Ook Al-Qaeda slachtoffer kredietcrisis

Osama vernieuwt top na slechte jaarcijfers

De aanstelling van Barack Obama gaat ten koste van de naamsbekendheid en marktwaarde van Al-Qaeda. De leider van de groepering, Osama Bin Laden, is teleurgesteld. Hij laakt het gebrek aan innovatie binnen zijn organisatie. Hij verwijt zijn collega-terroristen dat ze weigeren om “een actuele marktstrategie te ontwikkelen in de zoektocht naar nieuwe markten en diensten.” Naar aanleiding van de ongekend slechte jaarcijfers over 2008 heeft Bin Laden een grote schoonmaak aangekondigd in de top van Al-Qaeda, zo blijkt uit een tape die gisteren door ontevreden medewerkers naar buiten is gebracht.

De geluidsopname is in het geheim gemaakt op een vergadering van de top van Al-Qaeda. Na het punt ‘notulen vorige keer’ is te horen hoe de verschillende afdelingshoofden hun resultaten presenteren aan de grote leider. Aanwezig waren onder meer Ali Wasabi (Marketing & Reputatiemanagement) en sectorleider Recrutering Mohammed Furak. Allen lieten negatieve groeicijfers zien. Merken als Jihad, 9/11, Allah en martelaarschap verliezen bekendheid onder de wereldbevolking, zo blijkt na marktonderzoek. Ook Eruddin Al Haj van de afdeling Belasting- en overige aanslagen heeft weinig spectaculaire aftrekposten kunnen boeken in 2008.

Op de band is duidelijk te horen dat Bin Laden een woedeaanval krijgt terwijl de angstige managers krampachtig argumenten blijven aandragen voor de slechte jaarcijfers. De naam Obama zou merktechnisch te dicht op Osama zitten, waardoor verwarring bij de consument ontstaat. Het Hoofd Marketing legt uit dat Obama’s tweede naam “Hussein” klanten wegkaapt uit de belangrijke Midden-Oosten markt. Verder is te horen hoe Wasabi ter verdediging inbrengt dat het Bush-tijdperk erg gunstig was, en dat een recessie eigenlijk niet kon worden vermeden. Wasabi: “Wij hebben door onvoorstelbaar in onze hand werkende en imbeciele besluiten van de Schoenenhond geluk gehad. Wij moeten nu nieuwe targets stellen en een originele go-to-market ontwikkelen.” Wasabi laat vervolgens enkele langzittende Afrikaanse staatshoofden de revue passeren als makkelijk doelwit van een mogelijke vijandige overname.

Direct na de presentatie is op de band te horen hoe de woedende Osama een grote schoonmaak in het topmanagement aankondigt. Die liet niet lang op zich wachten: Vandaag zijn in de Afghaanse hoogvlakte bij Tora Bora de lichamen gevonden van Wasabi (gevierendeeld), Furak (onthoofd) en Haj (gespietst). De onfortuinlijke managers krijgen geen bonussen uitgekeerd in het hiernamaals, zo laat een woordvoerder van Al-Qaeda weten.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Zo, dat zal ze leren hun targets te halen! Dat werkt beter dan het uitdelen van bonussen, reken daar maar op.
Uit bezuinigingsoverwegingen hadden ze trouwens beter ingezet kunnen worden als zelfmoordaanslagpleger.

Gaan ze nou trouwens nog bowlen of toch maar naar de dierentuin?

Reageer
gravatar

Tjerk, je vergeet te vermelden dat Osama veel in Amerika geïnvesteerd heeft.
Het is algemeen bekent dat hij achter de scherpe koersdaling zat na de aanslagen en toen met voorkennis de dag ervoor al zijn aandelen verkocht heeft.
Hij is echter te hebzuchtig geweest door op het toppunt van de Dow Jones weer in te stappen.
Nu de economie als een Twin Tower is ingezakt was het onvermijdelijk dat zijn kopstukken met goedkope wapens werden omgebracht.

Reageer
gravatar

Gaat het hier nou om de kredietcrisis, of over Obama?

Reageer