“Vrijdagmiddag had ik er nog 278”

Man (24) verliest twee Hyvesvrienden in één weekeinde

Vanuit het niets verloor Joeri Veldt afgelopen weekend twee van zijn vrienden op de netwerksite Hyves. Over het motief van de breuk tast de student Sociale Geografie vooralsnog in het duister. Hij vreest nu voor ‘sociaal isolement’ en roept zijn voormalige vrienden op om zich te melden.

“Vrijdagmiddag keek ik voor het laatst, toen had ik nog 278 vrienden. Vandaag waren dat er opeens 276. Dat is een klap die hard aankomt.” Wie de personen zijn, die het contact hebben verbroken, weet Joeri nog niet. “Isabelle, Maarten, Janneke, Sem, Sofie, Anoek, ze zijn er allemaal nog. Ook Hugo, Marco, Fatima, Olga en Jelte staan er nog gewoon tussen. Ik kan er mijn vinger maar niet op krijgen wie nou precies missen.”

Ook naar de beweegredenen achter de verdwijning kan Joeri slechts gissen. “Ik was afgelopen zaterdag op een afstudeerfeestje en heb toen een paar grappen gemaakt die ten koste gingen van Alexander Pechtold en Jeroen van der Boom. Maar het zal toch niet dat mensen daar aanstoot aan hebben genomen?” Huisgenoot en beste vriend Remco kan al evenmin bedenken waarom Hyvesvrienden hun relatie met Joeri zouden verbreken. “Ok, zijn gevoel voor humor is soms nogal oppervlakkig, en grapjes over schaamlipvergrotingen kunnen verkeerd geïnterpreteerd worden, maar dan hoef je toch niet meteen zo’n drastische stap te nemen? Ik vind ’t wel erg overdreven allemaal.”

Joeri’s grootste angst is een algeheel sociaal isolement: “Voor je het weet is het hek van de dam, en lopen er meer weg. Van wie moet ik dan nog krabbels of respect voor mijn vakantiefoto‘s krijgen?” De twintiger bezint zich inmiddels op een lijmpoging en roept het verdwenen duo daarom op om hun identiteit te onthullen. “Misschien kunnen we eens koffie drinken. Ik ging juist zo lekker richting de 300.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Als je met je muis over die foto gaat heet de jongeman Joeri ‘t Veld en ik het stukje heet hij Joeri Veldt.
Hoe kan dat nou?

Reageer
gravatar

Ik vind dat hij het wel over zichzelf afgeroepen heeft. Het is dat ik niet op Hyves zit, anders had ik me ook teruggetrokken als vriend van hem. Wie (blijkbaar) rustig durft te zeggen, dat hij er geen vinger op kan krijgen wie nou precies missen, verdient helemaal geen vrienden.

Reageer
gravatar

Bij mij zijn er juist twee bijgekomen. Geen idee wie het zijn of waar ik ze van ken… Wellicht heeft het iets te maken met teveel drank en een blackout? Wie zal het zeggen.

Reageer
gravatar

Mijn beschte stippel, een fysisch isolement is ook niet allesch! Zo ben ik lange tijd verstoken geweest van zwaartekracht. And I can tell you: That isn’t going to sit in your cold clothes!

Reageer
gravatar

Sociale geografie studeren en dan in een sociaal isolement terecht komen, een absolute nachtmerrie! Als je fysische geografie studeert, is dat een stuk minder erg. Dus Joeri, tippie van Stippie: stap over nu het nog kan!

Reageer