SGP: Hypotheekrenteaftrek en bestaan God breekpunten

‘Daar moeten we niet aan willen tornen’


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Mogen ze nog hun handen dichtknijpen: voor hetzelfde geld (zonder aftrek) is het bestaan van het CDA voor God een breekpunt.

Reageer
gravatar

@PB Johanssen: misschien het CDA nog. Over de H………………. (schijnt niet zo’n net woord te zijn, hoort niet thuis in een nette diskussie) denken ze hetzelfde, en het CDA lijkt er al lang niet meer zo naar te handelen, maar zolang ze niet de VPRO navolgen (en CDA tot een betekenisloze afkorting verklaren) zou je mogen verwachten dat het bestaan van God voor hen onderhandelbaar is.

Reageer
gravatar

Precies, dan wordt het, los van het klimaat, in de hel een stuk onaangenamer.

Reageer
gravatar

Ik heb in mijn jeugd geleerd dat aftrekken tegen de wil van God is. En je krijgt er ruggengraatverweking van. Het eerste was nog overkomelijk (gewoon onder de dekens: uit het oog, dan ook niet in het Groote Boek) maar het tweede gaat je niet in de koude kleren zitten. Dat levert je dan toch maar een aardige hypotheeklast op als je later naar de hemel wil.
Hoe kan dat de GTST, sorry, SGP, beide toch wil verbinden ? Is het omdat ze zien dat ze op enige achterstand staan in de peilingen (ze halen toch écht Rutte niet meer in, mark my words) en dan maar á la JP een breekpunt verzinnen om zich in de kijker te spelen ?

Reageer
gravatar

Dank aan SGP voor het vereenvoudigen van een zeer complexe kabinetsformatie. Dankzij deze breekpunten blijft er precies geen enkele partij meer over om mee te gaan onderhandelen. Blijft natuurlijk alleen de vraag over … waarom doen ze dan mee?

Reageer
gravatar

Effe kijken hoe we dit nu weer moeten interpreteren.
Volgens de SGP komen er bepaalde soorten mensen niet in de hemel. Nogal veel soorten eigenlijk, maar voor het gemak: hypotheekboeren (op z’n ouderwets tollenaars) en godloochenaars (atheïsten). Niet noodzakelijk verenigd in dezelfde personae.

Dan rijst de vraag waarom God überhaupt tollenaars en atheïsten schiep. Ik bedoel maar: als je een bepaald soort lui niet kan velen, moet je ze ook niet maken. Oeps, daar wankelt één breekpunt: het bestaan van.
Zakendoen met tollenaars mag niet van God, mits hij bestaat. Maar dan nog is die aftrekrente een zondige zaak, zodat het 2e breekpunt ook al discutabel is.
Men zit hier in een spagaat.
Dat kan gemeen zeer doen, dus daar ga ik maar niet op stemmen.

Reageer
gravatar

Hoe zit het nou eigenlijk? Is de hemel nou koop of huur? Op die impressies van de hemel die de meer christelijk ingestelden ons willen doen geloven lijk je altijd heel veel zwevende daklozen te zien, maar er kunnen natuurlijk heel goed vinex-wolken zijn en vrijstaande schapenwolkjes. Duidelijkheid graag!

Reageer
gravatar

De SGP gedraagt zich volgens mij, als atheïstisch dominee, toch een tikkeltje wereldvreemd. Als ze in de regering wil komen, is het nuttig om enkele onderhandelingspunten te hebben. Coalitievorming is immers een kwestie van nemen èn (nieuw voor de SGP wellicht) geven. Zeg maar: jij iets, dan ik iets…

Onderhandelingspunten liggen nu duidelijker dan ooit voor het grijpen. Ik doe een voorstel: Hypotheekrente-aftrek en god.
Wat ligt er voor de GSP meer voor de hand dan die twee te verhandelen. Biedt de aftrek aan een andere partij aan, op voorwaarde dat het bestaan van god in de grondwet komt.

Reageer
gravatar

Helemaal mee eens, als god straks de hypotheek voor de hemel niet meer kan betalen levert dat echt een onoverzienbare crisis op.

Reageer