Operatietafel teruggevonden in dikke darm patiënt

Oostenrijker overweegt schadeclaim

In de dikke darm van de Salzburgse glaszetter Bernd Schlickzupfl (52) is afgelopen dinsdag een aluminium operatietafel aangetroffen. Het meubelstuk was hier in 1985 achtergebleven na een ingreep voor de ziekte van Crohn.  De man overweegt een schadeclaim in te dienen.

Artsen van het Günther Zwackelbachziekenhuis in de Oostenrijkse stad gaven destijds de vermissing aan bij de politie, die tevergeefs een onderzoek instelde. Gaandeweg werd Schlickzupfl zich meer en meer bewust van de bobbel die na de operatie zichtbaar was. “Aan de ene kant weet je dat zo’n ingreep zijn sporen nalaat. Natuurlijk had ik zo nu en dan een peristaltische oprisping en een stekend gevoel in mijn onderbuik. Ik zocht daar lange tijd weinig achter.” Met het vorderen van de jaren werd de Oostenrijker zich meer en meer bewust van zijn verschijning en groeide de twijfel over hoe alledaags deze was . “Mijn vrouw verliet me en latere afspraakjes liepen steevast uit op gillend wegrennen. Toen laatst in het park een bejaard stel op mijn uitsteeksel plaatsnam was voor mij de maat vol en liet ik in het ziekenhuis een foto maken.”

Het ziekenhuis staat al jaren bekend als omstreden. In 2002 werd een neurochirurg ontslagen die tijdens een lobotomie-operatie zijn mobiele telefoon liet vallen in het gat tussen de twee hersenhelften. De patiënt werd in de weken daarop op de meest ongewenste momenten geteisterd door de ringtone ‘Für Elise’. In 2004 bleef een volledige operatiekamer achter in de alvleesklier van een 3-jarige peuter. Opvallend was dat de kamer bij de verwijdering nog in gebruik bleek.

Of de operatietafel na verwijdering zijn oorspronkelijke functie weer zal vervullen is nog onbekend. Het model is gedateerd en met zijn groen/roze kleurschakering aangepast aan de mode van de jaren ‘80. Wel overweegt de Oostenrijker een schadeclaim in te dienen vanwege ‘jarenlange minimalisatie van seksuele marktwaarde buiten eigen toedoen.’


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Jongens, jullie moeten het niet gekker maken met dit broodje aap.

Het eerste bericht stond in de Salzburger Zeiting uit 1885, dus niet in 1985. Wat wil het geval. In de Barmherzige Schwester Klinik is toentertijd een plaatselijke patiënt, de glaszetter Bernd Schlickzupfl, met operatietafel en al verdwenen. Hij werd in 1913 met een colonair abces, waardoor zijn buik flink was opgezwollen, teruggevonden in de kelder van de kliniek. De operatietafel is nooit tevoorschijn gekomen. Daardoor ontstond het gerucht dat de Bernd per vergissing aan de tafel was vastgenaaid en uit schaamte door de toenmalige geneesheer-directeur dr Heinrich Hölzl, tevens enige gediplomeerde chirurg, in de kelder is opgesloten.

In 1925 was het gerucht sterk uitgebreid en in heel Oostenrijk verspreid. Bernd zou… inderdaad de tafel in zijn darmen hebben.
Maar het verhaal gaat verder.
Eind 1945 werd de afdeling chirurgie gesloten door de vlucht naar Argentinië van de chirurg en in 1967 werd de kliniek afgebroken door gebrek aan roepingen bij de zusters. Dat had tot gevolg dat aantoonbaar vanaf 1953 in delen van Midden-Europa gesproken werd over het verdwijnen van een complete operatiekamer in Bernd en, waarschijnlijk vanaf 1973, dat het hele ziekenhuis per vergissing in Bernd zou zijn beland. Zeker is dat eind januari 2011 het gerucht in Nederland werd verspreid.

Reageer
gravatar

De laatste keer dat ik een operatietafel in mijn dikke darm vond heb ik geen klacht ingediend, voor die twee zuurtjes en een appel is het al die moeite niet waard.

Reageer
gravatar

@Moosje ‘binnendringer’ # 21,

Dat kunstbeen (uit India) hoeft tie niet. Dat is al verzekeringstechnisch geregeld…

En blij dat hij is met zijn Duitser ‘Liebherr’ kunstbeen!

Maar die schoen wilt hij gaarne terug. Er zijn, volgens hem, niet veel veiligheidsschoenen in maatje 51 die zo lekker schoppen..euh…lopen!

Reageer
gravatar

Ik heb dit nauwlettend gevolgd en voel nu toch een grote woede in mij opborrelen.
Eerst een operatietafel ontvreemden en na jaren niet de huur ervan willen betalen, maar een schadeclaim overwegen: is dit weer zo’n onzalige actie van ene Mr. B. M. te A.(mafiamaatje voor intimi)?
Heeft hij niks anders te doen? Een relpoliticus op vormfouten vrij krijgen of zoiets?
Die man doet ook alles voor geld en media-aandacht.

Glaszetter: ammehoela, die gozer moet vervolgd worden voor het onbevoegd uitoefenen van het medisch beroep en voor het oppikken van dates met een foute versiertruc.

Reageer
gravatar

@Moosje #16,

Aha,

Mijn uitsmijters vertelden idd. over ene Moos, die zich ophield op de fuif zonder uitnodiging op zak!

En nog een verzoek; Mijn jongste uitsmijter wilt graag zijn schoen terug. Deze had hij voor het laatst gezien, toen het half uit uw kontgat stak!

Uw medewerking zou op prijs worden gesteld…

Reageer
gravatar

@ Nadenkertje en MargOOtje

Die fuif heb ik nog meegemaakt. Werd, als ik het mij goed herinner, destijds gehouden in de Heineken Music Hall, die op dat moment dienst deed als noodvulling in één der kiezen van dhr. Ben Elker uit Bilthoven.

Reageer
gravatar

@12, Loko: Heb ik eens een reactie zonder een verwijzing naar een zekere politieke partij in Nederland is het weer niet goed! Dan maar weer een vergelijking van de groene operatiehooffdoekjes zoals duidelijk te zien zijn op de bovenstaande foto met de golf van Islamitisering die nu ook de Nederlandse operatiekamers heeft bereikt waardoor natuurlijk al die dingen kwijt raken, maar wacht, er is 1 partij die daar iets aan gaat doen en wel enz enz

Reageer
gravatar

Dus de dikke darm van de Salzburgse glaszetter Bernd Schlickzupfl is zeer waarschijnlijk een dematerialisatie-prullenbak-dikke-darm.
Ik zou even verder zoeken wie weet wat men nog meer vind.

Reageer
gravatar

@MargOOtje #3,

U werkt in een ziekenhuis? Want uw repliek lijkt erg op een standaard-verklaring bij dit soort gevallen!

Ooit is er een portemonnee met daarin 1500 euro in mijn lichaam achtergelaten. Gelukkig kon ik het uitpoepen. Met het geld (en enkele creditcards) heb ik een flinke fuif gehouden.

Dus het hoeft niet altijd negatief te zijn, als de heren en dames slagers iets achterlaten na een operatie…

Reageer
gravatar

“Opvallend was dat de kamer bij de verwijdering nog in gebruik bleek.”
Zo krijgt “de artsen gaan in me snijden” ineens een hele andere connotatie…

Reageer
gravatar

Zo heeft mijn oom aan zijn prostaatoperatie een leuke operatie-assistente overgehouden die op de een of andere manier aan hem is blijven hangen, zeer tot ongenoegen van mijn tante.

Reageer