Shutterstock / Ruud Morijn Photographer

Shutterstock / Ruud Morijn Photographer

Goed nieuws: volgens ooggetuigen is de zeespiegel de afgelopen uren flink gedaald

Volgens het KNMI kan de zeespiegel met wel 2 meter gestegen zijn in 2100 als de CO2-uitstoot zo doorgaat en de ijskappen van de Noordpool blijven smelten. Er is echter goed nieuws: ooggetuigen aan het strand van Scheveningen zagen de afgelopen uren een serieuze daling in de zeespiegel.

“Ik snap al die klimaatheisa niet als ik dit zie”, vertelt strandganger Astrid (54). “Het water is al meer dan een meter gezakt, je kan zelfs al onder de hele pier van Scheveningen doorlopen. Mijn gezin en ik hebben net voor de derde keer onze handdoeken verplaatst om toch iets dichter bij de zee te kunnen liggen.”

Ook Erwin (54), die inmiddels zijn vijfde pilsje uit de koelbox pakt, is kritisch. “Er worden allemaal aannames en voorspellingen gedaan van achter computers, terwijl je de zee met je eigen ogen kunt zien. Als die mensen eens ‘het veld’ in gaan, zouden ze zien dat de zeespiegel helemaal niet aan het stijgen is. Ik zou mensen juist adviseren meer en meer CO2 uit te stoten, anders ligt de hele oceaan straks droog. Zelf heb ik al liters olie gekocht om in mijn achtertuin te verbranden, draag ik toch mijn steentje bij.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *