Hirsch Ballin stelt onderzoek in naar Jip en Janneke

“Radicalisering kinderidolen moet een halt worden toegeroepen”

Minister van Justitie Hirsch Ballin (CDA) gaat een onderzoek instellen naar de handel en wandel van Jip en Janneke. Het duo, dat Nederlandse kinderen al sinds 1952 vermaakt, zou zich in het huidige politieke klimaat steeds extremer uitlaten. Een jarenlang lopend onderzoek toont een patroon van verregaande radicalisering.

De geschokte minister gaf in een persconferentie aan met name de verbale uitingen van het tweetal hoog op te nemen. “In de afgelopen jaren is het begrip Jip-en-Janneketaal synoniem komen te staan voor ongegeneerd en hard je mening naar buiten brengen. Er zijn zelfs plannen om een nieuw magazine uit te brengen met hun meningen. We verdenken de twee ervan haat te zaaien en opzettelijk bevolkingsgroepen tegen elkaar op te zetten. Harde ingrepen zijn geboden.” Het is niet de eerste keer dat kinderidolen aandacht krijgen van justitie. Zo is van clown Bassie bekend dat hij een hartgrondige hekel aan kinderen heeft en laat peuterprogramma Het Zandkasteel zich omkopen door belangengroeperingen van moslims.

De Speld legde via bronnen de hand op een verhaaltje uit het nieuwe Jip-en-Jannekemagazine:
Moeder komt aanlopen en ze zegt:
Wat is dat nou, Jip. Waarom vraag je om de uitzetting van moslims?
Jip haalt zijn schouders op. En Janneke gaat verder met opiniemaken.
De zon schijnt. En de opinie zal heel gauw zijn gemaakt.
Je hebt een mooi verwoorde opinie, zegt moeder.
Maar Jip is boos. Hij steekt zijn tong uit.
Stoute Jip.

De uitingen van de kinderidolen zijn des te opmerkelijker aangezien de twee overduidelijk zelf donker zijn, zelfs zo donker dat een uitgeverij in Engeland weigerde de plaatjes af te drukken. De twee hadden hierop geen commentaar. Het eerste Jip-en-Jannekemagazine met Jip-en-Janneketaalgebruik zal in november 2009 het levenslicht zien.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

In de Serie “Lassie” is de hond vervangen door een wit reclame hondje standaard uitgerust met voederblikje.. in haar ogen – de vorige was veel te groot geworden.. te groot.. voor deze generatie..

Reageer
gravatar

En toch is het een zeer zorgelijke ontwikkeling! Terwijl Bos de AOW-leeftijd verhoogt, moet Opa Bakkebaard nog immer zijn huisje zien schoon te houden. Ondertussen rennen Jip & Janneke maar weg, onder het mom van een Rijst Met Krentenhond. “Knattergak!” zeg ik u!

Reageer
gravatar

Die Laura, is dat niet gewoon het loze meisje? En heeft de kangoeroemoder haar kangoeroekind al gevonden?
Ik geef toe: dat zijn vragen waarover ik ook nachten kan liggen woelen en draaien in mijn bedje. Maar dan vraag ik U: zijn dat zaken waar de regering zich mee bezig moet houden? Lost de vrije markt niet alle problemen vanzelf op, door de onzichtbare hand van het welbegrepen eigenbelang?

Reageer
gravatar

@Kees22
Nog een paar keer en ze zijn weg! Maar hoe zat het ook al weer met het vergaan van onkruid?
Er bevindt zich nog een heel pakket misstanden in kinderliedjes waarover ministers ter verantwoording geroepen kunnen worden.
Of die zwarte knecht niks beter te doen heeft dan maar staan te lachen.
Of die tante in Marokko die komt wel ingeburgerd is.
Of de minister wel weet hoe vaak het onze allochtone medeburgers zijn die in de maneschijn, in de maneschijn, klimmen op een trapje naar andermans raamkozijn.
Of dat onbewoond eiland niet beter als strafkamp kan worden ingericht.
En of de linkse jeugdzorgkliek niet beter Marokkaantjes kan gaan aanpakken in plaats van VOC mentaliteit zeilster Laura lastig te vallen terwijl die Berend Botje nooit een strobreed in de weg is gelegd.

Reageer
gravatar

Kamervragen over een liedje uit 1993? De PVV heeft nog wat in te halen, want het is de jongste partij in de Kamer (of toch bijna), maar of je geschiedenis achteraf kunt maken, lijkt me moeilijk.
“Papa, waar was jij tijdens de CRISIS van 2009?”
“Toen was ik kamervragen aan het stellen over een kinderliedje uit 1993, jongen!”
“Werd je toen niet bedreigd, papa?”
“Nee jongen, nog erger. Je papa werd vierkant in zijn gezicht uitgelachen door zijn eigen achterban.”

Een politieke aardverschuiving: een hele bingoclub verloren als lid, pardon: stemmer. Nog een paar keer en ze zijn weg.

Reageer
gravatar

@Melle. Ik vind het vooral hartverwarmend dat ik bij een vluchtige scan alleen maar negatieve reacties ten opzichte van de PVV ben tegengekomen. Als de PVV door dit soort onzin zelfs bij zijn eigen Telegraafachterban terrein verliest, laat ze dan alsjeblieft zo doorgaan.

Reageer