Kabinet halveert opbrengst Serious Request

'Er is een tijd van geven en een tijd van nemen'

Het kabinet zal dit jaar de opbrengst van de jaarlijkse 3FM-actie “Serious Request” halveren. Dat heeft Minister van Financiën Jan Kees de Jager vandaag aangekondigd. In eerdere jaren verdubbelde het kabinet dit bedrag nog, maar volgens De Jager is dat ‘niet meer van deze tijd’. Zowel vanuit het Glazen Huis als vanuit Afrika is begripvol gereageerd.

“De maatregel is vrij eenvoudig: Van iedere euro die je doneert gaat er 50 cent naar de schatkist. Bij giften boven de 10.000 euro loopt dat op naar 80%, en boven de 50.000 euro zal het gehele bedrag de rijksbegroting ten goede komen”. De zogeheten ‘eerlijk delen-taks’ zal volgens De Jager een kleine 3 miljoen euro opleveren. ”Deze maatregel past uitstekend binnen Europese richtlijnen over verantwoordelijke overheidfinanciën. Iedereen moet de broekriem aantrekken, en de goede-doelensector dus ook.”

Premier Rutte noemt de maatregel een noodzakelijke stap: “We zijn zeer redelijk en terughoudend. Jarenlang heeft de regering het bedrag verdubbeld. Iedereen die iets van inflatie weet, weet dat verdubbelen een stuk meer kost dan dat halveren oplevert. Bovendien is het ronduit onverantwoord dat tienduizenden Nederlanders midden in een crisis van deze omvang klakkeloos geld naar Afrika sturen. Dan moet de overheid durven bijsturen.”

In Afrika is de maatregel met begrip ontvangen. Kwame Mpufu (9) verloor zijn beide ouders aan de gevolgen van AIDS, maar ziet in dat ook Nederland het zwaar heeft. Mpufu: “De overheidsfinancien staan zwaar onder druk. Het zou egoistisch zijn om dan gewoon hetzelfde bedrag te verwachten als vorig jaar” De DJ’s in het glazen huis zijn ‘teleurgesteld maar begripvol’. “Jarenlang hebben we genoeg welvaart gehad om bakken met geld weg te geven en dat gaf best een goed gevoel”, aldus Giel Beelen, die dit jaar voor de vijfde keer zes dagen lang niets zal eten om geld in te zamelen voor Afrika. “Maar in deze tijd van crisis moeten we niet alleen aan onszelf denken.”

De regering onderzoekt nog of de maatregel met terugwerkende kracht kan worden uitgevoerd. “Anders komt die JSF er nooit”, aldus De Jager.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Persoonlijk vind ik het een geweldige misser dat uitgerekend Jan Kees hiermee moet komen. Waar is Geertje als je m nodig hebt? van Catshuis naar Glazenhuis, moet je die ouwe schapendoes dan werkelijk alles voorkouwen? spijtig, heel spijtig! Kom op Geertje, je gaat toch wel regelen dat de overgebleven gelden voor Africa enkel en alleen voor castratie aangewend mogen worden ?

Reageer
gravatar

Er had nooit ook maar één cent naar Afrika moeten gaan. Wat kunnen mij die negers daar boeien? Laat de negers middels dwangarbeid maar eens terug gaan betalen wat ze al die jaren hebben verbrast.

Reageer
gravatar

Het zou natuurlijk een mooie en vooral rechtvaardige geste zijn van demissionair kabinet Rutte te verlangen dat de medaillewinnaars op de Olympische Spelen de helft van hun medailles zouden inleveren: het is crisis of het is geen crisis.

Doormidden zagen dus maar.

Reageer
gravatar

Wilde gewoon eventjes graag melden dat ik ook zant in me kud heb =)

Reageer
gravatar

Jammer om te zien dat dit na een jaar nog steeds niet opgelost is. Kenschetst dit de vleugellamheid van het Kabinet, is Serious Request het volgende heilige huisje?

Naar goed voorbeeld van de huizenmarkt wacht ik nog wel even met een liedje aanvragen.Eerst moet mijn huidige liedje nog worden gespeeld.

En wat heeft Satire hier allemaal mee te maken? De componist of de filosoof?

Reageer
gravatar

Ik snap bovenstaande discussies over de waarheidsgetrouwheid van dit item niet. Enerzijds is er een groep die beweert dat de inhoud van dit artikel niet strookt met de waarheid. Anderzijds is er een groep welke verklaart dat de speld satirisch nieuws tentoonspreidt.

In mijn ogen is de derde groep, die van nieuws minnend Nederland veruit in de minderheid. Graag roep ik dan ook eenieder op om zinloze discussies te staken en de op deze site geschreven nieuws items naar waarde te beoordelen.

Reageer
gravatar

bekijk het allemaal van een andere kant. Het kost al veel te veel om dat glazen huis uberhaupt op te zetten. Kijk naar wat ze in kenia doen, daar gaan ze gewoon in een bushokje zitten.

Reageer
gravatar

@mike Ik heb een hekel aan strandzand in mijn bed en hoe storende ik het berichtje ook vond, ik vond “Zand in je Kut” nog storender!

Reageer
gravatar

Premier Rutte en Jan Kees de Jager
moeten zelf maar eens 500 inleveren per maand en dan kijken hoe zij het uit houden..
Zakken Vullers zijn het dit is geld wat een Nederlanders hard voor gewerkt heb en de regering ruikt geld en pakken het dan maar weer af ook al geef je het weg aan een Goed doel.
weet iedereen nog dat er werd geroepen in 2008 we zitten in een recessie en we komen er in 2012 weer uit euhh vorige maand op het nieuws we zitten weer in een recessie ja ja nog nooit uit geweest bedoelen ze er mee.
Gelukkig nieuw jaar voor 2012

Reageer
gravatar

Ach, meneer Pluuster, ik begrijp u helemaal, hahaha.
Maar dat van dat zakkenvullen klopt niet helemaal hoor: daar is het teveel voor, dan zouden de zakken van de broek lelijk uitscheuren, hahaha.
We scheppen het in een handig kruiwagentje en laten dat bij de thuisbankier bezorgen, hahaha.

Heel erg fijn dat u zo hard werkt én nog eens besluit om geld weg te geven, zonder belastingaftrek te eisen, hahaha, dat gebeurt nog wel eens anders.
Dat is natuurlijk wat dit, sorry, míjn kabinet voorstaat: zélfredzaamheid én particuliere investeringen, hahaha.

Zoals u in mijn interview in de Volkskrant heeft kunnen lezen is de Staat geen geluksmachine, hahaha, en dus is het fijn als de gewone hardwerkende Nederlander een ander helpt zijn broek op te houden – vooral mijn CDA collega’s vinden dat erg fijn, hahaha.

Maar toch moeten wij ingrijpen als het té gek dreigt te worden en dat is hier aan de hand: op deze manier maken wij die mensen afhankelijk van giften en plaatjesdraaien, en dat kan en mag niet de bedoeling zijn, hahaha. De Nederlandse Staat is geen jukebox waarover geen belastingafdracht plaatsvindt, hahaha.

Kijk, dat de hardwerkende Nederlander nu zijn pleziertje heeft en voor ongeveer 65 miljoen in rook op laat gaan (ik noem dat de Griekse paradox, hahaha), dat wil ik de gewone man niet misgunnen. Vooral niet omdat er ruim 300% marge op vuurwerk zit en wij daar belasting over innen, hahaha.

Ik, en mijn kabinet, en ook namens mijn moeder, wensen u een voorspoedig en vooral hardwerkend 2012 toe, waarin ondanks dat het lijkt alsof er banen verdwijnen, er toch heus echt veel baantjes bij zullen komen, hahaha, zodat u wellicht twee of drie baantjes kunt nemen om nog meer belasting te kunnen betalen zodat u onder de streep toch minder betaalt, hahaha.

Oh ja, nog even uitleggen waarom ik telkens ‘hahaha’ hier schrijf: normaliter ziet u mijn vriendelijk glimlachend hoofd, maar dat ziet u hier niet. Vandaar dat ‘hahaha’ om u er aan te herinneren dat ik dit alles met een vriendelijke glimlach neerschrijf: niet dat u denkt dat ik u uitlach, hoor! hahaha.

gravatar

Oei, maakte ik nu weer een vergissinkje? Is het nu 65 miljoen of 65 miljard, ik raak telkens de tel kwijt met al die nulletjes vóór de komma, hahaha.

Nu ja, het is veel geld; ik zal Jan Kees nog eens vragen er naar te kijken, wie weet helpt het om het begrotingstekort een duwtje te geven, hahaha. Misschien moeten we zelfs het hele jaar door maar de verkoop van vuurwerk dan toestaan, hahaha. Kijk: innovatief zijn is echt niet moeilijk: zelfs ik kan het, hahaha. Je moet gewoon de nulletjes tellen, hahaha.

gravatar

Wat leuk dat het artikel over de duistere kant van Shaffy nu van de eerste plaats gestoten is als best gelezen artikel. Echt in lijn met de Kerstgedachte. Al blijf ik me afvragen, gelet op de reacties onder beide artikelen, of deze artikelen die duidelijk veel gelezen zijn ook daadwerkelijk het best gelezen zijn.

Reageer
gravatar

Ik ben ook verbijsterd. Dit kan toch zomaar niet! Een stille tocht is hier op zijn plaats.

Reageer
gravatar

Dat ziet u verkeerd: hij moet toch iets hebben om aan zijn Quote 500 vriendjes uit te delen met Jort als hulpje? Die is geen hoofdredacteur meer, maar wel erreg goed ingevoerd en met een neus voor rijke stinkerds die op apegapen liggen omdat ze de hypotheek niet meer kunnen betalen.

Maar daar is hij voor gekozen, die Mark, dat is zijn opdracht, en dus doet hij dat ook.

Gewoon beter opletten op wie en wat je stemt volgend jaar.

gravatar

Nou, toevallig is dat mijn beroep, voel ik me helemaal niet zielig en heb ik wel degelijk een eigen mening.
En ik ben zo aardig om anderen iets te leren: tussen verassen en verrassen zit nogal een groot verschil, zoals ik leerling-journalisten wel eens moet vertellen als ze een stukje over een jarige 100-jarige komen inleveren.

Ehh, waar doelt u eigenlijk op?

gravatar

@Hokke Kolvoort – zetter

Uw voorbeeld is lachwekkend: het scheelt maar één “r” tussen verassen en verrassen. Dat maakt dus niets uit. Uit de rest van de zin kan je de bedoelde betekenis wel opmaken. Twee voorbeelden:

“De kinderen veraste de jarige honderdjarige met een liedje.”
Volgens de ARBO wet mogen kinderen niet met vuur spelen, bovendien vindt de verassing plaats door het vuur zelf en niet door een liedje.

of
“Na de botsing nabij het crematorium verraste de steekvlam, ontstaan door de ontploffende benzinetank en de daarop volgende vuurzee het bovenlijf van de jarige honderdjarige. De rest van zijn lichaam kon ter plaatse na een snel georganiseerde ceremonie in de oven van het crematorium nog op zijn verjaardag zelf worden verrast.” De zin spreekt voor zichzelf en je moet wel heel dom zijn om hier te denken dat de jarige “aangenaam werd getroffen door een onverwachte gebeurtenis” inplaats van met behulp van vuur te worden omgezet in as.

Duidelijker kan het niet: één of twee erren doen er niet toe.

Ik ben het dan ook eens met Robbert: “mensen die andermans spelling verbeteren.. zijn zielig.. en hebben geen eigen mening”

Ze handelen uit een soort onnadenkend automatisme geboren uit de behoefte tot syntactische en letterkundige correctheid, zo niet perfectie, bij gebrek aan semantische begrip.

Vaak komt daar nog een vorm van betweterigheid bij die deze taalpurologen onuitstaanbaar maakt. Omdat ze alleen maar aan de oppervlakte van de taal zitten te morrelen. Dit soort demonen hebben ook een lijfblad: “onze taal” en daaruit blijk het ingebeelde exclusieve karakter van die personen door het gebruik van de eerste persoon meervoud en het zaaien van verdeeldheid. Alsof de taal alleen van hen is. BAH

gravatar

Typisch dat iemand met de naam Stoker hierop aanslaat. Uw gebrek aan medeleven met de 100-jarige is stuitend: u laat het van de syntaxis afhangen maar vergeet het leed aangedaan aan de persoon.

Ik sluit mij aan bij de heer Mathenesse Spaland die helder uiteenzet hoe een en ander in elkaar zit.

Voorts is er de kwestie van onlogica in de bewering ‘.. zielig … geen eigen mening’.
Dit zijn twee grootheden die niets met elkaar te maken hebben: het een sluit het ander niet uit, noch in.
Het is een mening zonder enige betekenis van iemand zonder enige betekenis omdat wij hem niet kennen, meer niet.

Fouten die niet gecorrigeerd mogen woorden door deze ‘correctheids’dwang van het laissez-faire kunnen leiden tot grote crises.
Slordigheid met woorden en taal leidt uiteindelijk tot slordigheid met kapitaalsgoederen, iets wat nu dagelijks in de kranten te lezen valt.

gravatar

@Fokke Kolvoort – (vast)zetter

Henk van Mathenesse Spaland en u hebben ongelijk. De taalpuristen zijn een gevaarlijke religieuze secte die het “woord” (de logos) alleen maar letterlijk nemen.

Ze vergeten de levende kennis de “Gnosis” die geen ketters of letters nodig heeft.

De “geest” is er uit. Vandaar dat ze niet “geestig” zijn maar “zielig”. Ze kunnen geen eigen mening hebben juist omdat ze dode epigonen zijn en handelen als automaten volgens een vast stramien.

gravatar

@Stoker:
Voor iemand die hoog opgeeft van de levende kennis die geen letters nodig heeft, bent U nogal lang van stof.
Desondanks mis ik ook maar de geringste onderbouwing van de kwalificatie “gevaarlijke religieuze secte”. Correct spellen is op zichzelf immers geen gevaarlijke bezigheid en heeft ook weinig met godsbesef te maken. Ook het aandringen op correct spellen kan daar niet mee in verbinding gebracht worden.

Taalpuristen bemoeien zich immers niet met de inhoud van het geschrevene, maar uitsluitend met de vorm. Waarbij, zoals uit het voorbeeld van verrassen/verassen blijkt, natuurlijk de vorm wel met de inhoud moet overeenstemmen.
Dat is zelfs voor gnosis van belang. Want als de inhoud van de levende kennis niet in de juiste vorm gegoten wordt, kan zij niet overgebracht worden, niet gedeeld worden met anderen.

Toegegeven moet worden dat correcte spelling gebaseerd is op regels. Maar dat impliceert allerminst, dat het juist spellen ook een automatisme is en nog minder, dat het een zielloos automatisme is.
Sterker nog: juist het beheersen van correcte spelling maakt het geestig spelen met spelling mogelijk.

Zoals Loesje ooit schreef: “Streef onbekommert naar het volmaakte”
Wie de juiste spelling niet kent, snapt de mop hiervan niet!

gravatar

Waarom dit nu pas bekend maken? Waarvoor is deze actie?? Waarom betalen wij belasting? Waarom draaien wij op voor schuld die politici gemaakt hebben? Dit OS puur bedrog!!! Stort 10 euro op mijn rekening voor afrika en de helft is van mij….met als die pastoor die nu terecht moet brommen, net als de kerk, zo corrupt als de maffia!! Ben werkeloos en hoog opgeleid….kan geen cent missen maar heb wel gestort!! Bedankt, losers!!

Reageer
gravatar

Je geeft als je dat kan, maar hoe krijg je het in het hoofd om zomaar gedoneerd geld te innen. zo bereikt het haar doel niet, ik heb niet gedoneerd voor de schatkist, dat DOE ik elke maand al!!!!! Na twee grote kerstcadeaus te hebben gegeven vraag ik toch dit jaar ook mn geld niet terug als het me minder gaat??? Dief!! Aangifte is hier op zn plaats!! Als dit werkelijk gebeuren gaat, doneer ik NOOIT meer! Daar ook al eens over nagedacht? Arrogante gevallen…. Dit gaan we nog zien!!

Reageer
gravatar

@Hans
Dacht ik ook aanvankelijk. Maar de actualiteitswaarde is natuurlijk nog steeds courant. Kijk maar naar de vele hartverwarmende reacties op dit forum.
Denk dat de Speld dit daarom publiceert. In feite is de huidige Serious Request een logisch vervolg van hetgeen er vorig jaar allemaal is ten tonele is gevoerd. Vermoed dat het artikel komend jaar in december weer veel stof zal doen opwaaien.

gravatar

The voice of Holland?
Wie heeft er nou behoefte aan om in een vreemde taal iets te zeggen over een klein deel van ons land? Wie is daar nou in geïnteresseerd?

gravatar

Nounounou JayJay toch! Ga je mond spoelen: dit kabnet marcheert achteruit via de jaren 50 naar de jaren 30 naar de donkere middeleeuwen, kortom; dit bericht is hoogst actueel!!

gravatar

waarom zou de regering dit moeten verdubbelen? Zij doen dit met belastinggeld, dat komt van particulieren. Als deze willen dat er dubbel zoveeel geld wordt ingezameld kunnen ze dubbel zoveel doneren.

Reageer
gravatar

Ik begrijp enigszins wat de overheid bedoeld maar de uitleg ervan is belachelijk. “anders komt de JSF er nooit” —-> dan komt die toch gewoon niet, de F16’s functioneren nog prima en worden nog steeds gevraagd voor elke missie, de JSF is een onzinnig project! Stop dat geld liever in binnenlandse begrotingstekorten!

Reageer
gravatar

Nee zeg, dan zien we er helemaal nooit wat van terug. Die JSF-jes kun je tenminste nog eens zien op de Luchtmachtdagen.

Trouwens, een begrotingstekort is precies dát. Verkeerd begroot. Overdoen, opnieuw begroten maar nu goed, en vooral geen geld aan spenderen.

gravatar

Heel iemand mijn groene balletje gezien?

Reageer
gravatar

Beetje jammer dat alle verontwaardigde reageerders zich WEL drukmaken over dit satirische artikel maar dat het schijnbaar niemand boeit dat de PVV (en dus de huidige regering) op ontwikkelingshulp wil bezuinigen.
En dan is dit artikel smakeloos? Hypocrisie ten top.

Reageer
gravatar

geef zowiezo niets aan Afrika,is een bodemloze put,wat wil trouwens een negenjarige persoon afweten van overheidsfinancien,is waarschijnlijk voorgekauwd antwoord

Reageer
gravatar

Nee John, in deze vergis jij je. Kwame M’Pfufu is ervaringsdeskundige. Met dank aan trieste gebeurtenissen in zijn nog prille jeugd is hij echter al erg jong volwassen en getuigt van een scherper analytisch vermogen dan voor mogelijk gehouden zou worden.
Persoonlijk voorzie ik dat Kwame M’Pufu over twee termijnen voorzitter van de Verenigde Naties wordt. Daarbij zou hij de eerste voorzitter van De VN zijn, die de functie bekleedt nog voor hij meerderjarig is.
Zo zie je maar, de wereld wordt beter ondanks alle ellende. Sterker nog: de wereld wordt beter juist met dank aan alle ellende! Hoe meer ellende, hoe beter!

gravatar

Vind dit onzin het is onze zuur verdiende centen dat voor die doel willen geven daar hoeven geen proviteerders mee van genieten zoals de regering betalen genoeg belasting moeten ze hun uitgave patroon is onder de loep nemen. Moet je zien wat .

Reageer
gravatar

Belachelijk zeg, ik heb mezelf afgelopen weekend vet in het zweet gewerkt tijdens seriousRPM maar als ik dit had geweten…..vreselijk wat een VUILE OPLICHTERS!!!!!!!!!!!!

Reageer
gravatar

Dat klopt, lieve Christy. Het ergste is nog, dat Op dat spek, dat in de schatkist gestopt wordt, ook nog eens een kat zit, welke er reeds eerder op was gebonden. Die arme kat weet straks niet wat hem/haar overkomt!

gravatar

Wanneer je na het lezen van het artikel snel naar de laatste reacties scrolt dan zie dat het helemaal niet meer over het eigenlijke onderwerp gaat.Jammer want ik lees graag alles over Ajax.

Reageer
gravatar

Vind ik ook, als we veel geld aan Afrika geven kunnen ze daar veel wapens kopen om elkaar af te schieten.
Hoe meer ze dat doen hoe eerder we van die ellende daar af zijn, hoeven we alleen zelf nog even het laatste restje overlevers op te ruimen.
Oftewel: Overheid, verhonderdvoudig die bijdrage maar, dan hoeven we daarna nooit meer wat te geven en kunnen we ontwikkelingshulp integraal afschaffen, yeah!

gravatar

Zo is het, Jasper! Heel strak opgemerkt dat het mogelijk is dat de leden van dit kabinet een aandoening oplopen. Bovendien heb je het tevens bij het rechte einde, dat de mensen ‘daar’ harder geld nodig hebben dan zij ons nodig hebben. Het getuigt van zo’n scherp inzicht, dat ik je aanraadt je te oriënteren op een functie die beleidsbepalend is! Chapeau, jongeman.

gravatar

10 keer harder nodig hebben?
Dat is dus 1 keer plus nog 10 keer is 11 keer zo hard.
Doet me denken aan carnaval.

@Bus: “dat ik je aanraadt”?

gravatar

Agh lees gewoon eens wat boeken van Noam Chomsky, kun je beter doen dan je aandacht aan dit soort artikelen besteden;-) en kijk wat minder televisie.

Het is nogal opmerkelijk om te constateren dat de overeenstemming over hoe de crisis opgelost moet worden in de rijke landen vrijwel tegenovergesteld is aan de overeenstemming over hoe de arme landen dit zouden moeten doen in geval van gelijksoortige crisis. Dus wanneer de zogenaamde ontwikkelingslanden in een financiële crisis zitten, dan luiden de regels van het IMF: verhogen van de rente, het accepteren van minder economische groei, de broekriem aan, schulden aflossen (aan ons), privatiseren, en ga zo maar door. Dat is het tegenovergestelde van wat hier voorgeschreven wordt: lagere rentes, overheidsinvesteringen om de economie te stimuleren, nationalisatie.

Niets klopt meer wat er gebeurd in deze wereld!!!

We houden ons veel te veel bezig met de economie, ipv onze echte ontwikkeling.
We moeten naar een bewustzijnstoestand toe werken.

Ik zou iedereen wel een boek kunnen aanraden van Eckhart Tolle of Spinoza.

Reageer
gravatar

“Anders komt die JSF er nooit”

Nee natuurlijk is het aanschaffen van onnodig vlieg ‘tuig’veeeel belangrijker dan de armen helpen…

Kut christenen ook altijd…

Reageer
gravatar

Nee, dat hoeft niet meer: die zijn al gered.
Japan gaat die dingen kopen.
Zeggen ze. Het zal wel bij 1 of 2 blijven, en dan kopiëren.
En dan kunnen wij ze weer goedkoper bij de Mediamarkt kopen. Met fout vertaalde handleiding, maar die leest toch nooit iemand.

gravatar

Het Is een schande dat zij in tijden van crisis geen geld meer hebben voor het goede doel. Dat ze dan met smerige regelIngen er nog rijk van proberen te worden ook. Maar dan wel doorgaan met die klote jsf als of we dat stomme ding wel nodig hebben. Dat leger hier steld toch niks voor vergeleken met andere landen dus als je daar geld in stopt is dat zo wie zo een onnutte bedoeling.

Reageer
gravatar

Ik vind dit een schandelijke uitspraak! Ons leger stelt niets voor??!! Wij zijn een lichtend voorbeeld voor andere landen!! Jongelui zoals u lijden nu onder het gebrek aan orde en tucht! Nu de opkomstplicht is opgeschort en jongens niet meer tot mannen kunnen worden gemaakt hebben wij voortdurend last van gemekker van sulletjes die nog nooit in tijgergang door het rulle zand zijn gegaan!! Dan wist u wel beter, meneertje!!
En voor de spel- en stijlfouten kreeg u sowieso 14 zwaar!!

gravatar

Heel scherp Nico, Giel Beelen zit helemaal niet in het glazen huis dit jaar!

Als je echt heel scherp was geweest had je het ook aan de datum boven het artikel (22 december 2010, terwijl het nu 21 december 2011 is) en het feit dat hij niet op de frontpage staat kunnen zien, overigens.

Reageer
gravatar

Goeie grap, jammer dat hij van vorig jaar was, ik zie namelijk Giel Beelen op de foto, en het gaat over Aids, hetgeen vorig jaar het thema was…

Vorig jaar was het ook al geen goede grap

Reageer
gravatar

Met een beetje handig inspelen op de ontwikkelingen zou je toch een hoop ellende kunnen oplossen. Zo heb ik mijn totale schuldenlast gedoneerd aan het glazen huis. Doordat het kabinet die zo genereus heeft gehalveerd, ben ik vorig jaar in één klap van de helft van mijn schulden verlost.
De actie van dit jaar zou kunnen betekenen, dat wij de crisis doneren aan de actie. Doordat het kabinet die dan voor de helft inpikt, zitten we alleen nog met een kabinetscrisis. Dat lijkt mij in dit geval alleen maar een positieve ontwikkeling.

Reageer
gravatar

Haha, zou wel mooi zijn, alleen al om Giel Beelen een hak te zetten.

Laat ook wel zien hoe raar dat verdubbelen eigenlijk is, dat is het mooie van satire, vaak zit het wel erg dicht bij de werkelijkheid.

Reageer
gravatar

Radio 3 moet ook maar een kanaal inleveren. Mono uitzenden scheelt de helft van het geld!En zo kan ook 1 koptelefoon door 2 mensen tegelijk gebruikt worden.

Reageer
gravatar

Sjongejonge wat een hoop tekst wordt hier gewijdt aan een artikel waar we toch alleen maar om hoeven te lachen.Waar zou de wereld zijn zonder satire?! Mijn leven wordt er in ieder geval een stuk draaglijker van en ik snap werkelijk niet waarom er zo zuur op gereageerd moet worden.Humor werkt relativerend!

Reageer
gravatar

Halveren? Alles vorderen! Denk je DWDD te gaan kijken krijg je een blik BN’s en dom volk aan de andere kant van het glas. Alles voor het goeie doel aka als je je kop maar op de buis krijgt! 😉

Reageer
gravatar

Pleur op met die JSF.. Achter haalde pleuris ding..
Afkappen die aankoop… Worden gewoon opgelicht, wat moeten we er mee, wie gaat ons nog aanvallen.. Overal bezuinigenen, gezinnen verliezen hun huizen, ouderen die dit land weer opgebouwd hebben worden maar een keer in de week gewassen om dat er geen geld voor is.. En zei gaan gewoon leuk nieuwe vliegtuigjes kopen en daar worden weer heel wat verkeerde mensen een stuk rijker…. En helemaal niemand die daar wat aan doet….

Reageer
gravatar

Hoewel ik mij liever beperk tot het corrigeren van onjuistheden wil ik hier toch wel graag mijn adhesie betuigen. Ook mijn gezin wordt getroffen door de JSF (Jispse Scholieren Fietsclub) die deze maand niet alleen veel geld steekt in hun modelvliegtuigjes, maar ook nog in bommen en vuurpijlen. En zeker, die achterlijke fietsenhandelaar hier in het dorp wordt er rijk van – dat is inderdaad de verkeerde! Alleen het punt van het eenmaal ‘s-weeks wassen snap ik niet helemaal. Mijn moeder vindt dat al veel te vaak?

gravatar

Korten op de Kunst.. Ergens moet er een letter uit..

Kust.. Unst.. Knst.. Kunt.. Knut..

Als het maar geld oplevert – korten is ook winst.. langer termijn denken is voor sommigen te kortzichtig..

Reageer
gravatar

Leeft Mike in een andere dimensie ofzo?

Deze site publiseert onzin artikelen. Net als dit artikel. Dat kun je grappig vinden of niet, maar neem het alsjeblieft niet te serieus zeg. Ik vind ‘m overigens wel grappig.
of het nou linkse humor of rechtse humor is weet ik niet. Ik neem aan dat beide kampen er wel de grap van in kunnen zien, toch?

Dit heet ironie.

Reageer
gravatar

Heb begrip voor de hulpgevende, ze moeten soms een moord plegen om serieus genomen te worden. Nee het gaat niet over sex.,

Reageer
gravatar

#185 Lin: Ik heb zojuist een business ticket geboekt naar Kaapstad.
Daar betrek ik een suite in het Hilton.
Na aankomst zak ik in een gouden badkuip, laat champagne aanrukken om vervolgens een 5 gangen maaltijd te nuttigen.
De bediening zal geheel in handen zijn van lokalen die mij met ‘sir’ aan moeten spreken, anders krijgen ze geen fooi!
Vervolgens ga ik een maand jagen op de zeer zeldzame gepantserde smallip neushoorn.
Hoezo crisis in Afrika?

Reageer
gravatar

@Kees22: ach zo, op die fiets – alweer glad vergeten.

Was trouwens een enorm goed concert, big band met waanzinnig goeie zanger: puntje van m’n stoel (deels ook omdat het nou niet de meest comfortabele zijn).
Ruim 350 “linkse” lui en nog 200 die te laat waren voor kaartjes: jaja ook “de elite” kent zijn aantallen! Nog even en het zijn er méér dan 1.5 miljoen!

Tja Octopaul: die Rutte moet er toch van wel gehoord hebben; een afvallige dus die zijn oor te luisteren heeft gelegd bij een kwal met pretenties.

Reageer
gravatar

@Jeettje: Je had het over een dhimmiesneer van onze nationale rattenvanger. Maar dat kan me even weinig schelen als de beschuldiging van antisemitisme, dus niks.

Nou je het zo vraagt: ik zou het niet weten. Schuld is wel in de christelijke dinges ingepast, volgens mij. Maar ik ben katholiek opgevoed en kan dus gaan biechten.
Schaamte is iets anders.
En of schuld in het joodse dinges is ingepast, betwijfel ik. Volgens mijn lezing van Robert Crumb leggen ze de schuld nogal eens buiten zichzelf. Bij hun god of bij de buren.

Het is wel duidelijk dat Octopus Paul zich nog niet aan hen geopenbaard had. Maar ja, er waren ook nog geen USB-sticks die verloren konden worden. Nog geen octaal getallenstelsel.

Reageer
gravatar

@Kees22 188: beschaving, beschaving: subcultuurtjes dat wel.
Wie sneert er trouwens?

Zelf ben ik zo vrij geweest een paar dagen geleden me over te geven aan een linkse hobby: een concert bezocht in het BIM-huis.
De bezoekende zanger, Georgie Fame, bood zelfs aan om het eerstvolgende concert zéf te betalen (omdat hij vind dat zoiets niet mag verdwijnen), want door het PVVCDA-gedoe is het eerstvolgende concert van JOC afgelast.

Je schaamt je echt te pletter: ben nog steeds niet zeker of dat wel in het joodsgristelijke dinges is verdisconteerd – schaamte.

Reageer
gravatar

@Jeettje #182: Een christelijke cultuur, allah, dat valt amper te ontkennen. Of we dat nou beschaving moeten noemen vind ik een ander verhaal en het joodse deel zie ik al helemaal niet. Met Grieks-Romeins worstel ik nog.

Ach, wie sneert ontbreekt het aan argumenten, dus dat kan me niet zo veel schelen.

En ach, het geloof in Octopus Paul groeit snel: Eric van Muiswinkel had het ook al over Hem, dus dat zit wel goed!

Reageer
gravatar

Wat een gezeik: in Afrika heerst armoede. Hier niet. Crisis? Laat me niet lachen. Ga naar Afrika en je ziet echte crisis. Om je de ogen uit de kop voor te schamen, dit land.

Reageer
gravatar

En in amsterdam overschrijden de hufters het metro debacle weer met 68 mijoen…………..stuur dat is naar alle hulpbehoefenden

Reageer
gravatar

@Kees22 180: Jaja, weet ik, en kerstmis heeft weinig met Jul te maken: het Zonnewendefeest wat zo handig genaast is, en met Oud&Nieuw knallen we de boze geesten weg en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Maar ik ga op zeker want laat Geert het maar niet horen: een dhimmiesneer zal uw deel zijn! We hebben immers een joodschristelijke beschaving hiero?
Nou dan: dan hebben we ook joodschristelijke feestdagen.
En die moeten dan voortaan handig in het weekend vallen; is goed voor de ekkenemie van vingerlikkend Nederland.

En dat halveren is natuurlijk vermakelijkheidsbelasting: logisch toch? Wie bouwt er nou een feestje omdat er liggen te creperen aan aids? We geven wel, maar we motten er ook wat voor terug – agge moar leut het.

Reageer
gravatar

@Jeettje #174: We vieren helemaal geen joods-christelijke feestdagen in Nederland. De joodse feestdagen worden geregeld door de joodse kalender, die een maankalender is, net als de islamitische. Alleen kennen de joden om de zoveel jaren een schrikkeljaar, met een extra maand, de moslims niet.

Zelfs Pasen heeft niks met Pesach te maken, behalve dat het toevallig ongeveer in dezelfde tijd valt.
Pesach gaat over de uittocht van de joden uit Egypte, Pasen over het lijden, sterven en wederopstaan van Jezus.

Maar om terug te komen op het artikel en voort te borduren op een eerder idee: kunnen we geen regel invoeren dat de partijen in de Kamer gehalveerd worden. En dan partijen boven de 10 zetels met 80 % gereduceerd en partijen met meer dan 25 zetels helemaal afgeschaft?

Reageer
gravatar

je mag hopen dat het een grapje is..

Als je zelf een kleine boy hebt weetje wel hoe zielig het zou zijn. als zo een mannetje alleen is op de wereld… en wij maar kerst vieren..

of het een grapje is of niet. dat zinnetje over de JSF maakt me kriebelig.. al die gierige oorlog..

when the power of love, overcomes the love of power, the world will know peace (einstein)

Reageer
gravatar

Goed stuk. 15 MILJARD per jaar aan hypotheekrente aftrek uitkeren die grotendeels naar de banken gaat.
Maar nog geen 7 MILJOEN voor de aids wezen. Goed bezig kabinet. Ben benieuwd hoe jullie in de geschiedenis boekjes belanden.

Reageer
gravatar

@171 loko: ja, dat zei ik ook al: dat is geen toeval.
De wandelgangen fluisteren dat het vingerlikkende kabinet Rutte (lees: Wilders) die joods-christelijke feestdagen voortaan altijd in het weekend wil laten vallen, evenals de 1ste januari.
En alle andere feestdagen worden afgeschaft.

Naar goed Noordkoreaans gebruik zal Geerts geboortedag een verplichte vrije feestdag worden – op een zondag uiteraard. Met urenlange speeches naar goed Cubaans gebruik.

Het masterplan om gevoel voor humor, ironie en satire af te schaffen loopt binnen de gelederen als een trein.

Reageer
gravatar

Indringers uit de verkeerde kerk veronderstellen, dat De Speld en haar lezers tegen het goede doel van Serieus Verzoek zijn. Blijkbaar was lezen niet hun beste vak op school. De Speld is juist terecht zeer kritisch over het hebberige gedrag van gedoog-cabaretier Rutte de Eerste en zijn hofnarren.

Maar ja, als een pvv-kerkende lezer denkt het verkeerde kerkblaadje te lezen, dan is alles wat daarin staat op voorhand natuurlijk helemaal fout.

Reageer
gravatar

@Jan Chagrijnissen: mensen die zeggen dat ze broekriem aanhalen vertrouw ik nooit: die heeft meestal eerst een forse tijd op de vreethaak gestaan.

En als je niet wilt dat die broek op je enkels zakt bij het afsteken van kilo’s vuurwerk ter waarde van een paar honderd euro, moet je toch even een gaatje opzoeken.

Van die dingen, ja?

Reageer
gravatar

@Jeettje. Mee eens, maar NicoCees Bremmer zegt dat hij de broekriem aan het aanhalen is, dus ik geloof niet dat hij iets gewonnen heeft. In ieder geval een prettig kerstfeest gewenst.

Reageer
gravatar

@Jan Chagrijnissen: nou, als ik de Staats win mét jackpot, wil ik best wel een schadebedragje betalen om maar niet de verplichte tijd door te hoeven werken tot datum einde dienstverband.

Reageer
gravatar

@163 Zeg papagaai Cees, kopieer jij altijd meningen van anderen ? Zoals in dit geval van Nico.
Maar wie betaalt er nu 5000 Euro om een loopbaan te beeindigen ? Je hoopt wellicht stiekem dat de overheid ook dat bedrag gaat halveren.

Reageer
gravatar

Nico Cees Bremmer:

leest u wel eens disclaimers?

(van die dingen waardoor Scheringa miljonair is geworden en anderen niet)

Grappig: er reageert een soort van neo-pvv’ertjes die anders maar al te graag willen dat geld voor ontwikkelingshulp helemaal niet gehalveerd wordt, maar gewoon stopgezet …..

Reageer
gravatar

Ik vindt SR een geweldige actie, en ik vindt dan ook persoonlijk dat de overheid de spijker helemaal misslaat door het bedrag te halveren dmv belastingen.
Wij allemaal betalen bakken met belasting terwijl de overheid er een enorme puinhoop van maakt.
En dan het lef hebben om giften naar dit soort acties zo aan te pakken?
Schandalig.
We hebben een crisis en we trekken allemaal de broekriem aan, dankzij de vele missers uit den haag.
Echt heel erg schandalig dat ze de weinige giften die mensen kunnen missen ook nog een inpikken.
Laat Den Haag de einde jaars bonus van zijn amtenaren maar eens naar de schatkist gaan…das ook goed voor een dikke 45 miljoen en laat ze met hun glibber vingertjes van onze centen afblijven.
Zelf net 5000 euro betaald i.v.m. het afsluiten van mijn loopbaan.

Lullo’s

Reageer
gravatar

Ach Nico 160: het valt wel mee met die goedgeefsheid van de regering -welke dan ook.
Ze laten tenminste nog de helft voor het goede doel intact, vooruitlopend op de enorme geweldige BTW-miljoenen die ook dit jaar weer de lucht in worden geknald.
Zoveel kan zelfs Giel niet ophalen.

Neem nog een oliebol en lees de disclaimer.

(en als ambtenaar kan ik je vertellen dat er echt geen bonussen worden uitgedeeld – daarvoor moet je bij banken en beurshandelaren zijn: raar misverstandje maar doet het altijd goed in de kroeg)

Reageer
gravatar

Ik vindt SR een geweldige actie, en ik vindt dan ook persoonlijk dat de overheid de spijker helemaal misslaat door het bedrag te halveren dmv belastingen.
Wij allemaal betalen bakken met belasting terwijl de overheid er een enorme puinhoop van maakt.
En dan het lef hebben om giften naar dit soort acties zo aan te pakken?
Schandalig.
We hebben een crisis en we trekken allemaal de broekriem aan, dankzij de vele missers uit den haag.

Echt heel erg schandalig dat ze de weinige giften die mensen kunnen missen ook nog een inpikken.
Laat Den Haag de einde jaars bonus van zijn amtenaren maar eens naar de schatkist gaan…das ook goed voor een dikke 45 miljoen en laat ze met hun glibber vingertjes van onze centen afblijven.
Wat een PIEP!!! mensen.

Iig SR is een succes.

Reageer
gravatar

Nu ik toch hier ben, heb ik een vraagje aan de directie van De Speld:
Gaat het btw-tarief van mijn abonnement op 1 januari omhoog? Of voert u zelf een prijsverhoging in vanwege de gestegen lasten? Ik doel dan op het advertentietarief dat u wekelijks moet betalen aan De Pers.

Kortom, als een abonnement duurder wordt, neem ik opzegging (uiteraard vóór 1 januari) ernstig in overweging gezien mijn bescheiden inkomen.
Ik zal mijn uitgaveposten moeten herschikken. De hockey- en tennisclub zijn al fors duurder geworden, opera en ballet worden onbetaalbaar en tot overmaat van ramp ben ik de afgelopen weken nogal wat golfballetjes kwijt geraakt.

Reageer
gravatar

De altruïstische impuls die het kerstgevoel aanwakkerd is dit jaar wel ernstig beschadigd door de Speld, zoveel moge duidelijk zijn.
Deze verstrooiing heeft voor behoorlijk wat verwarring gezorgd.
Bravo Speld!

Reageer
gravatar

Prima dat de regering het niet meer wil verdubbelen, maar om nou weer geld terug te hevelen is weer te veel van het goede. Tenslotte hebben de mensen er keihard voor ingezameld. Daarbij vind ik dat hele JSF-gebeuren een beetje eng worden; bijna alsof de regering is omgekocht door de fabrikant. Waarom is dat nou nodig?

Reageer
gravatar

Jammer, had gehoopt dat ze vanuit het Glazen Huis dit jaar eindelijk eens geld terug zouden storten op de rekening van iedere gulle ontvanger. Helaas…

Reageer
gravatar

Heerlijk, een typisch Speld-artikel en dan in de discussie natuurlijk weer mensen die het woord ‘satire’ niet kennen en volledig los gaan over zo’n schandelijke actie van de Nederlandse regering. Altijd weer een feest om te lezen, deze Vaste Prik voor Betrouwbaar Nieuws, regelmatig zit ik te schateren achter mijn laptopje.
@153: Niet blue balls???

Reageer
gravatar

Psst piraatje, als je een hele alinea wijdt aan het gebruik van 1 en -1 en dat echt een probleem voor je lijkt te zijn,zou je laatste reactie dan niet netter zijn met 1 voluit geschreven, ook al is het minder efficiënt?
Heb me enorm vermaakt met het artikel en alle reacties, bedankt iedereen en een gelukkig tweeduizend-en-elf (verbeter me als ik het niet goed schreef)

Reageer
gravatar

Even nog over mijn lievelingsreageerder Mike, als het mag.

Hij schreef als reactie numero 131:

“Tnx Paulus (128) voor ‘t advies, want bij #124, #125 en #126 denken er mensen dat ze bijzonder geestig zijn. Maar het is al niet meer nodig, ik ga ondertussen iets doen met m’n leven ipv humorloze onzin op de Speld bekijken.”

Gelukkig!

Reageer
gravatar

@Piet Hein,

wellicht kan Kwame (9) daarvoor zijn handen eens uit zijn denkbeeldige mouwen steken om ze te laten wapperen.
Het adagium “wie niet eet, zal ook niet werken” moet niet te strikt worden opgevat.
Van golfballetjes zoeken in de sneeuw is nog nooit een inlander doodgegaan.

Reageer
gravatar

Nou als ik al deze reacties zo lees nu ik bij mijn schoonmoeder zit heb ik het eigenlijk toch even moeilijk, want ik dacht dat bij de verkiezingen een meerderheid (zijt in een bijzondere constructie) voor de nieuwe luchtmachtjager is en ook dat dat van de ontwikkelingssamenwerking betaald moest worden. Dus je begrijpt wel dat ik nu een beetje van mijn stuk gebracht ben. Even overleggen met Jan Peter euhhh, Mark dus. Volgende week meld ik me met de uitkomsten van dat gesprek. Nu lekker aan de boerenkool!

Reageer
gravatar

Je doet maarten (of Maarten) tekort, Piet Hein.
Hij halveert zijn ongenoegen, want hij vergeet nog het bonuszakkenvullende hockeygespuis te vermelden.
En het is natuurlijk geen toeval dat kerst en oud en nieuw dit jaar op de toch al vrije weekenden vallen!!

Voor de rest heeft hij natuurlijk een punt met die debiele etcetc.
Gaat dat eigenlijk wel; tennissen met rechtse ballen? dubbele backhand of zoiets?

Reageer
gravatar

Wat een stel ontzettende debiele hufters daar un Den Haag! Durven ze wel, rechtse ballen dat ze dr zijn. Dit scherts kabinet doet een serieuze poging om het meest gehate stelletje golfende, tennisende, hypocriete koorhuftertjes te worden!

Reageer
gravatar

Lees ik net dat de Tweede Kamer 2000 euro doneert aan Serieus Verzoek.
Echt weer de oppositie hoor: nuttig en verstandig kabinetsbeleid saboteren.
Ik begin te denken dat we makkelijk de helft -1 van de kamer kunnen missen!
En als dat dan de linkerhelft is, komt alles weer goed!

Reageer
gravatar

Ik heb begrepen dat Griekenland niet blij is met Serious Request noch met het gedoogcabaret Rutte-1.0. SR sluist Europees geld Afrika in. Geld dat hoog nodig is ter vulling van het Griekse pensioengat. In Afrika zijn het (op Mandela en Mugabe na) allemaal nog jonge mensen. Geef je ze geld, dan stoppen met werken en gaan hun zwakke economiën er aan. Bij de vergrijsde Grieken bestaat dat gevaar niet.

Reageer
gravatar

@Mike. Of je nu de echte Mike bent of niet op 108. Als je het hebt over de kenniseconomie en je wilt toch Barbie Girl aanvragen, dan begin ik me erg zorgen te maken.
In dat kader ook: “over een kam gescheerd” en “ik vindt”. Dat vind ik niet kunnen in een kenniseconomie, ook al heb ik daar alle Mike mee over een kam geschoren.

Reageer
gravatar

Hè, eindelijk een site met humorloze onzin. Na jaren googlen en sites bezoeken met humorvolle onzin, humorloze zin en en humorvolle zin, wordt 2010 toch nog een mooi jaar voor mij, met dank aan @Mike.

Reageer
gravatar

Tnx Paulus (128) voor ‘t advies, want bij #124, #125 en #126 denken er mensen dat ze bijzonder geestig zijn. Maar het is al niet meer nodig, ik ga ondertussen iets doen met m’n leven ipv humorloze onzin op de Speld bekijken.

Reageer
gravatar

En die alle lineaire bezuinigingen,zo als ik bij een Italiaanse commentaar heb gelezen,wil ik zien hoe velen de vermoorden bevolking beschaving hebben overleeft om een nieuwe cultuur
beschaving op te bouwen.Zo als ze zeggen,je weet wat je hebt maar je weet niet wat je krijgt.Als ze vernietigen om een Amerikaanse maatschappij in plaats te krijgen,zal de NL samenleving weer de weg tot de huidige niveau zwaar moeten bevechten.Toch, als conclusie, je weet wat je verliest en je weet ook wat je krijgt.

Reageer
gravatar

Mijn Mike heeft mij bezworen dat hij nog nooit heeft gereaguurd. Niet op speld.nl, ook niet op geenspeld.nl of hoe al die sites ook mogen heten.
DUS: willen al die NEP-Mike’s nu eindelijk eens opzouten!

En mijn Mike kan niet eens typen….

Reageer
gravatar

Mensen,
ik vindt het niet leuk dat allerlei mensen mijn naam gebruiken.
Zie #121. Ik ben de echte Mike (klik op mijn website). Met humor is dat ver te zoeken.

Mike.

Reageer
gravatar

even voor de duidelijkheid ik zit momenteel zo onder de medicijnen vanwege mijn schizofrene buien in combinatie met mijn manische depressiviteit dat ik ook niet met zekerheid durf te zeggen dat ik al deze reacties onder mijn naam plaats

Reageer
gravatar

Naar aanleiding van sommige reacties op het SR-verhaal merk ik op dat velen, niet allen, tamelijk humorloos in het leven staan. Een houding, die gepaard gaat met het onvermogen te relativeren. Het is misschien een teken des tijds, waarin grof taalgebruik en onbeschaafd gedrag dikwijls schering en inslag zijn.

Reageer
gravatar

#117 Tonko, als je het artikel op ‘de Pers’ goed had gelezen dan had je het ook op kunnen maken uit de zin: Dit artikel is persiflerend, satirisch of parodiërend van aard.
Kortom, hier had je geen DJ mee lastig hoeven vallen!

Mijn complimenten voor de redactie, jullie hebben wat teweeg gebracht, klasse!

Reageer
gravatar

Even voor de duidelijkheid: reactie # 108 is van iemand anders die Mike heet, of van 1 of andere flapdrol die onder mijn naam iets neerzet. Niet van mij dus. Voordat alle ‘Mike’s’ over één kam worden gescheerd.
-Mike-

Reageer
gravatar

Zondaar Mike,

Jij bent mij tè verslaafd aan het afschuwelijke product dat zich De Speld noemt.

Bah zondaar, dat jij je met zulke pulp inlaat, is godgeklaagd. Jij komt de bevindelijke Humorloze Kerk niet meer in, al sta je wenend aan de poort te rammelen.

Jongen, jij gaat rechtstreeks naar de hel, zelfs zonder eerst te overlijden. Daar zal den satan Lucifer hemzelve kakelend lachend jou den smerige oogen met vitriool uitwaschen en jouw tanden doen knarschen.

Reageer
gravatar

Mag ik even off-topic? Er zijn namelijk zoveel grote geesten bijelkaar gekomen.(**) Ik heb een vraag aan Mike. Ik ga dagelijks met de trein en dat is beslist een hele onderneming! Nu heeft de NS, die altijd zeer service gericht is (**) sinds enkele dagen een nieuwe zin die ze omroepen. Ze roepen om dat de reizigers er rekening mee moeten houden dat de treinen kleiner zijn als gebruikelijk. En hier komt mijn vraag: Hoe hou ik daar rekening mee?(*) Ik dacht misschien dat mensen die opleidingen volgen om groter te zijn ook les hadden gehad over hoe je kleiner kunt zijn. aangezien de problemen van de NS nog niet over zijn zou ik heel graag advies hier over krijgen van mensen zoals Mike.

Leeswijzer voor Mike: ** grap
* serieus te nemen (de stelling niet de emailer)

Reageer
gravatar

nou tonko je mag het ook aan mij vragen en ik zeg dat het wel waar is dan is het 1 tegen 1 en als je het woord van een 3fm dj boven dat van mij verkiest omdat hij toevallig wel werkt dan snijdt me dat door de ziel precies door de helft die de politiek van me af wil pakken

Reageer
gravatar

Ik lach nog het hardst om de reacties hier ->Echt zo hilarisch hoe mensen dit stuk serieus nemen. Goed geschreven en bijna geloofwaardig haha. Topwerk.

Reageer
gravatar

ja hallo als we al hippies aan gaan vallen wat heb ik nu helemaal verkeerd gedaan oke ik betaal geen belasting maar ik werk ook niet dan mag je best af en toe zwart bijbeunen door voor de v en d liedjes te spelen op je gitaar ook al heb je geen vergunning ja toch maar ik kom er wel altijd mee weg omdat ik dan zo stoned ben als de neten kom je een keer langs bij mij mike ik wil best barbie girl spelen voor je als je mij vijftig euro geeft ik ben ook een goed doel nijmegen is volgens mij wel binnen twee uur te bereiken met het ov

Reageer
gravatar

bij selectief lezen voor beginners heb ik geleerd dat je er 1 zin uit moet kiezen en deze aan moet vallen dus daar ga je Mike:

“we willen een kenniseconomie, niet een hippieland vol met hippies!”

funfact: Wist je dat we sinds de uitvinding van het begrip “kenniseconomie” enkel nog bezuinigd hebben op onderwijs? het percentage van de begroting dat voor onderwijs en research gereserveerd is nam in de afgelopen jaren alleen maar af. wat dat betreft doen de hippies het beter… (hoewel, de wietpas lijkt eenzelfde fiasco als de OV chipkaart te worden)

Reageer
gravatar

Aan alle haters (niet Engels, gewoon Nederlands),

Ik vind het ontzettend zonde dat deze prachtige actie op zo’n ‘betrouwbare’ site helemaal wordt afgefikt! Dagelijks sta ik in Eindhoven (plusminus 4 uur met het ov per dag dus…) om daar voor 50 euro Barbie Girl aan te vragen. Ik vind dat dat griezelige, linkse, sadistische, zwartgallige en pessimistische gezeur nu wel afgelopen mag zijn. Je kan ook positief in het leven staan zoals ik.

Daarnaast begrijp ik ook niet waarom de Joint Strike Fighter hier heel de tijd zo wordt aangevallen, het enige wat er mis mee is is de naam, omdat er altijd van die randdebielen zijn die iets zeggen in de trant van ‘Hahahaha, al dat geld gaat naar joints.’ Daar word ik zo moe van. Om daar even op verder te gaan: ik vind ook dat het gedogen van drugs op moet houden, we willen een kenniseconomie, niet een hippieland vol met hippies! Maar blijkens uit al jullie reacties denken jullie hier vast anders over… rare rooie rakkers…

Ik ‘denk groter’ dan deze site, ik ben namelijk betrokken bij diverse politieke groeperingen om zo op zo veel mogelijk manieren te proberen om iets van invloed uit te kunnen oefenen op de loop van zaken in dit land én daarbuiten.

Mike.

Reageer
gravatar

Jongens, zijn jullie nou nog steeds over die JSF bezig? Jullie vinden ‘m wel interessant he.. Het niveau is bijzonder hoog op deze site zie ik al wel….

Reageer
gravatar

@Rik #86: Fijn dat je mij zo heerlijk vindt.
Maar ik snap het niet zo goed: De Speld is toch een betrouwbare bron van nieuws, dat is toch algemeen bekend. Dus het is heel normaal dat je de Speld serieus neemt.

De Speld geeft ongewenst nieuws, vaak, zoals het bericht dat de WK-uitslagen uitgelekt waren en dat doodgezwegen werd door alle andere media. Heel soms heeft een andere krant de moed om een bericht van De Speld over te nemen, zoals dat over het frietje Holocaust. In dit geval heeft De Pers de morele moed getoond om dit bericht over te nemen.
Er is alle reden om De Speld serieus te nemen. Nu Wikileaks goed op gang begint te komen, zal dat meer en meer blijken.

Reageer
gravatar

@95 PigIronBob hiermee val je door de mand als newbie (nitwit). Echte Speldianen weten dat de kleine Kwame Mpufu bekendheid verkreeg als de armste mens ter wereld; dus hoezo bezittingen?

Het is overigens wel te merken dat het vakantie en kutweer is.

Reageer
gravatar

Geweldig zo krijgen we die jsf vliegtuigen wel bij elkaar.
Er valt ook nog wel wat te halen bij greenpeace, kwf, wnf, natuurmonumenten, de nierstichting, de hartstichting, enz. enz.
Hoe meer we daar weghalen zo te eerder hebben we een geweldig mooi, snel en hip leger. Zekers beter als alle legers bij elkaar in Afrika. Dan hoeven we niet meer bang te zijn dat ze ons land binnen vallen of ons komen overlopen met hordes tegelijk. Zal ook meteen een heleboel asielzoekers schelen.
Dan blijft het ook lekker hun probleem daar in afrika. En dan kunnen we gewoon weer rustig kerst vieren en hoeven we niet bang te zijn dat er ook maar iemand iets van onze bord weg haalt. Lang leve de Jager!!!!

Reageer
gravatar

@95: kijk; kernachtige uitdrukkingen, dat zien we graag. Kort van stof en beheersing van een buitenlandse taal.
Deze zal het ver schoppen – ministeriabel!

Geen idee van wat-ie bedoelt want onderbouwing ontbreekt, maar dat is geheel in lijn met dit kabinet: Berry halveert alvast zijn woordenschat.

Reageer
gravatar

We hebben vernomen dat Mpufu (9), om de terugwerkende kracht voor te zijn, al zijn bezittingen op Ebay heeft gezet, en de opbrengst (met rente) zo spoeding mogelijk zal overmaken.

Reageer
gravatar

Ja, Paulus Liefhebber van Links: ik reken mijn bijdrage niet eens mee in de berekening: die 50 was al goed voor 25 x een ‘linkse’ bijdrage van 2 euro.

Jeettie: oh ja, niet aan gedacht, belastingaftrek!

Reageer
gravatar

Ja Bus ik heb een probleem. Ik heb op mijn kanarie
gestaan. Dat heeft hij niet overleeft.
Het is een kleine donatie, een druppel op een gloeiende plaat.
Maar je moet ergens beginnen.

Reageer
gravatar

Kwame Mpufu mag komen sneeuwscheppen in ruil voor de halvering van mijn donatie. Dit alles in lijn met de kerstgedachte van een groot Afrikaans president die ooit zei: “Vraag niet wat ik aan jou kan schenken, maar wat jij aan mij kan schenken”.

Reageer
gravatar

Wat ik nog het aller-, aller-, allerheerlijkst vind aan De Speld zijn de mensen die dit blijkbaar serieus nemen.

Satire, ironie e.d. zijn blijkbaar vergane begrippen.

Reageer
gravatar

Guttegut, waar is de tijd gebleven dat men in stilte aan goede doelen en werken deed?

“Kijk mij eens aan goede doelen doen!!” Die Beelen en consorten kunnen toch ook hun halve jaarsalaris geven in plaats van met toeters en bellen het Goed-Nederlandsche Volk tot gulheid chanteren?

(en het daarna weer in stilte van de belasting aftrekken?)

Rene 80: Waarschuwing!!! 50 Euro is belastingtechnisch onder de limiet tot aftrekken!! Verveelvuldig uw gift!!
Dan kan het kabinet weer wat kerosine voor de JSF kopen, want het ding moet wel vliegen natuurlijk!!

Reageer
gravatar

Ik heb met een dronken kop geld (klein) tegen het glazenhuis
staand lopen gooien toen ze hier in Groningen waren.
Wel voor een goed doel daar niet van.

Reageer
gravatar

terecht, halveren die handel, dan vierendelen en daarna verachten

mijn imam heb een hanekam hanekam hanekam
mijn imam heb een hanekam en een gouwen ring

Reageer
gravatar

Ben ik nog een keer: Er zijn 12 milj stemgerechtigden, 45% stemt links, incl D66 = 5,4 milj. Allemaal 2 euro, is 9 milj. Is al veel meer dan de 3,5 gestort in 2009. Schreeuw en wijs niet naar Vadertje Staat, doe zelf wat. (en ik heb 50 euro gestort en hoor niet bij links en zo zijn er vast nog een heleboel).

Reageer
gravatar

Ik heb gestort! En waarom moeten andere mensen, via de belasting, ook nog eens betalen, wat ik stort. Iedereen mag zelf weten of hij/zij betaalt of niet. Dat OS-budget wordt toch wel gebruikt. Neem je eigen verantwoordelijkheid.

Reageer
gravatar

Ik vroeg me al af, waar die tsunami van weldenkende burgers vandaag ineens vandaan kwam.
Met dank aan Kees22:
http://www.depers.nl/opmerkelijk/533309/Kabinet-halveert-opbrengst-3FM-actie.html
voor bijdragen als:
Hoe laag kan De Pers zinken? Nu er geen negatieve berichtgeving over ons prima kabinet te geven valt, zoeken ze het maar in het absurde.Dan te bedenken dat in de kop van De Speld staat:”….betrouwbaar nieuws”. Hypocriete leugenaars en De Pers loopt hierin mee!

Reageer
gravatar

Goed idee van De Jager!
Ik vond dat verdubbelen altijd al dubieus. Als er dan toch verdubbeld moet worden, laat het Vaticaan dat dan doen: juist de katholieke kerk heeft het gebruik van condooms al die tijd verboden en heeft dus zo bijgedragen aan de verspreiding van AIDS.
Waarom moet er van mijn belastingcenten (nou ja: ik ben werkloos, dus niet echt mijn belastingcenten) een bedrag verdubbeld worden? Als ik zou willen doneren, doe ik dat zelf wel.
En als ik zaad doneer, of een orgaan, wordt dat dan ook van regeringswege verdubbeld?

Nee hoor, goede zaak, dat halveren. En dat progressieve tarief (zeer opvallend voor een conservatief minister), is nog beter. Als je zo veel geld kunt weggeven, heb je om te beginnen al veel te veel. En we kunnen wel raden waar dat vandaan komt: dat kunnen nooit eerlijke zaken geweest zijn.

Zo’n Kwame Mpufu is een wijs mens, dat kon wel eens de opvolger van Mandela worden! Laten we daar een voorbeeld aan nemen!

Oh ja: voor degenen die dit nieuws niet geloven: ik las het ook al in de Pers. En de Speld heeft zijn reputatie van betrouwbare bron toch inmiddels wel bewezen, lijkt me zo.

Reageer
gravatar

Ik ben het helemaal eens met mijn de conclusies van mijn gemeenteleden van de bevindelijke Humorloze Kerk. In dit tijdschrift worden de grenzen van het betamelijke altijd ver overschreden. J.C. zegt daarover: “Wie het laatst lacht, heeft een slecht gevoel voor humor.” Het zij zo.

Daarom zal ik bij het volgende huisbezoek mijn volgende schaapjes verbieden nog langer dit schandalige pornoblaadje te lezen: Tim, Peter Serieus, Piraatje, Storm, Indira, de taalkundige mr. Paulien, Mario Kleinmoedig, ?, de Ro, Maaike, Joni en Mike.

p.s.
Ik heb mijn abonnement natuurlijk niet opgezegd, want iemand moet het er toch voor over hebben om de leden van de bevindelijke Humorloze Kerk te betrappen en te verdoemen.

Reageer
gravatar

Wij begrijpen ook dat onze acties niet echt meer stroken met het belang van ons eigen land, en in dat licht moet je toch een beetje blijven kijken. Daarom hebben we voor volgend jaar een ander doel voor Serious Request gekozen: De opbrengst komt geheel ten goede aan aanschaf en ontwikkeling van JSF’s door Nederland en ons omringende landen. Dat komt ten slotte de hele wereldvrede ten goede en daar wordt iederéén beter van.

Premier Rutte heeft al officieus toegezegd dat hij in dat geval de opbrengst graag als vanouds zal verdubbelen.

Reageer
gravatar

Dank je Tim. Ook namens de 20000-medebezoekers van deze zielige site vandaag.

@69: Ik deed een vriendelijk verzoek tot toonmatiging, hetgeen ik bij deze herhaal.

Reageer
gravatar

Het feitelijke terugjatten zou juridisch minder problemen opleveren dan de al goedgekeurde onderwijsverpaupering. Bijvoorbeeld over erfenissen wordt ook een flinke belasting betaald, zeker als het bedrag zo hoog is als die van serious request.
Een andere optie is om de gokspelbelasting er overheen te heffen, want met ontwikkelingshulp is het altijd weer gokken of je gedoneerde geld bij het Afrikaanse hulpbehoevende kindje aankomt of in de meervoudig balkenendenorm verdienende directeur van die organisatie.
Ik moet nageven dat het kabinet wel conistent is met zijn besluiten: als er minder geld naar ontwikkelingshulp moet van ze dan gaat er ook minder geld naar ontwikkelinghulp, als het niet rechtsom kan dan maar linksom (onder het motto: 3x links is ook rechts)

Reageer
gravatar

@64, dat natuurlijk niet gaat gebeuren maar door de redacteur van de Speld plaatselijk bedacht is.

Reageer
gravatar

Ik vind het ongelovelijk. Als de overheid zou bezuinigen is dat tot daar aan toe, maar geld ´terugjatten´ van burgers die zelf de keuze maken dat ze iets kunnen missen, dat vind ik niet kunnen.

Reageer
gravatar

Ja redactie, een stukje humor is best op zijn tijd, maar houd het een beetje gezellig. Wat is er mis met Max Tailleur of Fons Jansen? Die waren toch ook leuk? Waarom hun humor niet geplaatst? Dan hoeft niemand zich gekrenkt te voelen.

Reageer
gravatar

Ik vind het artikel volledig misplaatst.

Reageer
gravatar

Thomas, Richard en de andere leden van de redactie,

Jullie moeten je heel diep schamen! Het is een buitengewoon grote schande om satire te bedrijven over zo’n serieuze zaak.
De bodem van de schatkist is in zicht en dan is alles van rechts geoorloofd, want anders is er straks niks meer voor links geoorloofd. Als jullie dat maar weten.

In plaats van het maken van domme “grappen” zouden jullie je eens moeten buigen over die aanstellerige Engelse naam “Serious Request”, waarop onze immer serieuze gekankerspecialist al kritiek leverde.

Reageer
gravatar

Laat Jouw Social Request Horen! De regering moet ook dit jaar de opbrengsten van 3FM Serious Request verdubbelen. Ga naar http://www.socialrequest.nl en teken nu de petitie!

Reageer
gravatar

Ik stel voor dat volgend jaar er een inzameling van Wereldproblemen plaats vindt. Iedereen heeft wel één of meer problemen waar hij/zij ‘toch niets mee doet’. Doneer die aan de actie van volgend jaar. Het kabinet, dat zo ruimhartig opbrengsten halveert, zal de problemen dan ook halveren, alvorens die gewoontegetrouw aan de arme kindjes van Afrika te doneren. Dat lijkt mij een enorm constructieve bijdrage waar werkelijk iereen beter van wordt!

Reageer
gravatar

Die JSF is natuurlijk nodig om Afrika te helpen wanneer ze daar oorlog hebben. Die lui maken om de kleinste beetjes grond, water of voedsel de ergste oorlogen. Met een bommenwerper heb je dat zo opgelost: dan praat niemand er meer over.
Goed hoor, dat grotere plaatje! De regering heeft het goed voor met Afrika. Daar mag u op rekenen.

Reageer
gravatar

IK heb nog nooit zo’n schanddalige redenering gehoord. Nederland heeft het moeilijk maar heeft het nog steeds 20X beter dan de gemiddelde Afrikaan. Niet meer verdubbelen is tot daar aan toe, maar halveren met het argument dat je de kapitaalvlucht wil tegengaan is gewoon duivels en pervers. Mephistopheles regeert in Den Haag…

Reageer
gravatar

Hi Oompje Paulus:

Wat een enorme energie besparingsronde. Natuurlijk hebben we dat meteen toegepast bij ons thuis. De laatste tip is wel grandioos hoor, heb je zelfs geen glazen huis meer nodig. Dus alles kan in de buitenlucht. Nog gezond ook…en lekker warm.

Groetjes Marg00tje

Reageer
gravatar

Als voorheen een lagere overheid geld schonk aan Serious Request telde dat mee als de rijksoverheid het binnengekomen bedrag verdubbelde. Daarom zou het eerlijk zijn als Serious Request, nadat het Kabinet de opbrengst gehalveerd heeft, het restant van de opbrengst aan de Gemeenten en Provincies schenkt.
Kwame Mpufu heeft in ieder geval geen recht op de centen. Als zijn ouders een condoom hadden gebruikt waren ze ook niet met AIDS besmet en was hij er nu niet geweest om hulp te ontvangen die hij bovendien niet nodig zou hebben omdat zijn ouders dan nooit AIDS hadden gehad.

Reageer
gravatar

Beste Ro,

Eerlijke handel zeg je, dat kan je niet menen! dan komen onze zwaar over-gesubsidieerde boeren in de problemen!! Een ware liberaal kiest tegenwoordig voor een gepast protectionistische houding. De verhalen over marktwerking als hoogste goed zijn alleen van toepassing op het privatiseren van overheidsbedrijven of collectieve zaken als een zorgverzekering. (welke door marktwerking alleen maar duurder wordt omdat de bedrijven een winstoogmerk hebben en denken dat ze door middel van dure reclames met elkaar moeten concurreren, deze gestegen kosten hebben een negatieve invloed op de koopkracht)
De plannen van de PVV vergelijken met satire is in mijn ogen, evenals het vergelijken van de PVV met NSB, hetzelfde als scoren tegen Feyenoord. Het gaat veel te makkelijk! De Speld heeft dit weer goedgemaakt met de speciale special over onderwerpen die niets met Geert Wilders te maken hebben. Hulde daarvoor: kunnen jullie komend jaar weer lekker ouderwets PVV bashen. Hoewel, het begint gewoon een beetje sneu te worden voor al die mein kampf aanhangers dat ze continu moeten horen hoe hun boek met de Koran wordt vergeleken. Ook iedereen die de naam Henk of Ingrid draagt heeft het zwaar te verduren in de maatschappij tegenwoordig…

De aard van de reacties op de Speld kan je vaak als even satirisch beschouwen als het artikel, met uitzondering van de reacties op “Balkenende pleegt staatsgreep” die waren allemaal, stuk voor stuk, bloedserieus.
Als slot nog een kanttekening over het kabinet Rutte-1. Kan het zijn dat in de schrijfwijze van “Rutte-1” zekere invloeden te vinden zijn van de linkse tegenhanger van de speld: geenstijl?
Vaak lees ik daar behalve de zinnen “ik zou dr doen” of “weggejorist” ook vaak “-1”. Hiermee wordt op zeer korte wijze (slechts 2 tekentjes nodig, deze generatie komt er nog wel als het gaat om efficiency) het ongenoegen geuit over hetgeen gepost is. Zou Rutte -1 in diezelfde trant geïnterpreteerd dienen te worden? Anders had het wel netjes Rutte 52 geheten denk ik zo, aangezien 52 het aantal zetels is dat het kabinet feitelijk vertegenwoordigd, die gedoog-grapjes geloof ik niet zo in. Wel creatief dat die jongens in de kamer met allemaal woordspelletjes nieuwe vormen van regeren proberen te bedenken maar een echt kabinet is het dan natuurlijk niet.

Yarr!!

Piraatje

Reageer
gravatar

@27 Gekke Gerritje

Mee eens! Helaasch is Nederland het land van de compromissen. Daarom verwacht ik niet dat we kunnen bewerkstelligen dat GB pleite gaat. Als minister De Jager ècht een doorzetter zou zijn, dan zou ie de hele opbrengst confisceren en 3FM opheffen!

Reageer
gravatar

@Drenth Haha, dankje, danje. -diepe buiging-.
Ik vond het nog niet eens zo slecht ondanks mijn dyslexie icm IPhone autocorrectie. 😉

Reageer
gravatar

Jammer dat er steeds weer mensen zijn die de Speld van satire beschuldigen.

Maar om op dat halveren terug te komen; zou het geen idee zijn om Het Glazen Huis volgend jaar in Madurodam te zetten? Dan hebben MargOOtje en Paulusje ook eens een verzetje en bovendien levert het JSF’s op Dinkeytoy formaat op. Dat is veel beter voor de gehele mensheid.

Reageer
gravatar

@De Ro: chapeau.
Dit is pas satire; en ik kan het weten, want ik heb net in mijn broek gepiest van het lachen, iets wat de volledige redactie van Propea Curis in een jaar nog nooit voor elkaar heeft gekregen!
Eén minpuntje: nooit overdrijven, “bedoelt” met een T is zó’n ontzettend uitgekauwde truc om de tokkie te persifleren. “JUIST” met de caps lock aan: over de rand, hoor…Hou het subtiel, De Ro.
Hopelijk horen we nog veel van je.
*andere onderbroek aantrekken gaat*

Reageer
gravatar

Misschien is het een oplossing als we belasting heffen op linkse humor? Dan mogen linkse mensen grapjes maken, mits ze het kunnen betalen en dan valt er voor rechtse mensen ook nog iets te lachen.
Ja mensen, ik wil de boel bij elkaar houden.

Reageer
gravatar

@Flopke: ik ben het roerend met je voorstel eens. Misschien kunnen we een werkgroep instellen voor de voorbereiding en de implementatie van je voorstel.

gravatar

@Mike: Oeh oeh oeh! Ik heb ‘m door! “Is dit zogenaamd grappig?” vragen op het forum van De Speld en daarna beweren dat je onbegrepen bent. Was het misschien satirisch bedoeld?

Reageer
gravatar

Het artikel is satirisch bedoelt. En in satire wordt alles overtrokken. Zo ook de reacties erop. Of de reacties nu negatief of positief zijn. Ik vind het jammer dat mensen gelijk zo emotioneel en polariserend op een andere mening reageren, ook al is die niet populair. Tolereer nu een iemand anders z’n standpunt. En ga dan de discussie aan met argumenten. Jammer vind ik ook dat De Speld deze toch wel misplaatste grap Serious Request als lijdend voorwerp heeft. Want het senario dat wordt geschets in het artikel zal zelfs nooit onder Wilders’ macht plaats vinden. Als je namelijk zo denkt, begrijp je de politiek niet (zoals zo’n domme opmerking over de aanschaf JSF) en heb je de plannen van de PVV niet gelezen, maar volg je breinloos de media. Hoe nobel SR ook is, ik vind de mensen die nu geven JUIST volgzame schamen schapen die doen wat de rest doet en egoïstisch omdat de meeste nooit aan goeden doelen geven. Nu geven ‘ze’ wel omdat ze zich voor het einde van het jaar nog goed over zichzelf willen voelen. Als je echt arme mensen wil helpen ga je de politiek in, want daar kan je op grotere schaal nog wat betekenen. Bedenk wel dat juist door overheden als de onze dat Afrika nu zo in de shit zit. Ik vind dat overheden hun verantwoordlijkheid moeten nemen en internationaal het weer goed moeten maken, zoals eerlijke handel… Tot slot aan Mike: ik ben met je. Je merkt dat je groter denkt dan sommige bezoekers hier. Ze begrijpen jou niet, ‘ze’ begrijpen de wereld niet omdat ze juist klein denken en niet zien hoe groot andere mensen kunnen denken of spreken.

Reageer
gravatar

@De Ro “Ik ben met je.”(???) Wij hebben hier bij speld.nl niet zoveel met echt betrouwbare berichtgeving en laten dat hier blijken. Jongens en meisjes, wat een gezever allemaal. Please, return to basics.

gravatar

Hoogste tijd dat Afrika eens iets gaat terugdoen voor ons. Wij zitten hier met een groot tekort aan donororganen, terwijl in Afrika iedere dag kinderen sterven aan allerlei onbenullige ziektes. Het moet toch een kleine moeite zijn om hun organen naar ons land te halen. Zijn die kindjes toch niet voor niets dood gegaan.

Reageer
gravatar

Bijzonder dat veel van jullie nog steeds denken dat ik echt geloof wat hier staat en mij steeds in ‘n bepaald hokje willen plaatsen.. Maar goed, snel conclusies trekken is wel een vaker voorkomende eigenschap hier..
Misschien dat de Speld ooit nog wel grappige satire gaat maken. Succes in elk geval, jullie komen er wel!

Reageer
gravatar

Volhouden Mike, I’m on your side! Je laat duidelijk zien dat je precies weet wat satire is! Maar waarschijnlijk bedrijft De Speld gewoon slechte satire. In tegenstelling tot betere satire, zonder kortzichtige gedachten die je dan wél serieus mag nemen.

Reageer
gravatar

#9 Ruud de W, waarom halve maatregelen treffen?
Giel mag ook helemaal geschrapt worden om hem vervolgens te doneren aan Kwame Mpufu, heeft zo’n AIDS weesje ook eens een leuk speeltje.

Reageer
gravatar

geeft niet hoor mike ik vind dit allemaal ook geen satire in mijn belevingswereld is dit allemaal hartstikke echt

Reageer
gravatar

Mensen, denken jullie nou echt dat ik niet weet wat satire is..? Gaat er mij om dat hier (en bij andere stukken) er een beetje dezelfde kortzichtige gedachte achter zit. Ach, sommige zijn wel grappig, maar serieus nemen is weer ‘n ander verhaal… En dit is inderdaad de eerste keer, grote kans dat ‘t de laatste keer is dat ik hier op kijk;)

Reageer
gravatar

Ja, is inderdaad erg jammer dat dit satire is, van mij had het in de landelijke pers mogen staan.
Beter dat wij er JSF’s voor kopen dan een of andere Afrikaanse dictator van onze centen!
Wie gelooft er tegenwoordig uberhaupt nog in liefdadigheid, dan ben je wel heel erg naief zijn, om er nog maar eens een stijlfiguur van het jaar tegenaan te gooien…

gravatar

kom nu mensen, dit is prachtig, een zekere mike heeft niet door dat dit satire is en beschuldigt Speld ervan onjuist informatie te verstrekken. Dat is toch schitterend? De Speld is er zeker niet voor om serieus genomen te worden, en dat vind mike een argument tégen een satirische website.
Dat is als tegen een cabaretier zeggen dat het jammer dat hij grappen in zijn stuk verwerkt.

Reageer
gravatar

@Mike #15. Dus jij doet altijd alles braaf als het verplicht is. Waar doet me dat ook weer aan denken…? O ja, bevel is bevel, of zoiets.

P.S. Hoe kan het dan dat ik al ruim drie jaar regelmatig op De Speld te vinden ben en nog nooit een website heb hoeven invullen?

Reageer
gravatar

@ Steven: Als ‘t tenminste ‘echt’ nieuws was, had je misschien gelijk gehad.. en gelukkig weet je helemaal niets van mijn moeder..
@Joost: je hebt helemaal gelijk, waar maak ik me eigenlijk druk om. De rest van de site is zeker grappig, maar niet echt om serieus te nemen… Dit stuk stond nl ook in De Pers, dus vandaar.

Reageer
gravatar

De Speld is zelfs objectiever dan je moeder, Mike. Dan kun je het jammer vinden, maar helaas: niet alles wat online verschijnt stemt een mens vrolijk. Het is net het echte leven.

Reageer
gravatar

Blijft toch heerlijk hoe mensen op 1 artikel reageren zonder de rest van de site te bekijken.. in een enkele blik kan je toch wel inschatten hoe serieus je dit moet nemen.

Reageer
gravatar

@alle doemdenkers: Grappig dat jullie denken dat jullie zo alwetend zijn en tegelijkertijd telkens beweren dat als ‘t bedrag niet verdubbeld wordt er ‘JSF’s van worden gekocht’… Ik vind S.R. gewoon een hele positieve actie en dan vind ik ‘t jammer dat er zo’n zeurend stuk op de site van deze online krant staat die claimt ‘betrouwbaar’ te zijn.
En die site heb ik ingevuld om dat dat nou eenmaal verplicht is;)
Ik ga weer verder genieten van de actie!

Reageer
gravatar

@Mike,

Mag ik je het advies geven De Speld niet meer te lezen; blijkbaar ben je niet bekend met de term satire…

gravatar

@13: “Ik geef verdorie elk maand geld aan een goed doel, en wat doen zij voor mij?”
Cacaobonen plukken en voetballen maken. Dat is toch ook wat waard!

Reageer
gravatar

“Kwame Mpufu (9) verloor zijn beide ouders aan de gevolgen van AIDS, maar ziet in dat ook Nederland het zwaar heeft.”

Haha, en zo is het maar net. Ik geef verdorie elk maand geld aan een goed doel, en wat doen zij voor mij?!

Reageer
gravatar

Ja, zo’n JSF… dat zijn toch de dingen waar het om draait in het leven! Een beetje je eigen hedonistische materialistische leventje en vriendjes beschermen – en de rest van de wereld, waaronder Kwame Mpufu, dom & slaafs houden…, leve Rutte-1, koning der democratie en gerechtigheid!

Reageer
gravatar

We hebben 60 jaar lang het geld met bakken tegelijk naar Afrika gebracht en het heeft niets opgeleverd. Azië en Zuid-Amerika hebben niets gehad en daar gaat nu uitstekend.

Samenvattend is dit een uitstekend initiatief van De Jager.

Reageer
gravatar

ha daarom doneer ik gewoon zwart en maar de helft heb ik mooi de andere helft over om wiet te kopen voor mezelf mij zullen ze niet pakken hoor die politiek

Reageer
gravatar

Met het instellen van zulks ingrijpende maatregel lijkt het mij niet meer dan fair en terecht dat de radiotijd van Giel Beelen tevens tot de helft beperkt wordt.

Reageer
gravatar

Beste knakker, heel deze site draait om verzonnen nieuws. Dat is de hele grap. Nooit iets serieus nemen wat op deze site staat, maar er met een knipoog naar kijken en lachen.

gravatar

Is Joni niet een ander woord cq. eufemisme voor ‘kut’? Waar zat je vader met zijn gedachten toen hij aangifte deed van jouw geboorte?

gravatar

@Mike #2. Als ik op jouw link klik, kom ik op een site waarop je geleerd wordt groter te denken. Blijkbaar heb jij nog heel wat lessen nodig.

Reageer
gravatar

En zo hoort het ook!
De goedgeefse Nederlanders mogen best iets terugzien van hun genereuze bijdrage aan het wereldleed. Dat met de opbrengst van deze ludieke actie mogelijk ook een deel van de Europeesche richtijn met betrekking tot het begrotingstekort wordt nageleefd zegt echt iets over het brede sociale begrip dat onder onze bevolking leeft.
Natuurlijk begrijpen, bij monde van bijvoorbeeld Kwame Mpufu, de derde wereldnaties dat het niet allemaal meer zo makkelijk gaat. Ook zij weten beslist wat de effecten van de receesie teweeg kunnen brengen.Zij worden iets armer en wij iets minder rijk. Prachtig, zo’n realistische kijk op de wereld door een negenjarige….
Maar, we moeten wel doorgaan met doneren, want we hebben natuurlijk de status van een der rijkste naties der aarde hoog te houden. Laat ze zich daar ook maar eens aan meten.

Reageer
gravatar

@Mike
ja,dit is zogenaamd grappig.
Ga maar lekker in het hoekje van zuurpruimen zitten, blijkbaar snap je De Speld niet.

De Speld for president!

Reageer
gravatar

Is dit zogenaamd grappig? Misschien kan je je beter realiseren dat ‘t niet vanzelfsprekend is dat de regering van iedereen zijn belastingcenten het bedrag zomaar kan verdubbelen in plaats van het plaatsen van een suggestief en misplaatst artikel.

Reageer
gravatar

Twee kleine puntjes:
1) Na het @-teken, indien gebruikt om iemand te adresseren, hoort geen spatie;
2) Ellen is met een N aan het eind;
Verder een prima bijdrage aan de discussie, meid. Je vader kan trots zijn!

gravatar

Mike, dit is een site met (on-)betrouwbaar nieuws. Het gaat hier om satire en de boodschap is vaak het omgekeerde van wat er verteld wordt. Laat ons lachen en zie de humor.

gravatar

@Corrector Goed gezien, Ellen is inderdaad met een n op het eind. Elle, daarintegen, is zonder n. Dus, Corrector, om Elle aan te halen; “Zand in je kut?”