“Allah heet voortaan Albert”

Islam wordt toegankelijker

De islam vernederlandst in hoog tempo. In een nieuwe stap naar volledige integratie heeft het Contactorgaan Islam Nederland (CIN) voorgesteld om Allah voortaan Albert te noemen. Mohammed gaat, als het aan de organisatie ligt, in het vervolg door het leven als Mark. Hiermee hopen de samenwerkende moslimorganisaties het islamitische geloof toegankelijker te maken en beter in te passen in de Nederlandse samenleving.

De voorzitter van het CIN, Yousef el Saidi, twijfelt er niet aan dat het initiatief het imago van de islam zal verbeteren. “We hebben het gevoel dat veel niet-islamitische landgenoten ons slecht begrijpen en dat willen we veranderen. Aan de kernwaarden van ons geloof gaan we niets veranderen, maar wel kunnen we veel islamitische gebruiken ‘vernederlandsen’. Daarom bidden wij voortaan tot Albert en Zijn Profeet Mark, vrede zij met hem.”

De bekende literaire schrijver Kluun zal worden ingehuurd om een nieuwe versie van de Koran te schrijven. “Daar mogen ook best wat pikante details in worden genoemd” aldus El Saidi, “Mo… sorry, Mark, vrede zij met hem, was natuurlijk getrouwd en stond middenin het leven van zijn tijd. Hij heeft liefgehad, gestreden, geregeerd en Zijn leven was erg enerverend. Kluuns versie hoeft dus helemaal niet saai te worden.” Kluun heeft desgevraagd al een tipje van de sluier opgelicht: zijn interpretatie van de Koran heeft als titel ‘Help, ik heb mijn volk monotheïstisch gemaakt’.

Het CIN heeft een groot aantal concrete maatregelen aangekondigd, die het beeld van een Nederlandse islam verder zullen uitdragen. Zo zullen de van televisie bekende Meiden van Halal voortaan hun hoofddoeken verruilen voor traditionele Volendamse klederdracht. Jihad Alariachi, een van de drie Meiden: “We slaan twee vliegen in een klap: we houden ons haar verborgen, zoals het hoort, en we zien er tegelijkertijd oerhollands uit! Een knappe jongen die nu nog met kritiek komt!” Verder zal het Suikerfeest met onmiddelijke ingang worden omgedoopt in het ‘Stroopwafelfeest’.

Geert Wilders was vanwege een sponsortocht langs Amerikaanse christelijke organisaties niet bereikbaar voor commentaar. Wel wilde Arabist Hans Jansen nog wat zeggen over deze volgens hem ‘buitengewoon onverkwikkelijke’ gang van zaken, maar hem werd niets gevraagd.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Hail Albert !

Een godgeschenk is de laatst geopende Alberthuis bij ons in de buurt – op vrijdag open tot 10 uur des avonds.
speciale aanbiedingen voor het komende suykerfeast zijn er ook al. De broodafdeling wijst zoals verplicht naar het oosten.

Reageer
gravatar

Niet mee eens
Mark komt van Marcus (bekend van het evangelie van Marcus)

Mohammed zou een naam moeten hebben zonder christelijke kleur en derhalve van Germaanse oorsprong.
Manne of Manfred…
Dit zijn echter ouderwetse namen en de germanen gebruikten liever niet de verwijfde letter M voor jongens.
Kijkt u eens naar het alfabet van de vrouwen waarmee u het bed gedeeld hebt en u zult een oververtegenwoordiging aan emmetjes zien.
De M is geen Germaanse mannenletter. Semitische volkeren hebben geen probleem in de naamgeving met de M
Wij als germanen wel.
Derhalve moeten we kijken naar de inhoud van de naam Mohammed:
“hooggeprezen”

Dan kom ik uit bij de naam Harrie.
Harrie komt uit het germaans en heeft verwantschap met het woord Hoog.
“hij die hoog geacht wordt” is de oorspronkelijke betekenis van deze naam.

Derhalve pleit ik voor Harrie als naam voor Mohammed.
Tenslotte is het voor de moslims ook beter te begrijpen wanneer de tussennaam Moharrie gerbuikt wordt.
Het sluit aan bij de Germaanse traditie van stoere mannennamen als Hans, Herman, Henk etc.

Reageer
gravatar

Ik ben benieuwd wat Allah Verlinde en Mohammed Rutte hiervan denken, die hoor je nu niet!

Reageer
gravatar

Nee, dat verhaal van die stenen tafelen, dat wordt steengrillen op de St. Pietersberg. Ondervang je meteen het Laatste Avondmaal en de Iftar mee. Béétje efficiëntie mag toch wel?

Reageer
gravatar

@Kees22. Inderdaad, ik heb alleen nog geen goede oplossing gevonden voor het probleem van de Stenen Tafelen en de berg waarvan Mozes nederdaalde. Of zou de zwerftocht hen toch door Drenthe hebben gevoerd? Dan ware de berg natuurlijk de Hondsrug en hebben de Stenen Tafelen gediend tot fundament van het eerste hunebed. Albert zij geloofd en Mark is zijn profeet!

Reageer
gravatar

@Haes: Ben jij van die stroming die denkt, dat de tocht door de Rode Zee eigenlijk slaat op het wederkeren vanuit Groot-Brittannië van de Neanderthaler door de drooggevallen Noordzee naar het Holland van die tijd?
Waarna die Neanderthalers 40 jaar door Brabant trokken, Mozes een brandende braamstruik zag ergens op de Veluwe, een hele volksstam in de grond verdween ergens bij Veenendaal en men uiteindelijk de wallen van Wijk bij Duurstede in elkaar liet storten door er enkele keren omheen te trekken?
Dan zal dat land van melk en honing, koosjer of niet, wel zwaar tegengevallen zijn.

Reageer
gravatar

Albert Hakmaar! Ja, klinkt wel lekker.

Reageer
gravatar

@redactie: Flauw hoor. We zullen nooit te weten komen wat er door het struikgewas ruist en nu worden we ook al onkundig gehouden van wat er wel degelijk zo is.

Reageer
gravatar

Ik ben er trouwens voor om ook die hele term “Meiden van halal” te wijzigen in iets oer-Hollands, “Koosjere meiden” ofzo.

Reageer
gravatar

Wat mij dan weer verbaast is de provinciale houding van de Meiden van Halal. Alsof er in de andere provincies geen passende hoofdbedekking is voor vrouwen. Friezinnen, Zeeuwsen, Veluwsen, Brabantsen, ik noem maar een paar groepen die toch van oudsher erg fraaie hoofdbedekkingen droegen. Een term als oerhollands doet toch wel erg afbreuk aan deze vrouwen.

Reageer
gravatar

Misschien kan Kluun de Koran wel vertalen als: ‘Komt een man bij de Profeet’. Overigens ben ik er ook sterk voor om Mekka te vervangen door Tuitjenhorn.

Reageer
gravatar

Nou ja zeg, wat een timing! Net in het midden van een economische crisis! Hebben ze er wel over nagedacht hoeveel salafisten er nu zonder haatwerk komen te zitten?

Reageer