Paniek in schrijversteam “24” wegens ingaan zomertijd

Rekenfout kan verwoesting Amerikaanse westkust betekenen

Fox Broadcasting Company, het bedrijf dat al 7 jaar de wereldwijde hitserie “24” produceert, heeft de opnames voor het nieuwe seizoen per direct stilgelegd. Aanleiding van de draconische maatregel is de onrust die afgelopen week ontstond op de set toen een stagiair ontdekte op welke datum de nieuwe verhaallijn was gesitueerd. De dag in kwestie – 12 maart 2017 – blijkt de dag te zijn waarop de zomertijd ingaat en telt dus slechts 23 uur. Wat de exacte gevolgen zijn voor crew en cast, is nog niet bekend.

“Laten we niet meteen met dat beschuldigende vingertje gaan wijzen,” verklaart Martha Griezlbacher, die als hoofd continuïteit al vanaf het begin bij de serie betrokken is. “Dan komt u namelijk allemaal bij mij terecht en daar wordt niemand wijzer van. Daarbij lijkt het me raadzamer om te kijken hoe we hiervan kunnen leren. Het lijkt me namelijk eens te meer bewezen dat het werk van de continuïst uitdagender is dan men denkt; het is meer dan alleen kleding matchen.”

“Er van leren? Ja, me reet!,” briest Cherry Jones, die ook dit jaar weer de rol vertolkt van de eerste vrouwelijke Amerikaanse president, “Dat is makkelijk gezegd vanachter zo’n bureau. Weet mevrouw wel dat het hier om mensen gaat? Míjn mensen nog wel, het Amerikaanse volk? Over precies drie kwartier zal een Pakistaanse terreureenhied een dirty bomb boven New York laten afgaan. Die krijgen we natuurlijk nooit meer in -20 minuten ontmanteld.”

“Mevrouw heeft gelijk,” reageert Robert Cochran, een van de oorspronkelijke bedenkers van de serie, die echter aangeeft nog wel mogelijkheden te zien. “We zitten hier met een reëel probleem, laat ik dat voorop stellen. En we zijn nog niet eens begonnen om de implicaties ervan te overzien: overtijd, lunchpauzes, we zullen het allemaal in detail moeten narekenen. De prioriteit ligt op dit moment echter bij het informeren van alle betrokkenen. Aangezien dat voor de medewerkers van CTU veelal over beveiligde lijnen moet, is dat al moeilijk genoeg. Daarbij komt het gegeven dat we van dhr. Bauer niet eens weten waar hij uberhaupt uithangt op dit moment. Laten we daar eerst eens achter komen.”

Dat op dit moment niet bekend is waar hoofdpersoon Jack Bauer zich precies bevindt, zou volgens de schrijvers paradoxaal genoeg nog wel eens de redding van de serie kunnen betekenen. “Zoals u heeft gezien, verdween Jack zo’n twee afleveringen geleden van de radar toen hij vanuit een radiografisch bestuurbaar vliegtuigje een Anatonov An-225 probeerde te enteren. Of hem dit gelukt is, mogen we helaas niet verklappen, maar mocht dit zo zijn, dan is de kans groot dat hij zich nu in de Europese tijdszone bevindt. In dat geval gaat voor hem de zomertijd pas over twee weken in en heeft hij dus nog 40 minuten speling. En in 40 minuten van het leven van Jack Bauer kunnen een hoop dingen gebeuren.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Roddel uit de tabloïds: Jack Bauer, is in en uit dezelfde gemeenschap geboren als zijn halfbroer Franz. Beide zijn verwant aan de vroegere generaal Uwe Eisen Hauer, die rond 1911 zijn naam heeft veramerikaanst in Ike Eisenhower. Jack & Franz hebben uit piëteit hun naam veranderd. Het geslacht Hauer is dus verwant aan het geslacht Bauer. Het betreft een serie Teutoonse geslachten die om slechts aan hen bekende redenen in 1945 hun eerste initiaal hebben veranderd. Zo zijn er de families Lauer, Mauer (bekend uit Berlijn in de DDR-tijd), Nauer, Pauer, Trauer, Sauer en Tauer (met in Rotterdam een havenzanger die zijn Dietse oorsprong verdoezelde achter het pseudoniem “Towers”).

En Farlake (14), welk een gruwelijk lot wacht JB bij Geer & Goor: In bad met G & G, In bed met G & G, 24 uur met G & G, op safari met G & G. Op vakantie met G & G. Ik wist niet dat Amerikaanse soaps nu al het martelen zo openlijk in beeld brachten.

Reageer
gravatar

Ik moet zeggen dat ik de Comments wederom stukken beter vind dan de serie en de presentator…Ik vermoed dat Geer&Goor met JB aan de haal zijn gegaan ergo:Gepaald,wellicht geschokt.

Reageer
gravatar

Jullie zijn allemaal n00bs.
Jack -de Bruggen- Bouwer bevehlt gewoon de reclametijdinnemers om ergens anders iets te gaan innemen.
Een mooie dame bijvoorbeeld. (m/v)
Dan worden die uren van JBB al gauw genoeg langer om zelfs nog tijd over te houwen.
(had ik maar: iemand om in te houwuh, twee sachtuh arremuh ohm me heeheen. )

Reageer
gravatar

@Feldwebel: Dus het is eigenlijk 00Jack Bauer.
My name is Bauer. Jack Bauer. Shaken, not stirred.

Ik hou me dan maar vast aan de woorden van De Jonge Dszn: “Volgens mijn vader in de hemel is het alle dagen feest. En mijn vader kan het weten, want die is er geweest.”

Reageer
gravatar

Ik denk dat Jack Bauer hier wel eens erg kwaad van zou kunnen worden en dat is in niemands belang. Ik denk dat niemand van de reageerders hier JB kent, want dan zouden ze wel een beetje oppassen. Ik vrees voor het leven van Juan (en?) Maria die het waagt (wagen) hem te vergelijken met een zenuwachtige smartlap met plankenkoorts. Tsss.

Feit 1: sinds JB op televisie is verschenen is er in de VS geen terroristische aanslag meer geweest.

Feit 2:God heeft JB ontheffing moeten geven van het 6e gebod: gij zult niet doden. Als Hij dat niet zou hebben gedaan had JB God beschouwd als een terrorist en God weet wat er gebeurt met terroristen.

Reageer
gravatar

@Haes: Wat moet Jack Bauer nou in zo’n bak kunststof gaan staan wachten om een borstbeeld te laten maken? Hij heeft toch helemaal geen borsten!
Of zou hij een discuswerper zijn, die ernaast komt staan?

Reageer
gravatar

De oplossing in deze lijkt mij een doorlopend krediet! Dat uurtje dat de serie nu tekort komt, zal het in het najaar weer overhouden, als de klok een uur wordt teruggedraaid. Bij een beetje Bank Van Deze Tijd kan best een uurtje geleend worden. Dat dat uurtje dan wel zal doorlopen en met een passende rente zal moeten worden terugbetaald mag geen beletsel vormen. (Van een kwartiertje overwerken is nog nooit iemand slechter geworden).

Reageer
gravatar

Ik vind dat Jack Bauer zich moet blijven bezig houden met zingen voor mongooltjes en het zich laten filmen voor de TROS. Al die poeha voor zo’n gewone jongen uit een woonwagenkamp, dat heeft hij toch niet nodig? Bovendien, als hij het nodig vindt om iets met 24 te doen, loop dan een uurtje met Wilfried de Jong.

Reageer