‘Veel te vroeg voor vergelijking Messi-Aristoteles’

Analisten verzetten zich tegen bewieroking wonderkind

Barcelona behaalde gisteren met een klinkende 4-0 overwinning op Valladolid de 20e landstitel. Een hoofdrol dit seizoen was weggelegd voor Lionel Messi, die eerder tegen Arsenal in de Champions league
Word nu Vage Kennis voor onbeperkte toegang. Of registreer je als gast. Log hier in als je al Vage Kennis bent.

Uw reactie telt. Juist nu.

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Vergelijking gaat niet op, Lionell Messi is een godenzoon, een halfgod, hij is niet van deze aarde. hij ontstijgt met gemak die hele Aristoteles, wat heeft de beste man nou eigenlijk echt gedaan?
Beter is hem in het rijtje, Jezus, Achilles, Herakles te zetten!

Reageer
gravatar

Dat natuurlijk wel.
Maar ze heeft het verleden blijkbaar niet helemaal afgeschud: ik vind de manier waarop ze over poten praat, toch wel denigrerend. Je gaat toch niet op mensen staan? En dan de ene poot op de andere leggen. De homosuele medemens verdient een betere bejegening.
Straks wil ze ook nog potjes gaan breken.

Reageer
gravatar

Ja Paulus, precies de reden waarom ik niet voetbal, geen poot om op te staan. Vroeger wel gekorfbald …

Ok, zal het een zeebeving zijn geweest met tsunami (al vermoed ik dat dat toen nog niet op die manier werd vernoemd): ik zei toch ongedocumenteerd? Een situationeel incident was het zeker. En Pegasus was toentertijd in de rui.

Maar dan nog kun je geen linkspoot één op één op een rechtspoot leggen. Ter vergelijking uiteraard. Ook niet bij korfbal. Wel bij corpsballen.

Reageer
gravatar

Jeettje,

Ik ben het oneens met jouw redenering. Je hebt geen poot om op te staan.
Er zijn geen asresten van een vulkaanuitbarsting uit die tijd in de atmosfeer gevonden. Ook is uit de mythologie niet bekend dat Pegasus niet kon opstijgen door dergelijk as.

Reageer
gravatar

Nou nee: die baard zit alleen maar op dat beeld omdat de kunstenaar geen tijd had om het af te maken, iets met niet gedocumenteerde vulkaanuitbarstingen en zo. En daarna tot dronkenschap is vervallen op een wijze waarop alleen nog maar steeds kleinere non-figuratieve werken onder de beitel uitkwamen.
Maar Hugo heeft in zoverre gelijk dat je een linkspoot niet met een rechtspoot kan vergelijken.

Reageer
gravatar

Uiteraard zijn Aristotelis en Messi niet te vergelijken. De betekenis van de zeer gewaardeerde Griek vallen volkomen in het niet bij de bijdrage van nog meer gewaardeerde Argentijn. Maar das logisch.

Reageer
gravatar

Zoals alhier – http://www.youtube.com/watch?v=ur5fGSBsfq8 – te zien, is Aristoteles ‘zeer zeker de man in vorm’. Maar daar het uiteindelijke, beslissende punt niet door hem, maar door Socrates in de touwen wordt gewerkt, loop elke vergelijking met Messi spaak. Eerder moeten wij Aristoteles prijzen om zijn systematische manier van verdedigen, die vele liefhebbers al tot etherische hoogten heeft gebracht.

Reageer
gravatar

M.i. is dit betoog een voorbeeld van drogredenering waarbij in de premissen verkeerde aannames worden gedaan en dus onjuiste premissen worden gebruikt. Aristoteles was meer een technisch erg begaafde vleugelspeler die meer dan prachtige, afgemeten en zuiver geplaatste voorzetten gaf die anderen dan later maar voor het inkoppen of inschieten hadden en hij is daarom dus absoluut niet te vergelijken met een spitsspeler als Messi.

Reageer
gravatar

Allemaal prachtig die vergelijkingen, maar dan komt onvermijdelijk het moment dat iemand Louis van Gaal gaat vergelijken met …. En dan breekt het koude zweet me uit.

Reageer