Nieuwe campagnestrategie McCain

“Niet bang om kwetsbare kant te tonen”

John McCain komt twee dagen voor de presidentsverkiezingen met een compleet nieuwe campagnestrategie. Na een korte periode van bezinning gooit de Amerikaanse presidentskandidaat het roer radicaal om. De laatste dagen van zijn campagne heeft McCain definitief afscheid genomen van zaken als inhoudelijke samenhang, begrijpelijkheid en het hooghouden van een goede naam.

Een dag lang was McCain onvindbaar, voor de media, maar ook voor zijn eigen campagneteam. Na een intensieve zoektocht is de 72-jarige presidentskandidaat vanmiddag teruggevonden op een parkeerterrein in Minnesota. Hij was slechts gekleed in een pyjama en blijkt zijn korte afwezigheid gebruikt te hebben voor een radicale ‘restyling’ van zijn campagne.

Een omstander: “Ik dacht eerst dat het iemand anders was. Hij sprak de struiken toe over het belang van nationale veiligheid. Vervolgens stapte hij in een winkelwagentje en probeerde het te besturen, alsof het een vliegtuig was.” Zijn campagneteam reageerde opgetogen op het nieuwe élan dat McCain aan zijn verkiezingscampagne geeft. “John McCain is een echte Amerikaan, zoals er velen zijn. Hij weet wat er leeft onder echte Amerikanen en is niet bang om zijn kwetsbare kant te tonen.”

McCain zelf lichtte de nieuwe aanpak toe in een persconferentie. Hier sprak hij de aanwezige journalisten toe: “Juist in deze tijd heeft Amerika iemand nodig. Iemand zoals ik. Iemand die nooit heeft gedaan wat hij niet zei dat hij zou doen. Wie vindt van niet? Ik. En ik denk dat het Amerikaanse volk dat ook denkt. We willen een sterke buitenlandse politiek. Dat is belangrijk. Want…” Het enthousiasme van McCain was goed te merken: nadat de microfoon al was uitgezet, was hij nog te horen. “Waar was ik? Iets met Vietnam, geloof ik. Wie heeft mijn bril verstopt?”. Of de nieuwe aanpak op tijd komt, is de vraag, maar in de peilingen lijkt McCain weer iets in te lopen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

He, bemerkt mijn 6e zintuig hier een polemisch perpetuum mobile?

Reageer
gravatar

ho chi minh,

ik weet niet waar u het lef en het recht vandaan haalt om te spotten met martelingen en met een moordenaarsregime. voglens mij ben jij zo iemand die vol met verbittering en verzuring zit te wachten op het eind van je eigen leven.

Reageer
gravatar

Die Johnneke toch. Nog altijd die rakker van vroeger. Toen ik hem destijds waterboardde kwamen er ook slechts grappen en grollen uit, reden waarom wij de martelingen jegens zijn persoon met de dag opvoerden. In tijden van oorlog wil een mensch immers ook wel eens lachen.

Reageer