Oetlul wil irrelevante BN’er worden

Vrienden vermoedden al dat het hierop zou uitlopen

Met de aankondiging dit jaar deel te zullen nemen aan de voorrondes van X-Factor heeft ‘beroepsloser’ Henk Dreijenbeek het definitieve signaal gegeven dat hij klaar is om toe te treden tot het pantheon van vagelijk bekende Nederlanders. Vrienden reageren berustend. “Henk heeft alle karaktereigenschappen om te floreren als obligate praatpaal in entertainmentshows: chronische zelfoverschatting en een totaal gebrek aan algemene ontwikkeling.”

Dreijenbeek, in het dagelijks leven ‘paradijsvogel’ in Zwolle, heeft sinds zijn vroegtijdig afgebroken studie aan de Regieopleiding van de Vrije Toneelschool te Zutphen diverse functies vervuld. Na een carrièrewending als Hoofd Shaking bij de Shakie’s op station Zwolle en het uitdelen van de Metro heeft hij een carrière uitgestippeld om op te vallen als atonaal zanger. Vervolgens wil Dreijenbeek in een geforceerd realityprogramma een seksuele handeling verrichten waarmee zijn naam op het internet enkele uren lang een veelgezochte term zal zijn.

Vrienden zijn niet verbaasd door Dreijenbeeks hopeloze aanspraak op bekendheid. Jeugdvriend Ivo Verhagen zag al langere tijd het risico van een gooi naar de status van BN’er. “Henk kampt al langer met een existentiële leemte die zich op vrij gênante wijze manifesteert. Zo bezoekt hij Eredivisiewedstrijden met het spandoek ‘Hallo Mam!’ en doet hij vergeefse pogingen om middels belspelletjes zijn a-boeiende stem aan het Nederlandse publiek te brengen. Ik vermoedde al jaren dat hierop zou uitlopen, maar nu het eenmaal zover is, is het toch even slikken.”

De Zwollenaar is enthousiast over de nieuwe invulling van zijn betreurenswaardige bestaan: “Ik wil graag een quasi-ster worden, die zonder enige vorm van expertise toch zijn irrelevante meningen over actuele onderwerpen op televisie kan verkondigen. Voor je het weet mag je bij DWDD zeggen dat al dat gedoe in Haïti best wel niet leuk is of mag je bij RTL Boulevard aanschuiven voor een analyse van het liquidatieproces.” Dreijenbeeks auditie zal in mei te zien zijn bij de voorrondes van X-Factor. Het lot van zijn carrière en verdere levensinvulling zal volledig in handen liggen van de jury.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Als NIMDG’er (Nog In Militaire Dienst Geweest) en oud-Rotterdammer wil ik een lans breken (nou vooruit, ook nog wel een potje) voor O. Het is niet leuk deze mega-mislukking te moeten aanschouwen maar voor hetzelfde geld was het helemaal verkeerd met hem afgelopen; hij had in de dorpspolitiek in Den Haag terecht kunnen komen, als CDA-assistent van Camiel Eurlings en de kilometerheffing moeten verdedigen zonder gekke bekken te trekken, of als assistent van Jack de Vries de JSF-mislukking moeten goedpraten. Gelukkig is dat allemaal niet gebeurd, hij is gewoon Oetlul geworden .. een gradueel verschil.

Maar laat hem waakzaam blijven, Joop van den Ende zou zomaar inspiratie uit hem kunnen putten voor een Musical. Er zijn al vergevorderde plannen voor een musical over leven en lijden van onze JP de MP, naar een titel daarvoor wordt nog gezocht. Informele kanshebber is “De Man van Uruzgan”.

Reageer
gravatar

Wij van de AAA (arrogante amsterdamse asos)
zijn quasi-sterren wel gewend.
Goed advies is ze zoveel mogelijk te negeren, dan gaan ze hopelijk uit zichzelf wel weg.
Als advies om toch een quasi ster te worden :
Doe vooral onhandige uitspraken in het openbaar.
(dat geeft columnisten en tv-mensen weer een reden om je te noemen, denk eraan, alle aandacht is goede aandacht)

Reageer
gravatar

Deze man is een aanwinst voor Nederland, want iedereen mag er gewoon zijn, zoals hij/zij is, zolang je maar gewoon blijft natuurlijk. nu is het nog koud met sneeuw en zo, maar straks wordt het weer lente en gaan de bloemetjes bloeien en dan ga ik weer een bosje madeliefjes plukken voor mama

Reageer
gravatar

Als mede-Zwollenaar en voormalig en mislukte Lingospeler (eindsaldo -50 punten, dacht ik) voel ik met O mee. Graag wil ik hem dan ook een hart onder de riem steken, pretenties passen meer bij Amsterdammers dan bij Zwollenaren, dus Manager Shake-aangelegenheden voldoet prima!

Reageer
gravatar

Als WUPS (West-Utrechts Potentieel Succes) snap ik de droom van die oetlul als geen ander. Ook ik zal ooit doorbreken als de Jan Mulder zonder voetbalcarrière. Succes, paradijsvogel!

Reageer
gravatar

BN’er worden vind ik helemaal niet nodig.
Ik ben al tevreden als ik MOMBA ben (Min Of Meer Bekende Arnhemmer).

Reageer