‘Olympus, Parthenon en Akropolis worden verkocht aan de hoogste bieder’

Griekse begroting drastisch aangepakt

De Griekse premier Giorgos Papandreou heeft in Brussel een pakket van drastische noodmaatregelen gepresenteerd om de Griekse begroting weer sluitend te krijgen. Het land, dat aan de rand van de afgron
Word nu Vage Kennis voor onbeperkte toegang. Of registreer je als gast. Log hier in als je al Vage Kennis bent.

Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Kees de tweeentwintigste,

Als je citeert moet je het ook goed doen. Het correcte citaat is:
γνῶθι σεαυτόν.

Het orakel (χρησμός) van Delphi is inmiddels zelfs bij iedere gymnasiumpuber bekend. Die verwende achterbanktieners hebben op de vele culturele reizen met pappie en mammie of met VWO vijf op schoolreis, naast de leraar maatschappijleer, ook andere orakels ontdekt.

Als je echt indruk wil maken, en dat wil je, refereer je aan hét orakelboek bij uitstek, de I Ching. Minder bekend, want het is in Han-chinees geschreven, dat ten onrechte in Nederland nog nauwelijks op de Havo wordt onderwezen.

Reageer
gravatar

@Jeettje: nee hoor. We weten uit contemporaine bronnen (wat ken ik toch veel moeilijke woorden he?) dat boven de ingang van het orakel de basale gebruiksaanwijzing stond: Gnosis seauton.
Ofwel: Ken Uzelve.
Al moet ik je wel toegeven, dat dat een heel moeilijke opgave is en dat de orakels vaak hebben moeten terugvallen op RTFM. (Read The Fucking Manual!)

Reageer
gravatar

Het orakel van Delphi verkopen zal nog lastig worden: het schijnt dat het ding al jaren geleden voor een habbekrats is overgedaan en nu in het bezit is van het CPB.
Alleen jammer dat de gebruiksaanwijzing verloren is gegaan.

Reageer
gravatar

Da’s dan dus ook de stelling van Pythagoras naar de ratsmodee. Hoe moet het dan verder met de wiskunde? Ik vind dat er niet goed genoeg is doorgedacht over dit idee. Geen Marathon meer, geen tragedies. Geen goden meer op Olympus … dat doet me denken, hoe zit het met de Olympische Spelen?

Reageer
gravatar

Verkoop van je schatten is kortetermijn denken.

Ik denk slogan:
Sponsor Griekenland, laat je naam prijken op monumenten van inmiddels duidelijk schatbare waarde!

Reageer
gravatar

@ JM Otherwise Confucius he say: Name go in book

Reageer
gravatar

Wellicht zou als aanvulling kunnen gelden dat aan ‘het gebruik maken van democratische rechten’ een prijskaartje komt te hangen. ‘Democratie’ is niet alleen een geheel uit het Grieks afkomstig woord, het is ook een Griekse uitvinding. Te lang is het maar voor vanzelfsprekend aangenomen dat we democratie hebben. Onverantwoordelijk is democratie maar -al dan niet tegen heug en meug- verspreid over de wereld. Dictatoren hebben over hun positie democratische suasjes gegooid. Het wordt tijd de oorspronkelijke rechthebbenden ook financiëel te compenseren.

Reageer