Kabouter spoelt aan op strand Hoek van Holland

Hoekse bewoners aangeslagen na vondst

Op het strand van Hoek van Holland is vanmorgen een kabouter aangespoeld. Volgens Cees de Brie van de Hoekse Kustwacht heeft hij geruime tijd in zee rondgedreven, voordat hij bij Hoek van Holland aanspoelde.

De kabouter is waarschijnlijk afkomstig uit Finland. Vast staat dat het om een zeekabouter gaat, met een hoogte van ongeveer 35 cm. Opmerkelijk detail is dat de kabouter tot het laatste moment zijn schep met beide handen stevig vasthield. Volgens een woordvoerster van het ministerie van Milieu duidt dit op een noestig werkkarakter.

De kabouterwereld is een mysterieuze, gesloten wereld. Voor zover bekend spoelde nooit eerder een kabouter aan op de Nederlandse kust. Wetenschappers buigen zich het hoofd over de vondst. Onduidelijk is of de oorzaak van het sterfgeval gezocht moet worden in de klimaatverandering, of dat het een incident betreft. Natuurbeschermers houden sinds de dramatische vondst het strand van Hoek van Holland scherp in de gaten. Men wil voorkomen dat door de hevige storm nog meer zeekabouters stranden.

Onder de bevolking van Hoek van Holland circuleren reeds langere tijd geruchten over kabouters. Inwoners zagen al vaker kleine wezens met rode puntmutsen, die vanuit Scandinavië met onbekende bestemming door Hoek van Holland trokken. Bewijzen hiervoor werden echter nooit geleverd. Bovendien betrof het in alle gevallen boskabouters. Bewoners van Hoek van Holland zijn aangeslagen na de vondst. ‘Je kunt niets doen, je staat eenvoudigweg machteloos’, aldus een 55-jarige strandwandelaarster.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

welke halve idioot komt op zulke belachelijke verhalen morgen gooi ik m,n schonmoeder in zee met een fles whisky komt ze aan in schotland maar de fles heeft ze nog vast kan ze snel een slokje nemen om weer op temperatuur te komen stelletje mafkezen

Reageer
gravatar

Pas maar op met dat Scandinavisch tuig. Op het begin valt het wel mee. Zie je ze her en der aandoenlijk proberen alles een beetje op te leuken. Voor je het weet hebben ze al intrek genomen bij je buren. Altijd maar proberen leuk te doen he, ik moet ervan kotsen, kotsen zeg ik je. Voor je het weet staan ze bij jezelf voor de deur en zie er dan nog maar eens van af te komen. Dan heb je plots een explosie van die mormels, een immer uitdijende epidemie en voor je het doorhebt hebben ze je hele land overgenomen. Dus wees gewaarschuwd en luister naar wijze personen zoals de heer Wilders, die dit gevaar reeds jaren zag aankomen, voor wij door een tsunami van allochtone kabouters worden overspoeld. Want ze lijken wel zo schattig, want zo begint het altijd hé, en dan net als je even niet oplet slaan ze toe. Pats boem en voor je het weet werk je voor ze. Vooral die Finse. Ze nemen onze banen in, want de arbeidsinstelling van de Scandinavische zeekabouters is natuurlijk ongeëvenaard. Bovendien werken ze voor bijna nop. Dus kijk voor het slapen gaan nog maar eens goed in uw tuin, en laat je niet verrassen. Het lijken misschien goedwillende mannetjes, maar kijk door die satanische roodgloeiende oogjes en aandoenlijk overkomende tuinbroekjes heen.

Reageer
gravatar

Merel, het fascinerende verhaal over die kabouters (‘eerdmennekes’) is geboekstaafd door Ton van Reen in zijn boek Klein Volk. Zie linkje dat ik onder mijn naam geplakt heb.

Reageer
gravatar

@Merel: In later tijden gingen deze mensen een tot op heden succesvolle band vormen…

Reageer
gravatar

Ik heb jaren geleden een bewering gehoord dat in een zeer grijs verleden mensen, die een kindje met down-syndroom kregen, dat kindje naar het bos brachten, waar het verzorgd werd door de andere down-syndroom mensen, die dus heel klein waren. Om aan eten te komen werkten ze ‘s nachts voor de mensen. Die mensjes werden kabouters genoemd.

Reageer
gravatar

@Kees: Aanwijzen of nawijzen?

Op een grote paddo, rood met witte stippen, zat kabouter Spillebeen, heen en weer te wippen.
Krak, zei toen de paddo, met een diepe zucht, vlogen beide beentjes, hoepla in de lucht!

Reageer
gravatar

@Haes: Homo auraticior dan, lichtgevender. Voordeel is wel, dat je ze makkelijk kunt vinden in het donker. Zodat illegale kabouters ook makkelijker opgespoord en uitgezet kunnen worden. En als ze tunnels gaan graven of zich onder de struiken of in holle bomen verstoppen, kun je ze ook beter volgen.

Bovendien kan dan niemand meer ontkennen dat ze bestaan, want je kunt ze gewoon aanwijzen.

Ze krijgen toch problemen, die kabouters, want paddestoelen gaan verboden worden, las ik in de krant.

Reageer
gravatar

@Bert Brussen: Als niet-Hollander lig ik gelukkig weinig aan het strand. Een binnenkort is het winter, en liggen sowieso weing mensen aan het strand.
Maar die rottende kabouterlijkjes zijn inderdaad heel onprettig. Nog onprettiger dan levende, buitenlandse kabouters.
Kunnen we niet iets aan de bron gaan doen? Aan Finland?

Reageer
gravatar

Wacht maar, er zullen nog vele kabouters volgen! Dit is namelijk een verdronken kabouterbootvluchteling die Finland verlaten vanwege de slechte economische situatie en hier geluk komen zoeken. Binnenkort zullen onze stranden overspoeld worden met illegale kabouters, gelukszoekers, en daar lig je dan als toerist, in de zon, tussen de stapels rottende kabouterlijkjes.

Reageer
gravatar

@Sabrina, #7

Dit is misschien wel de mooiste reactie op een Speld artikel aller tijden. Dank daarvoor. U bent officieel mijn nieuwe Held van De Speld.

Reageer
gravatar

Uitstraling? Uitstraling? Wat een belachelijk woord. Ze stralen helemaal niks uit.
Wel lijken ze op mensen, op hele kleine, belachelijke mensen. Randy Newman zong al een vernietigend lied over short people.

Ik zou er trouwens geen probleem mee hebben als de zeekabouters de dijken van de Hollanden zouden gaan afgraven. Hebben de resterende 10 provincies eens wat rust.

Reageer
gravatar

Het waanidee, dat kabouters aan onsch, mensen verwant zouden zijn, is een leugen afkomstig van de P.M.W.O. (Post-Modern World Order) De tot op heden geheim gebleven opvolger van de Nieuwe Wereld Orde. pas maar op, ge zult nog eens terugverlangen naar die goede, oude, Nieuwe Wereld Orde.

Reageer
gravatar

Buitenlandse kabouters moeten we natuurlijk terugsturen naar hun land van herkomst of eventueel naar welk ander land dan ook.
Ik heb het niet zo op kabouters: men zegt wel eens dat de kaboutertjes ‘s nachts opruimen, maar alles wat ze bij andere mensen opruimen, komen ze bij mij neerflikkeren. De stiekemerds!

Reageer
gravatar

@Steev Totztov: Er wordt melding gemaakt van een zeekabouter, geen tuinkabouter. Rien Poortvliet meldde reeds het bestaan van verschillende subspecies. Aangezien de kabouter dermate veel overeenkomsten heeft met de hominiden, denk ik dat Linneaus er geen bezwaar tegen zou hebben als we de kabouter bij de mensachtigen indelen. Dus inderdaad: Groenlinks. Behalve als het een kabouter van buitenlandse komaf blijkt te zijn, dan dient de PVV zich ermee te bemoeien.

Reageer
gravatar

NEEN, NEEN, driewerf NEEN! Het is idd het meest waarschijnlijk, dat het ondier het op de dijken had voorzien en bij de destructieve werkzaamheden smadelijk om het leeven is gekomen. Als vice-voorzitter der Nationale Kabouterbestrijding kan ik niet anders dan opgelucht adem halen, dat we deze keer aan de akelige gnomen zijn ontkomen. Holland, past op uw zaak!

Reageer
gravatar

@Hellemokers: daar stelt gij een ogenschijnlijk kolderieke, edoch in werkelijkheid bijzonder complexe vraag. Daar Linnaeus verzaakte de kabouter op te nemen in zijn bekend veronderstelde dierenrijkindeling en deze olijke puntmutsdrager al evenmin is terug te vinden in enigerlei literatuur van medische, sociologische en/of psychologische aard is het zeer sterk de vraag of het wezen tot mensch dan wel dier gerekend kan worden. De vraag dringt zich dan op in hoeverre de Partij van de Dieren zich gezien de partij-idealen kan/mag sterkmaken voor de kabouter. Daar de tuinkabouter doorgaans een activiteit vertoont welke vergelijkbaar is met die van een plant leg ik de taak van het opkomen voor dit wezen gaarne bij GroenLinks. Gaarne uw visie in deze.

Reageer
gravatar

Een tsunami van kabouters dreigt ons te overspoelen.
Het zou verboden moeten worden: de PVV moet dringend dringende vragen gaan stellen aan de minister.

Reageer
gravatar

waarschijnlijk was het een zogenaamde ´suicide.gnom´die als zelfmoordterrorist het op onze dijken had gemunt, om daar met die schep een fataal gat in te graven!

Reageer
gravatar

Moet de PvdD nou reageren of moet Groenlinks opkomen voor de onderdrukte kleine mens?

Reageer
gravatar

Beste Kniertje,
sowieso is het weer nogal scheutig dezer dagen. Mag het weer (gniffel) wat minder?

Reageer
gravatar

@maurits: Mijn bewondering voor de wijsheid die gij tentoonspreidt. Wellicht, indien gij één dezer dagen op het Hoekse strand gaat jutten, treft gij aangespoelde kruiken wyn ende vaten gepekeld swynevleesch aan. De zee is vrygevig deze daghen.

Reageer