Ber ziet op tegen eerste werkweek in herenliefde

CWI werpt donkere wolk over vakantie ex-brandweerman

Ber, sinds februari 2007 wegbezuinigd bij de Brandweer, had zich vol goede moed ingeschreven bij het CWI. Van zijn ‘zuurverdiende’ uitkering geniet de zesenvijftigjarige ex-brandweerman nu twee weken vakantie op een Canarisch eiland, maar het CWI heeft donkere wolken boven zijn zonnige vakantie geworpen. Bij terugkomst moet hij aan de slag bij escortbureau Stand by your man. Een tegenslag voor de Limburger die ‘persoonlijk liever bij de plantsoenendienst aan de slag was gegaan’.

Nu de prostitutie uit de illegaliteit is gehaald mag het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI) ook voor deze erotische branche bemiddelen. Werkzoekenden mogen legale vacatures niet weigeren. Zo werkt de wet, en Ber is zoals hij zelf zegt ‘een man van de wet’. Normaal gesproken verplicht het CWI geen vacature in de prostitutie, maar met de foto die Ber had ingezonden wilde het arbeidsbureau in Heerlen graag een uitzondering maken. Ber zegt het wel te begrijpen. Ber: “Voor mij persoonlijk was die foto meer een grap. Ik dacht dat ik met het inzenden van deze foto nooit meer ergens aan de slag zou mogen. Daar dachten ze bij het CWI dus anders over. Wie A zegt moet ook B zeggen denk ik dan, want aan werkweigeraars heb ik altijd een hekel gehad. Maar ik moet toegeven dat ik nu moeilijk kan genieten van de Spaanse zon.”

Ber geeft toe wel degelijk gekwalificeerd te zijn voor de vacature: “Ik ben pro-actief, een teamplayer die tevens goed is in één-op-één-situaties, ik zie mezelf meer als een doener dan een denker, ben gewend aan variabele werktijden en slechte hygiëne en een goed lichaam kan deze brandweerman niet ontzegd worden. Eigenlijk ben ik geknipt voor deze baan. Maar toch knaagt er iets.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik ben erg tegen de gedwongen tewerkstelling door het CWI. Mijn vader moest in de oorlog van het Arbeidsamt onbetaalde arbeid verrichten in Duitsland; hij is daar voor het leven getraumatiseerd vandaan gekomen. Ik denk dat ex-brandweerder Ber er goed aan doet zijn aambeien als pièce de résistance aan te voeren om een “ongeschikt voor de bedongen arbeid”-verklaring en -dus- vrijstelling te verkrijgen. Hij kan natuurlijk ook deelnemen aan de praatgroep van ex-Bram- en Robert M.-cliënten, die zich allen juridisch genaaid voelen.

Reageer
gravatar

Dat werkweigering in dit geval zwaarder bestraft zal worden als normaal mag toch volledig normaal worden gevonden.

De huidige arbeidsmarkt is zo verzadigd met tuinschoffelaars dat de seksindustrie een groot tekort aan man/vrouwkracht kent. Het CWI biedt hiervoor dus een goede oplossing door ook die banen aan te bieden aan werkelozen.

Reageer
gravatar

Men komt weer onder de mensen en een bijkomend voordeel is dat een grote groep hogere juridische en politieke ambtenaren en hyperactieve CEO’s ‘van de herenliefde is’, die men probleemloos als ‘kruiwagen’kan gebruiken om hogerop te komen. Dus Ber: zet hem op, even doorbijten en voor je het weet ben je de vaste bitch van een beleidsambtenaar. Denk maar vast na welke dienstauto je wilt hebben.