LEGO® brengt Pechtold-doosje op de markt

"Ons speelgoed wil flexibiliteit uitstralen"

Speelgoedfabrikant LEGO® en de Nederlandse politieke partij D66 brengen gezamenlijk een bouwpakket op de markt ter gelegenheid van de gemeenteraadsverkiezingen. De unieke samenwerking stelt sociaal-liberale kinderen in staat om partijleider Pechtold nu ook als actiepoppetje aan te schaffen. Het doosje is van 1 februari tot 10 maart van dit jaar verkrijgbaar bij de betere speelgoedwinkels.

Volgens Ole Matsen, politiek woordvoerder van de steentjesgigant, hebben LEGO® en D66 veel gemeen. “Wij willen graag een licht, flexibel imago neerzetten. Het succes van LEGO® is dat je met de bouwsteentjes alle kanten op kunt. In D66 hebben we een goede en flexibele partner gevonden.” Matsen denkt dat zijn bedrijf veel te winnen heeft bij de samenwerking. “Wij willen de brede massa bereiken, net als D66.” De speelgoedfabrikant ontkent dat haar keuze is gebaseerd op het succes van D66 in de peilingen. “We hadden de partij ook gesteund als ze maar drie stoeltjes, pardon, zeteltjes, hadden gehad.” Volgens een woordvoerder van D66 zet de partij samen met de Deense multinational een “vlot en toegankelijk imago” neer.

Het eerste doosje is een bouwset met D66-leider Alexander Pechtold op een fiets met een aktentasje. “Wij hebben gekozen voor de fiets vanwege het groene imago van onze partij”, aldus een woordvoerder. “Het aktentasje bevestigt het imago van D66 als kennispartij.” In het bouwpakket is veel ruimte voor directe democratie. “Het aktentasje bevat een blanco verkiezingsprogramma dat kinderen zelf met hun wensen kunnen vullen.”

Als het doosje succes heeft, zijn er diverse vervolgpakketten mogelijk. Een van de mogelijkheden is om het Pechtoldpoppetje te hullen in een wit riddertenue, waarin hij ten strijde trekt tegen de zwarte ridder Wilders. Ook zullen kroonjuwelen beschikbaar komen, die de kinderen naar hartelust aan het politieke spel kunnen toevoegen of juist weghalen. Een grotere uitbreiding bestaat uit poppetjes van velerlei pluimage op een pleintje, die door het willekeurig aan- en uitdoen van LED-lampjes hun leider kiezen.

De overige partijen voelen zich onaangenaam gepasseerd door de speelgoedfabrikant. Een CDA-woordvoerder: “Welke partij profileert zichzelf nu al jaren als hoeksteen van de samenleving?” Andere partijen plannen tegenacties. Het GroenLinks-campagneteam geeft aan de sociaalliberalen te willen overtreffen door met concurrent Playmobil® te werken aan een elektrische speelgoedtrein. De VVD probeert de harten van de jonge kiezer te bereiken met modelbentleys, met een poppetje van Mark Rutte als chauffeur.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Beste R,
We begrijpen je zorgen betreffende de berichtgeving over het Pechtold-legodoosje. Echt, we kunnen je vertellen dat wij uit betrouwbare bron hebben vernomen dat Lego binnenkort een hele verkiezingslijn uit zal brengen. Zo zal er onder meer een Wildersgevangenis, een Balkenende Torentje en een Mausoleum voor Jan Marijnissen te koop zijn. Lego draagt niet 1 partij uit, en wil het speelgoed geschikt maken voor kiezers van het gehele politieke spectrum. Het worden absoluut collectors items! Hou de Speld in de gaten voor de meest recente berichtgeving.

Reageer
gravatar

Beste R,
Juist OMDAT er in de politriek louter spelletjes gespeeld worden haakt Lego hier als eerste handig opin. Bij Jumbo staan ze te stampvoeten en bij 999-Games komen ze nét dat beetje te kort. Lego heeft dat wél. Lego heeft de moed gehad zich te profileren. Men dacht daar ‘Het moet anders’ Dat vond men bij D66 wel een goede slogan en tegen betaling van een flink aantal bouwsteentjes heeft men die leus van Lego overgenomen. Pechtold is er -naar eigen zeggen- erg mee in zijn nopjes.

Reageer
gravatar

Wat een onzin. LEGO zal zich nimmer nooit lenen voor het uitdragen van een politieke partij en daar wil ik nog niet eens ingaan op de partij die hier genoemd word. Hoe laag kun je zinken om speelgoed te betrekken bij je politiek spelletje. Logisch dat Nederland steeds meer het land word met steeds meer asiociale trekjes.

Reageer
gravatar

Ik wil graag de PVV-Idols Extreme Set hebben! Henk Bres, Hanna Tokkie, Youp van ‘t Hek en Jan Mulder schijnen te jureren! Mijn de Mos-poppetje gaat zeker winnen!

Reageer
gravatar

Mooie woorden zijn net als de geweldige dingen gebouwd in lego@.
Het lijkt heel wat,maar je hebt er niks aan.
Alleen de zwarte ridder Wilders is beter in Lego@.
Ook vind ik de vergelijking scheef gaan,ratten kun je in lego@ veranderen in engeltjes.Als je een politicus probeert te ver/her bouwen gaan ze dood.

Reageer
gravatar

Alleen Geert moet het over een andere boeg gooien. Aangezien hij tegenwoordig een klein beetje het risico loopt om als harde xenofobe hork over te komen, kan hij bijvoorbeeld een heel knus, intiem boekje schrijven over hoe hij zijn verschillende bewapende en gepantserde onderkomens toch een beetje huiselijk maakt. Dit boekje kan hij dan “Mijn Kamp Zeist” noemen.

Reageer
gravatar

Vóór kerst 2010 probeert Lego nog de boxset met oud-politici uit te brengen, voor dat extra stukje verdieping. Willem Drees als Bob de Sociale ZekerheidBouwer, Ruud Lubbers, incl. wenkbrouwen met verschillende lengten en losse handjes en Dries van Agt met ABN-spreekfunctieknopje.

Those winter evenings must just fly.

Reageer
gravatar

Maar er zijn zoveel mogelijkheden! Wat te denken van de Rouvoet-taser; als Den Heere God Zijn bliksemschichten niet snel genoeg laat nederdalen op de zondige hoofden van heidenen en andersdenkenden, dan mag Hij best een handje geholpen worden! Ik zie de verbolgen zwarte kousen al bliksemend rondknetteren op de Kamasutra-beurs.

Reageer
gravatar

Al weer een nieuw product op de markt. Wat komt er zo nog terecht van het consuminderen? Mijn kinderen vermaken zich nog prima met Hamertje Prik en met hun puzzel zonder Agnes Kantstukjes.

Reageer
gravatar

Ik hoorde laatst iets over een hele mooie Wouter Windmolen voor de kleintjes. Heel goed voor het milieu, en draait werkelijk alle kanten op! Of de koddige JP Plakbroek – van geen stoel af te krijgen!

Reageer
gravatar

D’66 is met Lego in zijn nopjes!

Reageer