“Balkenende hield marmotjes op het Torentje”

Onthullingen Wikileaks blijven verbijsteren


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ach zo, je moet even dóórlezen bij Wikileaks, maar ja het zijn er ook zoveel .., nu blijken het toch geen marmotten te zijn geweest maar Amerikaanse mollen in de gedaante van topambtenaars.
What’s next?

Reageer
gravatar

@32 Bioloog: enerzijds mee eens, al waren het platjes, maar anderzijds mag je van een regeringsleider toch wel verwachten dat hij weet …. sorry foutje ….

Reageer
gravatar

Wat voor dieren Balkenende in zijn torenkamertje hield interesseert mij persoonlijk geen bal. Al hield hij ratten. (Maar als ik Marktplaats goed begrijp had hij die ook.) Ik wilde de lezers alleen even wijzen op het biologische verschil tussen een marmot en een cavia.

Reageer
gravatar

Er wordt hier flink wat over cavia’s contra marmotten vice versa geredetwist, terwijl niemand even de moeite neemt om op Wikileaks te kijken.

Het waren marmotten en geen cavia’s.

JP heeft hoogstpersoonlijk in zijn allerbeste engels aan de toenmalige amerikaanse ambassadeur verklapt, dat hij “marmots in the little tower” had.

Bron: WikiL 009/as56/cable/444df-56, bovenste bericht.

Reageer
gravatar

Beste Paulus, als jij marmotten fluistert zal dat waarschijnlijk weinig effect hebben. Als je het filmpje van Jeettje bekeken zou hebben had je kunnen zien dat zij refereert naar hetzelfde programma. In het filmpje is een dier te zien dat wordt aangeduid als marmot, maar het gaat hier om een CAVIA. Je weet wel, van de Caviapolitie. die heet niet voor niets geen Marmottenpolitie. Die dieren vind je amper in Nederland. Is er hier iemand die wel eens een echte marmot heeft gezien? In Zwitserland misschien, maar dan ook alleen in de zomer. Want die beestjes leggen nou lekker hun winterslaap te houden.
En als der nou nog 1 x iemand het in zijn harses haalt om die 2 beesten door elkaar te halen stuur ik Andre van Duin, Mies Bouwman, Joop Zoetemelk en Guus Oster op je af!!

Reageer
gravatar

Jajaja, bioloog, maar het is 1950 en nog wat, tv is zwart/wit, kinderen nog beleefd en netjes en alles wat niet op muis of rat leek heette marmot. behalve die met raar haar; dat waren cavia’s.

Nederlanders zijn erg ruimhartig op dat vlak: 99% weet nog steeds het verschil niet tussen dromedaris en kameel en zegt geranium tegen een pelargonium.

Dus met de kennis van nu is het erg makkelijk oordelen, en bovendien was de zendtijd te duur om het verschil tot in detail uit te leggen.

Trouwens een tijd waarin je moest kiezen: Elvis óf Cliff (daarna Stones óf Beatles) cavia óf marmot.
Dat maakte heel wat uit in die tijd: cavia’s waren veel exclusiever.

Hier istie: de groundhog, beter bekend als marmot

http://www.youtube.com/watch?v=7AxJ1oN3gMw&feature=related

Ik geloof niet dat er ook maar één kind met zo’n bakbeest aan had moeten komen ….

Reageer
gravatar

Beste Jeettje,

helaas moet ik je corrigeren, het dier uit het filmpje is helaas geen marmotje maar een cavia. Maar vermoedelijk is het betreffende liedje uit de jaren 50 de oorzaak van de naamsverwarring.
Hier kun je wel een filmpje over een marmot zien: http://www.youtube.com/watch?v=roHXE3dN-IQ Let op de manier waarop hij zijn voedsel vasthoudt en het eet. Daarin is duidelijk de overeenkomst met een eekhoorn te herkennen.

Cavia’s komen oorspronkelijk uit de Andes in Zuid-Amerika en werden daar door de indianen niet gehouden als knuffeldier maar als voedselvoorraad. Tegenwoordig geldt een cavia als lokale delicatesse.

Reageer
gravatar

Heb gehoord dat Rutte het torentje nu in heeft gericht als studentensoos.

Met de steun van Verhagen trouwens. Die zei meteen: Sjiek is miech dat

Reageer
gravatar

Loko: we aim to please.
Toch weet ik zeker dat Maxiempje hem gebeten heeft in die teen, want daar heeft hij destijds nog een aardige infectie van opgelopen.

Heeft zich helaas voortgezet in een aantal kreupele kabinetten.
En nu knaagt Maxiempje aan de ruggegraat van Markje Ruttetje.

(hier nog wat aanvullende info over marmotten
http://www.youtube.com/watch?v=WqOHkjYCNQQ)

Reageer
gravatar

Marmotten (Marmota) zijn een geslacht uit de familie van de eekhoorns (Sciuridae). De naam marmot wordt ook wel gebruikt voor de als huisdier veel gebruikelijkere cavia, maar dit knaagdier is geen marmot.
Aangezien marmotten weinig gehouden worden als huisdier, en de cavia vaak voor marmot uitgescholden wordt heb ik de indruk dat er hier sprake is van een biologische spraakverwarring. Het is voor mij klip en klaar dat de troeteldiertjes van dhr. Balkenende geen marmotten waren maar cavia’s. Het zal de lezer ook ook niet verbazen dat de namen van de dieren, waar Balkenende zeer aan gehecht was, Klip en Klaar waren.

Reageer
gravatar

@loko: nee, dat zou dierenmishandeling zijn.

Hoewel hij wel een keer gedreigd heeft om lievelingmarmot maxiempje de nek om te draaien toen hij hem gemeen in de teen beet. (bron wikidierenleaks)

Reageer
gravatar

Yepp Drenth. Zo is het gegaan. En Paulusje heeft het er maar druk mee. Die laat niets meer van zich horen…Wat is het toch een heerlijk kereltje He….Mijn Paulusje.

Reageer
gravatar

Dat de diertjes naar Madurodam zijn verhuisd, had aanvankelijk nogal wat pootjes in aarde.
Ze waren namelijk zo gehecht aan het Torentje, dat overplaatsing ondierlijk zou zijn.
De moeder van Mark was echter onverzettelijk (“die vieze beesten eruit, of anders zoek je maar een werkster”).
Informateur Opstelten besprak dit probleem uitgebreid met de majesteit (die dit weer doorbriefde aan de amerikaanse ambassadeur, maar dat is een ander verhaal).
Anyhow, als beschermvrouwe van Madurodam wendde de majesteit haar invloed aan om het ongedierte te herhuisvesten.
Wat maar weer eens als een voordeel van de monarchie gezien mag worden: de formatie was gered.

Reageer
gravatar

Het betreft hier een -begrijpelijk- misverstand, de beestjes in kwestie waren guinnee pigs, in het Nederlands beter bekend als (proef)konijnen. Deze alleraardigste beestjes waren getrained in het oplaten van proefballonnetjes.

Reageer
gravatar

Jaha, dat is nu net het punt, die autootjes reden met die marmotten erin door het torentje. Aan het einde van zijn torenkamertje had JP verschillende finishhokjes staan, met de letters A, B, C en D en als JP er weer eens niet uit kwam welk besluit hij moest nemen dan gaf hij vier aardige alternatieven die 4 letter mogelijkheden en liet de marmotjes tegen elkaar racen. Zo is ons land jaren lang bestuurd door marmotten, die dan ook na JP Balkenende’s afscheid een nieuw leven mochten leiden in Madurodam. Wie wil er tenslotte niet door Margootje verzorgd worden??

Reageer