Paulson volgt masterclass in Zimbabwe

Gelddrukpers moet geldinjecties tastbaar maken

Overheden injecteren miljarden in de economie. Maar waar komen die bedragen vandaan? Jan met de pet tast in het duister, maar als het aan de Amerikaanse overheid ligt niet meer voor lang. Om de geldinjecties minder abstract te maken start zij de campagne Show me the money. Na een intensieve masterclass in Zimbabwe toont de Amerikaanse regering nu voor het eerst kruiwagens vol vers gedrukte dollars.

“De eerste reacties zijn positief,” aldus een enthousiaste Henry Paulson. De Amerikaanse minister van Financiën zegt dat mensen dankzij Show me the money nu voor het eerst met eigen ogen zien dat er echt iets verandert. Paulson: “Een geldinjectie van 700 miljard dollar, het is een enorm bedrag. Maar zolang geldinjecties abstracte cijfertjes in kranten blijven, daalt het consumentenvertrouwen nog harder dan aandelen General Motors. Mensen willen weten uit welke hoge hoed overheden deze astronomische bedragen toveren. Die hoed laten we nu zien.”

De drukpers is dankzij Show me the money inmiddels niet meer uit de Amerikaanse reclameblokken weg te denken. En de carrière van Cuba Gooding Jr., het gezicht van de campagne, lijkt weer uit het slop. Daarnaast krijgt iedere Amerikaanse scholier de komende weken een rondleiding in een geldfabriek, met ‘special economic activities’. In de kruiwagenrace kunnen kinderen bijvoorbeeld miljoenen vervoeren en in de ‘Mo Money Pool’ kan er zelfs gedoken worden in echte dollars.

Dat Zimbabwe, waar Paulson en Gooding Jr. een masterclass volgden, als inspiratiebron dient wil Paulson niet ontkennen. “Ik sta niet achter het hele politieke programma van Mugabe, maar wereldwijd heeft iedereen wel kunnen zien dat ze er zwemmen in het geld. Van Amerika zie je alleen werkloze fabrieksarbeiders en treurende fixers. Ja, dan roep je het pessimisme natuurlijk over jezelf af.”

De Amerikaanse overheid heeft ook besloten om grotere coupures uit te gaan geven. Biljetten van 10.000 en zelfs 100.000 dollar zijn aangekondigd. Hierop zullen de presidenten Bush sr. en jr. afgebeeld worden. “Dat zijn de leiders die ons zo ver hebben gebracht” aldus Paulson.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

….Aha wacht even je denkt dat ik ge..k ben zeker…dan even snerieus of is t seriEus.

Met z’n zessen de hele wereld rond.
https://nl.wikipedia.org/wiki

De soldaat…( eu burger) wordt afgedankt…

Je bent pinautomaat van eu-ropa en als Brussel je ezel- staart optilt dan….schijten maar.

Hij neemt het lot in eigen handen en dit loopt uiteindelijk goed af. Zie ook…

Neem Lot-Soevereiniteit-je Dna- je genen- je groentezaden in eigen handen…..dit loopt altijd goed af.

Goud aan de horizon …! Louter en puur Goud.
Max 6-zen.

Reageer
gravatar

Eigenlijk zegt de Kop van dit hele goede artikel ook ..niks.

Dijsselblom Schizofreen net als OlliRehn.

A: rijmt
B: beweegt zich rond een waarheidskern
C: zwart gat eu-ropa… hoe dichter bij de kern van zwart eu- gat met meer snelheid je spaargeld pensioen zorg welvaart erin opgezogen wordt.

C: laat twee gelijke zien op mentaal en financieel vlak.

D: hoog 666 gehalte, allen geschift.
Sommige menen hoog D66 gehalte die hebben de 3de zes weggelaten vanuit ‘ hogere hand’.

E: verdient een nieuw eu- biljet met afbeelding beiden
F: je kan vrij schuiven met net , net kan n.m. ook voor de kwaal= munt

Reageer
gravatar

Biljetten voorzien van geheime cijfers en occult-iteiten.

666 is nogal in bij bilderbergers banken eu-fiels cocainesnuivers de adel koning willem W.ijwA.ter.

Ze hangen er nogal veel aan op… grieken bijv en spaargeld pensioen van nederlanders etc.

Begin een serie van 500 met: een zes
vervolgens twee .
dan een beperkte uitgave met De Drie Zessen… de bekende 666 serie.

Verzamelbaar all over er worden zelfs al moorden voor gepleegd.

Dit geeft de jeugdige politicus en eu fanaat tevens het gevoel bij de super elite te behoren en de wereld te domineren.

Reageer
gravatar

@Bus Showfeur

Misschien ook leuk als je dan speciale krachten aan de bankbiljetten geeft. Iets in de trant van:

schild ende betrouwen +2
offense +1
magic Obamaring on Tapping

En daar dan een onbegrijpelijk spel omheen verzinnen.

Reageer
gravatar

@Bus Showfeur
Mijn oprechte dank voor uw waardering aan mijn adres. Over valuta-waarde gesproken: we kunnen de bankbiljetten tevens voorzien van een raadseltje. Waarop het antwoord wordt gegeven op de nieuwe versie, een maand later. Wedden dat niet alleen verzamelaars maar ook intellectuelen ongeduldig wachten op de nieuwe versie? Ja hoor, geld zal zodanig in trek zijn, dat de reële waarde de valuta-waarde overtreft. Van inflatie geen sprake meer. En zo kan er weer bijgedrukt worden, waardoor iedereen nóg rijker wordt.

Biljetten van lagere waarde kunnen voorzien worden van afbeeldingen van de smurfen of kabouter plop. Zodat ook de jeugdige consument de waarde van geld leert kennen, én eveneens verzamelaar wordt. En waarom geen plakboek uitgeven, waarin de vervallen bankbiljetten kunnen verzameld worden?

Reageer
gravatar

Hulde Dionysos! Uw suggestie biedt nieuwe mogelijkheden: als iedere maand nieuwe artiesten op het bankpapier staan afgebeeld, zullen de trouwe spaarders ‘ze allemaal willen hebben’ Dat betekent een grotere vraag, naar het overigens vrij weinig waard zijnde geld, voor zover het de valuta-waarde betreft. De verzamel-waarde overstijgt echter de valuta-waarde, waardoor de schaarste toeneemt en daarmede tevens de valuta-waarde. Een spiraal omhoog is zodoende gewaarborgd. Het einde der krediet-crisis is nakende en dat slechts dankzij uw ogenschijnlijk futiele aanvulling op Mugabes interessante economisch model. Angelina Jolie, Robbie Williams, André Rieu & Marianne Weber zullen tezamen de wereldwijde kredietcrisis verhelpen. Wat ik mij brom!

Reageer
gravatar

De Amerikanen hebben het eindelijk begrepen. Vroeger was goud een ruilmiddel, nu bankbiljetten. Over giraal geld zullen we maar zwijgen, want dat is niet zichtbaar dus onbetrouwbaar.
In tegenstelling tot goud zijn bankbiljetten makkelijk te maken, je hoeft er niet eens mijnen voor te graven. Mugabe gaf reeds het goede voorbeeld, nu de rest van de wereld nog.
En de inflatie dan? Prijzen zouden stijgen vermits geld minder waard wordt. Ook daarvoor is een oplossing: oude waarloze biljetten kunnen dienen als behangpapier of, waarom niet, als toiletpapier. Moest president Bush erop afgebeeld staan, zal ik deze met plezier gebruiken.

Bovendien kunnen we maandelijks van geldeenheid veranderen, wanneer de oude niets meer waard is. Ik zie iedereen al vol verwachting uitkijken naar wie er op de nieuwe biljetten zal staan: Osama bin Laden? Mc Jagger? Of een andere artiest die op dat moment net ‘in’ is? Dit moet het consumentenvertrouwen omhooghalen! Gedaan met de crisis!

Reageer
gravatar

Joe the Plumber op $ 1.000.000? Die heeft zo’n bedrag toch nog nimmer bijelkander gezien? En nu zijn Grote Beschermer, Mc Cain het heeft moeten afleggen tegen Voormalig Leidsch Sleuteltje Obama, zal het er ook niet zo snel van komen. Neen, me dunkt, op het $ 1.000.000-biljet moet ‘s lands machtigste, of althans, invloedrijkste vrouw komen: America’s eigen up-to-date Mies Bouman. (Kom, hoe heet ze nu ook weer?)

Reageer