Oud-politici (†) halen uit naar Wilders

Enquête onder dode politici toont hemelsbrede afkeer tegen rechtse coalitie

De onlangs overleden D66-politicus Hans van Mierlo heeft flink uitgehaald naar PVV-leider Geert Wilders. Dat stelt medium en lichtreiziger Henk Pranesh Dolinga, die op verzoek van actualiteitenrubriek Netwerk contact heeft gelegd met de overleden D66-coryfee. Ook andere overleden politici zouden volgens Dolinga flink in hun maag zitten met Wilders en zijn betrokkenheid bij het nieuw te vormen kabinet.

 

“Ze waren blij en vooral opgelucht dat ze via mij hun zegje konden doen. Ze maken zich zorgen, maar voelen zich machteloos en vervreemd van hun incarnatieverleden in de Nederlandse samenleving. Met elkaar praten ze er veel over, maar dat heeft toch iets van oude mannen op een bankje waar niemand naar luistert. Via mij voelen ze zich nu gehoord,” aldus Dolinga.

Het idee een enquête onder overleden politici te houden, ontstond toen de Netwerk-journalisten geen levende oud-politicus meer konden vinden die  iets nieuws kon zeggen over de coalitie-onderhandelingen. In de uitzending van aanstaande vrijdag wordt uitgebreid verslag gedaan van Dolinga’s rondvraag onder prominente politici aan gene zijde. Hans van Mierlo spreekt via het medium van ‘een lugubere afgrond van angst en haat waar Nederland zich in begeeft onder leiding van de fascistoïde Wilders’. Ook Joop den Uyl en Hans Dijkstal laten zich, opmerkelijk eensgezind,  in de uitzending niet onbetuigd. Op een videofragment, vertoond tijdens een persconferentie, is te zien en vooral te horen hoe uit Dolinga’s spraakkanaal hun ferme anti-Wilders retoriek  rolt. Den Uyl spreekt van ‘Een politiek spel welk met bezoedelende middelen zogenaamd onder het mom van de vrijheid wordt gebezigd.’  Dijkstal laat weten ‘er ook niet zo blij mee te zijn.’

Een apart rolletje is in de uitzending weggelegd voor Hans Janmaat. De overleden voorman van de Centrum Democraten probeert zich meerdere malen in de gesprekken te mengen. Dolinga tijdens de persconferentie: “Ik hoorde het bekende  ‘Ik zei in 1982 al…’, met die typische stem van hem, wanhopig proberend boven de rest uit te komen. Dan moest ik even lachen en een paar keer grondig slikken. Op het laatst bleef hij weg, omdat hij merkte dat hij energetisch niet op mij aansloot.”

Dolinga laat weten dat Pim Fortuyn voor de enquête heeft bedankt vanwege een campagnetoernee ter vernieuwing van het ‘hopeloos achterlijke en vastgeroeste achterkamertjesstaatsbestel van het Hiernamaals.’


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Een mislukte Oostenrijkse kunstschilder probeerde zich ook nog kenbaar te maken. Maar hij kwam niet veel verder dan het uitschreeuwen van een buitengewone vreugde over de verregaande ontwikkelingen met betrekking tot de europesche superstaat unie. Verder geen woord over de geblondeerde Limburgse Gilles de la Tourette lijer.

Reageer
gravatar

Gompie,

Voor Johannes Gerardus Hendrikus (Hans) Janmaat (Nes aan de Amstel, 3 november 1934 – Den Haag, 9 juni 2002) ligt dat wat moeilijker. Hij is namelijk volgens de oude normen en waarden veroordeeld tot de Hel. Zie verder onder # 36.

Reageer
gravatar

Kijk eens Minny, een dode is eenvoudig te herkennen aan de lijkgeur en -kleur bij recent overleden personen, aan de maden die gangen door het lijf aan het maken zijn bij wat langer overledenen en aan het rammelen van de botten bij oude doden.
Alle douanebeambten zijn hiervoor opgeleid, dus een overlijdensakte is niet per se nodig.
Het wel zo, dat deze dappere lieden steekproefsgewijze controleren op Hemelse smokkelwaar, zoals aflaten, zegeningen, vervloekingen en verhoorde gebeden.

Reageer
gravatar

Hier ben ik mij van bewust, ben ook eens langs het vagevuur in Grave gereden, ook wel bekend als de gevangenis. Echter, dit betekent niet dat er geen identiteitsbewijs getoond moet worden voordat men zomaar even kan claimen ooit minister te zijn geweest. Sterker nog, wie garandeert mij dat zij daadwerkelijk overleden zijn? Dat kan iedereen wel beweren…vooral daar…

Reageer
gravatar

Minny,

De Hemel is onderdeel van de EU en ligt in Brabant tussen Huijbergen en Grave. De Hemel behoort bij de Schengenlanden, zodat overleden Nederlandse politici zonder douane-problemen de grens met de Hollanden kunnen oversteken.

Voor overleden politici die in de hel verkeren, ligt dat minder eenvoudig. De Hel schijnt namelijk ergens in Venlo te liggen.

Reageer
gravatar

Ik krijg stellig de indruk dat deze zogenaamde geesten van overleden politici niet om hun identiteitsbewijs en verblijfsvergunning is gevraagd…

Reageer
gravatar

Ik kan tot mijn blijdschap constateren dat mijn tactiek: “beschuldig de tegenstander van datgene, wat je zèlf doet” door mijn leerlingen in Nederland uitstekend wordt toegepast.

Wilders krijgt de Zwarte Piet perfect toegespeeld, terwijl de uitsluiting en onderdrukking van de Nederlanders onder aanvoering van mijn ideële kleinkinderen Van Amsberg, Wallage en Cohen onvermoeid doorgaat.

Ik ben dan ook benieuwd wanneer Wilders hier aankomt. Lang kan dat niet duren, in dit perfect geregisseerde klimaat.

Reageer
gravatar

De heer Adolf H. (1889-1945) laat weten dat hij meer heeft met Hirsch Ballin dan met Geert Wilders. “Die Wilders schreeuwt alleen maar”, aldus H. “Hirsch Ballin laat homoseksuele docenten uit hun school zetten, en gooit cartoonisten in de cel. Dat zijn tenminste daden.”

Reageer
gravatar

herauthon,

Laat ik daar voor mijn verscheiden niet aan hebben gedacht. Ik laat met terugwerkende kracht door een notaris hier in de hel mijn testament veranderen. Bij artikel 6, lid 4 laat ik in sub f vermelden, dat ik na mijn dood geen bezoek wens en ook geen telefoon, e-mail, brieven, noch telepathische boodschappen.
Mijn naam begint ook niet meer met een A, een K en zeker geen P, maar met een &, dat raden ze nooit.

Mogelijk kan er ook een medium-mij-niet-register komen. Of een NEE-NEE-sticker op het graf dan wel de urn.

Reageer
gravatar

Ga nooit in zee met een helderziende waaraan je een verzoek moet doen.

En je weet ook dat je niet aan het goede adres bent als er een bordje aan hun gevel hangt waarop staat: Behandeling alleen op afspraak.

Reageer
gravatar

Ik dacht het al.. ik ben als de dood.. voor lui met een 6e zintuig.. nog erger een versie 6.4e – want ik wil rust en geen spirituele colporteur aan mijn graf.. of waar ik ook zal huizen..

Lig je lekker op je zij.. begin je in de graf te draaien.. vraagt iemand om je professionele mening, politiek is na mijn dood echt geen optie meer.

Of ik moet eens stevig gaan spoken..

mijn overleden vrienden geven me groot gelijk..

Reageer
gravatar

@11, Kabouter prikprak; Mussert inderdaad schijnt enthousiast te zijn over de mogelijke deelname van de P.V.V. aan een mogelijke nieuwe regering. Hij prijst o.a. het “heldere Arische voorkomen van den blonden Leider”.
Musserts partijgenoot Rost van Tonningen is echter veel minder enthousiast, wegens Wilders´ “bijnade hysterische adoratie van het Joodsche volk en hunne eigen kolonie, gevestighd op Arabisch grondgebied”

Reageer
gravatar

Kameraad Stalin laat weten het helemaal gehad te hebben met de revisinistische demoniseringen door die Wilders. In revolutionair antwoord daarop worden alle geblondeerde mannen ter heropvoeding naar de kapper gestuurd (in Novosibirsk)
Volgens kameraad Mao neemt Wilders echter een loopje met de werkelijkheid. Een loopje dat nu wel lang genoeg geduurd heeft. (“Het is De Lange Mars niet!” zo zou hij geroepen hebben)
Hoewel duidelijk werd dat Olov Palme niets opheeft met Wilders en diens gedachtengoed wil hij toch graag directe besprekingen met Geert aangaan. Niet om tot de vorming van een kabinet te komen, maar om hem te overtuigen van het nut der menselijkheid.

Reageer
gravatar

Blikskaters. Nu heb ik lang genoeg gezwegen. Als u mij had gevraagd had ik toch dringend het advies gegeven om die mevrouw van Amsberg-de Ranitz, die zich geheel ten onrechte uitgeeft als een nazaat van mijn broer en koningin speelt, een toontje lager te laten zingen. Jongetje Willem II heeft niet voor niets de macht van het koningshuis ingeperkt.

Verder wens ik de heer Wilders veel succes – alle Spanjolen het land uit, dus volk dat zuidelijker wortelt al helemaal. Protestanten en Muzelmannen, dat gaat niet samen.

Reageer
gravatar

Pim hoeft, zegt hij, in de hemel ook nooit zijn handjes onder de deksel te doen. Daar hoef je immers nooit te slapen en heeft Pim persoonlijk teveel om handen.

Reageer
gravatar

Hoe vaak moet ik nu nog twitteren dat het allemaal gedemoniseer is. Ik blijf niet bezig! En nu allemaal weer hop je graf in. En handjes onder de deksel. Zand erover

Reageer
gravatar

Pim Fortuyn wil toch nog even doorgeven dat hij wel aan de kant van Wilders staat maar: ‘gezien zijn geblondeerde haren, het voortdurend omringd zijn door mooi gebouwde mannen en alles verder eromheen mag Geert ook wel eens uit de kast komen. Als hij dan ook zo af en toe met een mooie Marokkaanse man de leertenten in duikt dan komt het gedogen verder ook wel goed.’ Als Geert wil dan heeft Pim nog wel wat leuke adresjes. Overigens heeft Pim goed rond gekeken in het hiernamaals en: ‘dat van die maagden, dat klopt niet. Die beloningen voor martelaren zijn juist allemaal jonge mannen.’

Reageer
gravatar

Als filosoof, humanist, auteur en theoloog kijk ik mild vanuit den hooghe op u allen neer. Vijf eeuwen geleden stelde men mij de vraag? Heer Desiderius, waarom MOETEN wij de leer van Rome aanhangen. Toen heb ik samen met Calvijn, Huss, Zwingli en Luther de website: ‘Poten af van de vrijheid van godsdienst opgericht’ en die site bestaat nog steeds. Kijk maar op facebook: ‘Erasmus van Rotterdam’ en wordt vriend!
Desiderius Erasmus van Rotterdam.

Reageer
gravatar

Pranesh Dolinga een helderziend medium? Met die potdeksels voor haar ogen? Aan me hoela!

Met die zwakke polsjes van haar kan ze het kleinste tafeltje nog niet optillen, laat staan draaien of op-en-neer bewegen.

De Speld heeft zich flink laten bedonderen. Komt er van als de redactie mij niet eerst om raad vraagt. Dat gaat abonnees kosten. Wie zijn gat verbrandt…

Reageer
gravatar

Het hiernamaals is toch wel een beetje oude politiek. Volgens mijn gegevens is daar al enige tijd JHWH, of hoe hij ook heten mag, ‘in charge’, met zijn nepotistenkliek. Ik wens Pim veel succes, maar blijf uit de buurt van zijn Judas-bende; een tweede dodelijke aanslag kan wel eens het einde betekenen voor meneer F..

Reageer
gravatar

Bij een aantal nog levende CDA-politici is het vaak moeilijk vast te stellen of ze niet toch al dood zijn. Lakmoesproef: wie in deze tijd als CDA-lid niets van zich laat horen is blijkbaar al overgegaan.

Reageer
gravatar

Het CDA heeft met succes het Wildersdenken overgenomen. Verdeel en heers. Iedereen boven de vijftig wordt ongeacht verdienste afgeschreven in de publieke discussie. De oude hap wordt geofferd op het machtsblok van Verhagen. Wie ertoe in staat is draait zich om in zijn graf. En ook ik kon de slaap niet vatten.

Reageer
gravatar

De enige die ik nog vertrouw is Vadertje Drees. Maar die vragen ze natuurlijk weer niet ! Die zakkenvullers in Den Hiernamaals denken alleen aan zichzelf en hun eigen kliek. Wel (toch) een vraagje aan Pranesh Dolinga (waarom altijd een medium ? Waarom nooit direct doorgepakt en een XXL geraadpleegd ?): bestaat er ook zoiets als een Linkse Kerk in het hiernamaals ? Of zijn ze daar wijzer geworden en hebben ze een Allewijs-enwindrichtingentempelecclesyagogemoskerk (die dus, als ze echt eindelijk wijs geworden zijn, links is, which goes without saying) ?

Reageer
gravatar

Zelfs mijn overleden vader (in leven eerst KVP-, later CDA-lid) wenst zich af te scheiden van het CDA, als deze onderhandelingen tot een kabinet leiden.

Reageer
gravatar

@2: Hij past niet door de hemelpoort. Wordt aan gewerkt

Reageer