Balkenende uitgekeken op premierschap

“Minister-president hoopt op snelle verkiezingen.”

In een interview dat morgen verschijnt in de Volkskrant laat premier Balkenende weten dat hij “het wel een beetje heeft gehad met regeren”. Zo valt te lezen in een uitgelekt transcript van het interview. Als voornaamste redenen noemt de Minister-president de ingekakte sfeer in de ministersploeg, het repetitieve karakter van de werkzaamheden en het gebrek aan doorgroeimogelijkheden. “Ik zit qua functie wel ongeveer aan het plafond in deze regering”, aldus een vermoeide Balkenende.

Ook het gebrek aan waardering speelt de premier parten. “Het publiek lijkt mijn werk in het geheel niet te waarderen. Ook mijn collegae blazen zelden de loftrompet.” Bovendien voelt de premier zich in het internationale politieke verkeer niet thuis. “Ik word niet serieus genomen door mijn collega-regeringsleiders.” Hoewel de premier liever geen namen noemt, kunnen we ervan uitgaan dat hij het hier met name heeft over de kleine Franse en Italiaanse leiders. Zij behandelen Balkenende steeds vaker als de clown van de Europese Unie.

De premier zei enkele weken geleden al tegen koningin Beatrix ontevreden te zijn over zijn functie . “Samen hebben we gekeken of we het werk aantrekkelijker konden maken. Bijvoorbeeld door een nieuwe partij in de coalitie, of een nieuw team van bewindspersonen.” Ondanks de constructieve houding van het staatshoofd leidden de gesprekken vooralsnog tot niets.

Volgens vrienden en collega’s twijfelt Balkenende al langer of ‘dit nou is wat hij wil’. In de zomer volgde Balkenende een drie dagen durend assessment bij managementadvies-bureau Berenschot. Dat moest hem helpen bij zijn carrièrekeuze. Hoewel de inhoud van dit rapport vertrouwelijk is, weten ingewijden te melden dat de regeringsleider voorkeur heeft voor een loopbaan in de entertainmentsector. “Dat zou een logische keus zijn na zijn succesvolle debuut bij RTL Boulevard,” aldus voormalig spin-doctor Jack de Vries. Maar de competenties van de premier liggen op een breder vlak. “Balkenende is heel breed inzetbaar. Voorbeelden? Geschiedenisleraar, trainee bij een verzekeraar, districtshoofd van een call-center, noem maar op. Ik zie goede mogelijkheden op de arbeidsmarkt”, aldus een medewerker van Berenschot.

De Minister-president heeft zijn CV inmiddels op verschillende carrièresites geplaatst en is in afwachting van de eerste reacties.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Jullie hebben nog lang niet alle informatie. Hirsch Ballin stinkt enorm uit zijn mond, en Donner laat tijdens kabinetsvergadering hele vieze winden waar hij anderen de schuld van probeert te geven. Dat gaat na een tijdje toch tegen staan.

Reageer
gravatar

Logisch. Als je erachter komt dat Paul de Leeuw vanwege zijn talenten recht heeft op drie keer zoveel salaris als jij, ga je uitkijken naar iets anders, een baan waarin niet jouw salaris door anderen beschouwd wordt als het sukkelige minimum waar je minstens twee keer overheen moet gaan.

Reageer
gravatar

Ik mis “spiritueel leider” in het rijtje. Ook de functie van Adriaan in het duo “Bassie en Adriaan” zou hem niet misstaan. Maar mischien is een leuke baan als acteur van de vaderlandse muze ook wel voor hem weggelegd.

Reageer
gravatar

Dhr Balkenende zou eigenlijk dichter bij zijn innerlijke zelf moeten komen om te weten waar dit leven hem zal leiden. Ter verwezenlijking van deze queeste wil ik hem uitnodigen om bij mij ten tuine een zweethutsessie bij te wonen, gevolgd door een workshop mandalatekenen en als klap op de vuurpijl een rebirthing in een heus Bart Smitopblaasbadje. Onder het genot van een pittig bakje beukenotenkoffie keuvelen we nog wat na, om ten slotte uit de drab van de koffie in kwestie de levensloop van alle deelnemers te verklappen. Dit alles voor het prijsje van 16000 euro, maar dan krijg je er ook iets voor terug dat niet in kredieten is uit te drukken.

Reageer