Novamedia lanceert Pesach Loterij

'Tiende plaag' maakt deelnemen nog spannender

Novamedia, het bedrijf achter de Nationale Postcode Loterij, presenteert komende week ‘De Tiende Plaag’. Het gaat om een evenement dat in de woorden van Novamedia ‘een stukje spanning toevoegt aan het dagelijks leven’. In een willekeurige Nederlandse wijk zullen alle eerstgeborenen om het leven gebracht worden, behalve die van de families die deelnemen aan de Pesach Loterij. Dit vernieuwende concept is geïnspireerd op Exodus 11 en 12 uit de Bijbel.

In Exodus worden de tien plagen beschreven waarmee God de Egyptenaren treft, omdat zij het Joodse volk in gevangenschap houden. Bij de tiende en laatste plaag doodt God hoogstpersoonlijk alle eerstgeboren kinderen in Egypte. De Joden smeerden het bloed van een jong schaap of geitje op hun deuren en bleven zo gevrijwaard van deze plaag. Dit wordt nog steeds herdacht tijdens Pesach, een van de belangrijkste Joodse feestdagen. De Pesach loterij en ‘De Tiende Plaag’ spelen in op deze traditie.

Volgens ambassadeur Caroline Tensen is deelnemen nog nooit zo aantrekkelijk geweest. “Wie wil nou ‘s ochtends wakker worden, in het gruwelijke besef dat zijn eerstgeboren kind die nacht is omgebracht?” aldus een vrolijke Tensen vanuit haar kapitale villa in Laren. “Ik niet, dus ik doe mee. Sterker nog, ik ben Pesach-ambassadeur, dus mijn Charlotte is sowieso veilig!” schaterlacht Tensen.

De manier waarop de eerstgeborenen van niet-deelnemende ouders zullen worden omgebracht, is officieel nog geheim. Verwacht wordt echter dat gekozen zal worden voor een relatief geluidloze methode als verwurging of verstikking, om het verrassingseffect van de volgende ochtend te vergroten. “Stel je voor,” zegt Winston Gerschtanowitz, eveneens ambassadeur, “je hebt het ontbijt klaargezet, je zit te wachten op je oudste zoon… het blijft stil, heeft hij zich verslapen? Nee! Hij is dood!” De enthousiaste presentator voegt daaraan toe: “Is dat drama of is dat drama? Fantastisch toch!”

Henny Huisman zal de getroffen wijk de volgende ochtend bezoeken om de loterijdeelnemers te feliciteren met het feit dat hun eerstgeboren kind niet ten prooi is gevallen aan de massamoord van de Pesach Loterij. Hij zal ook een, ongetwijfeld emotionele, ronde doen langs de ouders die hun eerstgeborene hebben moeten verliezen. Een avondvullende televisieshow staat al ingepland.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Een kritische noot: de bijgevoegde illustratie toont Mozes die in de haven van Alexandrië aan het oefenen is voor de latere waterscheiding van de Rode Zee. Daarbij moet worden aangetekend dat de Farao geen toestemming had gegeven voor dit soort raciale demonstraties (men moest 100 % Joods zijn om hieraan te mogen deelnemen) Analoge mono-raciale manifestaties zijn er nu waar in 020 een harde verzetskern zich mordicus keert tegen actieve deelname van donkergekleurde Medelanders aan inheemse rituelen rond de verjaardag van een hinderlijk blanke heilige die hardnekkig op 5 december zijn verjaardag van 6 december viert.

Reageer
gravatar

Ik vind de Google-reclame onder het artikel ook wel inspirerend:
Nieuw: De originele citroensap-kuur vet-doder nr. 1, nu als capsules!
Citroensap-Slankkuur.eu
Als je citroensap aan je deur smeert, wordt je vet gedood.
Sta je de volgende ochtend een paar kilo lichter op.

Reageer
gravatar

Dus na het succes van dit soort acties in Sicilië zijn ze eindelijk naar Nederland gekomen! Krijgen we ook nog een dood paardenhoofd, of is dat voor een volgende loterij?
Een ding is zeker, onze wijk valt niet in de prijzen, al 20 jaar deelnemer van de postcodeloterij en nog geen rooie cent gewonnen. Het zou al een wonder zijn als de eerstgeborene hier een haar zou verlizen (de allerkleinste prijs).

Reageer
gravatar

Dus het enige wat ik hoef te doen om van die eerstgeboren lastpak van een zoon van mij af te komen is mijn geld op zak houden? Count me in!

Reageer
gravatar

@jan: waarom je beperken tot een Sjonnie of Anita van een callcentre? Waarom geen Piet, Klaas, Marietje of Sofie? Of gewoon eigenlijk iedereen maar.

Maar als ik het goed begrijp gaan die gezinnen die niet meedoen dus bezocht worden door een Grote Wurger? Een beetje de tegenhanger van Zwarte Piet.

Reageer
gravatar

Kunnen we niet een dag prikken dat de eerste Sjonnie of Anita van een callcentre, die belt dat lot van die eerstgeborene ten deel valt.

Reageer
gravatar

Ik zit met een vergelijkbare zorg, las bovenstaande bezorgde moeder; Mijn oudste kind, is mijn dochter. Zij woont sedert enkele jaren zelfstandig en vertelde mij onlangs, dat ik over goed een half jaar Grootvader zal worden. Mocht haar wijk in de prijzen vallen en zij (nog) niet meedoen aan de loterij, zal zij dan een Miss Kraam krijgen? En kunnen Henny Huisman en die Gerstekorrel niet samen met die Tensen als Oudst Geborenen gelden?

Reageer
gravatar

Hoe ongerust moet ik me maken?
Mijn oudste zoon Henk is net op kamers.
Loopt ie dan toch risico als ons wijk ‘in de prijzen valt’.
Voor de volledigheid: Henk staat ingeschreven op zijn nieuwe adres.

Reageer