Wikimedia / Apdency

Wikimedia / Apdency

46 landen beloven in Glasgow geen Glazen Huis meer te organiseren, Nederland doet niet mee

Chili, Polen, China, Vietman. Het zijn maar een paar van de 46 landen die tijdens de klimaattop in Glasgow hun handtekening hebben gezet onder een nieuwe belofte: ze zullen per direct geen Glazen Huis meer organiseren. Grote afwezige in de lijst van ondertekenden is Nederland, tot grote spijt van veel Nederlanders.

“Ik kan nu niet beloven dat dit nooit meer voor gaat komen”, zegt Rutte. “We dachten er al vanaf te zijn, maar dat blijkt nu niet het geval. Dat laat alleen maar zien hoe onzeker de toekomst is. Hoe graag ik het ook anders zou zien, het Glazen Huis zal voorlopig nog wel onder ons blijven.”

Rutte benadrukt dat hij zo’n grote beslissing als het voorkomen van een Glazen Huis nu ook niet kan maken. “Dat is aan het nieuwe kabinet. Wij kunnen er natuurlijk alles aan doen om een Glazen Huis zoveel mogelijk in te perken, maar voor nu zullen vier DJ’s in pyjama’s op een marktplein helaas onvermijdelijk zijn.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wij hebben juist heel veel glazen huizen op de agenda staan. Zodat iedereen kan zien wat ambtenaren de hele dag uitspoken. Groot voordeel is ook dat we dan niets aan de muren hoeven te hangen. Een heerlijk sobere flexwerkplek waar niemand wil werken. Hiephoi!

Reageer