Bron YT - Showbizz

Twee voor Twaalf ontsierd door spreekkoren

Kennisquiz korte tijd gestaakt

In Hilversum is gisteren opnieuw een opname van het tv-programma Twee voor Twaalf verstoord door spreekkoren. Een groep van twintig mensen op de publieke tribune begon halverwege de aflevering in toerbeurt met het scanderen van kwetsende leuzen in de richting van de kandidaten. Ook zouden er aanstekers naar het decor gegooid zijn. Na twintig minuten werd besloten de opname van het VARA-programma te staken. Toen de tribune in zijn geheel ontruimd was, werd het restant van de aflevering alsnog zonder publiek opgenomen.

Begin december werd de kennisquiz ook al eens geconfronteerd met spreekkoren vanaf de tribune. Presentator Astrid Joosten noemde de situatie beangstigend: “Het is toch een soort volkswoede die ineens over je uitgestort wordt, zonder dat je op dat moment weet waar het vandaan komt. Toen zelfs de animatie van de studenten van de HKU werd uitgefloten, begon ik wel angstig te worden, ook omdat die animatie absoluut niet provocerend bedoeld was.”

De rellen namen de afgelopen maanden in heftigheid toe. Het decor van het VARA-programma Per Seconde Wijzer is dit seizoen al twee maal onherstelbaar beschadigd door vernielingen met honkbalknuppels en illegaal vuurwerk. Volgens insiders is het een kwestie van tijd voor er zwaargewonden gaan vallen: “Bij een uitzending van Lingo was het laatst al goed raak. Een deelnemer kreeg een fietspomp tegen haar hoofd, en moest vlak voor de finaleronde gehecht worden. Gelukkig wist ze met ‘listig’ alsnog 400 euro in de wacht te slepen, maar we voelden ons toch opgelaten”.

De VARA heeft inmiddels besloten de komende vijf jaar alle afleveringen van Per Seconde Wijzer zonder publiek op te nemen. Bij Twee voor Twaalfwil de redactie die stap voorlopig nog niet zetten. Eindredactrice Hetty van der Wal: “Wij laten ons programma niet beïnvloeden door deze ordinaire vorm van quizvandalisme.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Goed nieuws, 2 voor 12 vrinden! Zo juist is in een geheim overleg tussen prominente HardKoorders en het Varabestuur overeenstemming bereikt: 2 voor 12 kan door! Lex Dixie (HK) en o.a. Kor Knaap (JoostenYellers) hebben aan Kees Kor (Vara) toegezegd voorlopig verwijzingen naar de activiteiten van mevrouw Joosten als prostitué hooguit te mompelen, mits deze laatste wordt vervangen door Jokertje en Sterretje. De moeders van dit aanstormend talent hebben uit imago-overwegingen direct toegehapt. Astrid heeft op haar beurt aangegeven beschikbaar te zijn voor de vrijgekomen plekken in Oh Oh Cherso, maar stemmen binnen RTL5 betwijfelen of zij die sprong in deze fase van haar derrière nog kan maken.

Reageer
gravatar

@john, hehe, voor figuren zonder humor als jij ga ik natuurlijk niet achter elke ongemeende/grappige/ironische opmerking een smiley of verduidelijking zetten. De vraag kun je dus beter aan jezelf stellen. We zijn hier nota bene op De Speld!

Reageer
gravatar

jA Hallloow, een enseclopi voor t goeie antwoort in tweeduizend-11 …. lekker hoor! iedereen kan tog gewoon smssen wat het antwoord moet zijn!
ik zeg: als we nie kenne belle gaan we wel relle! Duhh!

Reageer
gravatar

Geert is alleen maar boos omdat wij bij de selectie voorronden zijn afgevallen: hij wilde bedingen dat hij woorden moest raden als “boerkaverbod”, “islamisering” , “linksehobbie” en “demonisering”.
De VARA ging hier niet mee akkoord en toen is hij woedend de studio uitgelopen.

Tja, zo is ons Geert: als hij zijn zin niet krijgt … oeioei.

Reageer
gravatar

De linkse hobby’s van de staatsomroep dienen wegens deze verstoringen van de openbare orde meteen verboden te worden; ook Astrid Joosten dient onmiddelijk gewipt te worden!

Reageer
gravatar

De Speld zou meer aandacht behoren te tonen voor het album, van Sade.
nu alweer meer dan een jaar oud.

Soldier of love, google vind dat wel.
(wederom een voorbeeld van een bericht dat wellicht beter in het forum past)

Reageer
gravatar

Ook hier waren er mensen aanwezig die de openbare orde hebben verstoord en het gezag van de authoriteiten hebben getracht te ondermijn met 0123 op hun T-shirt..

Dat staat voor Non-Alphabet (kan niet lezen nog schrijven)
Daarom staat het bericht dan ook in cijfers, daar kun je tenminste nog op rekenen.

De T-Shirts met 0123 worden ook steeds vaker gesignaleerd.
In bepaalde buurten waar het rekenen hoogtij viert en de taal verloederd komt steeds meer mensen tegen met deze cijferreeks op hun kleding.

In een buurt verder getuigen sommige inwoners van geschiedkundig inzicht door 1492 en 1969 op hun T-Shirt te tonen.. Het eerste als ontdekking van een nieuwe wereld en het laatste als afscheid van andere nieuwe wereld.. die van Woodstock en frivole mensen gehuld in een rook van nieuwsgierigheid.

Het is daarna ook nooit meer goed gekomen.

Reageer
gravatar

@Bassos: hoer olee olee???
het zijn 12 letters, maar wat betekent het?

@Drenth: u beschrijft welhaast een kerkgang.
Maar de linkse kerk is dan ook uitermate beschaafd elitair, gelukkig, en zonder spandoeken ook nog. Zelfs geen beschaafd gekuch als protest bij flinksrechtse nieuwsitems: hulde!!

@Astrid: trek het je niet aan meissie, ik blijf kijken.

Reageer
gravatar

@13, sinterklaas bachaanaal ?

Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht want we zitten allemaal even recht.

BTW er zijn wel meer lekkere nieuwsleseressen.
(inclusief speldfoud)

Reageer
gravatar

Het bestuur van de VARA heeft naar aanleiding van de onstane situatie na ampel beraad besloten om bij de programma’s van zowel ‘2 voor 12’ als van ‘per seconde wijzer’ voortaan geen deelnemers meer uit te nodigen omdat geconstateerd is dat juist het altoos onverschillig provocerend gedrag der kandidaten aanleiding is tot agitatie en agressie bij het publiek.
De publiekstribunes zullen derhalve op korte termijn weer worden opengesteld.

Namens dhr. C. Korvinus,
Moosje van de VARA Publieksservice

Reageer
gravatar

Deze aanstekers/honkbalknuppels/illegaal vuurwerk kwamen van ‘rechts’!
Wanneer wordt Wilders aangepakt vanwege het demoniseren van de publieke omroep?!

Reageer
gravatar

Ach en dat bij Astrid Joosten, de tweede Dieuwertje Blok, of was nu juist Dieuwertje de eerste Astrid Joosten, of was het eigenlijk Astrid Blok en Dieuwertje Joosten? Hoe dan ook, bij die twee moet dit zeker niet gebeuren. Straks hebben we dat gedoe ook met Sinterklaas en Pieterbaas en dan..

Reageer
gravatar

Waarom nu weer de nadruk leggen op de rotte appels in het studiopubliek.

Ik zit zelf regelmatig op de tribune bij het Acht uur-Journaal, en daar is de sfeer opperbest. Tijdens de opname kun je bij wijze van spreken een speld (sethgaaikemaatje!) horen vallen . Na afloop is er meestal een kopje soep, waarbij we op beschaafde toon nog wat napraten over de uitzending.

Reageer
gravatar

Het ergste van dit alles is dat ze ook nog de goede antwoorden roepen!
Zit ik weer voor niks met een blocnoteje op de bank!
Het is slechts een kwestie van tijd voordat de eerste criminelen zich met ‘Opsporing Verzocht’ gaan bemoeien.

Reageer
gravatar

Tijd voor het NIPO om in te grijpen en eindelijk eens haar overheidssubsidies wáár te maken. De oproerkraaiers moeten standrechtelijk geïnterviewd worden en de W-vraag moet daarbij niet geschuwd worden: Waarom deed u dit? Er is een donkerbruin vermoeden dat het verliezende finalisten uit eerdere ronden betreft die zich kwaad hebben gemaakt over de klok die ook na een goed antwoord nog minstens 6 seconden doortikte. Zo kan de spelleiding haar favoriete kandidaten net dat laatste zetje meegeven; elke seconde telt namelijk. Het zouden ook fundamentalistische Christenen kunnen zijn die zich ergeren over het soms wat uitbundige decolleté van Astrid Joosten dat de aandacht van de oudere mannelijke, confessionele, deelnemers soms wat afleidt.

Reageer
gravatar

Het begint met het scanderen van de leuze “Dat zoeken we op” en het eindigt met het in de neus van Astrid Joosten douwen van de 2 voor 12 pennenset.

Reageer
gravatar

5 jaar het uit publiek niet laten komen dit kan je toch niet goedkeuren belachelijk dat ze bij de vara niet direct hebben ingegrepen

Reageer
gravatar

Ik denk dat dit toch een logisch gevolg is van de nieuwe voetbalwet. In t stadion mag tegenwoordig bijna niks meer, dus is het vrij logisch dat de voetbalhooligans op zoek gaan naar andere plekken om hun gevoelens te uiten. Hoewel op de tribune zitten bij een andere sport meer voor de hand zou liggen, begrijp ik goed waarom ze een compleet andere weg zijn ingeslagen. Bij een andere sport zou een daarvoor geldende ‘voetbal’wet snel volgen. Door een andere weg te gaan, hopen ze dit langer uit te stellen.

Reageer
gravatar

Dit soort berichten werkt als koren op de molen van de PVV. De meerderheid zal wel nl wel weer reageren met: harder aanpakken, die linkse hobby’s, je ziet wat er van die publieke omroepen komt! Het is slechts wachten op de eerste reageerder die pleit voor sluipschutters met zicht op de publiekstribune. Richten op de knietjes is wel lastig trouwens.

Eh, ‘zware gewonden’? Ik neem toch aan ‘zwaargewonden’. De eerste groep gaat over massa, de tweede over ernst.

Reageer