Sociaal isolement dreigt na verlies twee facebookvrienden

'Het is gissen naar de beweegreden'

Robert Sluis is twee facebookvrienden verloren in een weekend. Hij had er 278, nu nog slechts 276. De dreiging van sociaal isolement komt hard aan bij Robert. Hij start een zoektocht naar een mogelijk motief en naar de identiteit van de daders. 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Reactie op 10

Alleen jammer dat Erik niet weet dat hij Erik is, dat is nou juist een beetje het probleem met Erik. Erik denkt dat hij zijn Facebook vriend Erik is maar dat is een hele andere Erik. Soms denkt hij zijn Hyves vriend Erik te zijn maar die is hij al helemaal niet want Erik de Hyves vriend leeft al lang niet meer of doet in ieder geval verwoede pogingen dat iedereen te laten denken. Gister zat hij nog te zoeken naar zijn MSN contact die zichzelf Erik noemt, maar die noemt zich alleen maar Erik en heet in het echt helemaal geen Erik maar gewoon Roderik…of Rod Erik zoals zijn zus altijd zegt. Vandaar de verwarring. Nu wist hij zich te herinneren dat hij ooit in een ver pc verleden nog eens een ICQ vriend had die ook Erik heette en dat bleek hij nou weer net zelf te zijn omdat niemand in zijn omgeving ICQ snapte heeft hij zichzelf een ICQ vriend kado gedaan genaamd Erik.

Vandaar de verwarring denk ik.

Reageer
gravatar

Face the Face, we got to..book, face the face.. book the face..

Diep triest, schandalig – Men heeft me proberen te strikken voor Facebook. Maar ik kan die stress niet aan – elke dag in angst, bang voor het verlies van een vriend – of nog erger.. er een bij die ik eventueel kan verliezen – het sociaal moeten zijn om ze te houden en het bedenken van weer iets nieuws – elke dag weer.

Het is erg dat er mensen weer weg gaan – maar dat is ook weer minder stress – Ik wens je beterschap en iets minder vrienden – want wat je nooit hebt gehad – raak je ook nooit meer kwijt.. VVT zeg maar..

Facebook – alleen voor de stevigste onder ons.

Reageer
gravatar

@Paulien, psychotherapeut: En dit mag je wel over ‘m vertellen? Ik vertrouwde erop dat je niet zou zeggen wie je patiënten zijn, en al helemaal niet met al die details erbij.
Ik vind je een goede therapeut, heb ‘t gevoel dat ik veel doorgaans gewoons heb bereikt. En toch kan ik nu niet anders dan mijn vertrouwen in u opzeggen, ik loop er al de hele dag mee rond: hoe kan ik u nu nog mijn diepste gedachten vertellen?

Helaas bent u de enige psychotherapeut in Nederland die verstand heeft van mijn zeldzame geestesziekte en ik heb ‘t geld niet om naar ‘t buitenland te gaan, nog los van de taalbarrière, zo belangrijk in de therapie. Omdat ik toch een verantwoordelijk en fatsoenlijk burger wil zijn, zal ik aan dat geld moeten komen, op welke manier dan ook.
Ik hoop dan ook maar dat u uw beroepsgeheim in elk geval wel zo serieus neemt dat u niet meteen instanties als (willekeurig voorbeeld) de politie op mijn spoor zult zetten.

doorgaans gewoon niet anoniem (maar u weet best wie ik ben)

Reageer
gravatar

Kees,

Dat zou kunnen , want mijn vierentwintig-jarige autistische patiënt Robert Sluys, zogenaamd student sociale geografie aan de UvA, die in het tijdelijke psychiatrische opvanghuis aan de Kronenburgsingel 5 woont met twee mede-autisten, heb ik al jaren onder behandeling.

Maar ik kon destijds en natuurlijk nu nog steeds niks over hem vertellen, vanwege mijn beroepsgeheim.

(Deels herhaald bericht)

Reageer
gravatar

zou het trouwens kunnen dat robert hoogbejaarde japanners als vriend had op facebook die blijken wel vaker helemaal niet te bestaan

Reageer
gravatar

ik heb ook driehonderd vrienden maar dan op hyves want daar zitten meer eppos die vrienden met mij willen zijn op facebook wil het allemaal niet zo lukken net als in het echte leven

Reageer
gravatar

Over mijn vierentwintig-jarige autistische patiënt Robert Sluys, zogenaamd student sociale geografie aan de UvA, die in het tijdelijke psychiatrische opvanghuis aan de Kronenburgsingel 5 woont met twee mede-autisten, wil ik niks kwijt. Ik heb mijn beroepsgeheim.

Reageer