Drente verandert naam in Bourtange

“Wereldse naam moet meer aanzien geven” zegt Bertus Modderkruiper, beleidsmedewerker PR & Media


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

@piraatje: …. en weer niemand die zich afvraagt hoe die zogenaamde allochtonen het vinden om naast een Henk en Ingrid te moeten wonen. Dat lijkt mij niet prettig: boerende bierbuiken en aan naveltruitjes ontsnappend blubbervet.
Wie is hier nou benadeeld?

Reageer
gravatar

Dat ik dat niet eerder zag: Drents irredentisme. Bourtanghe, wel net zo’n beetje de grens van wat je Westerwolde zou kunnen noemen, in de Middeleeuwen een soort mini-Drente.

Met deze naam legt Drente gewoon een claim. Heel goed!
En dan ook de komplete Hondsrug, met de stad Groningen en ook de Stellingwerven natuurlijk. En over Noordwest-Overijssel valt ook nog wel wat te zeggen.
Kan zijn dat we dan Koevorden maar weer aan Overijssel moeten teruggeven in ruil.

Wat er overblijft van de provincie Groningen was fries voor de Stad ze de eerste beginselen van de drentse beschaving kon bijbrengen, dus die passen wel mooi bij de rest van Friesland, maar goed, dat zoeken ze zelf maar uit.

Reageer
gravatar

@Maxime#10 en @Geert#11: Was het niet de bedoeling om Nederlands als voertaal in de grondwet vast te leggen?
Wat dan te denken van “zuiver Hollandse naam” en “Ik vindt”?
Komt het foutief gebruik van Nederlands dan ook in het Wetboek van Strafrecht te staan?

En @piraatje: werken in op de Hollandse grond in Drente? Dat klopt niet hoor: er is een ver verleden Friese (terpen) en Drentse (turf) grond naar Holland verscheept, niet andersom.

Reageer
gravatar

@P.H.: Dat over die PVV vakantie-kampen bleek een notuleerfout van een overwerkte PVV-notulist waarna dat begrip een beetje is blijven hangen. Feitelijk ging het over lessen uit het verleden mbt gevangenen en drente. Dat ene lid dat wel zijn basisschool had afgemaakt wist dat er vroeger werkkampen voor landlopers en ander gespuis in Drente lagen. Aangezien vroeger uiteraard alles beter was moest dit maar weer terugkomen en moesten die allochtonen maar op die heide gaan werken. Echt werken in op de Hollandse grond, stukken beter dan zo’n linkse knettergekke inburgeringscursus. Deze Werkkampen of Strafkampen zouden een economische impuls geven aan de locale economie en Henk en Ingrid hoeven in de randstad niet meer tussen de allochtonen te wonen. Een absolute win-win situatie. Over hoe de deportatie plaats diende te vinden was men nog niet uit, wel had men besloten dat dit met een snelheid van 130 kilometer per uur dient te gaan gebeuren. Waarom dit ijzersterke punt het niet tot het regeer/gedoog akkoord gehaald heeft is mij onduidelijk. Misschien weten jullie daar meer van.

Reageer
gravatar

Aan de andere kant is een zuiver Hollandse naam misschien toch meer wat Geert graag wil. Ik stel voor de noordelijke provincies om te dopen in Noordlandia. Ik denk dat Geert dat wel mooi vindt.

Reageer
gravatar

Dit is nog eens goed en strategisch vooruitdenken! Aangezien de PVV binnenkort wat vakantie-kampen op gaat zetten in een bosma-rijke omgeving, is het heel goed dat ze zichzelf ditmaal alvast buiten de markt prijzen.

Reageer
gravatar

Men moet Bertus Modderkruiper, beleidsmedewerker PR & Media van GeenStijl uit Bourtange (Gr), niet serieus nemen.

Overigens komt Drente, zonder h dus, van drentelen, oud-Fries voor het lopen met kleine stapjes. Wie weleens in Drenthe is geweest, herkent deze volksaard gewis.

Reageer
gravatar

Dat Drente een andere naam wil, kan ik volledig begrijpen, maar dan gelijk aan gebiedsannexatie doen?
Ik weet niet wat de Groningers daar van zullen vinden, of maken die zich niet druk met al die toevoegingen in het drinkwater.

Reageer