Eerste blind dates Mark moeizaam verlopen

Bindingsangst wordt liberaal fataal op de liefdesmarkt

Dat het Mark tot nu toe moeite kost om zich te binden, was al bekend. Daarom mocht Mark op zijn tweede Blind Date met drie mensen op stap. Vinden we met Job, Alexander en Femke eindelijk een match?

Mark een dag later:
Hoe was de date?

“Het was eigenlijk best gezellig. Ik probeerde het ijs te breken door Femke te vragen of ze hier vaker kwam. Ze zei dat ze normaal eigenlijk vooral in café De Oppositie te vinden is. Daarna konden we wel makkelijk over koetjes en kalfjes praten. Op het eind van de avond werd ze alleen plotseling wel heel erg serieus. Dan heb je aan deze jongen een slechte. Dan ga ik de boot afhouden, niemand moet me vertellen wat ik moet doen. ”

Waar ging het mis?
“Het leek mij wel gezellig om nog even wat bij mij te drinken, gewoon leuk. Toen begonnen zij over commitment, waar ik nou voor stond in het leven, dat ik moest tonen dat ik echt om ze gaf, voordat ik mee naar huis mocht. Nou, dat doe ik natuurlijk wel, maar aan de andere kant: mag ik nog wel de kroeg in als ik me aan hen bind? Dat gaat zo door mijn hoofd spoken dat ik er liever maar helemaal niet aan begin.

Geen kwestie van tegenpolen trekken elkaar aan?
“Ik houd persoonlijk meer van mensen die zich regelmatig wassen en gewoon om 7 uur opstaan om naar hun werk te gaan. Maar ieder zijn smaak.”

Wat ga je anders doen op je volgende date?
“Ik denk dat ik gewoon een stuk duidelijker moet zijn in aangeven hoe ver ik bereid ben te gaan. Een beetje flirten en daten is prima, maar zij wilden meteen huisje boompje beestje.”

Job, Alexander en Femke een dag later:

Is Mark jullie type?
Job: “Normaal val ik niet op van die kakkineuze types, maar Mark leek erg aardig. Hij praat veel, gelooft in dingen en was best een goede staatssecretaris van Sociale Zaken. Dat leek een solide basis.”

Hoe verliep de date?
Femke: “Het begon wat afwachtend, een beetje ongemakkelijk, dat krijg je bij een blind date. Hij wilde eigenlijk meteen over zijn werk praten. Hij vroeg ook nog wat ik in iemand zocht, maar ik heb niet de indruk dat hij daar naar luisterde. Hij was best aardig, maar gaat veel teveel zijn eigen gang. Mijn man moet naast een mooie kop ook dat beetje extra’s hebben en er volledig voor willen gaan. Toen Mark vertelde dat hij ‘binnen een relatie ook af en toe zijn oude vrienden wilde zien’ haakte ik af. Iedere vrouw weet dat je dan een labbekak in huis haalt.”
Alexander: “Ik knapte vooral af op Job. Die kan alleen maar over zijn eerdere functies praten. Burgemeester dit, staatssecretaris dat, beleidsmedewerker zus, vakkenvuller zo. Hij probeerde me duidelijk af te troeven. Terwijl ik al die functies ook heb gehad. Weliswaar in Wageningen en als minister zonder portefeuille, maar het blijft hetzelfde, toch?”

Wat matchte niet?
Alexander: “Het ging best goed dacht ik in eerste instantie. Ik kreeg nog een compliment over mijn das, al weet ik niet zeker of Mark dat meende. Hij kwam wat zakelijk op me over.”
Job: “Ik kreeg het gevoel dat hij vooral plichtmatig aan het flirten was, en niet geïnteresseeerd was in een echte relatie. Ik had het om elf uur gezien en ging naar huis. Alexander is geloof ik nog iets langer gebleven.”

Komt er een vervolgdate?

Femke, Mark, Job en Alexander: “Voorlopig niet, denk ik. Maar zeg nooit nooit.”’


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Mark’s moeder was niet geporteerd van zijn laatste blind date in een dark room: “Ik ben met stomheid geslagen” sprak zij; “temeer daar die geheime lokatie de bezemkast in mijn achterkamer bleek te zijn”. “En ik heb hem toch zo netjes opgevoed en nooit met foute vriendjes laten spelen: zou hij nu in de puberteit zijn?”

Reageer
gravatar

Blijkt nu dat-ie terwijl hij met anderen aan ‘t daten was, wel stiekem zat te flirten met Maxime. Ze zijn nu openlijk bij elkaar, in een vrije relatie waarin ze allebei ook met Geert mogen zoenen.

Reageer
gravatar

Ja, wij zijn misschien wel blind, maar hebben een goed geheugen:

deze strofe gaat over het psychologisch onderzoek
……

Hij stelde mij een hele serie vragen achtereen
En zei algauw ik zal het maar net zo zeggen als ik het meen
Ik vind je bijdehand maar wat ik niet zie
Hoe jij agent moet worden van politie
…..

Zoals ik het zie staat er een boskabouter voor me die een nep-uniform draagt en doet alsof hij van de politie is.

Reageer
gravatar

Jeettje de Corte,

Jouw vader heeft voor mij nog eens een liedje geschreven. Het begon zo:

“Ik zal je eens vertellen wat mij destijds is gebeurd
Ik kreeg opeens een hekel aan m’n baantje
Het hele lieve leven leek verwelkt en verkleurd
En verveloos en saai werd mijn bestaantje

Toen ging ik aan het zoeken in de grote maatschappij
Of dat er ergens anders beter werk zou zijn voor mij
Totdat ik opeens begreep bij intuïtie
Dat ik agent moest worden van politie.”

In de tijd dat wij in Deurne woonden, heb ik jouw vader als kind nog goed gekend. Hij was toen al blind, maar toch heel aardig. Politiek lag hem niet zo, als jij.

Reageer
gravatar

Het was niet zozeer bindingsangst, geloof ik; meer omdat hij geen hondenliefhebber is.
Maar dat was geheel wederzijds. Mijn hond zag Mark ook niet zitten.
En als mijn hond het al niet ziet dan kan ik ook weinig want daar houd ik mij aan vast.
Nog wel een gezellige nazit met Femke gehad. Ga ik nog een leuk liedje van maken, dat zie ik al helemaal voor me.

Reageer
gravatar

Bindingsangst is de keerzijde van de onderliggende verlatingsangst. Mark wil zich niet binden omdat hij zo graag MP wil worden; maar hij moet dan boven partijen staan en die kunnen afhaken of ineens weglopen. Gevolg: in het geheel geen MP-schap of maar kort en dan demissionair.
Oplossing: Moeder Rutte als Personal Coach mee in het kabinet; leuke aanvulling op haar AOW. Mark kan dan Maxime helpen uit de kast en in het kabinet te komen, door zijn gespeelde afkeer van Wilders op te geven. Maxiempje wordt dan weer minister van BuZa en samen met Geert vice-premier van de N.V. Nederland. VVD, CDA en PVV; all for one, one for all: “Nieuw! Nu eindelijk ook in Nederland” : een prenten- annex rariteitenkabinet á la Dezi Bouterze; op drie poten, dus stabiel!

Reageer
gravatar

Het is geen pretje om op een eerste blind date van links naar rechts geslingerd te worden, je moet niet alles direct naar je toe willen trekken. Wanneer je echt van elkaar wilt kunnen houden zul je commitment moeten tonen en daarin je eigen plan blijven trekken.

Inside information, Mark zegt zelf in de war te zijn gebracht door SMS-jes van enkele morrende suikerooms in grijze pakken. Deze bemoeienis is Mark niet in de koude kleren gaan zitten, hij heeft zijn rug niet recht kunnen houden en betreurt dat de blind date hierdoor is stukgelopen. Deze informatie zal waarschijnlijk voor altijd onbevestigd blijven.

Reageer
gravatar

[email protected]
Vriende, ik heb net dit mailadres aangemaakt en een pegina op facebook begonne! Mail een tekst en dan kenne we al die tekste aanbiede aan de informateur die op vrijdag de dertiende augustus uit zijn neus zitte te peutere! Geef dit ook graag in je eige vrienden kring op facebook door dus!
Nogmaals:

[email protected]

En we gaan hem op een andere data huldige in Den Haag!

Reageer
gravatar

Ja , typisch Mark, die onzekere knuffelbeer. Om een speeddate 2 weken weten te rekken. Knap! Normaal zijn ze bij hem al binnen de minuut van tafel gelopen; voor Mark was dit zijn langste relatie tot nog toe. Benieuwd of zijn moeder ook zo blij is.
“Het zit eraan te komen , ma!”.

Reageer
gravatar

Dan gane we dat toch optrekke naar de van Marrewijk norrem? Die Bakkedinges is nou toch weg dus ken het weer normaal.
Maarre Bert? Kweenie: z’n laatste beurt bij Feyenoord was nou niet dat je zegt we benne kampioen geworre, en van Persie heptie naar t buitenland gepest. Of dat ‘m nou gaat worre … kweenie.
Enne met die WK ook: mooi rezultaat, maar net nie. De meet hale lukkem nie.

Reageer
gravatar

Geef niks hoor, Mark. Alles mot een eerste keer! Wat denken die achtelijke gladiolen hierbove wel niet. ‘t Komt allemaal goed hoor. Mare, ik heb de oplossing gevonden mensen. Ga sodadelijk naar Den Haag om een advies te geven aan de Majesteit. Ze mot Van Marwijk vrage! Gegarandeer dat ie de clus binnen 90 minuten rond heb! Van Marwijk, premier. Ik gaat op facebook een pacgina beginne. Van Marwijk heb bij volmacht gestemt. Hij was aan het bijklusse in Africa en heeft as het goed is nog nooit van Van Bokhoven gehoord! We vinden wel wat voor ‘t salaris, want hij sit nu ruim boven de Balkeneinde-norm.

Reageer