekenen op 120 tot 125 zetels in de Tweede Kamer.

Reageer
gravatar

Ik hoop dat die ontwikkeling er ook gauw komt voor autosleutels. Ik ga nu niet meer met een gerust hart slapen in de wetenschap dat mijn trouwe vervoermiddel op het tuinpad staat. Hoe lang nog…?

Reageer