Verdacht pakketje verstoort verjaardag Kevin K. (12)

Ouderlijk huis ontruimd, buurt geëvacueerd

De twaalfde verjaardag van Kevin K. is gisteren ontsierd doordat een verdacht pakketje werd aangetroffen op de cadeautafel. Het gaat om een zorgvuldig ingepakt, rechthoekig voorwerp, ongeveer even groot als een dvd. Direct na de vondst werd heel Nieuwegein-Zuilenstein geëvacueerd. Waarschijnlijk zal Kevins ouderlijk huis moeten worden opgeblazen door de Explosieven Opruimings Dienst (EOD).

“Ongelofelijk geniepig” , aldus dienstdoend buurtregisseur Bert Verhagen. “We wisten natuurlijk al dat de terroristische dreiging was opgehoogd van turquoise naar mauve, maar het komt nu wel erg dichtbij.” De politie van Nieuwegein heeft een diepgaand onderzoek ingesteld, maar vreest dat de dader heeft kunnen ontkomen. Verhagen: “Op het feestje waren alleen wat klasgenootjes en Kevins moeder aanwezig. Dat niemand de dader heeft gezien, toont maar weer aan dat we hier te maken hebben met professionele terroristen. Gewetenloze moordenaars, die hun hand niet omdraaien voor een dood kind meer of minder.”

De moeder van Kevin, Elsa K.-Mans, kan er nog steeds niet over uit. “Ik heb best begrip voor de beweegredenen van Al Qaeda. Een wereldwijd Islamitisch kalifaat bereik je natuurlijk niet zomaar, om een mooie omelet te maken moet je zo nu en dan wat eieren breken. Maar ik zie niet in waarom nu juist het kinderfeestje van mijn zoon zou moeten ontaarden in een bloedbad.”

De AIVD heeft het onderzoek inmiddels overgenomen, maar weigert verder commentaar. Wel meldde zich vandaag een nieuwe getuige in de zaak. De eveneens 12-jarige Jamie de Zoete zegt dat hij het cadeau mist dat hij aan Kevin had willen geven. “Het gaat om een DVD-box van Ice Age 1, 2 en 3. Ik had hem op tafel gelegd” aldus de beteuterde verjaardagsgast.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

wat een duivels plan zit hier achter. vroeger waren het nog onopvallende pakketjes, nu zijn ze al met verdachte pakketjes bezig. waar gaat dit naartoe?
dit kan niet anders leiden dan tot een verbod op verjaardagen van 12-jarigen.

Reageer
gravatar

Ice age 1,2 en 3 als verjaardagscadeau gegeven door een 12-jarige? En waar haalt die kleine zoveel centjes vandaan. Dáár zou eens een onderzoek naar moeten worden gehouden. Is vast en zeker illegaal piratenspul

Reageer
gravatar

Ik maak me nu al grote zorgen om Pakjesavond 2010. Die stoomboot komt uit Spanje en meestal komt er uit die richting niet veel goeds. De mantel van Sinterklaas is een ideale dekmantel voor de Pieten van Al Kwaaeda.

Reageer
gravatar

@thomas 10: ik zie niet in waarom een aanslag alleen bij slecht weer zou kunnen. Bovendien net vorige week geleerd dat aswolken bij zonnig weer het best zichtbaar zijn, dus voor een optimaal schrikeffekt bij de Nieuwegeinse bevolking zou ik dit weer aanbevelen.

Trouwens pas geleden is aangetoond dat die maagden een vertaalfout zijn: eigenlijk gaat het om rozijntjes. Begrijp best dat al-Qaida alleen nog maar kinderen kan motiveren voor zo’n aanslag.

Reageer
gravatar

Ik vind X-Box ook als een héél verdacht pakketje klinken; het lijkt me het beste om Intertoys en Bart Smit op de terror watchlist te plaatsen.

Reageer
gravatar

@Rob77. Bunnik is best ver van Nieuwegein, hoor.

@Rich. Dan mogen ze aan de UvA wel oppassen. Een misverstand is zo geboren in de ijver van Al Qaida om aan maagden te komen. Straks blazen ze de boel daar op en zitten ze in het Paradijs opgescheept met een universiteitsbestuur i.p.v. een extra lading maagden.

Reageer
gravatar

Wat er natuurlijk niet in dit links opruiende artikel staat is dat de Marokkaanse buurman van Kevin ‘s ochtends een kopje suiker is komen halen. Om al helemaal niet te mentioneren dat er plannen zijn om een moskee te bouwen in Bunnik en dat de desbetreffende wethouder daar, toeval of niet ook Karel heet. En het zal niemand ontgaan dat beide namen met een K. beginnen. Het is dus gewoon een wraakactie. Waarbij de daders allang bekend zijn als zijnde Ali Bi Lkenende.

Reageer
gravatar

@ Steven: Martelaren staat als beloning 72 maagden te wachten.
Ik hoop niet dat verscheiden geestelijken als beloning voor hun vroomheid 72 kinderen staat te wachten…dan is het chronisch gebrek niet te verhelpen.

Reageer
gravatar

Aansluitend op 2: Daarnaast maakt het Paradijs melding van een chronisch gebrek aan kinderen. Dit naar aanleiding van klachten door heengegane geestelijken van diverse religieuze komaf.

Reageer
gravatar

Dat niemand de dader heeft gezien kan maar op 1 ding wijzen: één van de bezoekende kinderen heeft het gedaan.
Na de inzet van vrouwen in de strijd tegen de Westerse Imperialisten, worden nu dus ook kinderen ingezet als bomleggers.
En dat is natuurlijk zeer verstandig want een twaalfjarig kind valt onder het jeugdstrafrecht en is (na het uitzitten van de korte straf) snel weer inzetbaar.
De Return On Investment is zo geoptimaliseerd.

Reageer