Zomerhoroscoop 2010


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Enige analytische duiding van psychische processen naar aanleiding van de digitale briefwisseling tussen ‘Paulus, wijkagent’ een persoon welke bij mijn weten met regelmaat dissocieert enerzijds en ‘het wijkverpleegteam’ dat bij vlagen lijkt te depersonaliseren anderzijds lijkt mij wenselijk:

U beiden kunt dromen wat u wilt maar incest leidt onvermijdelijk tot retardatie

Reageer
gravatar

Pappie, je mag niet zulke lelijke dingen over mama zeggen, foei! Voor straf geen toetje van tafeltje-dek-je vanavond.
En die sigaar kun je deze week ook wel vergeten en ook dat wijkagentenpak gaat nu uit. Het moet trouwens toch terug naar de verhuurwinkel.
Daar ligt je Napoleonpak weer klaar voor je. Maar je kunt met dit warme weer misschien beter in je Julius Caesarjurk lopen.
Maar alleen als je er iets onder aantrekt. En geen lelijke dingen meer over mammie zegt.

Reageer
gravatar

Och jé, zijn pilletje vergeten mee te geven vannacht, nu retardeert hij weer. Ik hoop dat ze de band hebben geplakt want anders wordt het een collaps als ik er niet op tijd bij ben.
Eerlijk gezegd kunnen wij van de wijkverpleging niet wachten totdat we hem veilig hier in een verpleegkamertje hebben om hem te behandelen als de ouwe seniel die hij is.
Dat verdient hij helemaal en het scheelt ons een hoop heen en weer gefiets.

Reageer
gravatar

Geliebter Burgerin Wijkverpleegster,

Wir werden doch in Holländisch reden, weil du mich sonst nicht mehr verstehen könte, nicht wahr?

“Zeker geen liefde gehad vroeger”? Ben je mij zo snel al vergeten? Weet je nog waarom jouw blonde lokken er afgingen in mei 1945?

Reageer
gravatar

Burger Ram,

Wij weten uiteraard dat jij Theo J.J. Ram (geboren in Haarlem op 19 december 1884) heet. Jij introduceerde in 1947 drie hypothetische planeten: Persephone, Hermes en Demeter die jij gebruikt in jouw horoscoopduiding.

En hoe weten wij als wijkagent dat? Door onze voortreffelijke opleiding op de politieschool en het DNA-spoor dat jij op internet achterliet.

Aber wie weißt du, daß wir Feldwebel waren im Jahren ’40?

Reageer
gravatar

Wijkagent Paulus? Ja, die ken ik wel. Die kennen we hier allemaal wel. Wij verplegen wat af door die man. Telkens worden we erbij geroepen als er weer een vriend onwel is geworden of bloedend als een rund in een cel zit. Dan is zo iemand tegen een deur gelopen of van de trap gevallen of gestruikeld over het kleedje en op de punt van het bureau gevallen of zoiets. Wat heel knap is, want die wijkpost heeft geeneens een trap en ook geen kleedjes.
Nare man, altijd een grote mond en losse handen. Zeker geen liefde gehad vroeger of bij meneer pastoor op schoot mogen zitten.
Mooie boel. Het kost ons kilometers verband en liters tinctuur. Om van de slijtage van de dienstfiets maar niet te spreken.

Reageer
gravatar

Beste Wijkagent Feldwebel.

Laat uw knuppel maar in de schede. Rammen kan ik zelf wel. Ik dacht dat u dat wel zou weten.

Reageer
gravatar

Dank u wel Brigadier.

Dus als ik U begrijp is het goed als ik maar helemaal in het leer ben gehuld. Alleen die wei snap ik niet. Ik heb vroeger van meneer Pastoor geleerd hoe ik het beste het Wijwater kon appliqueren. Bedoelt U zo iets?
Maar daar mocht ik dan weer met niemand over praten, zei meneer Pastoor.

En aspirientjes helpen niet. Daar gaat dat rechte ding in het leer niet van over. Dat moet je toch echt op een andere manier tot bedaren brengen.

Reageer
gravatar

Beste burger Ram,

Dat ligt eraan of je het in de wijk doet of in de wei.
Als het mooi weer is, doet de adjudant de weide-surveillance erbij met aspirant Paulien. Pas dan maar op. Hij is nogal recht in de leer.

Reageer
gravatar

U bent wel uniek: een wijkagent met vrienden!

Maar heeft u ook een antwoord op mijn vraag? Gaat u mij op de bon slingeren? Vriend wijkagent!

Reageer
gravatar

Gelukkig wel, edelachtbare heer Paulus. Ik moet er niet aan denken dat Maurice (mijn hond) dezelfde kant op gegaan zou zijn met zijn likken als de aanstalten die Rita maakte in mijn droom. Is dat trouwens nu ook strafbaar, er aan denken, zeg maar? Sinds de laatste wetswijziging, bedoel ik dat je ook je geit niet meer mag bekennen?

Reageer
gravatar

Ram,

Gelukkig likte jouw trouwe viervoeter alleen je oor. Het had veel erger kunnen aflopen met jou en Rita.

Ik kan als wijkagent jou namelijk verhalen vertellen… zo lekker smerig en dodelijke opwindend.
Dingen die gebeuren waarvan je niet wilt weten dat die gebeuren, daarom zal ze maar niet vertellen.

Reageer
gravatar

Het wonderlijke van de droom was, dat ik eigenlijk helemaal niets te zoeken had in die rij. Ik heb namelijk al een iPad (hoogst persoonlijk binnengesmokkeld uit Amerika).

Dus het was louter toeval dat ik onze Venus van Kilo daar tegen haar uitgestalde lijf liep. Kennelijk had een hogere macht hier de hand in. Ik wijt het aan Allah, maar ben daar niet geheel zeker van. Het was tenslotte niet de heer W. te V. maar toch echt mw. V te P. Dus het zou ook zo maar de schuld van Dionysius geweest kunnen zijn. Ik had inderdaad de avond tevoren een rijkelijk besproeid feestje.

Reageer
gravatar

@ Ram: Ja, zo’n hond is een waar wonder en een geweldig beest op een dergelijk moment. Een grote beloning is dan zeker op zijn plaats vind ik. Van onderwerp veranderen kan soms ook erg helpen: de IPad was weliswaar gedroomd maar is ook overwogen om werkelijk aan te schaffen??

Reageer
gravatar

Ja Volk, het was met geen pen te beschrijven, dus probeer ik het even met de computer:

Ze kwam, slechts gekleed in een stropdas, al buikdansend op mij af, terwijl ik gewoon in de rij stond bij mijn lokale Apple dealer om een iPad te kopen.
Ze begon allerlei dingen in mijn oor te fluisteren, dat ik haar Generaal Pardon was en dat ik altijd asiel bij haar kon aanvragen. Vervolgens nam zij mij mee naar een gecapitonneerde cel en begon aan mijn oor te sabbelen.

Op dat moment werd ik wakker en vond mijn golden retriever naast mij in bed die aan mijn oor aan te likken was. Ik ben nog nooit zo blij geweest met dat beest! Meestal ben ik boos wanneer hij mij wakker maakt, maar nu heb ik hem eens flink beloond.

Reageer
gravatar

@Ram1, het was dus Rita -tonnetje- Verdonk? Aaaaiiiii, dan was het een waarlijke nachtmerrie, inderdaad, de voorspellingen moeten naukeuriger en accurater want dat wil niemand ooit meemaken.

Reageer
gravatar

@wijkagent Paulus: wanneer u toch in Tiel bent, kunt u dan even…. Momentje er wordt aangebeld,

Hmm, er staat een raar plat zoemend ding in de voortuin….
Met allemaal lichtjes…

Even kijken….

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

HELP

Reageer
gravatar

Margootje,

Ik ben wijkagent in een wijk bij Duurstede. Ik wijk dinsdagochtend uit naar het Tielse wijkgebouw in de Meester Tydemanstraat. Ik ontwijk in ieder geval Jomanda met haar afwijking.

Maar voor jou rijd ik wel om over Arnhem.

Reageer
gravatar

Geachte horoscopisten,

Hadden jullie de dierenriem in alfabetische volgorde gepresenteerd, dan hadden jullie gezien, dat jullie een bekende grote ster die al miljoenen lichtjaren oud is, over het hoofd hebben gezien. De Johan Cruijff in het voetbalstelsel. Het dwergplaneetje Romano Denneboom uit datzelfde zonnestelsel vermeldt u echter wel.

Volgende keer verwacht ik een meer consistente horoscoop.

Reageer
gravatar

Inderdaad, de stelling luidt nu: voetbal is kickboksen. Aangezien dit een full bodycontact sport is, ligt het gevaar van voetschimmel op de loer.
Maar het gaat alweer een stuk beter met die uitslag op het borstbeen, dank.

Reageer
gravatar

Wat is innerlijke schoonheid? Smaken verschillen.

Ben zelf niet zo dol op die standaard slappe ongetrainde levertjes die men meestal ziet. Ik hou me daarom streng aan mijn speciaal op de lever gerichte diëet, ontwikkeld in Frankrijk en uitgebreid getest op ganzen. Daarbij volg ik een alkoholkuur, niet alleen goed voor de ontwikkeling van de lever, maar ook uitstekend voor de doorstroming van het bloed.

Wat betreft die felle zon zat u spot-on, die laat zich moeilijk kombineren met mijn trainingsschema. Heb ik de afgelopen weken herhaaldelijk last van gehad.

Reageer
gravatar

Geachte horoscopisten,

Uw eerste zin laat zien, dat u niet van deze tijd bent. Een piek is van het pre-Eurotijdperk. Bovendien was een zomervakantie toen al veel duurder, zelfs voor Gabriël Justus van Dorwaard.

Reageer
gravatar

Het horloge van de dames Shanya en en M’belldodogu (m/v) is van slag. Die droom was deze week
En het was Rita.

Gelukkig werd ik op tijd wakker.

Reageer