Masturbatie hulpmiddel bij evolutie

'Romantisch waren primaten niet'

De eerste mannen hadden veel baat bij excessief onaneren. Tot deze opmerkelijke conclusie komt een team van evolutionair biologen van de Vrije Universiteit op basis van nieuwe archeologische vondsten. Het leverde mechanische voordelen op, maar maakte mannen tevens aantrekkelijker voor vrouwen.

De aanmerkelijk sterkere spierontwikkeling in de rechterarm van de beoefenaren van zelfbevrediging hielp bij het ontwikkelen van superieure werpkracht voor de jacht op wilde dieren. “Sowieso hadden de eenzaam opererende mannen een beter ontwikkelde oog-handcoördinatie dan andere primaten. Een beduidend voordeel bij het jagen. Daarnaast hielp het vachtje op de handpalmen dat ontstaat bij overmatig masturberen om wapens beter in de hand te houden”, aldus Henk Rasmussen, hoogleraar Primaatgedrag aan de VU.

Het stigma dat tegenwoordig op masturbatie rust werd vroeger niet gevoeld. Rasmussen: “Sterker nog, er zijn vele aanwijzingen dat bovenmatige spermaproductie een verhoogde status binnen de maatschappij opleverde. Wellicht dat de terminologie ‘de sterke arm der wet’ daar nog steeds naar verwijst.”

Sinds enkele jaren is het simuleren van situaties ten behoeve van training populair geworden. Het lijkt er echter op dat dit evolutionair ingebakken zit. Onze verre voorouders pleegden vele uren te simuleren dat zij een vrouw bij zich hadden als ze op jacht gingen. Dit lijkt te hebben geholpen bij het bevruchten van een echte vrouw. “Misschien waren het niet de meest romantische minnaars, maar effectief waren ze wel”, aldus onderzoeker Hein Bellekens, een ander lid van het onderzoeksteam. Verder zorgde de verregaande blindheid die het gevolg is van overdadige zelfbevrediging ervoor dat mannen minder kieskeurig werden op het uiterlijk van vrouwen, en eerder op zaken als lichaamsbouw gingen letten, een beduidend evolutionair voordeel.

Dus, raden de biologen actief aan om over te gaan tot zelfbevlekking? Bellekens: “Een model waarin bij biologielessen extra aandacht wordt gegeven aan de behoeften van de heren lijkt me niet ondenkbaar. Maar ik geloof niet dat de heren adolescenten aanmoediging van mij nodig hebben.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

jemig ik zocht simpelweg met hoeveel kracht de gemiddelde mens een voorwerp kan werpen, krijg ik dit artikel als NUMMER 4 op de lijst! Niet dat ik klaag, ik heb nu een excuus om 24/7 te masturberen met behulp van mooie voorhoofden.

Reageer
gravatar

als je de programma’s op tv van SBS, BNN, RTL, Veronica enz, enz, enz. bekijkt dan is er toch iets goed mis gegaan in de evolutie.
Misschien teveel zelfbevlekking?

Reageer
gravatar

Kom op dit neem je toch niet serieus.
Bedankt voor enkele grappige reacties.
Niet alle reacties waren grappig, die van jou bijvoorbeeld niet.

Reageer
gravatar

Ik vind toch dat men hier iets te snel tot een besluit komt vanuit een eenzijdig mannelijke visie. Nog niet lang geleden zag ik ergens een schatting van de bijdragen aan de voeding van mannen en vrouwen in de prehistorie. Het bleek dat het verhitten van voedsel, dat vrijwel alleen door vrouwen gedaan werd, meer opneembare calorieën opleverde dan de jacht, het domein van de mannen.
Het zou me daarom ook niks verbazen als juist het roeren in het eigen potje van prehistorische vrouwen geleid had tot betere kansen op de voortplantingsmarkt. Immers: oefening baart kunst en de vrouw die het beste zichzelf bediende, kon natuurlijk ook het beste haar man en kinderen bedienen.

Reageer
gravatar

dat lijkt een logische verklaring. Zou tevens een goede verklaring zijn, voor de heilig-verklaring van Maarten. ‘De pijp aan Maarten geven’ lijkt in deze verklaard een gegeven, dat fellatio -nog zulk een prettig verspillende bezigheid-maar beter aan Maarten kan worden overgelaten. De Sint Maarten, zoals wij die vanuit de Roomse leer hebben mogen leren kennen, is al even verkwistend en beroemd om zijn ‘in de mond (laten) nemen van allerhande zoetigheden’.

Reageer
gravatar

Even voor de vuist weg en uit de losse pols reagerend: Dit artikel gaat vooral uit van natuurlijke selectie. Ligt het niet veel meer voor de hand om te denken dat de evolutie hier vooral via seksuele selectie werkt, waarbij de vrouw kiest voor de partner die in staat is de meeste energie te verspillen? Dit principe wordt in de evolutiebiologie doorgaans graag gebruikt om excessief en exhibitionistisch gedrag te verklaren.

Reageer
gravatar

Wat een nonsens, laat ik er nooit achter komen wie mijn belasting-geld hier aan uitgegeven heeft. Want dan red je het niet met een excessief onanerende dokter aan je bed.

Reageer
gravatar

En dat is ook precies de reden dat RSI vroeger niet voorkwam, men was herhalende bewegingen gewend.

Reageer
gravatar

Wat is de wetenschap toch een wonderbaarlijk iets. Steeds zijn de onderzoekers in staat om je verbaasd te doen staan. Heb ik altijd gedacht dat je van onaneren doof wordt… WAT?… DOOF!, blijk je er in werkelijkheid blind van te worden…
. . . . . . .. ..
.. . .. . . . . . . ..
. . . . . .

Reageer
gravatar

Een ander aspect, dat hierbji nog niet eens genoemd is, is de helende werking van de onatie. Het is dan ook een historische misser de ‘kwakzalver’ als een dubieus genezer neer te zetten. De kwakzalver smeerde zijn onaties met veel gevoel op wonden van velerlij aard. Hierbij kwam het maar al te vaak voor, dat hij bij de aanblik van een (zwaar-)gewonde zich wel éérst stevig aan het onaneren diende te zetten, vooraleer de patiënt te kunnen behandelen. Jammer, dat zulke prachtige oer-geneeskunst en -kracht verloren is gegaan. Simpele pilletjes ter genezing, daar is toch geen ruk aan?

Reageer
gravatar

Maar er is meer. Vrouwen danken hun vaardigheid bij het breien, haken en typen aan diezelfde ontwikkeling. Zo heeft oorpeuteren ons de goed ontwikkelde oogspieren opgeleverd die nodig zijn bij het samenknijpen van de oogleden om in de verte te kunnen turen. En aan neuspeuteren hebben we de vaardigheid te danken om pindakaaspotten schoon op te leveren. Briljant gewoon, die evolutie.

Reageer
gravatar

Onlangs heb ik mij laten vertellen dat de onanerende man in prehistorische tijden gemiddeld langer leefde dan zijn kuise medeneanderthaler. Dit komt naar voren in een uitdrukking als ‘ouwe rukker’.

Reageer