Nederlanders vinden putdeksels hopeloos ouderwets

Gemeentes op zoek naar alternatieven


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

In Zaandam zijn al die oude putdeksels reeds verwijderd. Hiermee worden tevens extra kuilen gecreëerd, in het kader van het CAP (Citizens Awareness Program) met Europese subsidie.

Reageer
gravatar

Is de potdeksel niet een goed alternatief? Ze zijn in allerlei kleuren, materialen, vormen en afmetingen verkrijgbaar bij de betere speciaalzaak, zodat er altijd wel een dekseltje is te vinden dat op het putje past.

Advies aan dekselse inkopers: wees er snel bij want het is nu uitverkooptijd.

Reageer
gravatar

Burgervader van Doetinchem,

Vindt u het gek, dat er zoveel commentaar krijgt, als de putdeksels in uw dorp niet goed in hun omkadering liggen. Dat tart elk esthetisch gevoel.

Om u te helpen. Op de bijgaande foto ligt de deksel maar liefst twee graden te veel met de klok mee. Dat kan echt niet. Doetinchem wordt zo de risee van het land.

Reageer
gravatar

Inderdaad is het sinds de invoering van de Euro géén gezicht! Kijk je naar beneden zie je zo’n uitvergrote ouderwetse gulden liggen, dat kán toch niet meer.
Akkoord, voor Doetinchem moeten we een uitzondering maken; dat is een uitloper van het Openluchtmuseum, maar een moderne stad wil toch iets hippers, iets stylisher, iets, ja, iets Jan des Bouvrie-achtigers: ik denk aan iets wittigs en vierkantigs.
Met bijpassende foulards voor de diverse jaargetijden: Knalroze met beeldige appelgroene streepjes voor in de lente bijvoorbeeld, en ton-sur-ton roodbruinig beige voor de herfst. Geplisseerd wit kant afgebiesd met fris limoengroene strookjes en ruches van citroengele katoen in de zomer voor de verkoelende aanblik: ach, de mogelijkheden zijn plenty. Als men maar durft!

Reageer
gravatar

Deksels nog aan toe, wat wil je, als je een exemplaar uit Doetinchem als voorbeeld neemt. Toch niet bepaald een plaats waar je een uitputtend bezoek aan wilt brengen.

Mijn advies is om ze gewoon nog twintig jaar te laten liggen, dan zijn ze wel weer in de mode.

Reageer