Studio Speld / NPO Politiek

D66 heeft nieuwe fractievoorzitter: Lilian Pechtold

Lilian Pechtold wordt de nieuwe fractievoorzitter van D66. De 33-jarige politicus werd vandaag met unanieme instemming van de fractie gekozen.

Lilian Pechtold kreeg de politiek met de paplepel ingegoten: al op haar 16e werd ze tot gemeenteraadslid gekozen in Wageningen. Bij de afgelopen Tweede Kamerverkiezingen stond ze op plaats 3 op de D66-lijst. Pechtold maakte al snel indruk als sterk debater en viel op door haar aanvaringen met de kroonprinses van de PVV: Lilian Wilders.

“Het was tijd voor een nieuwe generatie. Het is geen makkelijke taak om het gat dat valt na Alexander Pechtold op te vullen, maar met Lilian Pechtold laten de democraten zien dat ze klaar zijn voor de toekomst”, aldus politiek verslaggever Lilian Fresen.

 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik wil net als mijn vader Ruud Lubbers, Mies Bouwman, Stephen Hawking, Winnie Mandela, Barbara Bush, Verne Troyer, Aretha Franklin, Kofi Anan, John McCain, Burt Reynolds, Anneke Grönloh, Sjoukje Hooymaker, Koos Alberts feliciteren met hun verjaardag!

En overtref ik mijn vader?

Reageer
gravatar

hm had gedacht dat er wel een referendum zou komen na vertrek Pechtold. Blijkbaar liever kiezen in acherkamertjes…
Vreemd voor zo`n democratische partij…

Reageer
gravatar

Maar deze is wel verkozen! Nou ja, doorgedrukt door de grootste raadsfractie …

Je verwarring is ontstaan, omdat je denkt dat het de dochter is om de dynastie voort te zetten. Deze tussenpauzin is een scharrel van een nacht geweest na een avondje babysitten. Dit tot de dochter klaar is voor het grote werk …

gravatar

Heeft u de documentaire “The Da Vinci Code” ooit gezien? Hierin wordt melding gemaakt van een samenzwering (een geheim genootschap) om het bestaan van Lilian Christus geheim te houden.

Ik twijfel er niet aan dat Jair Bolsonaro lid is van een geheim genootschap, die wacht op het geschikte moment om Lilian Hiltler naar voren te schuiven …

gravatar

Dat zal best, maar binnen de VVD is er een enorme crisis ontstaan. Er bestaat namelijk geen Lilian Rutte en het gebrek aan creativiteit binnen die club maakt dit een heel lastig vraagstuk. Daar komt bij dat Mark zelf enkele vooruitgeschoven vrijwilligsters totaal niet ziet zitten. Dat is te begrijpen, want iedereen loopt gillend weg wanneer Annemarie Jorritsma en Ankie Broekers-Knol terloops hun diensten aanbieden om het sprookje te laten voortduren. De overige geschikte floep-kandidaten zijn veroordeeld en zitten vast wegens corruptie en valsheid in geschriften.

gravatar

Ze is wel 2e keus, omdat jij,
Catharina-Amalia Beatrix Carmen Victoria, Prinses van Oranje, Prinses der Nederlanden, Prinses van Oranje-Nassau,
Niet verkozen wenste te worden om de rotzooi van Alexander op te ruimen.
😉