Nieuwjaarshoroscoop 2011

Shanya en M’belldodogu zullen u ook dit jaar weer voorzien van de beste, meest geavanceerde voorspellingen. Om met de tijd mee te gaan is deze keer gekozen om voor de nieuwjaarsvoorspellingen een grijze vinvis te offeren. Tragischer nog was dat de pancreas vanwege een geboortedefect onleesbaar was geworden. Daarom als vanouds weer gewoon voorspellingen gebaseerd op de ingewanden van een weeskind uit Veghel en de informatief-wulpse contouren van een diepvrieskalkoen.

Maar dat niet alleen: Dit jaar zullen Shanya en M’belldodogu de grote sprong wagen. Buiten de gebruikelijke, CPB-goedgekeurde voorspellingen die u hieronder vindt zullen onze waarzeggers een stukje communicatie en interactiviteit naar de mensen toe laten zien. Stel daarom uw prangende astrologische, toekomstgerelateerde vragen in de comments. De meest waardevolle, belangrijke, inzichtelijke en abjecte vragen zullen volgende maand, na een bezwerende waarzegsessie, correct beantwoord worden. Weest gewaarschuwd: de waarheid is als opgedroogde vleermuisoren. Knisperig, taai en het doet u om onverklaarbare redenen aan Catherine Keyl denken.

Weegschaal: Het kan twee kanten op dit jaar. Of drie kanten, als je zo’n blits brilletje op zet.

Steenbok: U wordt van de Rode Lijst gehaald. Het gaat blijkbaar goed met u. Helaas mag u voortaan wel weer bejaagd worden.

Tweeling: Wegens gezinsuitbreiding gaat u vanaf april als drieling door het leven.

Ram: Misschien is niets geheel waar, en zelfs dát niet.

Slangendrager: De kamer van Jupiter is uitgelijnd met zowel Mercurius als een obscure supernova net voorbij Alpha Centauri. Succes in uw werk kunt u daarom voorlopig wel vergeten. Daar staat tegenover dat u bij een aardige medewerkster van de dierenwinkel een zieke cavia koopt. Over twintig jaar zult u met deze medewerkster trouwen, nadat haar huidige huwelijk op de klippen is gelopen doordat haar man is vreemdgegaan met uw eigen moeder, wat het geheel een incestueus tintje geeft.

Maagd: Dit wordt het jaar van de hippe gezichtsbeharing. Dat is goed nieuws, als u een man bent.

Leeuw: Uw hoofdrol in een show van Joop van den Ende kan niet voorkomen dat u het jaar eindigt als een delicatesse voor een groep Chinese toeristen.

Zeekomkommer: Uw voortbestaan is dit jaar allerminst gegarandeerd. De toenemende populariteit in allerhande salades en creatieve amuses gaat ten koste van uw aanwezigheid onder zee.

Vissen: Altijd november, altijd regen,
Altijd dit lege hart, altijd.

Kim Jong-Il: Problemen met de buren nopen u tot een investering in uw eigen veiligheid.

Schorpioen: 2011 wordt het jaar van de terugkeer van de mattenklopper. Houd daar rekening mee, en haal er nu vast drie in huis.

Waterman: Je voelt je lekker, je voelt je soepel. Niets lijkt mis te kunnen gaan in 2011. Een volgens statistici schier onmogelijk ongeluk, waarbij een harpoen, een slaapbank en vijf stofzuigerzakken een hoofdrol spelen, maakt echter een einde aan alle hoop voor dit jaar.

Stier: Uw voornemen om dit jaar nu eindelijk eens te stoppen met roken vindt zijn vervulling in uw begrafenis op 18 juli.

Kreeft: o! de tocht naar het eeuwige land
door een duisternis somber en groot
in de nooit aflatende angst
dat de dood het einde niet is.

Boogschutter: dit jaar wil u meer gaan lezen meer gaan lezen dat wil u dat eeuwige sporten hangt als een mierzoete kwatrijnswolk over u elempleptische eenzaamheid daarom begint u aan james joyce goede dingen over gehoord gezangtrieel bovendien goedkoper dan een abonnement op de sportschool die titaanse toralse tempels van oppervlakkige aanzichtafgoderij en doet het ook goed op feesten kruzewijlen en partijen james joyce dus maar na het lezen van enkele hoofdstukken beseft u zich dat deze literarairstilistische hieermiesetische eyeopener u wel eens duur zou kunnen komen te staan dit vermoeden wordt bevestigd na twee door u ingediende wel heel vormvrije werkrapporten gevolgd door ontslag het gat de eenzaamheid.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

als maagd ben ik nu natuurlijk ontzettend blij met deze horoscoop alleen vraag ik me wel af of ik steeds naar mijn maagd zijn moet verwijzen om hip te zijn met gezichtsbeharing of dat hippe gezichtsbeharing ook in is voor mensen die geen maagd zijn ik denk alleen dat de voorspelling van de boogschutter ook wel eens op mij van toepassing zou kunnen zijn mag dat

Reageer
gravatar

Geluukig ik heb dus geen bril nodig, vond die kale plek op mijn kop al kleiner worden. Ook dat andere mensen nu eindelijk inzien dat ik hip ben stemt me vrolijk.

Reageer
gravatar

Ik heb nog wel een vraagje voor Shanya en M’belldodogu: wanneer zal ik eindelijk mijn doodgewaande ex-halfstiefbroertje terugvinden terwijl ik het wereldrecord Spoepel vestig, dat echter niet erkend wordt door Zuid-Verweggië omdat hun titelkandidaat wegens een kleineteenblessure voor 14 jaar was uitgeschakeld?

Reageer
gravatar

Wanneer komen nu al die horoscopologen erachter, dat je een horoscoop pas achteraf moet vaststellen. Dan ken je de feiten en kun je een foutloze horoscoop publiceren. Als je zoals nu het vooraf doet, blijven er altijd onzekerheden, ook al lijkt het nog zo betrouwbaar.

Reageer
gravatar

Lieve dames Shanya en M’belldodogu,

Het is voorspelbaar, dat jullie concurrenten – Spoorwegen, Rutte-cabaret, CPB, KNMI, Telegrof, Wallstreet Journal, Louis van Gaal, Martin Bosma. Jeettje, noem ze maar allemaal op – er wederom helemaal naast zullen zitten.

Dat verdient dus een groot compliment.

Reageer
gravatar

Hé hallo, prof. dr. Paulus: Ik voorspel niets.
Ik zeg alleen wat er gaat gebeuren.
En zolang ik dat nog niet gezegd heb gebeurt er niets.
Ik hul mij in een verontwaardigd stilzwijgen.

(vergeet dat ja-woord dus maar)

Reageer
gravatar

@Marcel: je hebt het eerste paasei gevonden. Ga je door voor de koelkast?

Reageer
gravatar

Ik ben nog maagd. Moet ik dat blijven om hip te zijn met mijn gezichtsbeharing? Of moet ik daarvoor elke keer een maagdenvliesherstellende operatie ondergaan?

Reageer
gravatar

Ik wil die koelkast wel hebben: Bij de Kreeft wordt Marsman geplagieerd.
Heb ik hem? Heb ik hem? Welk merk is ‘ie? Hoe groot? Vriest ‘ie goed? Ontdooit ‘ie nog beter?

Reageer
gravatar

@13 Ik wordt hier stil van. “Moet” mijn vakantie vriendin uit Tunis bellen. Zij is maagd (38) maar ik kan niet geloven of stoppen.

Reageer
gravatar

Beste Jeettje,

Ik was en ben in de verwachting, dat jij met je grote encyclopedische wijsheid mij zou willen helpen aan meer voorbeelden.

Kijk maar naar de tekst (# 10), waarvan je hieronder een doorsnede ziet:
…uis van Gaal, Martin Bosma. Jeettje, noem ze maar allemaal op – er we…
Zie je die punt na Bosma? Lees dus:
“Jeettje, noem ze maar allemaal op.”

Reageer
gravatar

Ik voorspel een verdacht pakketje op een plaats waar heel veel mensen aanwezig zijn. Bussen en broodjes kaas zullen worden ingezet. Achteraf zal er niets aan de hand blijken te zijn. Ongeveer een keer per week.

Reageer
gravatar

De tekst bij Boogschutter is overigens een alinea uit het Nationaal Dictee van 14 december 2011. Ik neem genoegen met een Ford Astra.

Reageer
gravatar

Ik was niet te beroerd om het gedicht op te zoeken in mijn uitgebreide bibliotheek.

November Uit: Het verlangen, 1921
J.C. Bloem (Oudshoorn, 10 mei 1887 – Kalenberg, 10 augustus 1966)

Het regent en het is november
Weer keert het najaar en belaagt
Het hart, dat droef, maar steeds gewender,
Zijn heimelijke pijnen draagt.

En in de kamer, waar gelaten
Het daaglijks leven wordt verricht,
schijnt uit de troosteloze straten
Een ongekleurd namiddaglicht.

De jaren gaan zoals zij gingen,
Er is alengs geen onderscheid
Meer tussen dove herinneringen
En wat geleefd wordt en verbeid.

Verloren zijn de prille wegen
Om te ontkomen aan de tijd;
Altijd november, altijd regen,
Altijd dit lege hart, altijd.

Geen dank
Rabo: 294.999.123

Reageer
gravatar

Hm, met de bril op zie ik dat je een punt hebt, Paulus: het is een punt, geen komma.

Maar toch; mij in één opsomming met een Van Gaal en die anderen doet een mens op verkeerde gedachten komen – en ik dus niet alleen.
Voortaan effe een entertje d’r tussen, ja?

Verders ga ik niet op het verzoek in: sommige lieden moet je niet willen eren door ze op te sommen.

Reageer
gravatar

@25 Dat met november stond niet hier, dacht ik te lezen.
Maar wilde het wel weten. Heb alleen pry paid. (staat geen beltegoed op)
aLS mensen van plagiaat beschuldigd worden wil ik samen met de andere mensen in mijn hoofd. (Weten waar het vandaan komt) Ja het staat hier wel sorry.

Reageer
gravatar

Moet ik als Kreeft nu bang zijn? Of niet?

Wel hoop ik dat de dood het einde is…zit niet te wachten op geouwehoer met mijn schoonmoeder in de eeuwigheid…

Of betekent dat ik geïncarneerd word?!? De Here verhoedde het!!!
Zeker omdat ik het zogeheten 12de ziel ben…

Elke ziel verdeeld zich in 12 delen en 11 daarvan incarneren in verschillende tijdsdimensies. Het 12e deel, het Hogere Zelf of de Hogere Ziel, blijft achter. Zie het als de frontlinie van een gevecht in het veld.

Dan blijft er ook een achter en een aantal gaan erin en als ze terugkomen maken ze met z’n allen de balans op van de schade en de winst.

Die Hogere Ziel staat niet boven die 11 geïncarneerde delen maar staat gelijk aan hen. Ieder geïncarneerd deel krijgt een ziel mee, jullie noemen dat ‘het geweten’ om het pad te bewaken.

Dat is een lager stuk wat in de mens zit.

Dus ieder van jullie is verbonden met 10 andere geïncarneerde zielen die leven in andere tijdsdimensies waar je gezamenlijk één ziel mee vormt.

De 11 geïncarneerde delen hebben allen hetzelfde geboorte- en sterftemoment anders kan je nooit één ziel zijn.

Duidelijk? Gooi die twee heksen (Shanya en M’belldodogu) maar op een brandstapel…

Pff…prutsers!

Reageer
gravatar

Onder Kreeft staat een gedicht van Hendrik Marsman (Zeist, 30 september 1899 – Het Kanaal, 21 juni 1940).

De overtocht

De eenzame zwarte boot
vaart in het holst van de nacht
door een duisternis, woest en groot,
de dood, de dood tegemoet.

Ik lig diep in het kreunende ruim,
koud en beangst en alleen
en ik ween om het heldere land,
dat achter de einder verdween
en ik ween om het duistere land,
dat flauw aan de einder verscheen.

Die door liefde getroffen is
en door het bloed overmand
die ervoer nog het donkerste niet,
diens leven verging niet voorgoed;
want de uiterste nederlaag
lijdt het hart in de strijd met de dood.

O! de tocht naar het eeuwige land
door een duisternis somber en groot
in de nooit aflatende angst
dat de dood het einde niet is.

Geen dank!
Zwart geld wordt ook geaccepteerd.

Reageer
gravatar

Opmerking bij mijn bovenstaande bericht

Marsman is bij zijn vlucht naar Engeland in 1940 in het Kanaal omgekomen door een ontploffing in de machinekamer.
Dit gedicht uit de bundel “De Vliegende Hollander” (1927) heeft daarom een opvallende voorspellingskracht.

Reageer
gravatar

@Paulien #29,

Toch mijn dank!
Accepteert u mijn “imaginair” bod van 500 Naira? Heb toevallig nog wat in huis en het is ‘zwart’, want een Nigeriaanse munt!

Reageer
gravatar

Fijn om te weten dat ik dit jaar nu eindelijk sterf.
Handig ook, zo in de zomer, kan het nog een leuke bedoening worden op mijn begrafenis.

U komt toch ook ?

De doodsoorzaak; toch weer bliksem, of eerder gewoon een verkeersongeluk ?

Reageer
gravatar

Ik hou graag mijn opties open, dus dat blitse brilletje komt zeker op mijn verlanglijstje voor de paashaas. Al krijg ik elk jaar alleen maar chocolade in mijn ei en daar hou ik niet van…

Reageer
gravatar

‘Voorspellen’ hmmmm, daar vind ik wel iets voor te zeggen. Het spellen zonder dat er voorgespeld is blijkt telkenmale te moeilijk voor velen. Als te schrijven teksten al voorgespeld zijn zal het waarschijnlijk een stuk beter gaan met het niveau van spelling door de gemiddlede scribent. Wellicht dat er dan zelfs aan inhoud nog aandacht besteed kan worden. Vorm alleen is ook weer zo amorf.

Reageer
gravatar

Ben ook kreeft. Is paradise regained van Marsman geen leuker gedicht voor ons kreeften?
En “beseffen” is géén wederkerig werkwoord, dat wil ik ook nog even kwijt (voorspelling boogschutter; Joyce zou zo’n fout niet gemaakt hebben, als ie in het Nederlands had geschreven). In tegenstelling tot het werkwoord “zich iets realiseren”, dat tegenwoordig juist weer veel gebruikt in de niet wederkerige vorm, door wollig sprekende beleidsmakers die het dan ook ontbreekt aan zelfreflectie.

Reageer
gravatar

Ik had zesenzeventig fouten in het dictee “Boogschutter”.

Mijn kleindochter van zeven, die dyslexie en blauwe ogen met blond haar heeft, las het aan mij voor. Maar mijn vulpen lekt een beetje en regende het, of het sneeuwde. Dat kan ik mij niet meer herinneren.

Is dat boven of onder het gemiddelde? Wie is winnaar geworden?

Reageer
gravatar

Hoi, net terug van vakantie, Hebben jullie Mike gezien?

Sinds wanneer word the alvleesklier in Nederland Pancreas genoemd?

Als Asperge voel ik me natuurlijk weer helemaal uitgsloten!

Reageer
gravatar

#43

Dat was de amateur-wielrenner Luc Deceutelaere uit Beveren-Waas.
Niet alleen had hij nul fouten; ook heeft hij de interpunctie en het gebruik van hoofdletters volledig herzien.
Op de tweede en derde plaats eindigden na loting twee hollanders, die net zoals iedereen 76 fouten scoorden.

Reageer
gravatar

Sinds het verschijnen van deze horoscoop leef ik in onmin met mijn buren en moet ik investeren in mijn eigen veiligheid. (Glock G37)
Dankzij de Speld weet ik nu dat ik onder het sterrenbeeld Kim Jong-Il val.
Daarom drie hoeraatjes voor de Speld: hiep hiep hiep…..hiep hiep hiep….hiep hiep hiep……

Reageer
gravatar

Wellicht zou men meer moeten luisteren naar song teksten.
Voor mannen is dat lastig, omdat net zoals wanneer een vrouw begint te praten op de muziek golflengte hoogte, mannen gelijk uit de zone geraken vanwege de immedialiteit van het verwerken van muziek.

Aldus zou geen enkele vrouw belangrijke informatie in het begin van een zin moeten leggen, maar de man de tijd moeten geven om door te krijgen dat het wederom niet om muziek ging, maar om een vrouw die begon te praten.
(dat is feitelijk psychosociologisch aangetoond)

Wellicht zit ik in het verkeerde forum;
wat is de link naar een beter Speld! forum ?

(uweetwel, zoëentje die al eeuwenlang in het geniep bestaat, en waar om te smullen interacties met terugwerkende kracht zouden kunnen worden geopenbaard, denk homo-eros tegen Reve oid)

Uw voorbeeld is onze Bonnie (wij mogen Bonnie tikken)

aldus uit de top iets van wat eigenlijk door eenieder gewaardeerd zou kunnen worden:

Bonnie:
http://www.youtube.com/watch?v=eIup5g0nCQQ

Reageer
gravatar

@52 Kees22 (ommut moeluk tuh makuh)

Wellicht kunt u als boogschutter uit de voeten met het concept dat het u voordoet alsof sommige concepten u worden gepresenteerd.

Danwel in ervaring, danwel in droom
(desda)

Reageer
gravatar

Ik mis een beetje de chinese invloeden.

wat ik grappig vind is een vergelijking tussen de draak en de hond.

Dat is als ram versus weegschaal.
(qua jupiter)

De grap is dat de hond/weegschaal blaft, maar daarmee de draak/ram irriteert en dan doet de draak :
HAP.

Ik denk dan, waarom doet de draak niet |vuurbal|.
(uiteraard is mijn eigen chinese teken een vuurdraak)

Reageer