Benjamin Ben en Stekeltje geschorst

Meer EO-coryfeeën slachtoffer van anti-homoterreur

De tijd dat afwijkende levensstijlen bij de Evangelische Omroep gedoogd werden is definitief voorbij. De omroep stopt per direct met de herhalingen van religieuze kinderseries Stekeltjes Ark en Benjamin Ben. De twee EO-coryfeeen Benjamin en Stekeltje maken al jaren geen nieuwe programma’s meer, maar treden wel regelmatig op tijdens ‘bedenkelijke’ privé-feestjes rond de Amsterdamse Reguliersdwarsstraat.

De schnabbels van gelegenheidsduo ‘Stekel en BB’ werden jarenlang gedoogd. De mogelijke publiciteit rondom hun aanstaande eenmalige gastoptreden tijdens de revueshow van Liza Minelli is voor de EO de druppel. De herhalingen op de digitale religieuze zender Omega TV worden per direct gestopt.

Volgens de tevens geschorste Arie Boomsma is er veel veranderd bij de EO. Boomsma: “Van Benjamin wist iedereen het wel, en de oplettende kijker rook bij Stekeltje ook wel onraad. We begonnen er gewoon niet over.” Benjamin kwam al eerder in opspraak toen hij in 1997 een bijbelcitaat uit het script liet halen. Het citaat: “Wanneer ook een man bij een manspersoon zal gelegen hebben, met vrouwelijke bijligging, zij hebben beiden een gruwel gedaan; zij zullen zekerlijk gedood worden; hun bloed is op hen!” (Leviticus 20:13) was volgens hem ‘niet geschikt’ voor een kinderprogramma. Inmiddels bestaat het vermoeden bij de EO dat hij vooral moeite had met de inhoud. Stekeltje was eerder al gecensureerd omdat hij vond dat er best wat meer mannetjesezels op de ark mochten, en regelmatig ‘daar moet een stekel in’ scandeerde tegen mannelijke passanten.

Stekel en BB hebben uit woede een pamflet geschreven waarin zij juist de EO schorsen. In hun pamflet De Bijbel: niet voor boys en dieren zetten zij zich onder andere af tegen Leviticus 18:22-23. Benjamin Ben stoort zich vooral aan de strofe: “Bij een manspersoon zult gij niet liggen met vrouwelijke bijligging; dit is een gruwel,” Stekel is vooral boos om het vervolg: “Insgelijks zult gij bij geen beest liggen, om daarmede onrein te worden; een vrouw zal ook niet staan voor een beest, om daarmede te doen te hebben; het is een gruwelijke vermenging.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Als dergelijke bijliggingen expliciet verboden moesten worden, zijn ze blijkbaar wel erg populair geweest.
Dat zou wel eens een verklaring kunnen zijn voor de stabiliteit van de bevolkingsaantallen uit die tijd: veel mannen lagen bij mannen en veel vrouwen stonden voor dieren.
Zet me verder aan het denken: als mannelijke dieren aantrekkelijker waren voor vrouwen dan mannelijke mensen, is er met die laatste toch wel wat aan de hand.

Reageer
gravatar

Was er niet ook sprake van een ongeoorloofd optreden in de Muppetshow en van tegennatuurlijk bijligginge met Kermit?

Reageer