Playboy aast op autopsiefoto’s majoor Bosshardt

Nederland kan zich opmaken voor reportage ècht oud lijk

Het decembernummer van mannenblad Playboy, met daarin pikante foto’s van Patricia Paay, vindt in heel Nederland gretig aftrek. De fotoreportage van de voluptueuze zestiger heeft gezorgd voor een flinke piek in de verkoopcijfers van de gezamenlijke pompstations en truckerscafés. Met haar 60 lentes is Paay de oudste vrouw ooit die zich in ontklede toestand voor het blad heeft laten kieken. Hoofdredacteur Jan Heemskerk van Playboy wil echter meer. Voor het kerstnummer van volgend jaar heeft hij niemand minder dan majoor Bosshardt in gedachten, zo blijkt uit een uitgelekte mailwisseling tussen Heemskerk en het Nederlands Forensisch Instituut.

De e-mails, die via een bron bij de uitgeverij van Playboy in het bezit zijn gekomen van de redactie van De Speld, schetsen een ontluisterend beeld van de gang van zaken in de hedendaagse blootbusiness. Al meteen in zijn eerste mailcontact met de archivaris van het NFI nodigt Heemskerk hem uit om eens te komen ‘praten.’ De archivaris, een zekere Peter, reageert in eerste instantie afwijzend, waarop de ambitieuze hoofdredacteur snel tot zaken komt: hij schrijft belangstelling te hebben voor ‘de beter geslaagde autopsiefoto’s van majoor Boszhard’ (sic). Alida Bosshardt was als het ‘gezicht’ van het Leger des Heils tot aan haar dood in 2007 een populaire verschijning in de Nederlandse media. Dat zij ook beschikte over een lichaam was tot op heden een minder bekend aspect van de majoor, maar als het aan Playboy ligt zou daar dus wel eens verandering in kunnen komen.

In een volgende e-mail meldt de archivaris dat het NFI inderdaad een autopsie heeft uitgevoerd op het lichaam van Bosshardt, maar dat de foto’s die hierbij gemaakt zijn ‘nauwelijks tot geen erotische waarde hebben.’ Hierop reageert Heemskerk door het sturen van enkele attachments die onze redactie niet in haar bezit heeft, maar de titels ‘paay boa PRE PHOTOSHOP.jpg’ en ‘paay boa NA PS.jpg’ dragen. De archivaris is hierop blijkbaar overtuigd en vraagt wat het blootblad bereid is te betalen voor de foto’s van de majoor. Deze mail, die afgelopen vrijdag is verzonden, is de laatste die De Speld in haar bezit heeft. Aan te nemen valt dat Heemskerk de financiële onderhandelingen bij voorkeur telefonisch of tête-à-tête afwerkt.

Gevraagd naar een reactie op de schokkende onthullingen reageert Heemskerk vanochtend verrast: “Deze e-mails zijn, indien ze al verstuurd zijn, zeker niet voor buitenstaanders bedoeld. Wat er in het kerstnummer van 2010 komt is een zaak tussen mij, het NFI en de erven Bosshardt.” Maar de majoor had toch helemaal geen nazaten? “Precies, dat maakt het er al een stuk makkelijker op.” Gaat Heemskerk nu niet wat al te ver in zijn scoringsdrang? “Nee, dat was Herman Brood. Kijk, zo’n Patricia Paay is 60. Maar Jeanne Calment, die Franse chick, is 122 geworden. Majoor Bosshardt was met haar 94 jaar dus eigenlijk nog maar een jonkie. We hadden de majoor graag bij leven in het blad gehad, maar dat was toen niet te combineren met haar werk voor het Leger. Inmiddels is dat obstakel uit de weg geruimd. En neem maar van mij aan: Playboy zou Playboy niet zijn als we dit niet smaakvol zouden weten te brengen.”

De woordvoerder van het NFI wilde eerder vandaag niet ingaan op deze specifieke kwestie. Wel geeft hij aan dat het instituut ‘in principe nooit autopsiefoto’s verkoopt voor plaatsing als blootreportage.’ De necrofiele vriend van Theo Maassen was vanochtend niet bereikbaar voor commentaar.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Beste redactie,
ik kan jullie inmiddels melden dat de foto’s van Majoor Bosshardt door mij zijn vernietigd. Maar ik heb hier nog wel een leuk stapeltje erotische kiekjes van Jacoba van Beieren. Playboy maar even bellen?

Reageer
gravatar

Ik, de necrofiele vriend van Theo had even tijd nodig te reageren. Ik zeg altijd maar: ‘goede wijn heeft tijd nodig te rijpen’. In het kader van Patries zie ik het zo:
Iedereen kent de discussie rond rose. Mag een rode druif met een witte gemengd worden en rose genoemd worden. M.a.w. ‘geshopt’. Als necrofiel hunkerde ik naar Patries, eerlijk is eerlijk, maar als purist pur sang en liefhebber van rose kon ik toch niet ontkennen dat er zich enige teuleurstelling rond mijn schaamstreek neerstreek. Ik wilde geen gladgestreken plooien, geen gepolijste doos. Nee, het lichaam achter de mens of eeeh de mens achter het lichaam. Dat dat onderscheid wat lastig ligt bij Patries, werd helaas weer bevestigd door… Patries. Wij van de necrofielen vereniging voelden ons dan ook genaaid principieel als we zijn. En hadden heel wat ECHTE rose nodig om deze teleurstelling te verwerken.

Mbt de Majoor is het duidelijk.
Dat wordt een eerlijk, puur thema nummer met alle lijnen en zijsporen van haar door het leven getekende lichaam (en geest).
Of, en dat kan ook, is het zo duidelijk dat het een geval wordt van witte wijn met zoveel kleurstof er in, dat bij het bekijken van het thema nummer het pigment er al afvalt en al het goede oude van ‘vroegah’ onthult.

Reageer
gravatar

“…En neem maar van mij aan: Playboy zou Playboy niet zijn als we dit niet smaakvol zouden weten te brengen.”

Als ik het niet dacht! Dat in combinatie met de onthulling dat Majoor B. ook een lichaam had, zegt genoeg: er komt in het Kerstnummer van Playboy 2010 een fotoreportage van gephotoshopte hosties. Sommige mensen vinden juist de wat oudere hosties (‘ouweltjes’) extra lekker.

Reageer
gravatar

Wat smakeloos om aan te nemen dat een necrofiel van gephotoshop houdt. Jullie schetsen een verkeerd beeld van deze groep mensen!

Reageer