Onderwijzers boos over gedeelde Dag van de Leraar

“Zo’n feestdag deel je niet met Filippijnse seperatisten en beige nichten”

Onderwijsvakbond AOb voelt zich belazerd. De ‘exclusieve’ Dag van de Leraar bleek niet zo exclusief als beloofd. Uit een diepgravend onderzoek van een speciale commissie blijkt dat ze de feestdag moeten delen met het officiële Filippijnse Onafhankelijkheidsfeest, de Dag der Oude Ambachten en de aftrap van de Week van de Kleur Beige. Volgens commissievoorzitter en woordvoerder Anne Krukas is het een schande, en bovendien typerend voor het gebrek aan erkenning dat docenten in Nederland krijgen.

De Landelijke Dienst Kalenderonderhoud (LDK), die dagen officieel toewijst, zegt in een reactie dat de gang van zaken niet meer dan normaal is: “Er zitten 365 dagen in het jaar en die zijn eigenlijk zo goed als volgepland.” Maar volgens Krukas is dat geen excuus. “Het is gewoon stukken moeilijker om eer te bewijzen aan onderwijzers als je omringd wordt door beige modetypes, dronken Filippino’s en workshops vlaaien bakken.”

De Dag  van de Leraar verplaatsen is volgens de LDK ook geen optie. “Alleen 31 januari is minder volgeboekt maar ja, je moet maar net je dag willen delen met het Keltische vruchtbaarheidsfestival Imbolc. Voorlopig laten we het zoals het is.” ‘Eeuwig zonde,’ aldus een verbolgen Krukas. “Zo gaat de lol er snel af. Steekproeven wijzen uit dat docenten 32% minder schouderklopjes hebben gekregen dan was voorspeld.”

PVV-kamerlid Bosma begrijpt de teleurstelling en heeft aangekondigd een motie in te dienen om het Hindoeïstische Divali, het Islamitisch Suikerfeest, en de Dankdag voor Gewas en Arbeid te schrappen om zo ruimte te creeëren in de kalender. De Biddag voor het Gewas mag van Bosma blijven omdat “we in deze recessie alle hulp nodig hebben die we kunnen krijgen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik vind het ook schande dat ze deze dag moesten delen. Jarenlang deelt men de vakantie al met de bouwvak, en nu wordt hen dit ook nog eens ontnomen. Schandalig!

Reageer
gravatar

@14 ik dacht dat de nationale speld-dag geheim gehouden werd tottie is afgelopen.
Iets met het preventief ruimen van betogingen.
Kortom het had best gisteren nationale speld dag kunnen zijn.
Je weet het gewoonweg niet.
Om buitensluiting te voorkomen vier ik daarom iedere dag nationale speld-dag, dan mis ik ’em nooit.

Reageer
gravatar

Hoe kinderachtig om in deze eeuw van de Grote Geert, tijdens de negen maanden van Mark en Maxime ook nog eens aandacht voor het eigen onbeduidende vakgebied te willen krijgen!
Kunnen we daar niet eens een paar cops op zetten, op van die mensen die altijd maar aandacht willen? Zoals mijn tante zegt: “Er kan er maar ééntje de Geert zijn en de rest moet zijn bek houden”. Ik weet zeker dat haar woorden een koude glimlach op Zijn geradicaliseerde gelaat zouden toveren.

Reageer
gravatar

@8, Heilige Paulus, als doper zou ik verder willen gaan. Ik zou ieder uur van de dag beschikbaar willen geven en dopen tot het uur van het heilige vuur voor: en dan een aanleiding zoals de leraren, de kleur paars etc enz. Zo hebben we voor ieder onderdeel van 24 uur per dag een feestje en vindt iedereen elke dag wel iets om in een feestelijk stemming te zijn. 365 x 24, dat geeft even ruimte. Als al die uren vol zijn hebben we gewoon een nieuwe kalender bedacht.

Reageer
gravatar

Je wéét dat het onderwijs achteruit is gekacheld; je wéét het, en toch …

Dat je als onderwijzer er op 18 oktober pas achter komt dat je op 5 oktober boos had moeten zijn ….

Tja … zucht …

Reageer
gravatar

Oh leuk! Het is weer Week van de Kleur Beige!

Ik heb mij trouwens bijzonder geërgerd aan het halfzachte gedoe in de Week van de Kleur Celadon. Hoe lang laten wij de charlatans nog wegkomen met gifgroene rotzooi? Hebben ze nou werkelijk helemaal nergens meer respect voor!?

Reageer
gravatar

Jezus, ben ik helemaal mijn voorstel voor onderwijzersdag vergeten.

Onderwijzersdag zou bijvoorbeeld op de eerste woensdagmiddag van augustus kunnen worden gevierd. Die namelijk zeker vrij.

Reageer
gravatar

Kees,

Je brengt mij op een goed idee.
Waarom vierentwintig uur iets vieren? Een dag heeft toch twee helften! Dat daar niet eerder aan is gedacht.

In 1582 liet Paus Gregorius XIII de kalender hervormen om meer ruimte te krijgen voor heiligendagen. Door het grote heiligenoverschot moesten desalniettemin dagen worden gedeeld. Petrus en ik worden op dezelfde dag ingedeeld, omdat we goed met elkaar goed door één kerkdeur kunnen. Maar het blijft toch wringen, dat zul je begrijpen.

Ik zal de paus daarom voorstellen om mijn feessie voortaan op de ochtend van 29 juni te vieren en dat van Petrus in de middag. Of andersom natuurlijk.

Brief aan de Spelders

Reageer
gravatar

Bij ons in de familie hebben we een hutspotfeest: alle kleine, heuglijke gebeurtenissen die op zichzelf geen feest waard zijn, worden op een hoop gegooid, zodat ze samen wel reden zijn voor een feest.
Naar analogie daarvan zouden de leraren kunnen denken, dat ze op zichzelf geen hele eigen dag waard zijn. En hun beroep staat toch al in steeds lager aanzien en hun lonen schijnen ook tegen te vallen. Dus ik kan me bij hun boosheid wel iets voorstellen.

Reageer
gravatar

@Onkie Monkie het voorgestelde middel werkt uitsluitend preventief. Heb je eenmaal een scheef gezicht dan komt het nooit meer goed, zie als afschrikwekkend voorbeeld Barbara Streisand en Wim van der Kamp.

Reageer
gravatar

Op welke dag staat de ´nationale speld-dag´ gepland? 🙂

Reageer
gravatar

De katholieke kerk heeft dit probleem al eeuwen geleden opgelost met een keer per jaar allerheiligen. Ik stel voor om een keer in de vier jaar op 29 februari allerfuifen te vieren; die dag hadden we toch al over en zo voorkom je scheve gezichten.

Reageer