Congres CDA politiek mega-event

Evenement dit jaar in 18 zalen en drie voetbalstadions

Het congres waarop CDA-leden hun mening over het regeer- en gedoogakkoord kunnen uitspreken wordt volgens organisatoren ‘een waar spektakel’. Het congres duurt, in weerwil van eerdere berichten, drie dagen. Bij de organisatie bestaat de angst dat de 80.000 toegangskaarten wellicht niet toereikend zijn. Om onveilige situaties te voorkomen worden dranghekken en ME ingezet.

Het evenement zal plaatsvinden over 18 zalen en met ondersteuning van stage managers van Lowlands in goede banen worden geleid. In tegenstelling tot eerdere berichten is iedereen welkom, en kunnen bezoekers zich in de aankomsthal inschrijven als lid, om zo stemrecht en spreektijd te verwerven. De 71.000 prominente sprekers zijn verwerkt in een overzichtelijk blokkenschema.

In de “Hal der Historie”, in een tent op de toekomstige locatie van het Nationaal Museum, zullen CDA-prominenten ouder dan 80 mompelend het woord voeren, onder het toeziend oog van de levensechte wassen beelden van Groen van Prinsterer en Abraham Kuyper.

Ook worden workshops ‘meningen geven in 1 minuut’ gegeven. Volgens insiders worden de minuten spreektijd voor woekerprijzen verhuurd. Het gerucht dat Ferrier en Koppejan inmiddels 16 uur spreektijd bijeen hebben gespaard wordt door de organisatie bevestigd noch ontkend.

Voor het Gelredome, waar Maxime Verhagen en Ernst Hirsch Ballin zullen spreken, moeten bezoekers 25 euro bijbetalen. Volgens de organisatie ‘meer dan de moeite waard’, gelet op de status van veteranen. Kane geeft in een ongevraagde reactie aan ‘ontzettend blij te zijn om weer eens lekker los te gaan met nieuw materiaal’, al was hun optreden niet op het voorlopige programma te vinden.

Op zondag wordt de dag in het Sonsbeekpark met een gezamelijk gebed ingeleid, waarna de bezoekers een plenaire marathonsessie ingaan. Wel is het op zondag verboden te twitteren, om de gedoogsteun van de SGP niet onder druk te zetten.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Waarschijnlijk hebben de dissidenten tijdens deze drie dagen zoveel verdovende middelen binnen gekregen dat ze nu toch het ged(r)oog(eerd/t)akkoord gedogen.

Reageer
gravatar

@Vol #30: Het zou tijd worden dat de Hollanders hun dialect eens achter zich laten en fatsoenlijk Nederlands leren spreken.
De PVV wil die eis trouwens in de grondwet opnemen: Nederlands als voertaal. Waar ze dan die animal cops willen onderbrengen, vraag ik mij wel af.

Reageer
gravatar

@ds Paulus #29: Inderdaad. We zullen er zelf wat aan moeten doen en Hij zal welwillend toekijken.
Maar vergeet niet om te genieten voorzover het kan.

Reageer
gravatar

@Piraatje: wat je zegt is op zich prima, er is alleen een klein probleempje dan nog op te lossen: Limburg zou dan een NAVO-partner zijn vanwege Brunssum.
Misschien moeten we Brunssum dan een soort Berlijn status geven ten tijde van de Koude Oorlog en een luchtbrug instellen naar de enclave?

En natuurlijk gelijk een handelsembargo met Limburg: een verbod op invoer van Limburgse Vlaaien. En Limburgse kaas, zodat die stank ons in het parlement ook bespaard blijft.

Overigens is een fascist ook altijd een racist: ze zijn verweven als een moslim met de islam, heheh. Sinds gisteren kun je niet meer zeggen als een christen met zijn bijbel, maar wel weer als een frater met zijn misdienaartjes. Dat gedoe met die dikke kaarsen komt nu ook in een ander licht te staan ….

Reageer
gravatar

Waar kan ik me alvast opgeven voor het Verzet?

Na het lezen van de highlights van het regeerakkoord of wat door voor door moet gaan ben ik er eindelijk uit waar ik sta in het politiek spectrum, zijnde: lijnrecht tegenover het beleid wat in het regeerakkoord staat. Is dat vodje toch nog ergens goed voor geweest! 🙂

Ander punt wat ik zat te overpeinzen: Waarom is de optie om Limburg af te scheiden van Nederland nog geen bespreekbare optie geworden? voor zover de statistiek het toelaat heeft 1 op de 4 inwoners fascistische neigingen of heeft onvoldoende kennis om te bedenken dat ze op een fascistische leider te stemmen. DAT probleem hoor je nooit voorbij komen buiten de gebruikelijke satire.

(keuze voor het woord fascistisch lijkt wat uit de lucht gegrepen aangezien racistisch een vaker aangeduide benaming is voor de taal Onze Grote Leider bezigt, maar aangezien in tegenstelling tot bijvoorbeeld de Joden zijn de Moslimbroeders geen ras dus is de benaming fascist beter op zijn plaats)

Reageer
gravatar

Ik heb net begrepen dat 5 fractieleden van het CDA zich aan gaan sluiten bij Koppejan en Ferrier om zo een goede afspiegeling te zijn van de 32% in het congres. Wat kan gristendemocratie toch mooi zijn.

Reageer
gravatar

Ik ben een beetje dyslectisch, goed hoop dat ik nog wel mag blijven in dit land, ben ook chronisch ziek.
Vegetariër ben ik ook en ik ben tegen racisme. Betekend dit nu dat ik niet meer welkom ben in mijn eigen land.
Woo wat zijn we laag gezonken, de heksenjacht is vast al begonnen tegen mensen met een handicap of een andere afkomst maar dat ik zelfs mij niet meer kan vinden in mijn eigen land ongeacht mijn politieke visie is echt een brug te ver voor mij. Wie denken jullie bij het cda wel niet dat jullie zijn. Hebben mijn voorvaderen al die ellende en honger en gevaren in de oorlog voor niets doorstaan.
Het eerste wat jullie gaan doen is onze zuiderburen afsnijden van enige welvaart en er een kerncentrale bijbouwen en natuurlijk de wegenbouw weer de nodige belasting miljarden toeschuiven.

Reageer
gravatar

Beste lieden,

Helaas verbiedt Mike Godwin mij om verder op jullie berichten in te gaan.

Bidden wij nu:
“Octopus Paul, Wij laten onze armen niet in de steek zoals u uw armen niet in de steek hebt gelaten. Amen”

Smakelijke maaltijd met versgebakken inktvis-ringen en zo.

Reageer
gravatar

@ 31, W.Heimloo: met inderdaad de zegen van de Paus (want het RKdeel van het CDA uit zo ongeveer het zuiden/ bronsgroen eikenhout heeft overwonnen) gaan we nu als Nederland de kruistocht met 2/3 meerderheid ondernemen. Jeruzalem zál bevrijd, ook al is dat dan al lang gebeurd en volkomen inefficiënt, het gaat hier om de marketing der Politieke Partijen ter rechterzijde, niet om de inhoud of om de zinvolheid. Dus zie de banieren wapperen en de rechtse ridders optrekken richting de anti-christ terwijl ze elkaars vingers aflikken.

Reageer
gravatar

Tja, dan moet het maar: gedwongen door de omstandigheden zit er niets anders op dan deze oproep voor het te laat is en ook de CDA de ledenadmistratie door de shredder haalt:
Wordt Allen Lid Van Het CDA!!!!!

Ze hebben een tekort aan fatsoenlijke lieden? Nou, laten we ze er dan een paar miljoen bezorgen.
Kunnen de limbo-gluiperds Maxime en Camiel weer naar hun bronsgroene eikenhout gedragen worden (met pek en veren, natuurlijk: sommige tradities moet je in ere houden) en verstandige lieden die het wél goed met Nederland, de Nederlandse samenleving en de rest van de wereld voor hebben de boel weer recht trekken.

Reageer
gravatar

@35: ja, en dan gaan we hier nazi’s aan de macht krijge en dan wort het hier net zo erg als vroeger onder Hitler, toen met die jode en zo. (Toelichting: mag ik na 14 jaar rondscharrelen op het internet ook eens een keer Godwinnen?)

Reageer
gravatar

Ja we gaan leker terug naar de voc,
Kijk CDA did is jullie verleden en toekomst.
http://i55.tinypic.com/vra2q8.jpg
Gewoon even copieeren en plaken.
Dat moet lukken toch.

Ronald B
Ik schaam mij dood voor jullie mijn opa was 5 jaar met gevaar voor eigen leven en dat van zijn gezin hooft van het verzet. Nu winnen die fasisten alsnog wat zijn jullie een steletje smeerlapen. Ba

Reageer
gravatar

@Brasnacte: ik vrees dat het een heel lange tunnel wordt. Wellicht wel 4 jaar. Maar gelukkig gaan we onder leiding van een man met de beste tunnelvisie van allen: Maxime !
Het kan natuurlijk zijn dat je je een beetje terzijde van de hossende cda-meute wilt opstellen; je loopt dan echter wel risico in onzachte aanraking te komen met de harde en ruwe bruine gedoogsteunwanden van de tunnel.
Ik vrees dat áls we er als land al levend uitkomen, dan toch zwaar gehavend, sociaal geplet en waarschijnlijk minimaal platzak. Maar dat heeft elke rechtgeaarde cda-er er natuurlijk voor over: het land móet gereGeert worden, en ‘wie kan dat beter dan wij’ ?

Reageer
gravatar

@Moosje 15: tautologie? Wat denk je van Christelijke CDA’ers?

Gezien CDA-ers meestal met de rug vooruitlopen en derhalve graag aan re-enactment doen, raad ik de NOS en andere beeldmedia aan de focus op Koppejan en Ferrier scherp te houden: het zou best kunnen dat de openbare volksrichting van de gebroeders De Witt destijds levendig wordt overgedaan.

Reageer
gravatar

Onder leiding van Rattus Katholicus Maximus zal rond het middaguur ook de Paus zijn opwachting maken in Arnhem. Naar verwachting zullen de 80.000 aanwezigen zich spontaan aanbieden aan de Eerwaarde. Gezien de interne gevoeligheden in de Moederkerk zal Zijne Heerlijkheid de Paus adviseren de kont richting Wilders te keren. Partijvoorzitter Bleeker rekent op een meerderheid. Slechts een enkele zal de kont tegen de krib gooien. Bij deze Kruistocht draait het echter niet om Kerstmis.

Reageer
gravatar

Met de steun van de kruisvaarders van het CDA aan de PVV zijn we dus weer terug in de taalkundig leuke tijden dat we dit soort dingen tegen elkaar zeiden: “Hebban olla vogala nestas hagunnan, hinase hic anda thu.” Dit gaat voor alle Hollanders een inburgerings- met gelijk ook een taalcursus betekenen. En natuurlijk een nieuwe belasting om toch ook weer de (Joods-)Christelijke kruistochten te kunnen betalen.

Reageer
gravatar

Kees 22 op 28,

Octopus Paul heeft heel goed in de gaten dat zijn armen het gelag van kabinet Bruin I en het gelach van de heer G.W. uit Venlo zullen moeten betalen.

Laten we samen bidden tot Octopus Paul in de wetenschap dat hij onze gebeden niet hoort noch verhoort:
>>> Octopus Paul, laat uw armen niet in de steek. Amen <<<
En nu genieten van die heerlijke calamaris met knoflooksaus en gebakken aardappeltjes en zo.

Reageer
gravatar

@Moosje, #15: Dat wordt dan beurtelings kopstoten innemen en uitdelen?

@Wat een tuig: Mensen aan de onderkant uitkleden doen CDA’ers alleen in het donker: dan denken ze dat hun god het niet ziet!

Reageer
gravatar

Eindelijk gaat het CDA vol aan de bak en worden ze wat ze eigenlijk al heeeel lang waren: kruisvaarders! Op weg met de PVV naar de vernietiging van de Boerka, de Islam en uiteindelijk de bevrijding van Jeruzalem!!!!!!!! Het werd na al die eeuwen eindelijk eens tijd dat het CDA haar ware gezicht liet zijn. Of mogen dan de vizieren van de CDA helmen wel gesloten blijven bij dit satanische gevecht in naam van de vrijheid???????????

Reageer
gravatar

@ dhr. Bokhoven

Bij deze plaatst u zich nadrukkelijk op onze kandidatenlijst voor één der posten in het kabinet dan wel een staatsecretariaat. Uw vermogen om MIST te generen is een vaardigheid die het CDA én het land, in de toekomst hard nodig zal hebben.

Reageer
gravatar

‘k Schenk klare wijn morgen. Hoewel ik de CDA-punten in het gedoog-accoord nog moet vinden opteer ik nadrukkelijk nee, mist, ja, maar, mits, tenzij, tja afwachtende houding. Houd de optie voor de kandidatuur nadrukkelijk open. drs. B. Bokhoven

Reageer
gravatar

@Paulien, blond CDA-lid

Ter informatie: aan de omgang met onze ereleden zal binnenkort, alsvanwege het overwegend bereikt hebben van de leeftijd van 73 jaar, een einde komen. U hoeft zich derhalve NIET dood te schamen.
Hopende u hiermee gerustgesteld en voor de partij behouden te hebben.

Reageer
gravatar

@ Paulus, afvallig priester

Even voor de duidelijkheid;

Geïslamiseerde Christenen? Ex-christenen nemen wij aan?

en ‘Marokkaanse islamitische…..”; Tautologie?

Verder dien ik u er op te wijzen dat de toegangscontrole bij alle evenementen is uitbesteed aan de PVV.

Reageer
gravatar

Mijn broer heeft het voorspeld. Nederland gaat aan islamisering ten onder. Nu wordt de CDA en het gedoogakkoord ernstig bedreigd (# 12). Hij overweegt tienduizend Limburgers op het congres in te zetten voor verwildersing van het christelijk bolwerk.

Reageer
gravatar

Graag brengen wij u onze “Hal der Historie’ nog even onder de aandacht.

Het aantal intekeningen voor dit programmaonderdeel blijft achter bij de verwachtingen terwijl, het in het regeerakkoord opgenomen voornemen tot instellen van een maximumleeftijd van 73 jaar (zie ook de berichtgeving elders in ‘de Speld’) vooral de wijze waarop een einde aan de één minuut spreektijd zal worden gemaakt, spectaculair genoemd mag worden.

Reageer
gravatar

Helaas helaas, wou net een kaartje kopen maar ze zijn al uitverkocht.

Heb nog wel op verkoopsites als ebay gekeken, maar voor minder dan €713.25 zijn ze niet meer te krijgen.

Nou ja, dan over 4 . . … ehhm. . 2.5 jaar maar.

Reageer
gravatar

@Gekke Gerritje. Je moet toch je teksten eens wat beter nalezen en wat aan je interpunctie doen, jongen:
“Dankbaarheid dat de Heere – Wilders – op het pad van Maxime is gekomen, overheerst dan ook.” Dat bedoel je toch zeker?

Reageer
gravatar

Het thema voor dit congres ‘komt laten wij aanbidden’ wordt in het algemeen positief ontvangen.
Dankbaarheid dat de Heere, Wilders op het pad van het Maxime heeft gezet overheerst dan ook. Er gaan zelfs al stemmen op om het CDA op te heffen en in z’n geheel op te laten gaan in de PVV.
Het kon wel eens de verrassende uitkomst worden van dit congres.
Hiep Hiep Halleluja!

Reageer
gravatar

Is de kaartverkoop al van start gegaan bij de bekende voorverkoopadressen?

Reageer
gravatar

Sonsbeek is natuurlijk een hele mooie plek. Neem aan dat het bij de meditatie heuvel is met eromheen de vlindertuin. Goede plek. Goede keuze…..gezien SGP.

Reageer