Nog steeds niet echt nieuws uit Luxemburg

Expeditie vindt ‘gewoon’ 400.000 overlevenden

Alle 400.000 Luxemburgers zijn in leven. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van de Europese Unie naar mogelijke rampspoed in het groothertogdom. Na financiële problemen in IJsland, Griekenland, Spanje en Italië, verstoorde manifestaties in Nederland, politieke impasses in Groot-Brittannië, België en Duitsland en aswolken over heel Europa begon de rust van het land de internationale media zorgen te baren.

“Al sinds mensenheugenis is ons land verschoond gebleven van neerdalende asregens, aanspoelende olievlekken, imploderende munten en politieke impasses. Nu inhaken op de hype om ons land op de kaart te zetten ligt niet in onze natuur.” Zo probeert Rudolf Hetzemuech, ’s lands enige en voor de persconferentie inderhaast opgetrommelde historicus vanmiddag het internationale journalistenkorps gerust te stellen. Behalve het overlijden van grootmoeder Huetzer (92) uit Differdange, het voltooien van de omlegging van de straatweg Ettelbrueck – Dudelange en een verkoudheid van groothertog Hendrik Hetzemuech konden de ingevlogen nieuwsgaarders geen enkel nieuwsfeit melden. Ook Nederlandse kranten waren bij de persconferentie aanwezig. Een teleurgestelde Telegraafjournalist verliet voortijdig het afgehuurde café Letzebuergisches Waffen: “Zelfs wij kunnen hier geen stukje van bakken.”

De Belgische speleoloog Xavier Delhaize, die eerder kanoërs uit benarde posities in Ardense rivieren haalde en namens de EU de Moezel was afgedaald, stond tijdens de persconferentie de media te woord. Hij zegt tevreden te zijn met de positie waarin hij het land aantrof. “Geloof me, ik heb het vele malen erger gezien. Spannend is het niet, maar saaiheid is gelukkig niet dodelijk.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Dat ze er uberhaupt nog heen konden komen. is al jaren geen vliegbestemming meer, en ook op de kaart zeer moeilijk te vinden. Alleen Google Earth heeft satelietfoto’s nog van het land waarmee genavigeerd kan worden. Maar partijen als TomTom en Navigon etc onderhouden al jaren geen kaart meer van het “land”.

Reageer
gravatar

@Michiels: vragen gesteld naar de geslachtsdelen van mensen vallen in de privesfeer en zijn niet informatief dan voor degenen met een ongezonde belangstelling daarvoor.
Wat betreft allooi en respect blijkt uit uw enigszins bitse antwoord dat ook deze begrippen niet tot uw idioom behoren.

Met alle respect.

Reageer
gravatar

Mevrouw Jeettje. U suggereert hier dat grappig zijn het doel is. Deze internetsite heeft echter vooral een informatief karakter. Het is dan ook goed gebruik dat vragen van het publiek hier met respect worden ontvangen. Indien u niet kunt bijdragen in het geven van een antwoord, verzoek ik u om uw onheus geventileerde mening elders te plaatsen. (Wellicht biedt de door u genoemde internetpagina betere mogelijkheden voor lieden van uw allooi.)

Reageer
gravatar

Grappig zijn is een schone kunst die in ieder geval 5.Michiels niet verstaat noch onder de knie heeft. Blijkbaar. Verdwaald terwijl op zoek naar GeenStijl?

Reageer
gravatar

En je kan er nog steeds gewoon je illegaal verdiende flappen doneren. Je bent niet meer dan een nummer dus halen komen ze je toch nooit. Nu nog een bankrekening op dezelfde naam in een Latijns Amerikaans land en je zult nooit meer belasting betalen. Het werkt nog steeds…

Reageer
gravatar

Geloof me, zeer binnenkort zal verslaggeefster Van der Graaf van voornoemde Van der Telegraaf een exclusief interview publiceren met grootmoeder Huetzer, door middel van een seance. Later zal deze krant zich verdedigen met de woorden “Het spijt ons dat er onder onze lezers het gevoel is ontstaan dat De Telegraaf onzorgvuldig heeft gehandeld. Het is nooit onze bedoeling geweest om misbruik te maken van de situatie van grootmoedertje.” En iedereen zal ze geloven.

Reageer