Jef Alberts houdt hele zomer gewicht op peil

Method actor Bartho Braat klaar voor 21ste seizoen GTST

Acteur Bartho Braat is na een zomer van uiterst gedisciplineerd consumeren klaar voor het eenentwintigste seizoen van Goede Tijden Slechte Tijden. Terwijl actrice Halina Reijn deze zomer worstelde met haar gewicht, weet method actor Braat zijn kilo’s al bijna twintig jaar ‘ongeveer op peil te houden’ om de rol van Jef Alberts zo geloofwaardig en consistent mogelijk neer te kunnen zetten. Ook deze zomer haalde hij de eindstreep van de vakantie met een lichaamsgewicht van 86 kilo. “Het perfecte gewicht voor Jef.” (Dit bericht kan spoilers bevatten voor mensen die van plan zijn seizoen 21 van GTST te kijken.)

De soapacteur was deze zomer in Zuid-Frankrijk en at daar gemiddeld drie maaltijden per dag. Braat: “Dat geeft een gezond lichaamsgewicht, maar het is zeker niet genoeg. Om precies de Jef Alberts te worden die ik al decennia speel, is het noodzakelijk om aan het einde van de middag iets hartigs te eten. Dat kan stokbrood zijn of chips, maar ook gewoon een goede kaas of wat nootjes. Om zeker te weten dat ik Jefs wallen en waterige blik behoud neem ik daar dan meestal wat biertjes bij en ‘s avonds drink ik een aantal glazen rode wijn bij het eten. Verder is het zaak om niet te veel te bewegen. Gelukkig kan je in Frankrijk bijna alles met de auto doen.”

Toch heeft Braat een bekentenis af te leggen. Een enkele keer vergeet hij zijn discipline en duikt hij iets te enthousiast in het zwembad. “Ook de badmintonrackets en de jeu de boules-set zijn niet in de auto achtergebleven. Het is waar, met dat soort dingen moet ik natuurlijk veel voorzichtiger zijn, maar het is ook vakantie en dat moet wel een beetje leuk blijven. Je ziet nog steeds dat mijn aanpak van de hele cast het meest gedisciplineerd is. Wilbert Gieske (Robert Alberts, red.) begon na zijn wandelvakanties ieder jaar tien kilo lichter aan een nieuw seizoen. Dan zie je toch het verschil tussen een hobbyist en een professional.”

Acteurs gebruiken hun zeldzame vrije tijd vaak om een bepaald gewicht te bereiken voor dé uitdaging van het nieuwe seizoen. Braat stond deze zomer al voor de twintigste keer voor dezelfde beproeving. Aankomende winter zal hij het echter aanzienlijk lastiger krijgen. Aan het einde van het seizoen wordt Jef Alberts terminaal ziek, wanneer hij tijdens een wederopbouwproject in ‘een Afrikaans land’ een spuitje met een verschrikkelijk virus ingespoten krijgt door de jaloerse stiefdochter van zijn nieuwe vrouw Gerda. Braat: “Of ik het overleef of niet blijft tot het einde spannend, daar mag ik niks over zeggen. Maar dat ik dertig kilo af moet vallen is nu al zeker.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

nou tk ik vind het wel heel knap van jef of bartho ik heb zelf een varieteit aan psychoses waardoor ik soms weken niks door mijn strot krijg en dan weer enorme vreetbuien heb dat wat die badman of machinist kan doe ik mijn hele leven al elke dag een handje nootjes dat is pas discipline

Reageer
gravatar

Dit is lang niet zo erg als Christian Bale, die voor The Machinist door zijn producers tegen gehouden moest worden. Hij is zo’n 30 kilo afgevallen tot 54kg, zijn streefgewicht was 45kg.

Binnen een jaar is hij weer aangekomen tot een slordige 100kg voor de productie van Batman Begins.

Zie deze ziekelijke vergelijking:
http://www.empireonline.com/images/features/buffed-up-actors/christian-bale-batman-begins.jpg

‘k denk dat onze Jef zich gewoon een beetje aan het aanstellen is, komkomkommertijd hebben we toch al gehad?

Reageer
gravatar

MargOOtje, wat heb je toch grote 00gen. Ik durf het haast niet te zeggen. Nou, ik doe het toch maar: Heb je ook grOOte b… Toch maar niet, want achteraf gezien kunnen die zo groot niet zijn.

Bovendien heeft het niks met het onderwerp te maken of hebben jullie daar in Madurodam ook televisie. Dan zal het wel kleinbeeld zijn en daar past GTST niet op, want dat is een hele grOOte serie.

Reageer
gravatar

Televisiekijken is zo passé. Alleen het acht-uurjournaal kan nog net, maar dan houdt het echt op. Sluit dus de gordijnen en zet het geluid zacht, als u uw verslaving echt niet de baas kan blijven.

Tip
Als een collega onverhoeds een naam laat vallen van een televisiester (zoals Jef Alberts of Bartho Braat), dan wendt u voor nooit van deze persoon te hebben gehoord.

Reageer
gravatar

Ach zusje van Margootje, je houdt me ook in ‘t ootje, gun jezelf eens een kadootje en koop eens een lootje, geef er ook een aan Margootje, dan zingen we…

Reageer
gravatar

Dat snap je niet dat ze daarvoor helemaal naar Zuid Frankrijk gaan. Hier in Madurodam hebben de beste mogelijkheden om af te vallen. Kleine porties en alles klein natuurlijk. Snap er niks van.

Reageer
gravatar

Lieve Aster,

Voor mij hoef je niet zo geheimzinnig te doen over het scenario. Elke tien jaar wordt namelijk weer van voor af aan begonnen. De oorspronkelijke kijkers zijn dan het brugklasniveau ontstegen. Geert en zijn rebellen blijven daarom wel kijken. Zij hebben een zeer beperkt geheugen, dus ze merken het toch niet.

Reageer