Paus keurt navulbare Senseo-pads goed

Gelovigen kunnen tot 9 cent per kopje koffie besparen

Paus Benedictus XVI heeft gisteren op de internationale huishoudbeurs in Milaan zijn zegen uitgesproken over het gebruik van navulbare Senseo-koffiepads. Met navulbare pads, bekend onder de handelsnaam ‘Coffeeduck’, kunnen eigenaars van een Senseo-apparaat tot 9 cent per kopje koffie besparen. De fabrikant van de pads heeft verheugd gereageerd.

De paus prees in Milaan de financiële en ecologische voordelen van de navulbare pad, maar hij vroeg ook om terughoudendheid. “De navulbare pad is een uitkomst in deze moeilijke tijden, maar we mogen nooit vergeten dat een gewone Senseo-pad ook zijn voordelen heeft. Bijvoorbeeld wanneer je weinig tijd tot je beschikking hebt”, aldus de kerkelijk leider. Volgens Benedictus kost het gebruik van de Coffeeduck tenminste 20 seconden extra per kopje koffie.

Onder katholieken was al enige tijd gemor te horen over de halsstarrige houding van het Vaticaan inzake de Coffeeduck. Niet alleen vormden de kosten van de reguliere pads een bron van frustratie, ook kwamen veel gelovigen in verlegenheid wanneer hen door niet-katholieken koffie uit een navulbare pad werd aangeboden. Aan dit soort ongemakkelijke situaties is nu gelukkig een einde gekomen.

Het Vaticaan lijkt bezig met een inhaalslag. Eerder deze maand werden het gebruik van spaarlampen en autonavigatiesystemen al goedgekeurd. Ook klapschaatsen ontvingen de pauselijke zegen, zij het alleen voor professioneel gebruik. De paus heeft toegezegd nog in 2011 een uitspraak te doen over internetbankieren, digitale videorecorders, gedoogregeringen, sojavlees en swaffelen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Navulbare baarmoeders mogen enkel vrijwillig, en dan nog alleen tijdens het diner, onder de tafel gestoken worden. Dit sinds de wet van PMS op 16 maart 1756 van kracht ging dankzij een niet nader te noemen incident bij bakker Gazinga, ergens in het noorden van dit (toen niet zo) schone land. Onder stoelen heeft al sinds jaar en dag op diepe afkeuring kunnen rekenen.

Reageer
gravatar

@44 Probeer het kort te houden. Als ik ik erbij moet typen werd het wel een heel lang verhaal. (dat werd klopt ook niet helemaal volgens mij)

Reageer
gravatar

Hoi Kees, dacht nog aan jouw toen ik vondt in plaats van vindt schreef. Ergens vonde ik het niet goed in het verhaal passen.
Mag je graag omdat ik geleerd heb van u. Een spatie na de komma.
Maak veel taalfouten. Soms expres.

Reageer
gravatar

Nee. Vont. Doopvont.

gravatar

@36 Minny. Als man en oudste zoon vondt (heb dat gevonden) de navulbare baarmoeder wat raar klinken. Weet nu (dankzij mijn broers en hun kinderen) Dat het bestaat en niet onder stoelen of tafels gestoken moet worden.

Reageer
gravatar

[…] Nespressoneppers van meneer niet. Ze ontberen de pauselijke zegen! Maar nu per afgelopen donderdag vervangende pads voor de Senseo door het Vaticaan zijn toegestaan is het slechts een kwestie van tijd voor ook Nespressoneppers op pauselijke goedkeuring kunnen […]

Reageer
gravatar

Och, oud nieuws. De navulbare baarmoeder heeft al eeuwen geleden de zegen gekregen. De stap naar koffie is dan zo gezet uiteraard.

@Geert W #35: Maak je niet zo druk, Douwe Egberts heeft allang de wereld veroverd, en iedereen weet dat onze goeie ouwe Douwe een infiltrant van de Hare Krishna’s is. Dáár zou men eerder bang voor moeten zijn, dáár zou men aktie tegen moeten ondernemen, voordat ze de zon stelen.

Reageer
gravatar

Nee nu loopt het toch de spuigaten uit, het moet niet knattergakker worden!!!
De Paus die Islamisering toestaat???!!!
Koffie is een van oorsprong islamitisch product en derwege door de PVV in de ban gedaan!! Thee ook!!!
Dranken van de Duivel!!!

Ik ga hoogstpersoonlijk naar mijn grote vriend Berlusconi om aan dit oproer een einde te maken!!
Terug in je Vaticaan en mond houden: ik ben dat ge-islamiseer zat!!
Hou je bij je Zwitserse kaassoufflees en kleine jongetjes, wij doen de rest; Silvio de kleine meisjes en ik Henk en Ingrid.
Zo!!!!

MARK!! van nu af aan wordt er ook geen koffie meer geschonken in de 2e kamer; duidelijk!!

Reageer
gravatar

Lief Paulusje

Tuurlijk ga ik geen bocht voor je inschenken. Maar ben al de hele dag aan het oefenen om voor jou zo’n hartje op de koffie te krijgen. Het lukt me maar steeds niet.

ks ks Je Marg00tje

Reageer
gravatar

Liefste MargOOtje van heel Madurodam en Bali,

Je gaat mij toch geen bocht inschenken, hoop ik.

Veel liefs,

Jouw enige echte Paulusje
ks ks ks ks ks ks ks

Reageer
gravatar

Perscommuniqué
Embargo tot gisteren

Met vreugde en vol trots kan ik u het volgende mededelen.

Zijn Heiligheid Benedictus XVI, geboren Joseph Aloisius Ratzinger (Marktl am Inn, 16 april 1927), 265e paus en bisschop van Rome etc. heeft het in Zijn Wijsheid behaagd om het filiaal van Blokker op het Weesperplein de eervolle nominatie van Heilig toe te kennen.

Al eerder heeft Hare Majesteit dit filiaal het predicaat Koninklijk toegekend, zodat nu in de geledingen van Blokker een roemvolle winkel dankzij haar VOC-mentaliteit zich Hofleverancier mag noemen van zowel het Oranjehuis als de Basilica di San Pietro.

Reageer
gravatar

Ja inderdaad 19: god zelf prefereert Nespresso: is de paus bezig een coup te plegen? Pauselijke ongehoorzaamheid?
Ik proef een conflict.

En wordt er nog wat gezegd over décaf?

Reageer
gravatar

Update.
Hedenmiddag 1700 uur heeft de Satanskerk bekend gemaakt dat ze het huismerk van de Aldi gaan ondersteunen d.m.v.
een flashmob.
Wereldwijd is er vanavond in alle parcen een verhoogde sataniteit en dat exact om 23.59 uur.
Ze ontkennen ook dat God en zijn handlangers bestaan of ooit bestaan hebben, ze wijten deze ernstige misvattingen aan de overvloedige thee consumtie.

Reageer
gravatar

@Opinieminiemutte. O, is dat alleen maar HP? Ik dacht dat het G. himself was.

Reageer
gravatar

Het lijkt mij geen slimme zet van de paus. De heilige Petrus maakt met George Cloony reclame voor Nestle, de concurrent van Senseo.
Straks kan hij zich alleen nog maar door enthousiaste misdienaars zalig laten verklaren.

Reageer
gravatar

Zit je midden in het land van de koffiezetters, heb je alsnog geen verstand van dit heerlijke zwarte goedje. Ik blijf erbij dat je je goedje beter niet in een zakje kunt doen wanneer de daad gedaan wordt. Wat ik ook niet begrijp: met een zakje er omheen duurt het toch juist zo’n twintig seconde langer?

Reageer
gravatar

Walgelijk dit bericht: het is begonnen met op vrijdag vlees te mogen eten en nu mag je zelfs al je koffiepads navullen.

Reageer
gravatar

Ik ben blij met deze consumentenman!
Mijn dementerende grootmoeder gebruikt al jaren luiers van het merk ‘Benedictus Incontinentium’.
Naast het discreet opvangen van fysieke vloeistoffen is het ook een probaat produkt tegen verbale diarree.

Reageer
gravatar

Zijne Heiligheid Paus Beneditcus XIV heeft in een zijn nieuwe Encycliek ‘Fydes et Senseo’ aangegeven dat het binnen de geloofsleer valt dat ‘Senseo-pads’ in voorkomende gevallen en onder gelijktijdig gebed tot de Heer, gebruikt worden als voorbehoedsmiddel. Het college van Kardinalen en de Bisschoppelijke congregatie beraden zich nog over het aan de gelovigen te geven advies over het juiste moment van ‘inbrengen der pads’, waarbij de vraag centraal staat of het juist verse Senseo-pads zijn die geschikt moeten worden geacht als toepasbaar voorbehoedsmiddel of gebruikte.

Reageer
gravatar

De koffie krijgt zo wel een wrange nasmaak, wetende dat ik indirect mee betaal aan de schadeclaims die de kerk moet betalen voor het misbruiken van kinderen.
Voel me net een pooier.

Reageer
gravatar

Het is al langer bekend dat de Paus niet vies is van coffeeduck kijken. Hij wordt in de wandelgangen al Beneducktus genoemd.

Ik denk trouwens dat de katholieken over het algemeen weinig zullen merken van deze omslag. In de kerk drinken ze alleen maar wijn, en daarna duiken ze meteen het café in om te frühshoppen (en daar wordt geen koffie gedronken).

Reageer
gravatar

Ik gebruik al jaren lege coffeepads als ik intiem met mijn vrouw ben. Zo kan ik het gebruik van condooms vermijden en word ik daardoor niet getroffen door de pauselijke toorn. Zo, ik ga nu even eten met mijn tien kinderen.

Reageer
gravatar

Ik blief een Senseo-apparaat alleen met de Koran als instructieboek!

BTW,

Dat de paus, uiteraard tegen ‘Goddelijke betaling’, producten inzegent doet mij denken aan een soort van een Christelijke ‘Halal’-stempel.

De vraag is echter…; Hoe gaat Het Vaticaan dit noemen. ‘Halal’ is al geregistreerd door de Islam.

‘Zegening’ klinkt erg stijf. Het kan i.i.g. niet de (internationale) concurrentie aangaan met het merk ‘Halal’ van de Islam.

Misschien dat het Vaticaan een prijsvraag moet uitroepen, omtrent een benaming hiervoor!

Reageer
gravatar

Dit is echt te briljant voor woorden, hier wacht ik gewoon al jaren op! Ik had laatst nog met een vriend een discussie over het elke keer weggooien van gebruikte pads. Die extra 20 seconden neem ik op de koop toe.

Reageer
gravatar

Heb de sterke indruk dat de paus hiervoor betaald krijgt. Ik hoop dat dit onderzocht gaat worden door een onafhankelijke organisatie bijvoorbeeld door grootte leiders uit de islam.

Reageer