Dopingschandaal in Nijmeegse Vierdaagse

34 kruisjes teruggenomen, verdere sancties volgen

Vanochtend maakte de directie van de Nijmeegse Wandelvierdaagse bekend dat 34 wandelaars zijn betrapt op doping. Het zou gaan om bloedverbeteraars en spierversterkende middelen. Het gebruik van doping is bij de Nijmeegse Vierdaagse niet toegstaan.
“Onze argwaan werd gewekt toen we zagen met welke snelheid enkele wandelaars de heuvels rondom Nijmegen beklommen”, aldus Jan Schagen, een van de dopingcontroleurs. “Verder was het opvallend dat steeds dezelfde wandelaars als eerste op de terrasjes van Nijmegen waren te vinden, terwijl de rest nog uren onderweg was.”

Het is voor het eerst dat er in Nijmegen op doping wordt gecontroleerd. Voorheen werd alleen in de gaten gehouden of deelnemers wel de juiste route lopen en of er onderweg niet van andere transportmiddelen dan de benen gebruik wordt gemaakt.

Dat doping nu ook zijn intrede heeft gemaakt in de wandelsport betreurt marsleider Wim Jansen ten zeerste. “De wandelsport heeft zich altijd van zijn beste kant laten zien. Eerlijke mensen die op een eerlijke manier een eerlijke sport beoefenen. Dat kunnen we helaas vanaf vandaag niet meer zeggen.”
Jansen wil nog niet ingaan op eventuele verdere sancties, maar hij sluit niet uit dat de betrapte wandelaars voor het leven uit de wandelsport zullen worden geweerd, en dat families collectief de toegang tot het evenement geweigerd wordt.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De vierdaagse is een prestatietocht ,waar je trots op kunt zijn als je het gehaald hebt

Als je het niet zonder doping kunt, kun je die prestatie niet aan en heeft het vierdaagse kruis geen enkele betekenis
terechte uitsluiting

Reageer
gravatar

Vierdaagse loop je voor je plezier, er is sponsoring in de vierdaagse en zie…..doping….. te gek voor woorden

Reageer
gravatar

een twee drie vier vijf zes zeven acht negen tien elf twaalf dertien veertien vijftien zestien zeventien achttien negentien twintig eenentwintig tweeëntwintig drieëntwintig vierentwintig vijfentwintig zesentwintig zevenentwintig achtentwintig negenentwintig dertig eenendertig tweeëndertig drieëndertig vierendertig vijfendertig zesendertig zevenendertig achtendertig negenendertig veertig eenenveertig tweeënveertig drieënveertig vierenveertig vijfenveertig zesenveertig zevenenveertig achtenveertig

Reageer
gravatar

Dit verbaast me niets. Al jaren wordt er gesproken van doping in de Vierdaagse van Duinkerke en de Driedaagse De Panne. Dat het in de Vierdaagse van Nijmegen gebeurt is dus niet verrassend.

Reageer
gravatar

[…] is altijd nét even absurder dan je kunt verzinnen. De Speld had enige tijd geleden een stuk over dopinggebruik tijdens de Nijmeegse Vierdaagse, en hoe opende het NRC Handelsblad vandaag? […]

Reageer
gravatar

[…] is altijd nét even absurder dan je kunt verzinnen. De Speld had enige tijd geleden een stuk over dopinggebruik tijdens de Nijmeegse Vierdaagse, en hoe opende het NRC Handelsblad vandaag? Precies. Share […]

Reageer
gravatar

De maatregelen begrijp ik wel. Het gebruik van doping kan niet. Het is ook een overweging waard, om ipv levenslange uitsluiting, juist deelname voor de komende 5 jaar te VERPLICHTEN terwijl er kunstmatig voor aanvang zorgvuldig geplaatste blaren worden aangebracht. Het afschrikkend effekt zal zodoende ook veel groter zijn. Van uitsluiting is dan echter geen sprake. Meedoen, maar wel met de juiste beperkingen.

Reageer